15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dekorationsspids: sæt smukke lys accenter med fleksible LED -strips

Lyserøde LED -strimler limet til skænken bag fjernsynet i stuen

Tidligere var lysstrimler normalt forbundet med helligdage og fester, men i dag bruges de meget i lysdesign. De fleksible LED -strimler tilbyder tilstrækkelig lysstyrke og muliggør helt nye designmuligheder. Disse alsidige lys kan bruges overalt: fra stuen, hvor farvede LED -lamper skaber forskellige stemninger, til soveværelset, hvor blød, indirekte belysning skaber en rolig og behagelig atmosfære.

Hvor kan du montere LED strips?

LED strips 12V orange fastgjort til skrivebordet som omgivende belysning

Kreativitet er nøglen i lysdesign og er kun begrænset til tekniske aspekter, der skal tages i betragtning under implementeringen. Du bør dog ikke overdrive wow -faktoren.

I de fleste tilfælde er det tilrådeligt at installere LED -strimlerne, hvor der dannes skygger, f.eks. Hjørner, bag og under møbler. Lysstrimlerne er fleksible og kan let placeres rundt om et hjørne. Om nødvendigt kan disse forkortes eller forlænges til den korrekte længde.

De tekniske krav til belysning med LED -strips

fleksible RGB lilla LED -strimler sælges i måleren

Inden du køber LED -strips, er det vigtigt at se på de tekniske data. Tætheden af ​​lysdioderne på båndet bestemmer lysstyrken på den producerede belysning. I tilfælde af højeffektive strimler kan LED / m-samlingstætheden endda være 240-360 dioder. Selvfølgelig, jo højere antal lysdioder, jo højere strømforbrug. Bælternes forsyningsspænding er standardiseret. De mest almindelige modeller er designet til 12, 24 og 230 volt. Lavspændingsmuligheder som f.eks LED strips (12 volt) som særligt omkostnings- og energieffektive. Til tilslutningen har du brug for en særlig strømforsyningsenhed eller en transformer, der leverer jævnstrøm. IP -beskyttelsesklassen angiver LED -strimlens modstandsdygtighed over for ydre påvirkninger såsom fremmedlegemer og vand. En model med beskyttelsesklasse IP20 er f.eks. Støvtæt, men ikke beskyttet mod fugt. I badekarret eller brusebadet skal lysene have IP65 eller IP67.

Den mulige anvendelse af fleksible LED -strips er næsten ubegrænset

LED -strimler som indirekte loftsbelysning fremviser bedre trævægsbeklædning

Inden du køber LED -strips, skal du ikke kun kende driftsbetingelserne, men også hvilken effekt du vil opnå med dem – uanset om det er et dekorativt lys eller en funktionel belysning. Der er dybest set fire måder at skabe attraktivt omgivende lys med LED -strimler:

Indirekte lys

Med LED -lysstrimler bliver indirekte belysning en leg. Monteret som Ambilight på fjernsynet, under skænken, bag badeværelsesspejlet eller på skrivebordet – Lightstrips satte genstande i rampelyset. Du kan også bruge lys til at understrege strukturerede overflader såsom en stenmur.

Koldhvide LED -strimler under forfængelighedstoppen på badeværelset

Funktionel belysning

LED -strimlerne overbeviser ikke kun visuelt, men også med deres høje funktionalitet. På grund af deres alsidighed kan de bruges til forskellige belysningsopgaver. Strimlerne er måske den bedste løsning til belysning af skabe i køkkenet, fordi de spreder lyset jævnt over hele arbejdsfladen. De er også særligt nyttige som lyskilde i et mørkt skab.

dæmper

Med en dæmper kan du dæmpe LED -strimlerne for at finde den perfekte lysstyrke til enhver situation. For eksempel at se en film eller tage et afslappende bad. Dæmpet lys er skånsomt for øjnene og giver rummet en romantisk atmosfære.

Bogreol med integreret belysning Sæt bøger i rampelyset

Indstil accenter

Med LED -strimler kan attraktive lys accenter indstilles med farvet eller hvidt LED -lys, og visse områder kan fremhæves. Dette giver dig mulighed for at opnå effekten af ​​at flyde eller sløre kanterne. Det mest slående eksempel er arrangementet af LED -strimlerne omkring loftets omkreds, hvilket skaber en illusion om, at det flyder helt vægtløst i luften og ikke rører de tilstødende vægge. LED -strimler fastgjort under sengekanten giver sengen en vis lethed.

Hvis du leder efter en ekstra kreativ flair, skal du gå efter farvede RGB -lysdioder og drage fordel af dem Farvepsykologiens kraft. Hvis du vil skabe en spændende stemning i rummet, skal du tænde lilla lys. Grønt lys, derimod, stimulerer kreativitet. Der er ikke kun forskellige lysfarver, men også forskellige belysningsprogrammer.

Uanset om det er farverigt, varmt eller koldt hvidt, er LED-lamper garanteret et skinnende blikfang!

LED -strips integreret bag et glaspanel på væggen

Billedkilde: Pixabay.com / unsplash.com

Previous Post
Modulært husdesign til en ferie midt i skoven
Next Post
Balayage brown vs balayage blonde – det store hårfarve spørgsmål