15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dizajn tapety pre nenapodobiteľné prostredie

Vynikajúca chuť, prosperita, životný štýl a jasná individualita majiteľov bytov – o tom môže dizajn tapety povedať hosťom. So všetkým bohatstvom výberu moderných dokončovacích materiálov väčšina domov uprednostňuje obyčajné tapety. Ale stále viac a viac neobvyklých kotúčových materiálov na papierovom základe alebo sklolaminátu sa udomácňuje. Nemali by ste kupovať prvé tapety, na ktoré prídete, len preto, že sú cenovo dostupné, najmä ak niečo nevyhovuje materiálom alebo farbou. 

dizajn tapety

Katalógy oplývajú rozsiahlym sortimentom a každý návrh je premyslený v štýle, farbách a funkčnosti miestnosti..

Odrody tapiet a ich aplikácia

Steny zaberajú asi 2/3 povrchovej plochy akejkoľvek miestnosti, výberu pokrytia je dôležité venovať maximálnu pozornosť. Tieto lietadlá sú na úrovni očí, len málokedy sa pozeráme na strop a podlahy sú pokryté kobercami.. 

návrh fotografických tapiet

Na steny sú často vybrané krásne dizajnérske tapety..

Je ťažké si predstaviť byt, v ktorom sa nikdy nepoužívali papierové rolky. Tapeta je cenovo dostupná úprava, môžete si to urobiť sami vlastnými rukami a navrhnúť byt. Ale postupne je lacný papier nahradený alternatívnymi nátermi, zostáva len papierový podklad, ktorý dobre priľne k stene.. 

krásny dizajn tapety

Všetky druhy roliek pôsobia atraktívne.

TABUĽKA

1. Dyhovaná tapeta S tenkým rezom dreva na papierovom podklade alebo netkanom podklade.
2. Korkové a bambusové tapety Vyrábajú sa častejšie bez podložky, perfektne sadnú na steny, vyžadujú veľkú starostlivosť o kĺby a pri rezaní.
3. Kamenná tapeta Spracovanie flexibilných alebo kachľových podkladov pieskovcom s prirodzeným vzorom na reze.
4. Kovová tapeta Na základňu je nanesená fólia, ktorá uľahčuje lepenie, napodobňuje zlato, striebro, chrómovanie, meď, mosadz, bronz.
5. Textúrna tapeta Opakujte prirodzenú textúru – pod rezom dreva, piesku, kameňa, soli a korenia, kávy.
6. Sklenené vlákno Rolky zo sklenených vlákien so štruktúrovaným vzorom alebo konvexným ornamentom na maľovanie.
7. Textilné tapety Bez papierovej základne, tkanina rôznej textúry.
osem. Kompozitná tapeta Kombinácia materiálov bez vložky alebo potlačená na papierových rolkách.

Textilné alebo textilné tapety nevyžadujú základňu, perfektne sa hodia k povrchu a napodobňujú rôzne materiály:

  • Pytlovina a rohož;
  • Jacquard satén a brokát;
  • Velúr a zamat;
  • Semiš a koža.

neobvyklý dizajn tapety

Prilepenie stien tapetami je jednou z najľahších metód konečnej úpravy, ktorú môžete urobiť sami.

Vliesová tapeta-rolky z netkanej textílie z celulózových vlákien. Sú dosť trvanlivé, používajú sa ako na maľovanie, tak v bežnej forme. Sú flexibilnejšie ako papierové, preto sa používajú v previsnutých domoch. Netkané kúsky sú dobré na lepenie dvojúrovňových stien, napríklad v blízkosti schodísk na 2-3 poschodiach, kde je ťažké pracovať s mokrým papierom.

obývacia izba s dizajnom tapiet

Tapetu je možné kombinovať s inými druhmi dokončovacích materiálov.

Tekuté tapety majú bezšvový povrch a tento proces pripomína skôr maľovanie stien. Nemenej populárne sú duplexné tapety, kde je na papierový podklad nanesený vinylový vzor alebo sieťotlač. Vyzerajú elegantnejšie ako obyčajný papier, ale majú oveľa ťažšie bezproblémové vkladanie..

tekuté tapety

Miestnosť môžete zvýrazniť jasným prízvukom.

