15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sommerhus med facade i natursten harmonerer med den omgivende natur

natursten facade-mikro-beton-terrasse-bænke

“Rocksplit” er et sommerhus med en facade af natursten, som ligger på den græske ø Kea. Øen tilhører øgruppen Kykladerne i Det Ægæiske Hav og ligger kun 20 km fra fastlandet. Typisk for øen er dens bjergrige landskaber og de tørre, men alligevel frugtbare dale. Takket være den intelligente kombination af traditionelle byggeteknikker og den bevidste brug af lokale ressourcer, designerne Faidra Matziaraki & Victor Gonzalez Marti fra Cometa Architects byggede denne 115 m² store villa på vegne af en familie på fire. Den lyse naturstenfacade harmonerer perfekt med bakkerne og Keas betagende natur.

natursten facade-harmonisk-bakke-skråning-landskab

Som navnet antyder, er “Rocksplit” -huset resultatet af en omfattende arkitektur-landskabsanalyse. Men med omhyggelig planlægning blev et betagende hus i tre plan med udsigt over Poisses -dalen skabt på den smalle, stejle byggeplads. Huset er dog ikke bygget direkte ind i klippen. Den traditionelle “Kotounto” byggemetode blev brugt, dvs. et tørt, fugtigt rum blev skabt mellem klipperne og bygningen.

indlejre natursten facade-skråning-hus

Stuen med køkken og ovenpå soveværelserne er på første sal. En lige trappe med lodrette reb i stedet for gelænder forbinder alle tre niveauer. Der er en ensartet farvepalet i hele huset: den lyse natursten harmonerer med den lysegrå mikrobeton og den hvide gips.

natursten facade-mikro-beton-terrasse-bænke

Sommerhuset er inspireret af økologisk bæredygtige værdier og har gulvvarme, der drives af solvarmeanlæg installeret på taget. Afkølingen sker gennem krydsventilation, og der er også en ekstra gulvkøling. Desuden opsamles og opbevares regnvandet i et underjordisk reservoir.

natursten facade-udsigt-dal-ø-middelhavet

De solbeskyttede terrasser giver en 360-graders udsigt over det omkringliggende landskab. Træmøblerne, der kan ses i huset, er specielt designet af Cometa Architects. Træborde, bænke og senge er en hyldest til den lokale kultur og udstråler en umiskendelig charme. Indretningen er en betagende blanding af tradition og modernitet, som ikke desto mindre opfylder behovene i det moderne liv.

natursten facade-terrasse-solbeskyttelse-rattan-træ

natursten facade-terrasse-solbeskyttelse-rattan-træ

natursten facade-skråning-græs-terrasse-mikrocement-gulve

natursten facade-fin beton-kontrast

natursten facade-adgang-terrasse-folde-døre

køkken-spisestue-træ-fin beton-middelhavet

opholdsstue-pejs-fin beton-

soveværelse-hvid-puristisk-natursten

fine-beton-trapper-lodrette-reb-gelændere

hus-køling-ventilation-systemer-plan

feriehus-skråning-tværsnit-placeringsplan

Et projekt af Cometa Arkitekter

Previous Post
Præfabrikerede huse opfylder levende ønsker: drømmehuset i præfabrikeret byggeri
Next Post
Dværge laver kunsthåndværk med børn – 10 spændende projekter for hver aldersgruppe