15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Med disse tips kan du placere lampen korrekt over spisebordet!

moderne vedhæng lampe krystal rundt glas spisebord hvide stole

Spisebordet er et af de vigtigste møbler i vores hjem. Det er ikke kun centrum for fælles måltider, men også en rigtig allrounder. Her leger folk, laver kunsthåndværk og endda arbejder (da de fleste selvstændige ikke har deres eget hjemmekontor). For at opholdet i spisestuen skal blive så behageligt som muligt, er optimal belysning af største betydning. Den første og mest indlysende årsag: lys spiller en stor rolle i rumets æstetik og påvirker også vores velbefindende. I hvilken højde skal lampen hænge over spisebordet, og hvorfor skal du også tage hensyn til bordets form, fortæller vi dig herunder.

Lampen over spisebordet er altid i fokus

Åben stue moderne grå og hvidt mørkt træ metal dekoration lampe lysestage

Det bedste valg til belysning af spisepladsen er vedhængslamperne.Smuk, original, ekstraordinær: lampen over spisebordet skal være et rigtigt blikfang. Det er “prikken over i’et”, der kombinerer et åbent opholdsområde til en helhed og giver det karakter. Og ikke kun i den mørke tid på dagen – det handler mere om, hvordan lampen over bordet opfattes i løbet af dagen. Getlight.de tilbyder for eksempel et bredt udvalg af designerlamper af høj kvalitet fra kendte producenter, som overbeviser med tidløst og elegant design. Det er vigtigt, at materialet og farven matcher dit interiør og fuldender det samlede billede.

Hvor højt skal en lampe hænge over spisebordet?

Vedhængslamper i glas over et langt spisebord i træ

For at placere lampen korrekt over spisebordet, skal du tage højde for rummets højde. Spisebordet skal være godt oplyst, men lyset må ikke blænde.

Af Afstand mellem bordpladen og lampens nedre kant skal normalt være mellem 71 og 89 cm. Med et lavt loft er en højde på 75 cm over bordpladen (eller 150 cm over gulvet) ideel. Hvis du er en heldig ejer af 3 meter høje lofter, kan du hænge lampen lidt højere: cirka 80 cm over bordet eller 160 cm fra gulvet.

Hvor stor skal en lampe være over spisebordet?

Rustfrit stål lampe omkring et lille træ spisebord

Så spisebordet er jævnt belyst, bør lampens størrelse og form være baseret på bordets form og størrelse. Som regel bør lampen ikke være større end bordets bredde eller diameter.

En enkelt pendel ser godt ud over et rundt eller firkantet bord. Lampen skal være 30 cm mindre end bordets diameter. Ellers vil de ved bordet føle sig utilpas. Et bord med en diameter på 120 cm passer for eksempel smukt og proportionelt til en lysekrone med en diameter på op til 90 cm.

Hvis bordet er stort og langt, er der brug for flere vedhængslamper i en gruppe. For at sikre optimal belysning bør de ikke være mere end 1 meter fra hinanden.

Hvad hvis lampen ikke hænger i midten over spisebordet?

Hængelampens placering over spisebordet skal præcist bestemmes på forhånd. En almindelig situation: enten er der ingen forbindelse til en lampe, eller også er det på et ubelejligt sted. Og så viser det sig, at lampen ikke hænger der, hvor du vil have den – ideelt midt på bordet. Desværre er der meget lidt, der kan ændres i dette tilfælde. Så hvis du er involveret i konverterings- eller renoveringsarbejdet på din lejlighed, skal du ikke bare prøve at vise bygherrerne det sted, der var beregnet til forbindelsen, men også at kontrollere, hvad der faktisk skete bagefter. Så længe de stadig er der, kan alt rettes.

Vælg en lampe over spisebordet, mat hvid, moderne og tidløs

Hvis forbindelsen ikke kommer ud af loftet i midten over spisebordet, kan du bruge et fleksibelt skinnesystem. Dette giver dig mulighed for at ændre lysets position og retning. Et alternativ tilbydes også af usædvanlige designs som f.eks. AIM pendelarmaturet, der er kendetegnet ved et for langt kabel og bevægelige forlygte-lignende lyshoveder.

Frem for alt skal godt lys over bordet være blændfrit, dæmpbart og varmt. Med de rigtige lamper vil du kunne sætte rummet i det rigtige lys!

Previous Post
Modulært husdesign til en ferie midt i skoven
Next Post
Balayage brown vs balayage blonde – det store hårfarve spørgsmål