15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Spar energi og reducer strømomkostningerne i 6 trin

Sparer energi Huscheck-tip-6 trin

Når efterår og vinter bringer det obligatoriske dårlige vejr og lave temperaturer tilbage, er et hyggeligt hjem en endnu større glæde. I hvert fald når vægge og tag er ordentligt isoleret, og vinduerne ikke slipper træk ind, kan boligejeren spare energi. Det gør det ikke kun ubehageligt at blive hængende i dine egne fire vægge, det øger også omkostningerne til energi og varme. Hvis der er behov for handling i denne henseende, bør en energisk bygningsrenovering seriøst overvejes. Kun 6 trin er nødvendige for at sikre betydeligt bedre effektivitet.

Energibesparelse – Trin 1: Definer problemet

Spar energi Problem-definér-få råd

Mål: energiovergang og varmeovergang

Trækkende vinduer og overdreven varmetab gennem dårligt isolerede vægge er de specifikke symptomer på et meget større problem og forhindrer energibesparelser. I begyndelsen er der behov for en energiomsætning, et skridt i retning af en mere effektiv udnyttelse af og en bæredygtig form for energiproduktion. Den støt stigende efterspørgsel efter og forbrug af ressourcer har gjort det nødvendigt at gentænke mange områder.

For at kunne overholde dette har forbundsregeringen baseret en overordnet strategi for Tyskland, hvormed energiovergangen skal tackles i alle aspekter. Implementeringen af ​​specifikke foranstaltninger kan stadig kun være et stykke af puslespillet for en reel energiomsætning, fordi en opvarmningstid også er påkrævet som en vigtig tilføjelse. Dette er blandt andet nødvendigt, fordi andelen af ​​energiforbrug til opvarmning eller køling udgør omkring 40 procent af det samlede energiforbrug. Opvarmning og vandopvarmning i private husstande genererer ikke kun omkostninger – de forbruger også omkring 70 procent af den forbrugte energi. Alternativerne til mere effektiv opvarmning er ret forskellige.

På den ene side skyldes dette ejernes forskellige økonomiske muligheder, på den anden side accepteres finansieringsprogrammer ofte ikke, fordi de ikke fremstår attraktive nok. Støtte fra en fond finansieret af energibesparelser kunne hjælpe her, ligesom bedre kommunikation af cost-benefit-forholdet ved renoveringsforanstaltninger.

Spar energi – trin 2: gør status

Sparer energi Tjekliste til præcisering af lager

Det næste trin på vejen til bygning af renovering og energibesparelse er at lave en oversigt over dit eget hjem for at identificere og afhjælpe dem, der forårsagede unødvendige omkostninger. Fokus bør være på opvarmning og eventuelle svage punkter i selve bygningen.

Fordi gamle varmesystemer er en af ​​de mest almindelige årsager til dårlig energi og varmeeffektivitet. Nye kondenserende kedler tilbyder f.eks. Et besparelsespotentiale på op til 30 procent i energiforbrug.

At kontrollere energieffektiviteten af ​​et varmesystem er næppe forbundet med nogen anstrengelse, det udføres af en dygtig håndværker ved hjælp af en standardiseret procedure i henhold til DIN 4792. En times procedure (i et enfamiliehus) koster omkring 100 euro. Blandt andet undersøges røggastab, varmetab, udnyttelse af brændværdien, isolering af rørledningen m.fl..

Afhængigt af tilstanden tildeles der point for de enkelte områder – i dette tilfælde betyder flere point imidlertid et tilsvarende større behov for forbedring.

Bygningstjek

Husejere bør også overveje at lave et bygningstjek. Disse er på stedet af Energirådgivere fra forbrugercentrene tilbydes. Omfanget omfatter opgørelse af de strømforbrugende enheder, en vurdering af strøm- og varmeenergiforbruget samt en diskussion af potentielle besparelser på disse områder. Derudover undersøges bygningsrammen med alle dens komponenter – dvs. ydervægge, vinduer, døre og tag – og hvis dette endnu ikke er blevet udført separat, kontrolleres varmesystemets energieffektivitet. Dette går hånd i hånd med vurderingen af ​​mulighederne for at bruge vedvarende energi. Du bør tillade omkring to timer til bygningskontrollen.

