15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Forarbejdet kød forbundet med kræft på grund af immunrespons

Gennem årene har forskere vist, at rødt eller forarbejdet kød kan forårsage kræft. Men de nedbryder stadig de mekanismer, der driver et sådant forhold. Forfatterne til en nylig undersøgelse hævder, at i det mindste en del af svaret kan ligge i immuninteraktionen. Derudover spiller kost og spisevaner en central rolle i en række sundhedsmæssige forhold. Dette omfatter kræft, type 2 -diabetes, fedme, forhøjet blodtryk og hjerte -kar -sygdomme. Rødt kød og forarbejdet kød har hver især modtaget passende opmærksomhed i denne henseende. Begge er impliceret i kræftrisiko, men hvordan de udøver deres indflydelse er stadig til debat.

Hvordan påvirker forarbejdet kød sundheden??

Forskeren analyserer en prøve af rødt kød i laboratoriet

Så forfatterne peger på foreløbige beviser for, at N-glycolylneuraminsyre (Neu5Gc) kan være en risikofaktor for tyktarmskræft. Dette er et kulhydrat eller sukker, der findes i pattedyrs fødevarer. Neu5Gc er rigeligt i rødt kød og mejeriprodukter og findes i små mængder i nogle fisk, men mangler i fjerkræ. Mennesker kan ikke syntetisere en sådan syre, men når de spiser den, ophobes små mængder af den på celleoverfladen. Når immunceller støder på dette ikke-humane materiale, udløser det produktion af antistoffer. Undersøgelser har vist, at der er en lang række af disse antistoffer i menneskekroppen. Forskere har også fundet tegn på, at langvarig eksponering for disse antistoffer fremmer betændelse og kræft i dyremodeller. Imidlertid har de endnu ikke identificeret en bestemt effekt af indtagelse af sådanne animalske produkter på niveauerne af disse antistoffer.

antistoffer ved betændelse i blodet

Forskerne viste en sammenhæng mellem niveauet af cirkulerende Neu5Gc -antistoffer og risikoen for tyktarmskræft. Niveauet af antistoffer var imidlertid ikke forbundet med indtag af rødt kød. Formålet med denne nye undersøgelse er at afslutte forholdet mellem en persons kost og et sådant spejl en gang for alle. Forfatterne til denne undersøgelse omfattede data fra 16.149 voksne, som alle havde registreret mindst seks ernæringsrapporter. I mellemtiden beregnede forskerne mængden af ​​Neu5Gc i en række almindelige fødevarer. Ved hjælp af disse data skabte de det, der er kendt som “Gcemic Index”. Dette klassificerer mad efter Neu5Gc -indhold. Dette gælder især indholdet i hver fødevare i forhold til mængden målt i oksekød. Dernæst analyserede forskerne blodprøver fra 120 deltagere med mindst atten 24-timers kostrapporter. På denne måde bestemte de niveauet af anti-Neu5Gc-antistoffer i serummet.

Undersøgelsesresultater

Forskeren kontrollerer blodprøver for blodpropper i en covid 19 -infektion i laboratoriet

Det videnskabelige team fandt en signifikant sammenhæng mellem det høje forbrug af Neu5Gc fra rødt kød og ost og den øgede udvikling af antistoffer, der øger risikoen for kræft. Når disse antistoffer stiger, øges også sandsynligheden for en sådan betændelse. Derudover øger dette risikoen for, at visse tilstande som kræft forværres. Det er dog også værd at bemærke, at immunresponset beskrevet ovenfor sandsynligvis ikke er den eneste forbindelse mellem rødt kød og kræft.

Udfør bioteknologisk proces på rødt kød i laboratoriet

forfatterne Studiet nævne også andre faktorer, herunder det høje fedtindhold i kød og mutagener. Sidstnævnte er kemiske forbindelser, der forårsager irreversible ændringer i genetisk materiale. En sådan mutagen er for eksempel heterocyklisk amin, som produceres, når kød koges ved høje temperaturer. I fremtiden håber forskerne, at et sådant glykæmisk indeks vil være et redskab til at vurdere mængden af ​​Neu5Gc i en persons kost. Dette kan hjælpe med at oprette personlige anbefalinger til personer i fare.

Previous Post
Ariana Grande: Den nye voksfigur kan ikke overbevise fansene
Next Post
Lav søde kastanjedyr med disse 14 kreative håndværksideer til unge og gamle