Existujú vzácne typy tapiet, ktoré sa používajú iba vo veľmi drahých povrchových úpravách, ale zaslúžia si pozornosť ľudí s priemerným príjmom. Jedna alebo dve drahé textilné rolky vo forme vložiek alebo zvislých panelov mimoriadne oživia každý interiér.

Použitie jednoduchých a neobvyklých tapiet

Nástenné dekorácie tvoria zvláštnu auru každého obytného priestoru, čo sa odráža v psychologickom stave obyvateľov. 

dizajn tapety 2018

Návrh miestnosti s rôznymi tapetami svojím spôsobom ovplyvňuje sféru túžob a motivácie..

V závislosti od vzoru a farby môžu:

  • Zlikvidujte spánok a odpočinok;
  • Stimulujte predstavivosť;
  • Prispôsobte si pracovnú náladu;
  • Stimulovať kreativitu;
  • Rozveselte sa;
  • Vyvolajte apatiu a ľahostajnosť.

Mnoho ľudí pozná výraz „zelená melanchólia“, takže šedozelená farba stien a stropu prakticky nie je žiadaná, aj keď v sovietskej ére sa takéto tapety najčastejšie vyrábali. Úspešná kombinácia odtieňa zeleného jablka so striebristými pruhmi však akosi zdvihne náladu.. 

dizajn tapety 2018

Na úspešných kombináciách pracujú výtvarníci, ktorí vytvárajú kresbu alebo návrhovú tapetu na steny v rôznych miestnostiach..

Existujú jednoduché materiály, pomocou ktorých môžete získať aj veľkolepý dizajn – tekuté tapety, sklolaminát alebo netkané textílie na maľovanie. Opakovane premaľované steny sú obrovskou výhodou v rodinách, kde vyrastajú mladí výtvarníci, ktorých je zbytočné odstavovať od „ručne maľovaných“ múrov. 

dizajn tapety v obývacej izbe

Stačí si kúpiť malú farbu a nešikovné umenie skryť pomocou valčeka v priebehu niekoľkých minút..

Ak si prajete, namaľujte sa alebo so svojimi deťmi namaľujte špeciálne tapety na steny a vytvorte si tak svoj vlastný dizajn. Povrch na maľovanie môže byť vyrobený z pruhov, geometrických tvarov alebo abstraktných fragmentov. Dizajnéri tiež navrhujú striedanie pruhov rôznych tapiet, ak je to vhodné, napríklad v úzkej chodbe.. 

dizajn tapety so vzorom

Podľa farby je často zrejmé, na čo sú tieto alebo tieto valcované materiály určené..

  1. Šálky, podšálky, kávové zrná, ovocie – do kuchyne.
  2. Ladné línie pripomínajúce krivky ženského tela, dizajn tapety s kvetmi – v dievčenskej spálni alebo miestnosti.
  3. Neutrálna sieťka alebo pruhovaný vzor s malými alebo veľkými prvkami pripomínajúcimi monogramy, kvetinový ornament – v obývacej izbe.
  4. Hviezdice, mušle, ryby, koraly – do kúpeľne alebo na toaletu.
  5. Strohá klasická alebo jemnozrnná kresba – do kancelárie.
  6. Veľkolepá textúra pripomínajúca prírodné materiály – na chodbe a chodbách.
  7. Zábavné zvieratká alebo rozprávkové postavičky – do škôlky.           

Dôležité! Tapeta sa používa nielen na lepenie stien, ale aj na rozpočtové stropy. Je dôležité vybrať textúru, kde švy nebudú viditeľné. Na to sú špeciálne vyrobené stropné vinylové tapety so štvorcovým vzorom pripomínajúcim dlaždice..

Čo sú to dizajnérske tapety?

Môžeme povedať, že akýkoľvek typ tapety môže byť podmienečne označovaný ako „návrhár“, pretože špecialisti na dizajn pracovali na vytvorení ich vzhľadu. Dnes však doslova „dizajnérska tapeta“ znamená najnovší vývoj významných výrobcov, ktorí diktujú móde inovatívne dokončovacie materiály.

dizajnérska tapeta

Dokončenie by malo vytvoriť jeden harmonický obraz.

