15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Små, alpine planter til stenhaver – tips til valg og pleje

planter til stenhave farverige farver pink gul bunddække

De såkaldte stenhaver blev anlagt af englænderne allerede i 1700-tallet. De er en retning inden for havearbejde, hvor klipper, dæmninger og sletter er bygget af den menneskelige hånd baseret på natureksemplet og planter fra forskellige grupper af haveblomster bringes sammen. Disse omfatter flerårige planter, græsser, bregner og løgblomster samt buske som ældre og løvfældende arter. Derefter blev udtrykket “alpine planter” til i havearbejdsordbogen. Det betegner arter og sorter af de ovennævnte planter, der er kendetegnet ved mindre størrelser. De er også vinterbestandige. Egnet alpint Planter til Klippehave kommer ikke kun fra bjergene, men kommer også fra steppen, tundraen, skovene og ørkenerne. Det er vigtigt, at du tilbyder planterne afhængigt af deres oprindelsesregion og den specifikke have et passende sted, de rigtige mængder og lysforhold samt den nødvendige jord. Hvis de allerede er hærdet og stabilt Planter til stenhave Ved at få de betingelser, der passer til dine behov, kan du være sikker på, at din have bliver en succes.

Opret, design og plant en stenhave

planter til stenhave små design stenplader bunddække blå gule sukkulenter

De smås rolle Planter til stenhave, eller i Alpineum er det umuligt at overdrive. Selvom de kun vælges som ekstra elementer, giver de landskabet en vis struktur og karakter, fortryllende nuancer og former. Mange buske blomstrer, og det sammen med deres lange år, langsom vækst og kompakte størrelse gør dem til det rigtige valg for de små områder i Klippehave. Når du vælger planter, skal du på forhånd vide om væksthastigheden. Beregn de mulige størrelser på forhånd. Husk, at selvom en bestemt plante kun vokser 5 til 6 cm om året, og det ikke ser ud til at være meget i starten, betyder det, at den om 10 år vokser 50 cm på alle sider. De tålmodige elskere af mini -planterne og nogle gange også dværgtræerne bør vide, at disse er ideelle til at dekorere klippehaven. Udover at skabe en æstetisk effekt skaber buskene også et mikroklima. Selv lavvoksende arter giver skygge til deres naboplanter. Men dette er ikke altid ønsket.

Planter til stenhave – ideer til et indbydende havedesign

planter til stenhave bunddække buske blomstrer lyserød rød hvid

Der er en ting mere, du kan gøre med det Planter til stenhave skal huske på. Løvplanterne kan skabe ekstraarbejde hvert efterår. Det betyder ikke, at de ikke længere vil pynte stenhaven, men at de faldne blade kan have en dårlig effekt på de stedsegrønne planter, hvis de ikke fjernes i tide. Det er også en af ​​grundene til, at for det meste evergreens Planter til Klippehave foretrækkes, selvom disse igen kan blive beskadiget af kulden om vinteren. Det er også vigtigt at vide, at deres blade fordamper vand året rundt. Det betyder, at de skal hældes hver 12. måned. Da rødderne ikke virker og fortsætter med at vokse i den frosne jord, betyder det, at bladene kun tørrer ud og ikke fryser ihjel.

Plantetyper, der er velegnede til denne type have – opnår et harmonisk helhedsindtryk

planter til stenhave iberis hvide blomster sølvblade

Mangfoldigheden af ​​stedsegrønne planter er kun begrænset af, at mange tilhører slægten Kalluna, som kræver sur jord for at trives. De betagende, småbladede og lave rhododendroner af de violetblå rhododendron-arter (Rhododendron impeditum) er slet ikke egnede til den smukke klippehave lavet af kalkholdig jord. En af de få undtagelser er lyngen (Erica carnea og Erica tetralix). I modsætning til de andre medlemmer af denne familie (rosmarinlyng – Andromeda, rosmarin – ledum og rhododendron) er de ikke så krævende med hensyn til jord og luftfugtighed. Solrigt og tørt Steder til stenhave med sandjord er et godt miljø for timian, almindelig lyng og tyttebær. Lige så værd at nævne er de små, stedsegrønne, løvfældende former af den sure torn og den klassiske pil samt den ægte daphne, den almindelige timian, skægtråden, den røde lyng, cornel -kirsebær, daboecia, kaprifolien, dværgmedlen og syren.

Lonicera i gult

planter til rockery lonicera orange gul blomst alpine

Lonicera i pink

Lonicera hæk kirsebær tør placering kombinerer planter i klippehaven

Gul barbær

Opret en klippehave, der planter barbær småbladede gule blomster

Ledum

Oprettelse af en klippehave Udvalg af planter Ledum Groenlandicum

Thymus vulgaris til stenhave

Steder til stenhavejordtyper-thymus vulgaris pleje

Harmonisk designet, letplejet stenhave

Opret klippehave - flodsten, strøm skygge -elskende planter

havedesign design med stenplanter vælg en solrig placering

Rockhave tips finder det rigtige sted, de rigtige lysforhold jorden

planter til delvist skyggefuld stenhave kombinerer mosblomster

planter til stenhave-harmonisk design forhaveideer

solrig stenhaveplanlægningshjælp vælg passende plantearter

planter til rockery tips vælger en skyggefuld placering

planlægningshjælp til oprettelse af en stenhaveplantning med fugeplanter

pleje og design tips forhave stedsegrønne planter til stenhave

Previous Post
Byg selv springvand og vandelementer i haven – 70 billeder og ideer
Next Post
At dyrke sport om vinteren gør dig glad og sund