15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Møtrikallergisymptomer hos børn og voksne og mulige udløsere på et øjeblik

Det har længe været kendt, at visse fødevarer kan udløse allergi. Ifølge statistikker er omkring 6% af tyskerne berørt. Nøddeallergien er særlig farlig, da kroppens reaktion på nødderne ofte er meget voldsom og i værste fald endda kan føre til åndenød. Det er derfor desto vigtigere, at den berørte person kan genkende nødderallergisymptomer på et tidligt tidspunkt. Vi forklarer, hvilke nødder der kan forårsage allergi, viser de mest almindelige symptomer hos børn og voksne, og giver et overblik over forskellige metoder til forebyggelse og behandling.

Hvilke nødder kan udløse nøddeallergisymptomer?

Nødderallergi Symptomer Hals- og hudtip

Der er mange nødder, der kan forårsage en allergisk reaktion hos både børn og voksne. Det specifikke ved møtrikallergi er, at når den først opstår, forsvinder denne fødevareallergi aldrig rigtigt. For eksempel lider børn fortsat af en møtrikallergi for livet, og krydsreaktioner med andre fødevarer er også mulige hos voksne. Selvom de nødder, der menes at være allergifremkaldende, ikke tilhører botanisk samme familie, kan de forårsage lignende symptomer.

 • jordnødder
 • Mandler
 • Cashew nødder
 • Valnødder
 • Pistacienødder
 • Søde kastanjer

De mest almindelige nødallergisymptomer på et øjeblik

Møtrikallergi hos børn - en oversigt over symptomerne

Her er de mest almindelige møtrikallergisymptomer på et øjeblik:

 • Nut allergi symptomer hals: Folk oplever normalt kløende læber kort tid efter at have indtaget mad og retter, der indeholder allergenet. Dette efterfølges af en ridset hals forårsaget af hævelse af foringen i halsen. Hvis du oplever sådanne symptomer, skal du se en læge hurtigst muligt. Fordi en møtrikallergi kan udvikle sig hurtigt og føre til åndenød.
 • Nut allergi hud: De berørte er allerede klar over, at en møtrikallergi kan forårsage udslæt i ansigtet. Men når det først sker, har mange mennesker svært ved at finde ud af årsagen. Udslæt er kendetegnet ved, at der først dannes røde pustler i ansigtet. Størstedelen af ​​de berørte rapporterer udslæt i ansigt, hænder og albuer. Ansigtet kan endda svulme op i enkelte tilfælde.
 • Nut allergi tarm: En nødallergi kan også forårsage en række gastrointestinale klager. Disse omfatter kvalme og diarré.
 • Stakåndet: Hvis den pågældende person først føler en ridset hals, er dette et tegn på, at slimhinderne er hævede. Hvis det ikke behandles med det samme, kan det føre til åndenød.

Møtrikallergi hos børn: genkend symptomer tidligt

Nut allergi symptomer hos børn og voksne Jordnøddesmør kan give tips til allergikere

Møtrikallergi hos børn har symptomer, der ligner dem hos voksne. Af denne grund bør forældre altid passe på reaktioner i de første par leveår, når de introducerer allergifremkaldende fødevarer. Dette gælder især for babyer med en øget risiko for allergi. En møtrikallergi hos småbørn manifesterer sig primært gennem hududslæt som urticaria, erytem og hævelser. Det er bydende nødvendigt, at forældre straks opsøger en læge, hvis de oplever symptomer. Fordi symptomerne hurtigt kan forværres. Immunsystemet genkender normalt harmløse stoffer som “skadelige” og danner antistoffer, der formodes at hjælpe i kampen mod allergenerne. Disse antistoffer angriber flere kropsorganer efter hinanden og kan derefter føre til et anafylaktisk chok inden for 30 minutter. Derfor bør forældre altid behandle enhver allergisk reaktion som en nødsituation.

Møtrikallergi: hvad man skal gøre i en nødsituation?

Møtrikallergi småbørnssymptomer og udløser et overblik

Hvis menneskekroppens forsvar pludselig fejlagtigt genkender ufarlige stoffer som “skadelige” og angriber dem, kan det hurtigt blive livstruende. Især mennesker, der observerer eller føler en allergisk reaktion for første gang, kan ikke genkende en nødsituation i tide. Hos små børn er det vigtigt at behandle enhver pludselig allergisk reaktion som en nødsituation. Hvis den pågældende har en livstruende allergi og ved et uheld indtager nødder, skal akutlægen tilkaldes hurtigst muligt. Selvom allergikeren ikke føler nogen symptomer, er det vigtigt at se en læge hurtigst muligt. Hvis du har de første symptomer, skal du handle hurtigt:

Nødderallergi hvad man skal gøre i en nødsituation Tips til hurtig reaktion

 • Allergikeren skal sidde på gulvet, så han kan forsørge sig selv med hænderne. Du kan læne hans torso mod en væg.
 • Hvis slimhinderne i halsen hæver (symptomskraber i halsen), kan den berørte person suge isterninger eller ispinde.
 • Hvis personen mister bevidstheden, skal du først kontrollere, at han trækker vejret normalt. Hvis han trækker vejret normalt, rul ham til siden, kryds venstre arm foran brystet og læg hånden på hans højre kind. Vip hovedet lidt tilbage, og åbn munden, så han kan trække vejret.
 • Hvis personen ikke trækker vejret, skal du begynde brystkompressioner og ventilation.