Dizajnéri tapiet pracujú na nových produktoch, rovnako ako vyvíjajú hlavné trendy v oblečení, kozmetike a účesoch. Majú tiež svoje „prehliadkové móla“ alebo medzinárodné výstavy ako Heimtextil vo Frankfurte nad Mohanom v Nemecku.

foto dizajnérskej tapety

V obývacej izbe je možné na úplnú alebo čiastočnú výzdobu steny použiť všetky druhy tapiet..

Najpopulárnejším výklenkom sú eko tapety, je celkom pochopiteľné, prečo ich popularita rastie. Valcované dokončovacie materiály sa vyrábajú na báze prírodných surovín a výrobcovia na to zameriavajú pozornosť potenciálnych kupujúcich. Aj keď sa dizajnu tapiet nevenuje menšia pozornosť.

eko tapeta

Materiál dlho nestráca svoje estetické vlastnosti.

Elitná séria používa kamenné drviny drahokamov, zlaté nite a postriebrenie, kresby z kryštálov Swarovski. Najdrahšie tapety sú často ručne maľované alebo tlačené, podobne ako sa vyrábajú batikované alebo ručne vyrábané obrusy. Avšak aj medzi výrobkami hromadnej výroby nájdete nádherné vzorky, ktoré nevyzerajú horšie ako elitná ručne vyrábaná séria, ako na fotografii..

luxusné tapety

V spálni môže byť tento typ dekorácie použitý nielen na akcentované povrchy, ale aj na všetky steny miestnosti..

Tipy na výber návrhov tapiet v moderných interiéroch

Vzhľad obkladu stien je ovplyvnený nielen materiálom, ale aj mierkou vzoru tapety. Farebný vzor sa „vlní v očiach“, ak je miestnosť malá a plocha stien nie je ničím zakrytá. Veľká kresba skryje obmedzený priestor, ale niektoré veľké prvky sú vnímané ako dekoratívne prvky, ktoré v kráse konkurujú ostatnému zariadeniu. 

dizajn tapety s veľkým vzorom

Takéto tapety sú určené pre priestranné miestnosti, kde prázdny priestor vypĺňa veľký vzor..

V bytoch v štúdiovom štýle a na výzdobu najväčšej miestnosti sa často používajú stredne veľké tapety. Ak však kresba upúta pozornosť, vyberú sa pre ňu monochromatické textílie – záclony, čalúnenie pohoviek a koberec pod nohami. Prioritou je pevný strop a jemné štruktúrované podlahy.

Ak existuje túžba použiť v miestnosti veľkolepý dekor, nič by nemalo odvádzať pozornosť od týchto predmetov. Miestnosť je často zdobená obrázkami a fotografiami v rámoch, mozaikovými panelmi alebo vlastnými nástennými maľbami, policami s ručne vyrobenými výrobkami alebo luxusnými zrkadlami. Nepresný vzor tapety by mal byť kulisou pre tieto emocionálne akcenty.. 

obyčajný dizajn tapety

Je lepšie zvoliť obyčajnú tapetu alebo textúru s jemným zrnom.

Drobná kresba je vnímaná aj ako neutrálne pozadie. Môže úspešne začať s veľkolepým nábytkom alebo zvýrazniť štýl v interiérovom dizajne. Napríklad malý kvetinový vzor sa často používa v retro a romantickom štýle, vo vidieckom a provensálskom dekore..

tapeta s kvetinovou potlačou

Dekorácia steny s potlačou tapety je súčasnou metódou návrhu.

Tapeta s imitáciou textúry dreva a kameňa sa často používa v byte s dôrazom na ekologický štýl. Ak chcete spestriť tento dizajn tapiet, môžete ozdobiť obývaciu izbu alebo kanceláriu korkovými alebo bambusovými panelmi..

V predaji nájdete dizajnérske tapety alebo ich imitácie s mozaikovými alebo „architektonickými“ vzormi, s freskami alebo podobnými ručne maľovanými. 

tapeta na chodbu

Stanú sa dokonalou ozdobou každej chodby a dodatočne „rozšíria“ steny.

