15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Håndværk med træ – 7 ideer med instruktioner til hver sæson og enhver alder

Uanset om træskiver, drivved eller trægrene, træ er et af de materialer, hvorfra mange flotte og nyttige ting kan laves. Du kan selv lave dekorationer og figurer til indvendig eller udvendig og genstande til daglig brug og dermed give hvert hjem en hyggelig atmosfære. Med de rigtige værktøjer og knowhow er det meget sjovt for små og store at pille i træ.

Kreativt kunsthåndværk med træ er sjovt i alle aldre

Lav kunsthåndværk med træ -nøglebræt-træ-perler-gør-det-selv

Der er næppe grænser for kreativitet, når man laver kunsthåndværk med træ. Der er mange håndværksmuligheder, især for børn. Arbejde med specialværktøj til træbearbejdning, f.eks. En fresav eller en trådløs skruetrækker, bør altid udføres under opsyn af en voksen. I det følgende præsenterer vi 7 gode ideer til manuelt arbejde med det naturlige materiale træ, som helt sikkert vil glæde børn i alle aldre.

Tinker fancy tastatur med træ: Instruktioner

Håndværk med træ -nøglebræt-gør-det-selv-træ-perler-kugle

For at realisere denne usædvanlige og virkelig smukke håndværkside, behøver du ikke meget: et dejligt stykke træ og et par trækugler. Vedrørende værktøjerne: en boremaskine, sandpapir i groft og fint, en fræser og en fin sav. Derudover bør du få en nøglering og en passende ledning til at hænge nøglerne på tastaturet.

Arbejde med børn: 14 træbearbejdningsideer og enkle instruktioner

Tinker med træperler – 15 gode dekorationsideer til lejligheden

Lav selv dekoration med træskiver – 30 vidunderlige DIY -ideer

tinker-træ-nøgle-board-bygnings-instruktioner

Først skal du save træstykket til 20-25 x 5 x 5 cm. Det kan du også gøre i isenkræmmeren, når du køber træ. Afhængigt af hvor mange nøgler du vil hænge på tastaturet, så du et par slots på forsiden. Hakkenheden og præcisionssaven hjælper her. Slidserne markeres først med en blyant i en afstand af 4 cm, og de skal være cirka 2 cm dybe. Så begynder du at save. For at nøglebrættet endelig kan fastgøres til væggen, er der monteret to bøjler på bagsiden.

tinker-træ-nøgle-bord-træ-perler-gør-det-selv-idé

Det eneste du skal gøre er at bore gennem træperlerne og tråde en snor gennem åbningen. I vores eksempel bruges en smuk lædersnor i en naturlig farve til dette mål. Dette afrunder det naturlige udseende af nøgleholderen i naturligt træ. Jutegarn eller uldgarn ville også fungere godt. Endelig er nøglerne fastgjort til ledningen med hver en træperle og hængt på tastaturet.

Tinkerbrev står med gammelt træ fra skoven: Instruktioner

tinker-træ-brev-bakke-gamle-skov-instruktioner

Dette kreative poststativ ligner et enestående kunstobjekt og snarere end noget hjemmelavet. Til dette har du også brug for et stykke træ, en skærebakke og en fin sav, samt lidt sandpapir. Her bruges dog ikke nyt træ fra isenkræmmeret, men et gammelt stykke, der blev fundet i skoven. For at berøre dette lidt, har du også brug for noget sandpapir, hvid træmaling og naturlig træglasur.

tinker-træ-gamle-skov-kreative-instruktioner

Først skal du rense det smukke stykke træ, fjerne barken og fjerne de uklare bump med groft sandpapir. Med et finere sandpapir kan alt pudses pænt igen. Overfladen skal ikke være perfekt, men se autentisk og naturlig ud. Derefter markerer du de slidser, hvor bogstaverne senere skulle være, og så dem ind i træet ved hjælp af skærebladet og den fine sav. Afhængigt af træstykkets form skal du overveje i hvilken position det bedst kan placeres på en overflade og lave spalterne i overensstemmelse hermed. Slidserne saves ca. 2,5 cm fra hinanden og 4 cm eller mere dybe.

tinker-træ-brev-bakke-kreativ-idé-instruktioner

Når du er færdig med groft arbejde, sliber du alt igen grundigt, fjerner støvet, og du kan klare “forskønnelse” af brevstativet. Selvfølgelig er ethvert design i farve eller uden det muligt her. I eksemplet er træstykket behandlet med naturlig træglasur på den ene side, hvor træbarken var, mens den anden side er malet hvid. Interessante accenter med guldblad påføres den hvide maling.

