15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Cove 3 – det moderne hus på klipperne i SAOTA

moderne-hus-på-sten-saota-pool-område

At moderne hus på klippen fra SAOTA blev afsluttet i 2010 og indlejret i klipperne. Huset ligger nær Knysna, en by i Western Cape -provinsen i Sydafrika. Det her moderne hus bør indarbejdes i fynbos topografi og naturlige farve, så en problemfri forbindelse med landskabet og havet opretholdes. Huset nyder betagende havudsigt mod øst og syd.

det moderne hus af SAOTA og Anthoni Associates

moderne-hus-på-klipper-saota-udsigt-hav

Ideen var at skabe et opholdsrum med et flydende tagelement over det, der reagerer på skråningen. Taget er sat på et højt niveau, så det er skjult for boligarealet, hvilket skaber en illusion om, at man er omgivet af landskabet.

det moderne hus med havudsigt

moderne-hus-på-sten-saota-stue

En trekantet form på taget forbinder det med himlen. En solanalyse blev udført for at fjerne direkte sollys fra bygningen. Et ovenlys hænger i rummet for at dæmpe den dobbelte lydstyrke. Valget af glasmateriale blev nøje overvejet for at undgå virkningerne af direkte sol.

åbne opholdsarealer på forskellige etager

moderne-hus-på-sten-saota-åbne-stue-områder

Materialevalget – beton, rent bliktag, træfacader, sten og udsat aggregatbeton – gør det muligt for bygningen at blande sig i landskabet. Man går ind på det øverste niveau af det dobbelte volumen med udsigt over havet. En stor trappe fører til stue, køkken, spisestue og stue.

moderne indretning

moderne-hus-på-sten-saota-indretning

En vindeltrappe forbinder stuen med et privat opholdsområde og soveværelset på en mezzanin. Denne vindeltrappe fører til et lavere niveau, der huser et gæstesoveværelse, hjemmebiograf og stue. En L-formet fløj huser de to børneværelser.

Glasmaleri vindue

moderne-hus-på-sten-saota-glas-vinduer

I overensstemmelse med den bæredygtige arkitektur blev der skabt en enorm underjordisk cisterne under haveterrassen for at høste regnvand, mens en varmepumpe og gulvvarme sparer energi.

Facade i træ og beton

moderne-hus-på-klipper-saota-syd-afrika

Træ tag design

moderne-hus-på-sten-saota-tag-design

Hus på klippen

moderne-hus-på-sten-saota

Previous Post
Præfabrikerede huse opfylder levende ønsker: drømmehuset i præfabrikeret byggeri
Next Post
Dværge laver kunsthåndværk med børn – 10 spændende projekter for hver aldersgruppe