15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Spise sundt på restauranter: hvad skal man bestille (og hvad skal man undgå!)

Spiser sunde på farten burgere med masser af salat fuldkornsbrød

Når vi spiser ude, indtager vi typisk flere kalorier, mættet fedt, salt og sukker, end vi gør i øvrigt – især i forhold til madlavning derhjemme. Og ofte ender vi med at spise mere, end hvis vi havde serveret vores egne portioner. Det betyder, at det er vigtigt at træffe sundere valg, selv når du spiser ude. Fordi du kan spise sundt overalt.

Spis sundt når som helst og hvor som helst

Bestil mad og tag sunde valg på en restaurant

Hvis du vil spise sundt, behøver du ikke gå uden at spise ude på restauranter (eller endda hvis du er det Bestil din yndlingsmad online). Restauranter i dag tilbyder flere sunde muligheder end nogensinde før og er mere lydhøre over for kundernes behov. Vi har kigget nærmere på de bedste og værste fødevarer, du kan bestille på populære restauranter. Læs videre for at finde ud af, hvilke retter og ekstramateriale der skal undgås, og som er særligt kaloriefattige.

Spis sundt – hvad skal du bestille på italienske restauranter?

sunde pastaretter tagliatelle med svampe

Start med en minestronesuppe (en kaloriefattig appetitvækker lavet med grøntsager og bønner). De værdifulde fibre får dig til at føle dig mæt. Kig efter forretter, der ikke er stegte, som Fra Diavolo Chicken. Gå efter sunde sideretter som sauteret spinat med hvidløg. Eller tag en bouillonbaseret zucca di pesce (skaldyrsgryde) til en dosis hjertesund omega-3.

Du kan også nyde pasta uden tøven ved at holde portionsstørrelsen lille. Marinara -saucen indeholder mindre fedt end cremede saucer og det Lycopen antioxidant, der kan sænke risikoen for forskellige former for kræft.

Bestil sund mad pizza med rucola tomater og mozzarella

Pizza kan være en nem måde at inkorporere alle fødevaregrupper i én ret. Pizza handler om portionskontrol. Bed om en tynd skorpe, og hvis du tæller kalorier, beder du i restauranten om at bruge halvdelen af ​​den sædvanlige mængde ost. Undgå forarbejdede kødprodukter og vælg grillet kylling som et magert protein i stedet.

Sunde retter fra middelhavskøkkenet

sundt middelhavskøkken bulgur salat med tomater

Generelt omfatter middelhavskøkken hjerte-sunde ingredienser som oliven, fuldkorn og grøntsager. Hvis du normalt har en gyrosandwich til frokost, skal du springe brød og cremet sauce over og prøve en stor salat med gyrokød på. Bulgursalat med tomater og persille (tabouleh) er også meget velsmagende og indeholder fiber, protein og vitamin A. Prøv en god portion cremet hummus lavet af protein og fiberrige kikærter med agurkestænger eller fladbrød til dypning.

Afhængigt af sammensætningen kan en burger også være sund

stor burger med rødløg og salat

Hvis du har lyst til en burger, er der et par måder at fortolke den sundt. Prøv en kalkunburger eller en grøntsagsburger med salat. Spring ost og mayo over, og fjern den øverste halvdel af bollen for at spise burgeren åben. Til fuldkornsboller tilsættes en dosis fiber til måltidet. Når det kommer til saucer, skal du vælge dem, der ikke er cremede, og når saucen er sød (som grillsauce), skal du bruge den med måde.

Er der nogen sund kinesisk mad?

Kinesisk suppe med kylling, nudler og grøntsager, kaloriefattig

Undgå stegte fødevarer som General Tso’s Chicken (dobbeltstegt kyllingefad), sødt og surt svinekød eller oksekød med appelsinsauce. Hvis du er i humør til fisk og skaldyr, skal du kigge efter en grøntsags- og rejerpande på menuen. Andre kinesiske retter at holde sig fra inkluderer chow mein og stegte ris. Start i stedet dit måltid med en wontonsuppe som en fyldig, kaloriefattig forret. Til hovedret skal du vælge Buddha’s Joy (Lo Han Jai), en blanding af grøntsager i en let sauce. Undgå om muligt hvide ris, da den indeholder omkring 130 kalorier pr. 100 gram, og brug spisepinde til at bremse dit måltid.

Japanerne spiser sundt?

Japansk sushi sund sashimi tun laks

Sushi – især sashimi (rå fiskeskiver uden ris) eller nigiri (fisk med en lille riskugle nedenunder) – kan også være et lavt kalorieindhold, næringsrigt måltid. Start med 150 gram dampede edamamebønner. Disse er fulde af fiber, kalium og flerumættede fedtstoffer. Spar kalorier ved at springe ruller over og alt andet lavet med tempura eller mayonnaise. Alaskan vild laks er en af ​​de bedste kilder til omega-3 fedtsyrer.

Bestil mexicansk

Sund tacos med okse agurk og persille

En simpel grillet bøf eller kyllingetacos er gode proteinkilder. Tilsæt pico de gallo (salsa lavet af antioxidantrige tomater), som normalt er meget lav i fedt og kalorier. Endnu et højdepunkt fra det mexicanske køkken: guacamole. Ifølge en national forbrugsundersøgelse fra USA lider avocado -fans mindre af forhøjet blodtryk, diabetes og hjerte -kar -sygdomme. Der er omkring 150 kalorier i 100 gram guacamole, så hold øje med serveringsstørrelsen.

Billedkilder: unsplash.com / Pixabay.com

Previous Post
Præfabrikerede huse opfylder levende ønsker: drømmehuset i præfabrikeret byggeri
Next Post
Dværge laver kunsthåndværk med børn – 10 spændende projekter for hver aldersgruppe