15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Unik bølgepap facade af et historisk hus i Melbourne

bølgeblik facade king bill hus have mursten træ

Enfamiliehuset “King Bill” med sin imponerende bølgeblikfacade i Melbourne Fitzroy-distriktet er et klart bevis på, at arkitekturen i dette byområde har gennemgået en storartet udvikling fra et småborgerligt kvarter til et kulturcenter. Den urbane mangfoldighed, der er opnået gennem årtier, dyrkes og beskyttes omhyggeligt af beboerne.

bølgeblik facade king bill house melbourne austin maynard arkitekter indgangssten

“King Bill House” er et renoverings- og tilbygningsprojekt af et historisk byhus, som blev designet og udført af de australske arkitekter Austin Maynard i 2018. I kundens vision bør renovering og udvidelse af deres to-etagers hus være et kærlighedsbrev til boligområdet. Familien på fire ønskede også mere boligareal til deres børn. Ikke desto mindre ønskede bygherrerne at give kvarteret en lille have i stedet for at få så mange ekstra kvadratmeter som muligt.

stål træ bølgepap facade mursten haven grønnere

Som en del af renoveringsarbejdet blev husfacaden på gadesiden ikke ændret i anerkendelse af kulturarven. Enetagers tilbygning er en fascinerende glaspavillon med en bølgepapefacade og afrundede hjørner, der skaber en kontrast til de røde murstensvægge i de omkringliggende bygninger, der ikke kan overses. En let oversvømmet korridor af glas adskiller den attraktive tilbygning fra en tidligere staldbygning og beboelsesbygningen, der blev bygget i 1850. Den nybyggede enetages del af enfamiliehuset præsenterer husets indre gennem sin hvælvede glasskal. Husejerne bruger dette rum som stue, spisestue og køkken.

bølgeblik facade parketgulv sildebensmønster vindeltrappe net have

De to gamle bygninger, som blev fuldstændig ombygget af arkitekterne, kan nås via den lyse korridor. De forvandlede det tidligere indgangsparti til et badeværelse, mens stalden huser forældrenes soveværelser og bilelevatoren. Husets indgang blev flyttet. I stedet for den originale veranda er der nu haven. Som i de fleste projekter af Austin Maynard Architects blev de enkelte værelser designet så mangefacetterede som muligt, så beboerne har mulighed for at trække sig tilbage i det rigtige rum afhængigt af den aktuelle stemning. Uanset om du vil læse en bog uforstyrret eller vil åbne glasfronterne, har “King Bill House” noget for enhver smag.

væg niche trapper design træ stål hvid sort løber lænestol farverig

Bevaring af de eksisterende træer var grundlæggende for at skabe et væld af rum. Opdelingen blev udført præcist, så alle træer forbliver uberørte. Selv forlængelsens betonplade stikker ud over grundvæggen for at undgå at trænge ind i træernes rodzoner. De Y-formede stålrammer er tynde søjler, der kun minimalt trænger ind i jorden og ikke skader rødderne. De gamle murstensvægge, træbjælker og skorstene er bevaret.

trappe træ stål grønt tæppe hvide vægge king bill hus

Projekterne af arkitektfirmaet Austin Maynard er kendt for at være i stand til dygtigt at skabe værelser med forskellige atmosfærer. “King Bill” er ingen undtagelse i denne henseende. Badeværelset er adskilt af en buet glidevæg fra et åbent net, der blev strakt over undersøgelsen. Så du kan skubbe væggen væk efter brusebad og lade dig tørre i den friske luft på nettet foran det solrige nordvindue.

opholdsstue parketgulv sildebenet vindeltrappe

Det særlige ved dette enfamiliehus, nemlig den unikke facade i bølgeblik, adskiller de nye områder på en unik måde. Det anvendte materiale kan bøjes for at opnå de ønskede kurver. Efter anmodning fra kunden om at integrere flere kurver i bygningen valgte arkitekterne udover den buede bølgeblikfacade også buede indvendige vægge. Facadens vandrette ribber har den fordel, at de kan dræne regnvandet væk.

pejs vindeltrappe parketgulv bølgeblik facadehus enfamiliehus i melbourn

Hos King Bill Projekt er bæredygtighed meget vigtig. Glaspavillonen er bevidst bygget lavt for ikke at blokere sollyset i haven. Formålet med alt anlægsarbejde var at kunne drage fordel af den maksimale mængde dagslys og optimere solforøgelsen i de kolde måneder. Alle vinduer i bygningen er termoruder, og det er sikret, at den stærke sommersol ikke falder direkte på glasset. Takket være det gennemtænkte koncept for passiv ventilation og skyggeregulering minimeres brugen af ​​mekanisk køling og opvarmning drastisk. En stor vandtank blev begravet i baghaven for at fange regnvandet og genbruge det til vanding af haven. Der blev installeret solpaneler på det gamle tag. Austin Maynard Architects brugte lokale materialer så meget som muligt til renoverings- og anlægsarbejdet.

king bill house melbourne fritstående badekar buede vægge mesh

Hvad husets indre angår, er det præget af mange dygtigt indstillede kontraster og en elegant og moderne møbleringsstil. Forskellige materialer som træ, stål og moderne højglansoverflader resulterer i spændende kombinationer, der giver interiøret et personligt præg. De dristige farve- og mønsterkombinationer kan heller ikke overses. Det moderne stoldesign og pastelfarverne i kombination med gulvtæpperens jordfarver skaber et interessant samspil. De moderne badeværelsesmøbler er ligesom bølgeblikfacaden kendetegnet ved kurvede former.

soveværelse seng piedestal rød løber vindue form bølgeblik facade

king bill house melbourne buede vægge badeværelsesnet

badeværelse hvid grå skabsspejl afrundede former bølgeblik facade

bølgeblik facade buede afrundede kanter røde mursten

bølgeblik facade afrundede hjørner haveplantning åbent opholdsområde

grundplan bølgepap facade renovering konvertering king bill hus gammel bygning renovering tilbygning

king bill house melbourne grundplan bølgeblik facade austin maynard arkitekter

bølgeblik facade austin maynard arkitekter king bill hus plantegning

king bill house melbourne austin maynard arkitekter bølgejern facade grundplan

king bill house melbourne austin maynard arkitekter to etagers grundplan

grundplan king bill hus austin maynard architects melbourne bølgeblik facade

king bill hus bølgepap facade grundplan to-etagers gammel bygning

* Du kan finde flere projekter af Austin Maynard Architects her

Previous Post
Præfabrikerede huse opfylder levende ønsker: drømmehuset i præfabrikeret byggeri
Next Post
Dværge laver kunsthåndværk med børn – 10 spændende projekter for hver aldersgruppe