Spar energi – trin 3: find råd

Spar energi Find råd, trin 2

Når resultaterne af de første effektivitetsanmeldelser er tilgængelige, kan eventuelle nødvendige renoveringsforanstaltninger håndteres mere specifikt. Også for dette planlægningstrin er det fornuftigt at konsultere eksperter for at opnå et optimalt resultat inden for rammerne af de tilgængelige økonomiske muligheder.

Enhver, der gerne vil have et groft overblik over renovering og finansieringsmuligheder på forhånd, kan for eksempel bruge BMWi energirådgivende side Renoveringskonfigurator at bruge.

Online -værktøjet kan dog kun delvist erstatte råd fra en ekspert. Desuden tager energikonsulenterne ansøgningen om eventuelle tilskud fra forbundskontorerne eller KfW forud for deres arbejde på stedet. Disse er i princippet 60 procent af de støtteberettigede konsulentomkostninger. For en- og tofamiliehuse er det maksimale tilskud 800 euro, med mindst tre boligenheder op til 1.100 euro.

Der er dybest set to muligheder for rådgivning, afhængigt af den ønskede renoveringsvej:

For en omfattende renovering i et trin med henblik på den nye bygningsstandard eller bedre i overensstemmelse med kravene i KfW Efficiency House, udarbejdes de nødvendige foranstaltninger.

I tilfælde af en trinvis renovering udarbejdes en tidsplan, der viser de mulige individuelle foranstaltninger i henhold til deres prioritet for renoveringen.

Energibesparelse – trin 4: afvejning af mulighederne

Energibesparelse Muligheder for finansiering og brug

Den centrale rolle, varmesystemer spiller i varmeovergangen og det stadig store antal for gamle og ineffektive varmesystemer, gør modernisering på dette område til en af ​​de vigtigste foranstaltninger i energieffektiv bygningsrenovering. Ud over systemer, der kører på fossile brændstoffer som olie og gas, er der også alternativer, der bruger vedvarende energikilder eller geotermisk energi, som du kan bruge til at spare energi.

Energibesparelse – opvarmning med vedvarende råvarer

Alternative varmepilleovne sparer energi

Den vigtigste vedvarende og samtidig bæredygtige energikilde er træ. Bæredygtigt hovedsageligt fordi brænding af træet ikke frigiver mere CO2 -emissioner end dets naturlige forfald. Derudover tilbyder opvarmning med træ ganske forskellige muligheder for praktisk implementering. Den mest almindelige og udbredte variant er bestemt stadig brændeovnen, men de forskellige former for biomassekedler er også velegnede som centralvarmeanlæg.

Dette omfatter træforgasningskedler, hvor der brændes brændestokke. Det høje teknologiske niveau i disse systemer sikrer et lige så højt effektivitetsniveau med et meget lavt niveau af forurenende stoffer. Efter at kedlen er blevet fyldt, brændes træet i flere timer, den resulterende varme overføres til en bufferopbevaringstank og kan bruges efter behov. Forudsætningen for opvarmning med så lidt tab som muligt er dog god isolering af varmeledningerne.

En anden mulighed er også økologisk kompatible pillevarmeanlæg, der fungerer fra komfurer til stuer til fuldautomatiske systemer inklusive transport- og lagerplads. Som med træforgasningskedler kan der opnås forbedret energieffektivitet og reducerede forurenende emissioner ved at kombinere dem med et bufferlagringssystem. Der bør lægges særlig vægt på den reducerede brændstofeffektivitet med kun korte brændingsfaser og tilstrækkelig certificering af pellets, som den europæiske standard for faste biobrændstoffer har været gældende siden 2011.

Energibesparelse – solvarme som et alternativ

Energibesparelse Ved hjælp af opvarmning af solenergi

Det er også muligt at opvarme bygninger ved hjælp af solenergi. Såkaldte solvarmeanlæg bruges primært til forberedelse af varmt vand, men med et tilstrækkeligt stort opsamlingsareal – mellem ti og 14 kvadratmeter – og et kraftfuldt lagersystem – enten en buffer eller en kombineret lagertank – kan opvarmningen også understøttes . Vi anbefaler at installere lagertanken i nærheden af ​​solfangerne, så den opnåede varme ikke går tabt. Fordelen ved termisk solenergi er ikke kun dets bidrag til bæredygtig varmeproduktion, men også dets evne til at blive kombineret med andre varmesystemer.

