15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nyttige tips om ernæring til en sund organisme

sund kost tips grøntsager frugt peber gulerødder æbler

Vi har allerede offentliggjort en række artikler om sund kost og afgiftning af menneskekroppen. I dag vil vi gerne gøre mere praktisk Kostråd Tilføje. Dagens indlæg handler mest om de gyldne regler for at spise, så vi taler om, hvad der bør mangle på bordet. Fordi et godt helbred og sund ernæring består af flere komponenter: Disse omfatter utvivlsomt det rigtige valg af økologiske fødevarer af høj kvalitet, deres korrekte kombination, den gode madlavning og deres accept. Alle elementerne er afgørende for vores sundhed samt de grundlæggende regler for sund kost.

Tips til ernæring – spis kun når du er sulten

sult ernæring tips mave spise sunde hænder

Hvad angår ernæringstipsene, er den første ting at sige, at du kun bør spise, når du er virkelig sulten. Hvis du undrer dig over, om du skal spise nu eller ej, skal du vente lidt, indtil du føler dig meget sulten. Derefter vil dit fordøjelsessystem være fuldt forberedt på at behandle og absorbere de fødevarer, du skal spise.

Kostråd – hvad du skal overveje, når du spiser dig selv

bid tips om ernæring pasta gaffel organisme sund

– Spis langsomt og grundigt tyg hver bid, indtil den bliver virkelig flydende.

– Spis i en fredelig og kærlig atmosfære uden at deltage i andre aktiviteter! For eksempel anbefales det ikke at se tv, læse avisen eller spille spil på computeren, mens du spiser.

– Den optimale mængde mad at spise ved hvert måltid skal være op til to håndfulde. Denne regel gælder ikke for frugt.

Sund kost: 14 Chiafrøopskrifter til vægttab

Glutenfri opskrifter med chiafrø – sunde og lækre

Chia frø budding med jordbær – En enkel opskrift

Når du spiser, skal du tygge hver bid godt

salat ernæring sunde tip spise vitaminer løg

Kostråd – Vand og andre væsker

tips om ernæring drikke vand glas sundt

– Drikkevand og andre væsker er fint, men skal ske på tom mave 20 minutter før et måltid eller 3-4 timer efter et måltid. Drik aldrig væske under eller umiddelbart efter et måltid. Ellers fortynder vandet mavesaften og forhindrer fordøjelsen. Det tilrådes at starte morgenen med en halv liter lunkent vand.

Kostråd – regler om frugt og grønt

frugt grøntsager ernæring sund kost organisme paprika løg bær

– Indtil middag skal du kun drikke frisk frugt- og grøntsagssaft og spise frisk frugt afhængigt af sæsonen. Du kan starte dagen med en friskpresset juice og derefter spise en frugt 40-60 minutter senere, afhængigt af dine præferencer. Da frugt er letfordøjelig mad, bør de spises om morgenen og om morgenen.

– Frugterne spises en time før et måltid eller mindst 4 timer efter et måltid.

– Det er bedst at spise en bestemt frugtform eller indtage den i kombination med højst en anden. Et af kostrådene er dog at spise citrusfrugterne separat. Tilfredsstillende kombinationer er sure frugter (grapefrugt, citron, appelsin, granatæble, ananas) og halvsyre (æbler, abrikoser, kirsebær, figner, fersken, pærer, druer) eller du kan kombinere halvsyre frugt med søde frugter (bananer, dadler) , tørret frugt, blomme).

Kostråd relateret til nødder og frø

nødder frø spiser sund mad mandler pistacienødder valnød

– Nødder og frø er proteinrige fødevarer. Det er bedre at indtage dem alene eller i kombination med en grøn salat. Det er bedst at male nødder og frø eller læg dem i blød i vand i mindst 12 timer.

– Kostråd: spis ikke jordnødder rå. De skal helst ristes.

Spirer og frøplanter – tips om ernæring

Ernæringstips spirer frøplanter spiser sund kost

– Spirer og frøplanter af korn og bælgfrugter er dets meget gode valg til ernæring. Det er ikke uden grund, at de ses som fremtidens mad. Disse omfatter lucernespirer, kinesiske bønner, broccoli, rucola, quinoa, grøn boghvede, hvede, linser og andre. De kan kombineres med hinanden. Tilsæt dem til salater eller alle slags grøntsager, korn og bælgfrugter.

Kostråd – grøntsager og salater

grøntsagstip om ernæring dampede salatsorter gulerødder

– Start altid dit hovedmåltid med en salat! Den enzymrige struktur aktiverer enzymer i kroppen og bidrager til nedbrydning af kulhydrater og protein i kroppen. Kosttips: Salater bør altid indgå i dit daglige ernæringsprogram. Det er tilrådeligt at vælge salater afhængigt af sæsonen.

– Dampede eller dampede grøntsager anbefales også. I princippet skal dampede grøntsager følge salater eller indtages i kombination med hovedmåltidet.

Kostråd – korn til hovedretten

Kornernæringstip hvedemel sundt

– Det tilrådes at tilberede en kombination af kornretter til hovedretten (ris, quinoa, amarant, hirse). Det anbefales også, at disse korn og bælgfrugter først gennemblødes og derefter koges uden fedt. Måltider spises alene eller i kombination med dampede grøntsager.

Kostråd – mejeriprodukter og kødprodukter

ernæring laks fisk mejeriprodukter kvarkmælk yoghurt

– Mejeriprodukter kan indtages, men ikke for ofte. Det tilrådes at indtage disse individuelt eller i kombination med en grøn salat. For eksempel kan du vælge et mejeriprodukt til salaten. Anbefalede mejeriprodukter er yoghurt, hytteost og rå gedemælk.

– Hvis du vil spise kød, er den bedste kombination med en grøn salat. Af kødprodukterne er fisk det bedste at spise. Kalvekød bør undgås.

Kostråd – krydderier

ernæringstip krydderier peber paprika træske

– Retterne raffineres ofte med forskellige krydderier. Vi råder dig dog til at bruge salt i begrænsede mængder (helst ikke iodiseret salt, det er bedre at opløse det i vand for at opnå en vandig saltopløsning eller Himalaya eller kaliumsalt).

– Andre egnede krydderier er: spidskommen, gurkemeje, dildfrø, basilikum, dild, persille, mynte, spearmint, bukkehorn, koriander, kardemomme, paprika, cayennepeber i små mængder.

grøn salat ernærings tips tallerken med agurk

Vores tips om ernæring inkluderer også at sammensætte din daglige menu om foråret, sommeren og det tidlige efterår hovedsageligt fra frugt og grøntsager, afhængigt af sæsonen. Lav din mad hovedsageligt af frugt, grøntsager, spirer (ca. 80%), små frø og nødder (10%) og lette retter som dampede grøntsager, ris, hirse, boghvede, quinoa, amarant, mungbønner og linser (10 %) findes. Spis mindre animalske produkter. Hvis du følger disse praktiske ernæringsråd, får du et godt helbred og et langt liv!

drikke juice appelsiner glas ernæring morgen sund

frugtsalat ernæring jordbær brombær kiwi mynte blåbær

ernæringsråd grillet laks asparges citron

Previous Post
Farver til stuen – 55 gode ideer til farvedesign
Next Post
Dekoration med stearinlys – 21 utroligt lette DIY ideer