15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Нишки завеси в интериора: съвети, снимки, материали

Оригиналните идеи за декорация на дома намират ново въплъщение, включително завеси-конци в интериора на модерен дом. Плъзгащите се въжени завеси на входните врати на някои африкански и азиатски народи означаваха, че не всеки има право да влиза. Те отделиха покоите на господарите от любопитните погледи на обикновените хора и слугите, създадоха сянка на входа и един вид преграда. През завесата на вратата беше лесно да излезете с боеприпаси в двете си ръце, като отблъснахте висящите бамбукови или дървени елементи. Днес тази идея намери много привърженици в декорирането на интериори в различни стилове..

завеси с леки нишки в кухненски стил

Черно -бели завеси с конец

необичайни завеси с нишки в дизайна на спалнята

Прозрачни завеси

Гама от завеси от висящи елементи и тяхната функционалност

Лекият муселин с нишки, свободно пропускащ светлина и въздух, е намерил съвременно въплъщение в различни качества:

 • щори;
 • оригинален декор;
 • метод за зониране на помещения;
 • изолация на лично пространство в общото помещение.

Можете да си купите такъв аксесоар за прозорци или да го направите сами. В продажба има плъзгащи се модели и с фиксирано разположение. Завесите с конци, тесните панделки и висящите мъниста имат нещо общо – вместо плътна завеса се образува завеса от отделни падащи елементи. Те се използват от:

 • като алтернатива на завесите;
 • като декорация на прозорец;
 • за врата вместо завеси и врати;
 • за зониране (вместо екран).

Това е чудесно решение, когато искате нещо оригинално във вашия интериорен дизайн. Разделните завеси могат да висят от стрехите в непрекъснат „дъжд“, както понякога се наричат, а отделни ленти могат да се използват за организиране на декор под формата на ламбрекен. Прибиране на куки или фиби, като коса, е лесно да се направи украшение за обикновен тюл или завеси. Такива завеси от нишки изглеждат луксозно в модерен интериор, освен това в различни версии, както на снимката.

завеси с ярки нишки във вътрешността на коридора

Пердета с розови нишки

завеси от леки нишки в дизайна на коридора

Завеси с конец

Внимание! Готова завеса от муселин или конец се продава на метър върху широка лента, която е прикрепена към корниза. Оставяйки желаната дължина, лесно е да отрежете завесата точно над нивото на пода и да завържете всяко парче с възел, за да не разваляте тъкането. Корекцията на дължината се извършва след изпълнението на “завесата” (плитки, прибиране, преобръщане).

Завесата на резбата е доста променлива:

 • всеки цвят;
 • плътност на нишките;
 • поставяне на стрехи;
 • нанизан декор;
 • дължината на фрагментите;
 • гладък или скосен ръб;
 • комбинация с други завеси.

завеси с ярки нишки в интериора на кухнята

Завеси с черен конец в интериора

цветни нишки за завеси във вътрешността на коридора

Многоцветни завеси с резба в интериора

Възможно е да се избере всяка опция за закрепване към корнизите, промяна на външния вид на воала.

 1. За да направите “дъжда” три пъти по -дебел, можете да зашиете лентата с лъкове, преди да я поставите върху корниза.
 2. Усипана с капси, лентата насочва нишките на вълни.
 3. Върху корниз “низ”, основата може да бъде резбована по ръба, пробивайки през 1-2 см.
 4. Шиенето с втулка и вдяването на тънък корниз е най -лесно, ако няма друга приставка.
 5. Завесата се поставя върху специална лента за завеси за куки – обичайното положение.

Справка. Версията на нишката се нарича “муселин” или “дъжд”, от метализирани нишки – “струни”. Кисея е лека тъкан от рядко тъкане, сега не се произвежда, но така започнаха да наричат ​​леки завеси.

Лесно е да намерите много различни опции в продажба или да ги изградите сами:

 • цветни завеси;
 • монохромни завеси от всякакъв нюанс;
 • влакна с различно качество (естествена, синтетична и метализирана прежда);
 • шарени предложения (мъниста или дървени панели);
 • нанизан декор.

Внимание! Тънкият муселин се произвежда главно за декорация на прозорци или зониране. Големи плътни фрагменти са по -подходящи за врата. Редки предмети могат да се използват за различни интериорни декорации, например завеси с нишки във вътрешността на кухнята. Те са плетени, драпирани, събрани с фиби, прехвърлени, скъсени за заоблен или скосен ръб.

За любителите на котки това не е най -добрата възможност да отучат домашните любимци от катерене на платнени завеси до стрехи. С остри нокти те могат да повредят структурата на нишките, ще трябва да ги съкратите в произволен ред. Освен това животните проявяват голям интерес към подвижните нишки, които се люлеят от тегленето. Малките деца ги „дегустират“ и се опитват да откъснат „хубавата струна“ с мъниста. Може би с течение на времето децата и домашните любимци ще свикнат да вдигат муселин, но първият опит ще бъде пагубен за такъв декор..