Energibesparelse – geotermisk energi

Energibesparende geotermisk husopvarmning

En anden variant er brugen af ​​termisk energi, der lagres i jorden og i grundvandet. Der kan bruges forskellige metoder til dette, men varmepumpesystemer bruges hovedsageligt i den private sektor. Frem for alt skal varmepumpens egnethed til den valgte energikilde og kravene til den ejendom, der skal udstyres, tages i betragtning.

De forskellige tilgange til brugen af ​​geotermisk energi omfatter f.eks. Jordsamlere, der lægges vandret på en relativt lav dybde på 1,5 meter, hvorved energiudbyttet afhænger af sæsonen. Betydeligt mere kraftfuld, men også mere kompleks i enhver henseende, er geotermiske sonder, der når mellem 50 og 150 meter lodret ned i jorden. De geotermiske CO2 -rør fyldt med flydende og gasformig kuldioxid repræsenterer en yderligere teknisk udvikling.

Sådanne geotermiske systemer kan dække op til 75 procent af en bygnings termiske energibehov.

Energibesparelse – kraftvarme og kraftvarmeværker

Ved hjælp af en kraftvarme (kraftvarme) kan elektricitet og varme genereres på samme tid. Selvom udtrykket “kraftværk” ved første øjekast kan virke irriterende, er de tilsvarende systemer nu tilgængelige som miniaturevarianter, der også er velegnede til private husstande.

I forbindelse med et varmelagringssystem kan der opnås kombinerede effektiviteter på op til 90 procent, samtidig med at omkostninger og forurenende emissioner reduceres. Bæredygtigheden af ​​sådanne systemer kan øges endnu mere, hvis vedvarende brændstoffer som biogas eller træ bruges til at drive generatoren i stedet for naturgas og olie.

Energibesparelse Trin 5: Brug subsidier

Spar energi - tænk over yderligere foranstaltninger

Energieffektiv bygningsrenovering er sjældent en omkostningseffektiv sag, selvom den midlertidigt er begrænset til individuelle foranstaltninger inden for varmeproduktion og -brug. De, der er villige til at renovere, får trods alt forskellige tilskud ikke kun til rådgivning, men også til den faktiske implementering.

BAFA opretholder flere finansieringsprogrammer designet til at understøtte energi- og varmeovergangen. Til konstruktion eller udvidelse af biomassesystemer, såsom piller, træflis eller logsystemer, er der ikke kun grundfinansiering, men også mere omfattende innovation og yderligere finansiering.

Promoveringen af ​​varmepumper afhænger hovedsageligt af driftstypen; selve varmekilden er kun mærkbar i elektriske systemer. Også her kan der opnås markant øgede beløb inden for rammerne af innovation og yderligere finansiering.

Solvarmesystemer til rent varmtvandsberedning skal mindst have et areal på tre kvadratmeter til finansiering, grundfinansieringen er derefter 50 euro pr. Kvadratmeter eller en del deraf, men mindst 500 euro.

Kraftvarmeværker finansieres med to uafhængige programmer: På den ene side med et engangsinvesteringstilskud, hvis størrelse afhænger af anlæggets elektriske ydelse. Den anden metode giver mulighed for en elbetaling over en bestemt periode af netoperatøren. Kraftvarmeanlæg, der blev taget i brug efter den 19. juli 2012, modtager et tillæg på 5,41 cent per kilowattime i en periode på mellem fem og ti år.

Energibesparelse Trin 6: Tænk over andre foranstaltninger

Diskuter måder at spare energi på

Rehabiliteringsforanstaltninger i varmesektoren er utvivlsomt af stor betydning på grund af deres bidrag til varmeovergangen, men under aspektet af den mest komplette rehabilitering muligt kan de kun ses som individuelle foranstaltninger. For yderligere at øge effektiviteten af ​​en ejendom er efterfølgende trin afgørende.

