15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Design en moderne terrasse med trin til haven – ideer og tips

Hvis du vil kompensere for højdeforskelle i dit haveområde, ville en terrasse med trin til haven være den rigtige løsning. Samtidig kan disse imidlertid også være en væsentlig del af rummets sammensætning og repræsentere et visuelt højdepunkt i uterummet. Dette giver dig mulighed for ikke kun at overvinde skråninger lettere, men også at dekorere haven. Ved hjælp af disse elementer kan du også skabe en interessant og dynamisk atmosfære i haven. Så det betyder, at du kan oprette happetrapper på skråninger såvel som på plant underlag ved selv at skabe en højdeforskel. Derfor har vi samlet nogle inspirerende eksempler til dig i dette indlæg. Gennemse ideerne herunder, og vælg din favorit til at lyse haven op.

Stilfuld terrasse med trin til haven

luksushave med overdækket afslapningsområde og havetrapper lavet af natursten foran skoven

Tilføjelse af trin til din haveterrasse eller gård er en fantastisk måde at forbedre din udendørs landskabspleje. Disse kan indsættes helt flade eller tilfældigt i en skråningstilbehør. På den anden side giver en terrasse med trapper til haven let adgang til at gå fra et niveau til et andet og også tjene som gangbro. Havetrapper er også mindre formelle end indendørs trapper. Du kan dog overholde de nøjagtige mål og vælge dem efter dine præferencer og temaet i haven. Det mest populære materiale til at bygge trapper er sten. Stentrapper og trapper ser naturlige og frie ud. Ud over natursten er rustikt træ, betonblokke og endda jernbanebånd og mursten ideelle materialer til opførelse af habetrappen. Trapper af ethvert materiale giver dig mulighed for at tilføje vigtige og stilfulde detaljer til dit udendørs rum. Når du designer din terrassehave, skal du dog også være opmærksom på området omkring trappen.

lange betonblokke som trin til terrassen med trapper til haven lavet af cortenstål

Udetrapper er en af ​​de første ting, folk lægger mærke til i baghaven, så de bør også være velholdte. Trapper kan også laves ved at kombinere to forskellige materialer, såsom beton med farvede småsten. Cortenstål eller patina er også et godt valg i kombination med beton til græsarealer. Du kan også indarbejde belysning for at sikre, at trappen er sikker og ser godt ud om natten. Hvis du bruger træ til en gårdhave med trin til haven, skal trappen matche resten af ​​designet. Klassiske eller vintage møbler passer bedst til trinene af groft skåret sten eller noget billigere end beton. I dag på markedet kan du finde betonplader i forskellige former, størrelser og farver. Derudover er der inspirerende samlinger og masser af kreative ideer til at hjælpe dig med at dekorere din have.

Trappekonstruktion efter dine egne behov

cirkulære mursten fremhæver terrassen med trin, der fører til haven

Forskellige højder skaber nye og usædvanlige steder, og du skal helt sikkert have trapper i haven for at komme dertil. Til dette kan du bruge en række forskellige landskaber og interessante spil af lys og skygge. Der kan du helt sikkert skabe et perfekt rum til at nyde det udendørs. Med bænke, havestatuer eller en pavillon kan du også udstyre forskellige hjørner af hvile og afslapning. Hvis din have er stor nok, kan du endda overveje tanken om en lille legeplads for både børn og voksne. Dette vil gøre dit haveområde unikt og afspejle din stil og karakter.

Landskabspleje i haven med trapper i mursten og natursten med grønne planter

Du kan kombinere havertrapper på en sådan måde, at nogle trin er individuelt tilgængelige til fods og dermed langt væk fra hinanden. Deres type afhænger af jorden og placeringen i haven i forhold til boligarealet. Men før du går i gang med at bygge haveens trapper, skal du kunne besvare flere spørgsmål. For at have sikre, pålidelige og komfortable havestier, bør du vurdere korrekt, hvor længe de skal vare. Derudover er trinens højde og dybde afgørende. Disse målinger beregnes normalt matematisk med en landskabsarkitekt. Der er dog også en simpel formel, der hjælper dig med at bygge terrassen korrekt med trin, der fører til haven. Det menes, at et menneskeligt trin er cirka 61-65 cm. Dette giver et gennemsnit på 62,5 cm. Ifølge kriterierne for komfort og sikkerhed er denne dimension summen af ​​længden og bredden af ​​de to trin. For eksempel 16 cm + 16 cm + 30 cm = 62 cm.