завеси с леки нишки в дизайна на спалнята

Пердета с червени нишки

цветни завеси конец в стил кухня

Завеси от чист конец

Предимства и недостатъци на завеси с резба

Завесите, изработени от отделни нишки (панделки, въжета), се различават по много предимства:

 • произведени от практични материали с прахоустойчива импрегнация;
 • не изискват гладене и често пране;
 • лесно се фиксира;
 • стрехи със специална форма не са необходими;
 • лесно проветряване на помещенията, без да се дърпате назад като завеси;
 • ограничаване на излишната слънчева светлина;
 • минимизирайте теченията;
 • предпазвайте насекомите от влизане в стаята.

Тези завеси от нишки във вътрешността на кухнята се замърсяват бързо, но лесно се перат в мрежеста торба или в плитки. Декоративните елементи се почистват с вакуум отгоре надолу, като се събират нишките отдолу с ластик, като се добавя утежняващ агент. Ако се съмнявате, можете да го направите химическо чистене от специалист.

Струнният муселин е много по -практичен от плътен прозоречен воал. Не е необходимо да се преместват по корниза, за да се отвори прозорец или балконска врата. Преминавайки през завеса на врата от бамбук, дърво или стъклени мъниста, не е нужно да хващате ръцете си, за да сгънете тези фрагменти, особено когато трябва да внесете нещо..

завеси с ярки нишки в дизайна на коридора

Завеси от бели нишки в интериора

завеси с ярки нишки в стил спалня

Красиви завеси с конец в интериора

Внимание! Психолозите препоръчват завеси от нишки в интериора за тези, които се страхуват от затворено пространство, но също така трябва да изолират личното си пространство. Пропускливата завеса създава илюзията за разграничаване, докато е лесно да наблюдавате какво се случва от вашето легло или диван, оградено с декор от конци.

Стилистично те също са много променливи – лесно се вписват в повечето интериорни стилове, особено в комбинация с други декорации на прозорци. Дизайнерите предлагат да ги комбинирате с прозрачен тюл – като декор или като алтернатива на леки полупрозрачни материи. Подходящи са за щори и многослойни завеси с ламбрекен. В зависимост от метода на разпределение и вида нанизани елементи, пердетата от въже или конец ще модернизират интериора на всекидневна или друга стая..

Честно казано, заслужава да се споменат техните недостатъци:

 • объркайте се в течение (може да се претегли със стъклени мъниста в долната част);
 • не на място в историческите стилове;
 • привличат домашни любимци и малки деца.

Тези завеси не се произвеждат от всяка прежда, а само от здрава еластична нишка, която не се разтяга под тежестта на мъниста. Този декор е лесен за изпълнение със собствените си ръце и това е друго предимство. Те са фиксирани директно към корниза под формата на контур с два свободни края..

необичайни завеси с резба във вътрешността на коридора

Многоцветни завеси с нишки

пердета цветни завеси в кухненския дизайн

Нишки завеси в интериора

Общи видове завеси от нишки, техните характеристики

При разкопките са открити нишки под формата на метални пръстени със същия диаметър. Структурно това е най -простият воал, който изгубените цивилизации овладяха преди хиляди години. Днес, подобно на тях, завесите-пръстени са направени от слама и гъвкава кора от дърво. Те се използват в селски къщи на врати..

Въжените завеси някога бяха на мода, бяха преплетени с възли от макраме. Оригиналните заплетени панели отстрани и висящият дъжд с мъниста капки бяха оригиналният ръчно изработен декор. Поради трудоемкостта на голямото потребление на тънко въже или въже, те бяха много редки. Днес макрамето като народен занаят е практически загубено..

Лентовите завеси от нетечащи тъкани са най-лесни за изработка със собствените си ръце, това е най-простият декор от тази категория. Върху тях са нанизани големи дървени, пластмасови и стъклени мъниста. Оригиналният декор се получава чрез нанизване с възли по определен модел. Декорът от въже и панделка се използва не само в жилищни помещения, но и в мини-хотели, барове и творчески студия..

завеси от леки нишки в стила на коридора

Пердета от леки нишки

необичайни нишки за завеси в дизайна на коридора

Дизайн на завеси с резба

Когато казват завеси с конец – това е по -скоро произволно. При преглед можете да видите, че те са плоски и кръгли, сякаш са плетени, плетени или усукани на спирали. Прежди с различно качество (естествени, смесени и синтетични), различни степени на еластичност. Има конци с тъкани мъниста, малки пайети, лъскави нишки.