Bygningsisolering

Det mest moderne varmesystem medfører f.eks. Kun få fordele med hensyn til bæredygtighed og omkostningsreduktion, hvis bygningsisoleringen er utilstrækkelig. Effektiv isolering og effektiv opvarmning er gensidigt afhængige af hinanden på en sådan måde, at de stort set ikke skal ses som separate foranstaltninger.

Kritiske punkter, hvor bygninger kan afgive for meget termisk energi til ydersiden, er vægge, vinduer, tag og kælder. Selv den billige isolering af taget, som har været obligatorisk siden energibesparelsesforordningen (EnEV) fra 2014, med de obligatoriske undtagelser, kan reducere varmebehovet med 20 procent. På samme måde er isolering af kælderrum specificeret af EnEV, da især gulvpladens kantområder kan registrere store varmetab. Ydervæggene kan forberedes mod sådanne tab med en række forskellige metoder og isoleringsmaterialer.

Fordelen ved den rigtige isolering ligger ikke kun i de forventede omkostningsbesparelser, den har også en betydelig andel i komforten ved at minimere termiske broer. I øvrigt skal ingen vige fra det økonomiske udlæg – omkostningerne til visse foranstaltninger såsom tagisolering er forholdsvis lave og kan også finansieres ved hjælp af de ovenfor beskrevne BAFA- og KfW -finansieringsprogrammer.

Elproduktion med vedvarende energi

Sparer energi miljøvenlige-levende tips

Det gælder også for produktion af elektricitet fra vedvarende energier, der så at sige repræsenterer det sidste skridt på vejen til et energieffektivt og bæredygtigt hjem. Især vind og solenergi er ideelle til miljøvenlig elproduktion. Med henblik på udvikling af elpriser bliver små vindmøller et stadig mere interessant alternativ til solcelleanlæg, men afhængigheden af ​​et konstant vindudbytte og det rigtige valg af sted gør elproduktionen meget mere kompleks. Under alle omstændigheder er installationen normalt kun værd, hvis den producerede elektricitet forbruges direkte.

Situationen er en anden med solcelleanlæg, som på grund af deres effektivitet helt sikkert kan producere overskud til indføring i det offentlige elnet. Imidlertid falder vederlagssatserne samt finansieringen til konstruktion af sådanne systemer fra år til år – så solceller er næppe værd som en økonomisk investering. På den anden side stiger den mulige indkomst i løbet af den tekniske udvikling, så investeringen betaler sig i betragtning af besparelsen.

Derudover kan fotovoltaiske systemer nu også overtage varmeforsyningen i et enkelt system: Fototermiske systemer er i øjeblikket ikke meget udbredt. Dette kan skyldes kritikken af ​​ineffektivitet på grund af de faktisk modstridende forudsætninger for de enkelte processer – solceller har brug for lave temperaturer, solvarme til gengæld så højt som muligt. Dette kan afhjælpes med kombinationsmoduler, der køler fotovoltaiske moduler eller integrerede systemer, der udnytter spildvarmen gennem varmepumper.

Mulighederne for at forbedre energi- og varmeproduktion i private husstande er langt fra udtømte. Det løbende behov for en nytænkning i form af mere effektivt ressourceforbrug og mere bæredygtig udnyttelse af ressourcer vil derfor også i fremtiden føre til tekniske innovationer, der vil drive en energisk omstrukturering frem – ikke kun i den private sektor.

Spar energi – monter solpaneler på taget

Energibesparelse At leve på en natur-miljøvenlig måde

Moderne hus med solpaneler på taget

energibesparende-minimalistisk-tag-solskodder

Praktisk brug af taget

spare energi moderne-arkitektur-hus-solpaneler-have

Bungalow design

spar energi bungalow-idé-ferie-hjem-sol-integreret-vinduesfront

Integrerede solpaneler

energibesparende-passiv-hus-tag-solpaneler-terrasse

Nyttigt tagdækning

energibesparende-tagdækning-solpaneler-idé-terrasse-praktisk

Previous Post
Præfabrikerede huse opfylder levende ønsker: drømmehuset i præfabrikeret byggeri
Next Post
Dværge laver kunsthåndværk med børn – 10 spændende projekter for hver aldersgruppe