15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hængebro og middelalderruiner – Arkitektonisk forbindelse mellem to klipper

fugleudsigt over cornwall byen tintagel slot med grønne områder og hængebro

En hængebro forbinder Tintagel Castle på den barske nordkyst i Cornwall. Ruinen er et af de mest spektakulære historiske steder i Storbritannien. Længe var ruten til slottet imidlertid en udfordring for besøgende i den høje landsby. Over hundrede trin førte til ruinerne på klipperne. De bestilte arkitekter fandt imidlertid en løsning ved at bruge en nybygget bro som gangbro.

Havudsigt og hængebro

Set ovenfra af borg og ruiner forbundet med hængende stålbro over gamle trin

Arkitektfirmaet William Matthews Associates og Ney & Partnere skabte en indbygget hængebro på to 30 meter høje cantilever-spænd, der ikke helt mødes i midten. Tintagel Slotsbro er en fodgængerbro over en 58 meter høj skråning mellem to klipper, som igen forbinder to sider af en middelalderruin. Alle tolv stålpartier af den nye gangbro blev installeret på stedet i North Cornish. Den finjustering, der kræves for at justere broen, er nu fuldført. Både slottet og hængebroen har været åbne for offentligheden siden søndag den 11. august 2019. For første gang har arrangørerne introduceret sæsonkort til slottet, som kan bookes på forhånd på hjemmesiden. Det anbefales dog, at du reserverer på forhånd for at sikre adgang på det tidspunkt, du ønsker.

En historisk gangbro

middelalderligt sted med historien om kong artus er forbundet med en moderne hængebro

I oktober begyndte arbejdet med et banebrydende projekt for at genforbinde det delte landskab i Tintagel. I middelalderen gik beboerne fra den ene side af stedet til den anden over en smal landbro, der var lige så høj som klipperne. Skæringspunktet forsvandt imidlertid mellem 1300- og 1600 -tallet, og slottet blev adskilt af en naturlig kløft. Den nye hængebro genopretter den oprindelige rute og giver besøgende mulighed for at opleve slottet som dets middelalderlige beboere engang gjorde.

Det rigtige design

40 mm bred afstand mellem fødderne af besøgende på hængende bro over afgrunden

Den ansvarlige myndighed lancerede en konkurrence i 2015 for at finde det bedste team til at designe den nye bro. Arkitekterne nævnt ovenfor skabte det vindende koncept. Målet var at finde en hængebro, der var specielt skræddersyet til Tintagel Slot og blandet ind i det ikoniske kystlandskab. Designet har to arme, der rører hinanden og er 40 mm fra hinanden i midten. Kløften repræsenterer overgangen fra fastlandet til øen såvel som fra nutiden til fortiden. Hængebrostrukturen er brolagt med skifer og har rustfrit stål brystning langs sin længde. Broens rækværk er så smukt designet, at de forsvinder ind i himlen på afstand. Arkitekterne leverede en løsning, der ikke krævede midlertidig forskalling såsom stillads under byggeprocessen.

Byggeprocessen

nærbillede af materiale til gangbro lavet af skifertræ og stålparapet

Tintagel Slot blev lukket af de lokale myndigheder i oktober 2018 på grund af opførelsen af ​​den nye bro. De installerede også en kabelkran på stedet, som entreprenøren kunne bruge til at fastgøre udstyret og bygge fundamenterne. Af denne grund var stilladser ikke længere påkrævet. Forud for dette arbejde gennemførte arkitekterne en række geotekniske undersøgelser for at sikre, at undergrunden kunne understøtte dette. På det tidspunkt, hvor kabelkranen var i drift, begyndte man at lave broprofilerne på broen uden for byggepladsen. Disse præfabrikerede stålprofiler blev transporteret til Tintagel Slot og placeret. På denne måde genetablerede teamet den historiske forbindelse mellem fastlandet og øen stykke for stykke.

havudsigt og landskab fra tintagel slot i cornwall og hængebro

Som nævnt ovenfor er støttearmene hovedsageligt fremstillet af stål og lokal skifer fra Delabole stenbrud. Dette er Englands ældste stenbrud og er orienteret lodret efter stien. Håndlisterne er udført i egetræ. Gangbroerne på hver side er lavet af skifer og er ganske rustikke. Arkitekterne fandt dog først ud af, at en meget rustik finish på broen ikke rigtig var passende. Så de tog det samme materiale, men brugte det på en meget fin og mere moderne måde. Den fjerntliggende beliggenhed på en klippe, de stærke vinde på stedet og udviklingsrestriktionerne på grund af dens historiske og økologiske betydning gjorde at genforbinde slottets to halvdele til en reel udfordring.

Korrekt konstruktionsteknologi til en hængebro

Schloss Tintagel slotruiner med arkitektonisk forbindelse, hængebro nyinstalleret

Entreprenøren byggede de to bomme over en periode på et år i Devon og transporterede dem til Cornwall i stykker på 5 tons. Ingeniørerne brugte en særlig kabelkran til at placere hver sektion, da den blev skruet sammen. Af denne grund tog montageprocessen kun to uger. For at forankre hver side til klinten brugte specialisterne reb til at hænge over afsatsen og bore støtter ind i klippefladen. Det er en meget udbredt metode til stabilisering af klipper, som du kan se på forhøjede veje i Alperne. Så det er en eksisterende teknologi, men det er ret usædvanligt i Storbritannien.

arkitekter bygger en hængebro mellem ruiner og klipper

En storm, der nærmede sig, forsinkede den officielle åbning af broen, da den udsatte ø er usikker i ekstrem vind. Men når besøgende krydser det, kan de gå over et naturligt afgrund, der ikke er blevet krydset på denne måde i 500 år. Tidligere måtte besøgende på Englands arv klatre stejle trin og stå i kø for en meget mindre gangbro ved foden af ​​klinten. Ifølge legenden er det stedet, hvor kong Arthur blev modtaget.

Previous Post
Modulært husdesign til en ferie midt i skoven
Next Post
Balayage brown vs balayage blonde – det store hårfarve spørgsmål