Набиращи елементи на малки пръстени, но те свързват различни елементи с различни размери. Завесите с нишки изглеждат невероятно във вътрешността на спалнята. Това са големи пайети, метални или пластмасови кръгове, полумесец и други фигури. Често те имат голям декор – цветя, пеперуди, птици, снежинки, листа и пр. Нещо като малки коледни елхи.

Панел от мъниста с различни изображения прилича на кръстосани шевове, където елементът има свой собствен цвят в общия модел. Чертежът се избира в зависимост от стила на интериора и предназначението на завесата. Например сочните плодове са подходящи за кухня или лятна вила..

Завесите с нишки, които светят с диодни лампи, са рядкост, но това е най -красивият декор. В това има нещо мистично, привлекателно. Те смътно приличат на гирлянд от коледно дърво, но малките луковици са защитени от капсула, например под формата на кристално мънисто. Има плътни и цветни опции. Такава завеса може да бъде направена от гирлянд самостоятелно, ако има образование по електротехника, но е трудно да се намерят големи мъниста с широк проход за защитени проводници.

завеси от леки нишки в интериора на спалнята

Лилави завеси в интериора

завеси с ярки нишки в кухненския дизайн

Красиви бели завеси в интериора

Популярни са и смесените модели – от различни елементи или материали

Днес можете да си купите готови завеси от продълговати фрагменти или да го направите сами, подходящ:

 • малки дървени блокове;
 • миди;
 • бамбук;
 • големи кристали и искри;
 • тапи за вино;
 • плетени елементи на една кука;
 • тънки метални плочи;
 • стари компактдискове;
 • изкуствени цветя;
 • пластмасови пеперуди;
 • домашна керамика (мъниста);
 • останките от кристален полилей;
 • малки играчки за елха и др..

Инкрустираните шарки от дървени, керамични, костни или бамбукови елементи са отличен декор на вратата в интериорното пространство. Някога те бяха много модерни, въпреки че не се различаваха по особена красота. Съвременните предложения са много по-интересни, истинска декорация за дома в етнически, ретро или еко стил.

необичайни завеси с нишки във вътрешността на коридора

Черни завеси в интериора

цветни завеси конец в стил кухня

Златни завеси в интериора

Завеса от черупки на дебела въдица е един от най -живописните декоративни елементи, благодарение на уникалния естествен материал. Те се използват за дизайн в морски стил в страната и в апартамента. Висящите “низанки” могат да бъдат изцяло от малки черупки (с големи елементи на равни интервали) или с празнини в основата. Единичните елементи се закрепват с възли с перли за фиксиране. Това е чудесен начин да “прикачите” колекция, донесена от морето. Подходящи са за декориране на баня или тийнейджърска стая..

Съвети. Ако искате да изградите такъв декор със собствените си ръце за всяка стая, прегледайте какво има у дома и какъв материал си струва да закупите.

Много от тях имат големи мъниста, плоски дървени решетки (или от какво да ги направят), тояги, мъниста, цветни пера. Помпони, изкуствени цветя и пластмасови пеперуди са лесни за приготвяне сами. Основата трябва да е здрава и устойчива на разтягане. Тежки фрагменти се поставят по -близо до корниз, леки – в долната част. Тежест може да бъде пришита по самия ръб, така че завесата да се люлее по -малко на вятъра. Мъниста, ядки, преплетени с прежда, красиви копчета или пискюли, ушити от парчета ресни, навити на руло, ще са подходящи..

завеси с ярки нишки в дизайна на коридора

Завеси с лъскави нишки в интериора

завеси с леки нишки в стил спалня

Многоцветни завеси с нишки

Избор на разнообразни цветни завеси „дъжд“ за различни стилове

Когато избирате нюанс на въжени или лентови завеси, трябва да се съсредоточите върху цялостната концепция за дизайн или отделни елементи. Но е по -добре да използвате и цветови свойства..

 • Топлата гама ще даде “повече слънце” от северната страна на къщата, студеният спектър се използва за южната стая.
 • Ярките завеси ще играят декора на безличния интериор, особено в допълнение към новата тапицерия на мека мебел.
 • Хармонията на балансирания интериор не трябва да се нарушава; по -добре е да добавите нещо неутрално. Ако общият фон на стаята е бял, млечен, светло сив, бледосин или бежов, тогава изисканите допълнения трябва да са същите..
 • Контрастните цветове също не винаги са подходящи, но те могат да засенчат обичайната палитра и да модернизират малко ситуацията..