Tapeta na kameň alebo mramor sa často vyrába s ochranou odolnou voči vlhkosti na použitie v kuchyni alebo kúpeľni. Ale budú skvele vyzerať aj v iných miestnostiach, ak budú ladiť so štýlom interiéru. A v detskej izbe budú vhodné fotomurálky s imitáciou scenérie princezninho paláca alebo rozprávkového hradu.

Na vizuálne zväčšenie miestnosti odborníci odporúčajú použiť na tapetu zvislý vzor alebo pruhy. Šírka a frekvencia vzoru je však vnímaná odlišne. Šírka pruhov a ich vzor môžu priestor rozohrať rôznymi spôsobmi. 

pruhovaný dizajn tapety

Výber tapety by mal byť založený na znalostiach, nielen na osobných preferenciách a vkusu..

Výhody a nevýhody tapiet

Všetky dokončovacie materiály majú svoje vlastné „výhody“ a „nevýhody“. 

tapeta na fotografii dizajnu obývačky

Tapeta má veľa výhod a výhod..

  1. Minimálne náklady na opravu.
  2. K dispozícii je jednoduché dekorovanie, tapetovanie si urobte sami.
  3. Možnosť výmeny jednotlivých pásikov, ak sú znečistené alebo sa stanú nepoužiteľnými z dôvodu mechanického namáhania.
  4. Veľký sortiment farieb a textúr.
  5. Schopnosť kombinovať rôzne tapety na dekoratívne účely je možné prilepiť horizontálne, vertikálne a diagonálne.
  6. Dobrá príležitosť skryť malé chyby steny bez predbežnej povrchovej úpravy.
  7. Najrýchlejšia a najdostupnejšia renovácia, ktorú je potrebné zariadiť pred recepciou alebo udalosťou zahŕňajúcou návštevu významných hostí.
  8. Vynikajúca lacná alternatíva k štruktúrovaným povrchom z prírodných materiálov s ich imitáciou.

tapeta s veľkými kvetmi

Medzi nevýhody možno uviesť potrebu pravidelnej výmeny tapiet, aj keď ide o viacvrstvové kotúče so zvýšenou pevnosťou..

Väčšina odrôd vybledne na otvorenom slnku, preto by na oknách mali byť závesy alebo žalúzie. Hrubé zaobchádzanie zanecháva nechránené povrchy mastné škvrny a nečistoty, ktoré sa nedajú odstrániť. Na usporiadanie kuchyne je lepšie zvoliť umývateľnú tapetu, ktorá pripomína abstraktné špliechanie a striekanie..   

Originálne nápady na dizajn

V malom jednoizbovom byte nie je veľa priestoru, kde je možné realizovať nápady na dizajn. Je dôležité vybrať tapetu na stenu takým spôsobom, aby dizajn miestnosti vyzeral pôsobivo a štýlovo. Voľba musí byť taká presná, ako strela z prvej desiatky. 

návrh tapety pre domácnosť

Musíte sa rozhodnúť pre myšlienku alebo koncepciu priestorov.

  1. Ak ide o ekodizajn, budú vhodné fotografické tapety, kresby s veľkým písmom na tému prírody alebo tlač fotografií. Jediným problémom je výber nábytku pre takú výzdobu jedinej obývačky, aby bola celá situácia v harmónii. Ak sú na chodbe použité fotomurálky, ktoré chcete vizuálne rozšíriť, vhodné sú scény s krokmi, otvorené dvere alebo panoráma za oknom, potom je všetko s nábytkom oveľa jednoduchšie.
  2. Akcentovú stenu návrhári často používajú na vytvorenie exkluzívneho interiéru. Na tento účel sa používa neočakávané riešenie, napríklad tapeta podobná čiernemu zamatu. Je to vynikajúce zázemie pre sklenenú vitrínu so zbierkou zbraní, riadu, vzácnej figúrky alebo exotických rastlín.. 

    akcentovaná stena zdobená tapetou

    Zvýraznenie steny je možné vykonať bez expozície alebo inštalácie – len ako efektná kulisa pre viacmiestnu skupinu pohoviek.