Peanutallergi hos børn og voksne

Nødderallergi hududslæt fra jordnødder

1. Ifølge forskere og læger kommer dette peanutallergien mest almindelige i Europa. Det er kendt som en fødevareallergi af type 1. Størstedelen af ​​de berørte føler de første symptomer umiddelbart efter eller inden for en time efter indtagelse af jordnødder eller fødevarer, der indeholder jordnødder. Symptomerne vises meget sjældent senere end 2 timer efter at have spist jordnødder. Både små børn og voksne er ramt. Hos børn overføres allergenet normalt gennem mælk eller babymad allerede i barndommen. Omkring 1% af alle børn i Tyskland har peanutallergi. Men da flere og flere retter nu indeholder jordnødder, antager forskerne, at antallet af de berørte vil stige i de kommende år. Især børn med astma er i fare, fordi de oftere udvikler alvorlige symptomer. Den såkaldte krydsallergi forekommer meget oftere hos voksne. For eksempel kan mennesker, der lider af høfeber eller har støvallergi, udvikle en peanutallergi senere i livet. Kontakt med spor af jordnødder alene kan føre til en voldsom reaktion af immunsystemet i tilfælde af krydsallergi. Livskvaliteten for mennesker, der lider af en peanutallergi, er derfor massivt forringet.

Møtrikallergi over for mandler hos børn og voksne

Nut allergi mandler symptomer, årsager og forebyggelse

En mandelmøtrikallergi er mindre almindelig end en peanutallergi. Ikke desto mindre kan de berørte også reagere stærkt på allergenet. Det særlige ved en møtrikallergi er, at den indeholder allergener, der er varmestabile. Derfor bør de berørte undgå ikke kun rå, men også ristede mandler. Ellers har mandelallergien lignende symptomer på peanutallergi. Symptomerne behandles også på en lignende måde, og den enkle forebyggelse af peanutallergi er at undgå dette allergen.

Cashewnødderallergi: Ofte er der krydsreaktioner

Møtrikallergi, cashewnødder, udløsende krydsreaktioner og forebyggelse

En nødallergi over for cashewnødder er meget mindre almindelig end en peanutallergi. I de fleste tilfælde udløses det af en krydsreaktion. Mennesker, der lider af pollenallergi, er også følsomme over for andre allergener, og hvis de kommer i kontakt med dem igen, kan der opstå allergiske reaktioner. Derfor bør allergikere, der lider af høfeber, spise bevidst og ideelt set helt undgå det under pollentallet.

Møtrikallergi Pistacienødder kan forårsage hududslæt

Nødderallergi pistacienødder kan forårsage udslæt

Pistacienødderne er stenfrugter og ikke nødder. Ikke desto mindre omtales pistacienallergien ofte forkert som en nøddeallergi. Under alle omstændigheder er symptomerne meget ens: kløe i halsen, udslæt, ubehag i tarmene, hævelse. Derudover er der det faktum, at der opdages en allergi med en allergitest, der ligner nødder. Allergien over for pistacienødder kan reducere livskvaliteten. Det er ofte meget svært for de berørte at genkende alle fødevarer eller retter, der indeholder pistacienødder eller spor af stenfrugt. Pistacienødder er ikke opført som en ingrediens i især konfektureprodukter. Varmen kan dog ødelægge de allergifremkaldende proteiner i pistacienødderne. I den forbindelse bør den pågældende imidlertid konsultere en læge, fordi det ofte afhænger af sorten, tilberedningen osv..

Møtrikallergi Kastanje: Typisk krydsallergi

På samme måde som cashewnødder kan en krydsallergi sensitivere immunsystemet for søde kastanjer. I dette tilfælde kan en latexallergi for eksempel forårsage krydsreaktioner med søde kastanjer.

Balsamico for nødderallergi: harmløs eller i det mindste allergifremkaldende?

Indtag balsamico med nøddeallergi og histaminintolerance

Har du en møtrikallergi og er du ikke sikker på, om balsamico er forsvarlig, eller om det kan udløse en allergisk reaktion? Selvom balsamikprodukter ikke indeholder nødder, kan de stadig udløse en immunsystemreaktion. Det er fordi balsamico og eddike indeholder histamin. Den berørte person kunne udvikle en histaminintolerance som følge heraf. Det er derfor vigtigt at søge råd fra en læge og lave en passende kostplan.

Kokosolie til møtrikallergi: Der kan forekomme en allergisk reaktion?

Indtag kokosolie, hvis du er allergisk over for nødder eller ikke kan tåle det

Kokosnødder og kokosolie tolereres godt af de fleste mennesker med nødderallergi. Selvfølgelig er alle tilfælde forskellige, så det er bedst at diskutere dette med din læge.

Previous Post
Forarbejdet kød forbundet med kræft på grund af immunrespons
Next Post
Lær at tegne med instruktioner til børn – sjove figurer og motiver