завеси от леки нишки във вътрешността на коридора

Пердета от светли цветове

завеси с ярки нишки във вътрешността на коридора

Нишки завеси с различни цветове

Конец муселин перфектно допълва модерния интериор

 1. Ретро – по -добре е да вземете нещо просто, без блясък и шик, вариации на въже или панделка, съчетани с драперии и завеси. Завесите от кламери с тръбички от пощенски картички бяха на мода, лесно се повтарят.
 2. Ориенталски стилове – различни материали, арабският свят – блясъкът на копринени нишки с кристални мъниста и пискюли, Япония и Китай използват бамбук.
 3. За морски стил са подходящи завеси с миди и въжен декор с морски възли.
 4. Еклектичен интериор – комбинация от старо и ново в обща концепция.
 5. Еко-стилът се характеризира със завеси от естествени материали.
 6. Постмодернизмът и арт деко са елегантни стилове, където много оригинални дизайнерски решения са подходящи, но вкусът и чувството за мярка са важни.
 7. Техно, таванско помещение и хай-тек са „студен“ дъжд от метализирани нишки, по-добре с диодно или неоново осветяване на таванския корниз.
 8. Лаконичният минимализъм не търпи ексцесии – това са монохромни решения за общия фон.
 9. Бляскава дамска спалня – колкото повече лукс и великолепие, толкова по -добре.

Съвети. Методите за закрепване на завеси от муселин също имат значение. По -добре е лентата за завеси да се скрие зад декоративна лента или ламбрекен. Лентите и въжетата от макраме, вързани директно към корниза, ще изглеждат подходящи за ретро и кънтри стилове. Осветен затворен тавански корниз – най -доброто решение за модерен дизайн.

необичайни завеси с нишки в кухненския дизайн

Ярки бели завеси с конец

завеси от цветни нишки в стил спалня

Завеси с бели нишки

цветни завеси нишка в стила на коридора

Завеси от нишки

Не забравяйте и практическата страна. В кухнята такъв декор изглежда свеж и оригинален, но често ще трябва да се мие или големи елементи да се измиват с гъба. В спалнята муселинът ще замени балдахина. Домашен вариант е подходящ за студентска стая. Струва си да направите нещо ново в интериора без значителни разходи, като тези завеси от нишки, представени във фотогалерията.

Видео: Как да окачите завеси с конец. Как да перете памучни завеси

50 снимки на примери за завеси от нишки в интериора:

цветни завеси конец в стила на снимката на спалнята необичайни завеси конец в кухня дизайн снимка ярки завеси нишка във вътрешността на коридора картина светли завеси нишка във вътрешността на коридора снимка светли завеси нишка в стила на снимката на спалнята ярки завеси в дизайна на снимката на коридора цветни завеси нишка в стила на кухненската картина необичайни завеси нишка в интериора на снимката на коридора завеси с ярки нишки в кухня дизайн снимка светлина завеси нишка в интериора на снимката на спалнята цветни завеси нишка в стила на картината на коридора необичайни нишки за завеси в дизайна на снимката на коридора светли завеси нишка в стила на снимката на коридора цветни завеси конец в кухня дизайн картина необичайни завеси нишки във вътрешността на коридора картина ярки завеси нишка в стила на снимката на спалнята ярки завеси в дизайна на коридора цветни завеси нишка в стила на кухнята снимка светли завеси нишка в дизайна на снимката на спалнята цветни завеси нишка във вътрешността на коридора снимка ярки завеси нишка в интериора на кухнята картина необичайни завеси нишка в стила на снимката на спалнята светли завеси конец в дизайна на коридора снимка завеси с ярки нишки в интериора на снимката на коридора необичайни завеси нишка в дизайна на снимката на спалнята светли завеси нишка в стила на кухненската картина цветни завеси нишка в дизайна на снимката на коридора ярки завеси нишка в стила на кухненската картина необичайни завеси нишка в стила на снимката на спалнята светли завеси нишки във вътрешността на коридора картина светлина завеси конец в кухня дизайн картина необичайни завеси нишка в дизайна на снимката на спалнята ярки завеси нишка в стила на картината на коридора завеси с ярки нишки във вътрешността на кухнята снимка светли завеси нишка в стила на картината на коридора светли завеси нишка в дизайна на снимката на спалнята ярки завеси в стила на коридора картина цветни завеси нишка в интериора на кухнята картина необичайни завеси нишка в дизайна на снимката на коридора цветни завеси конец в дизайна на снимката на коридора необичайни завеси нишка в стила на кухненската картина цветни завеси конец в интериора на снимката на спалнята необичайни завеси нишка в интериора на кухнята снимка ярки завеси в стила на снимката на коридора цветни завеси нишка в дизайна на картината на коридора светли завеси нишка в стила на коридора картина необичайна нишка за завеси в снимка на дизайна на кухнята цветни завеси нишка във вътрешността на коридора картина цветни завеси нишка в интериора на снимката на спалнята завеси с ярки нишки в дизайна на снимката на коридора

Previous Post
Dizajn tapety pre nenapodobiteľné prostredie
Next Post
De vigtigste typer elektriske ovne til hjemmet