  3. Lesklý dizajn tapety dobre odráža svetlo. Môžu byť použité oproti oknu na severnej strane ako akcentovaná stena alebo po celom povrchu. To aspoň trochu kompenzuje nedostatok slnečného svetla, ale tyl by mal byť žltý alebo oranžový. Priesvitná homogénna tkanina dobre prenáša svetlo, ale mala by byť v súlade s textúrou tapety a zodpovedať štýlu..
  4. Nostalgiu za vašim obľúbeným dovolenkovým miestom alebo poslednou cestou môžete tiež ozdobiť tapetou. Používajte fotografické tapety a koláže z veľkých kresieb vytlačených na tlačiarni. Nezabudnite, že tapeta je v prvom rade papier, môžete na ne kresliť fixkou a farbami, ktoré dopĺňajú myšlienku.
  5. Farba tapety je zvolená pre určité úlohy a funkčnosť miestnosti. Ak je obývacia izba zariadená ako kino, nemá zmysel mať pestrú povrchovú úpravu, postačí akákoľvek textúra v upokojujúcich farbách..

    tapeta v obývačke

    Sivé, béžové, hnedé tóny budú vyzerať perfektne.

  6. V pracovnej miestnosti je dôležité dobré osvetlenie. Svetlé tapety, obzvlášť lesklé, sú vysoko reflexné. Nemôžu sa však používať na južnej strane, pretože odrazené svetlo oslní.
  7. Špičková kuchyňa by nemala byť biela – v kombinácii so sklom, chrómovým kovaním a žalúziami to bude pripomínať lekársku kanceláriu. Používajte striebristé a mäkké kvety pre dlhší život.
  8. Spálňa alebo obývacia izba v štúdiovom apartmáne v japonskom štýle vyžaduje starostlivý výber tapiet. Mimoriadne obľúbené sú motívy so vzácnymi hieroglyfmi, vetvičkami z bambusu a sakury..
  9. Pri kombinovaní tapiet dávajte pozor, aby ste nerozdrvili priestor..

    kombinovanie tapiet

    Skreslenie priestoru negatívne ovplyvňuje vnímanie prostredia a vytváranie nálady.

Aby ste sa vyhli chybám pri výbere povrchových úprav, odporúčame použiť hotové príklady dizajnu tapiet z fotogalérie.

VIDEO: Možnosti kombinovania tapiet na steny.

50 možností pre návrhy tapiet v rôznych miestnostiach:

dizajn tapety dizajn tapety návrh fotografických tapiet tapeta dizajn foto obývačka dizajn tapety pre obývaciu izbu nápady na fotografické návrhy tapiet dizajn tapety foto interiér fotografie interiérového dizajnu tapiet obývacia izba s dizajnom tapiet foto v obývacej izbe s dizajnom tapiet nápady na dizajn obývačky pre tapety nápady na dizajn tapiet foto nápady na dizajn tapety nápady na dizajn tapety obývacia izba nápady na dizajn obývačky pre tapety nápady na dizajn tapiet interiér nápady na dizajn interiéru tapety interiérový dizajn tapety foto interiéru interiéru tapety nápady na dizajn interiéru tapety dekorácia dizajnu tapety dizajn tapety v obývacej izbe dizajn tapety v byte návrh tapety v bytovom dome dizajn tapety na fotografii bytu dizajn tapety v byte foto obývačka dizajn tapety v byte foto obývačky nápady na dizajn tapety v byte dizajn tapety v interiéri foto bytu dizajn tapety na fotografii interiéru bytu dizajn tapety v byte foto dekorácia dizajn tapety v byte dizajn tapety v obývacej izbe bytu dizajn tapety v obývacej izbe v byte nápady na dizajn tapiet v byte nápady na dizajn tapety v byte dizajn tapety v byte nápady interiér nápady na dizajn tapety v interiéri bytu dizajn tapety v byte nápady dekorácia dizajn tapety v nápadoch na dizajn bytu dizajn tapety v interiéri bytu dizajn tapety na fotografii interiéru bytu nápady na dizajn tapety v interiéri bytu dizajn tapety v byte foto dekorácia dizajn tapety v nápadoch na výzdobu bytu návrh tapety v hale dizajn tapety do obývačky krásny dizajn tapety moderný dizajn tapety štýlový dizajn tapety

Previous Post
Štýl Provence v interiéri mestského bytu
Next Post
ستائر الخيط في الداخل: نصائح ، صور ، مواد