Håndværk med træ: konverter træskiver til dekorative hylder

tinker-træ-træ-rist-metal-hylder-dekoration

At lave med træ tilskynder til kreativ tænkning og er både smukt og praktisk. Så du kan selv lave to dekorative hylder af kun en træskive. Ud over en trærist har du brug for en trådløs skruetrækker og en passende hyldeknap. Små genstande og billeder, der er relativt lette, placeres normalt på dekorative hylder. Så beslaget bør ikke være stort. Først skal du skære træskiven i to. Så det senere kan sættes direkte på væggen, skal snittet være lige og rent. Derefter monterer du beslaget direkte på træristens halvdele og derefter på væggen. komplet!

Håndværk med træ og metal til haven

tinker-træ-træ-rist-have-dekoration-gør-det-selv

At lave med træ er så sjovt. Der er ingen grænser for kreativitet, og eksperimentering fungerer godt. Her præsenterer vi et stort kunsthåndværksprojekt, der samler kunsthåndværk med træ og metal i ét. Det er også meget velegnet til kunsthåndværk med børn, fordi du ikke skal bruge særlige og farlige værktøjer. Alt du behøver er en lidt større træskive, en passende klæbemiddel og gamle metalgenstande, der sikkert findes i enhver husstand. Gammelt bestik, store og små låg fra krukkeskruer og glasflasker er ideelle til dette.

tinker-træ-metal-have-dekoration

Med meget fantasi kan du skabe et venligt ansigt på træskiven ved at skildre øjne, næse og andre ansigtstræk med metallågene og det gamle bestik. Disse fastgøres med et passende klæbemiddel. Afhængigt af om du opsætter træskiven til dekoration indendørs eller udendørs, kan du behandle den med træglasur som du ønsker.

tinker-træ-træ-skive-træ-skive-have-metal

Den sjove dekorerede træskive kan fastgøres direkte til væggen ved hjælp af en bøjle fastgjort på bagsiden eller monteres på en gammel trærev og præsenteres på en kreativ måde.

Kreativt kunsthåndværk med træskiver: Dekorativt kridttavle

tinker-træ-træskiver-træskive-kridtbræt

Trærister er ideelle til kreativt kunsthåndværk. Små eller store, du kan gøre dem fantasifulde og dekorere lejligheden eller haven smukt. Denne gode idé til kridtbrædder i træ kan realiseres af alle med et par træskiver og lidt sort maling. Alt du skal gøre er at farve træets skive indvendigt sort. Når malingen tørrer ud, kan du tegne eller skrive noget smukt på den med kridt.

Håndværk med træ til jul eller Halloween

tinker-træ-træ-skive-halloween-tavle-jul

Denne vidunderlige kunsthåndværkside er meget velegnet til hver sæson og også til kunsthåndværk med børn. Tavler kan til enhver tid fantasifuldt designes anderledes med en aftørring.

Håndværk med træ-enhver-alder-instruktioner-ideer

Håndværk med træ til påske: æggekopper lavet af en trægren

tinker-træ-påske-ægcup-bord dekoration

Smukke, naturlige æggekopper til påske kan laves af træskiver, men noget mindre. Den bedste måde at gøre dette på er at tage en hel gren af ​​et træ og skære det i stykker 5-7 cm brede. I hvert stykke laver du en fordybning med en diameter på 41 – 45 mm, som ægget kan lægges i.

At lave træ med børn: idé til børns fødselsdagsfester

tinker-træ-børn-instruktioner-billeder

Dette farverige DIY -projekt er meget velegnet som fritidsaktivitet for børn eller til børns fødselsdagsfest. Hvert barn kan tage disse smukke produkter med hjem og opbevare dem som en souvenir. Der kræves ikke rigtig mange materialer til dette, og disse er også lette at få: lille træplade (helst kvadratisk), akrylmaling i enhver farve, trælim og sort / hvide billeder af dyr (udskrives på printeren).

Tinker wood billeder med børn: Instruktioner

kunsthåndværk-træ-børn-instruktionsmaterialer

Instruktionerne er meget enkle: farv panelerne og lad malingen tørre. I løbet af denne tid skal du klippe billederne så præcist ud som muligt og fastgøre dem til brættet med trælim, lad dem tørre og påfør til sidst endnu et lag lim. komplet!

tinker-træ-børn-børns-fødselsdag-idé-instruktioner

Håndværksideer lavet af træ til haven: Byg selv et fuglehus

Håndværk med træfuglehus laver selv ideer

Du kan forskønne ikke kun dit hus, men også din have med trædekorationer. Vi viser snart nogle DIY -ideer, som du selv kan lave med få anstrengelser. En flot tilføjelse til haven er for eksempel træfuglehuset. Det er det perfekte kunsthåndværksprojekt for familier med små børn, der kan se fuglelivet. Der er mange tegninger til simple fuglehuse online. Det vigtigste er, at du kan åbne fuglehuset for at gøre det rent.

Håndværk med træ Byg og mal fuglehus selv

Hvis du ønsker det, kan du også male huset, du skal bare sørge for, at du bruger vandopløselige malinger. Akryl- eller træmaling kan være skadeligt for fuglene. Dekorer fuglehuset med farverige naturmotiver – farver som grøn og blå er særligt populære hos fuglene. Vælg et beskyttet sted i haven til sommerhuset og arranger sæsonblomster eller planter omkring det, der vil tiltrække insekter.

Eventuelt kan du blot vise et fuglehus som dekoration i haven, for eksempel midt i blomsterbedet. Hvis du ønsker det, kan du endda plante taget af huset. Eller du kan hænge flere fuglehuse side om side og male dem i kontrastfarver. Du vil nyde en farverig have selv i de kedelige vintermåneder.

Håndværksideer lavet af træ til haven: opret en eventyrlig minihave

Håndværk med minihave i træ i en plantepotte med et hjemmelavet fuglehus

Minihaver bliver stadig mere populære. De ser meget dekorative ud og kan findes på terrassen såvel som på balkonen. Vi tilbyder dig en idé til en eventyrlig mini -have, som du kan realisere med få anstrengelser. I det fortryllende arrangement spiller “nissehuset”, et ombygget fuglehus i lille format, hovedrollen. Du kan plante buksbom eller små sæsonblomster rundt i huset. Dekorer arrangementet med papirs sommerfugle og havglas. Komplet! Det er bedst at placere minihaven direkte på terrassen, ved siden af ​​de andre planter.

Håndværk ideer lavet af træ til haven: lav dine egne vindklokker

tinker med træ, lav vindklokker selv

Vindklokker er en populær dekoration til husets indgang. De er ikke kun et rigtigt blikfang, de kan også skabe en jævn lyd. Men vindklokker kan meget mere: De viser fra hvilken retning vinden blæser. At lave et vindklokker er også en glæde for unge og gamle. Til den næste håndværksidé skal du bruge en drivvedgren og træfugle. Du kan selv skære fuglene ud af træ, men du kan også købe færdige figurer i de fleste håndværksbutikker. Mal en hvilken som helst af træfuglfigurerne og bor små huller i midten. Bor også 5 huller i drivvedgrenen i en afstand på 3-4 cm fra hinanden. Hæng derefter fuglefigurerne på drivvedgrenen.

Håndværksideer lavet af træ til haven: dekorative blomster

Håndværk med trædekorationsblomster til græsplænen

Dekorative blomster af træ tilføjer et stænk af farve til den kedelige vinterhave. Men de opfylder også en vigtig funktion, fordi de ofte markerer stedet, hvor forårsblomsterne plantes. Træpyntblomsterne ser også godt ud på kanten af ​​græsplænen og kan tiltrække insekter til urtehaven med deres muntre farver. Med lidt dygtighed kan du også selv lave de dekorative blomster. Du skal bruge træspyd, træcirkler og træplader. Bare lim de enkelte detaljer sammen, og de dekorative blomster er klar!

Håndværksideer fra genbrugstræ til haven: velkomstskilt

Lav håndværk med træ velkomstskilt med fugl selv

Hils dine gæster med et selvfremstillet velkomstskilt lavet af genbrugstræ. Naturmaterialet inspirerer med en let grålig pattina og et slidt look. Den perfekte tilføjelse til den landlige have. Genbrugstræ, f.eks. Palletræ, er meget let at bearbejde og kan lakeres, males eller ganske enkelt efterlades ubehandlet. Du kan også lave forskellige dyre- og fuglesilhuetter ud af det.

Lav idéer fra genbrugstræ til haven: Lav selv et mosbillede

Håndværksideer med genbrugstræ Billedrammer lavet af paletræ på træhegnet

Mosbilleder bruges ikke kun i boligarealer til at forbedre indeklimaet. De er også en god idé til haveindretning. Især når haveområdet er begrænset, eller bygherrerne helt har opgivet det til fordel for en terrasse, er mosbilleder ideelle. De kan dekoreres og plantes efter ønske og klippe en fin figur på haverne.

Tinker med billedrammer i træ hænger på træhegnet

En anden variant til havedekorationer er billedrammer lavet af træ, som også hænger på haverne og indrammer de små urtepotter og dermed bringer dem til deres bedste fordel. I små doser kan du for eksempel tage stiklinger udenfor for første gang i foråret. Dette vil give planterne tid til at tilpasse sig vejrforholdene, før de plantes.

Håndværksideer lavet af palletræ til haven: opret en urtehave

tinker med træ idé til urtehave på terrassen

Paller er meget robuste og kan modstå sol, frost, sne og regn. De er derfor ideelle til brug i haven. En fed idé er at indrette en urtehave i krukker på terrassen. For at urterne ikke fylder for meget, kan du dog hænge dem op på paller. Denne lodrette urtehave vil afgive en mild duft og holde myg og fluer væk. Og det bedste er, at du ikke selv skal bygge noget. Fordi Euro -pallerne har den perfekte konstruktion, som er ideel til at hænge urtepotter op.

Previous Post
Interiør af træ og beton – Hyggeligt hus i Bayern
Next Post
Enkle og velsmagende starteropskrifter til enhver lejlighed