Terrasse med trin til haven

belægningssten som beklædning til terrasser med trin til haven

I modsætning til trapperum giver havetrapper større designfrihed, da dimensionerne på det nævnte trin ikke er absolut nødvendige. De kan være meget større end de indvendige trapper eller designet i en usædvanlig form. Hvis du har meget stejlt terræn og ønsker at lokalisere trapperne der, bør de ikke være for stejle. I dette tilfælde bør en trinhøjde ikke være mere end 10-15 cm. En god trappe i haven er ikke mindre end 30 cm bred, ellers vil den være utryg. Bredden skal være mindst 50 til 60 cm, så mindst én person kan passere igennem. Hvis du vil, kan du også bygge en en meter bred havertrappe. Du kan også støtte trapper på stejlt terræn med et gelænder på den ene side for mere komfort og sikkerhed.

habetrapper i beton med ledbelysning som terrasse med trin, der fører til haven, moderne design

Hvis terrænet har en lille hældning, kan flere dekorative elementer overvejes til oprettelse af trapper. For eksempel kan du sætte interessante dekorationer på begge sider af en bred trappe. Havedekorationer vil have en vidunderlig effekt her. Du kan placere urtepotter, dekorative skulpturer eller vaser i hver ende af de brede trin. Prydgræs kan plantes på hver side af blomsterbedene. Interessante løsninger opstår ved brug af forskellige trinformer – cirkler, halvcirkler eller andre mindre typiske former er også populære. Det anbefales dog ikke at oprette et enkelt trin. Gør dette kun, hvis du er nødt til det, og husk, at havestien skal være tydeligt markeret for at undgå en ulykke, mens du går.

Anbefalede materialer og tilpasning til arkitekturen

moderne familiehave med grønne havemøbler og terrasse med trin til haven

Som nævnt ovenfor er trapper i haven normalt lavet af armeret beton, betonblokke, træ eller natursten. Du bør efterlade overfladen lidt skråt, så dræning løber glat, når det regner. Når du har oprettet habetrappen, skal du også passe på de dekorative elementer omkring dem, så du kan få et fantastisk look. Glem ikke, at alt i din have skal matche husets stil. Vigtigst af alt skal trappens materiale være holdbart, vejrbestandigt og have en ru overflade til en dejlig og sikker gåtur, selv når vejret er vådt og regnfuldt. Derudover skal du undgå enhver mulighed for at glide der.

hus med facade udført i grå natursten og terrasse med trin til haven

Du kan også bruge havertrappen til at vise husets dominerende arkitektoniske stil – romantisk, rustik eller moderne. Men dette lader dig understrege havedesignet lige så tydeligt. De mest almindelige og mest egnede materialer til happetrapper er naturlige materialer – træ og sten. Sammen med de skårne sten- eller stenplader kan du danne små stenblokke. Der er også forskellige muligheder for at dekorere og designe trapper med uregelmæssige former. Innovative løsninger kan skabes ved at kombinere små og store stenblokke eller sten og mursten i kontrastfarver. For nylig er kunststenplader, der med succes efterligner flere naturlige materialer, blevet meget mere udbredt. En elegant trinbeklædning kan opnås med træpaneler. Dette er en særlig træsort, der er vejrbestandig og beskyttet mod fugt og råd. Denne belægning er pæn, men midlertidig og kræver årlig vedligeholdelse og pleje.

Valg af terrassens design

ædelt design med græsplæner og en pavillon med havemøbler og trin i terrasseområdet

Det rigtige design af en haveterrasse kan være en udfordring både funktionelt og dekorativt. Dette afhænger hovedsageligt af landskabet og det overordnede koncept for haven og huset. Med nok fantasi kan en sådan terrasse med trin til haven dog blive et slående omdrejningspunkt og bidrage til en bedre stemning i haveområdet. Designet kan være formelt og elegant, symmetrisk eller romantisk buet samt minimalistisk og bestå af blot et par trædesten. Trin, der er lige så brede som den tilstødende terrasse, for eksempel formidler følelsen af ​​rummelighed og åbner rummet. Et zigzagmønster kræver et bevidst tempo, så personen kan indtage de skiftende perspektiver. En terrasse med trin, der fører til haven, kan også være et kontaktpunkt, hvor for eksempel vand strømmer eller bliver levendegjort med planter. Brede trapper kan også tjene som siddepladser eller som et sted at slappe af.

trætrapper med gelænder over jacuzzi i en lille bygård med moderne design

Trætrapper kan for eksempel give adgang til forskellige niveauer på en terrasse, som er udstyret med forskellige designelementer, såsom en vandindretning eller endda en jacuzzi. Lige og især svævende trin på en trappe understreger også et moderne og lineært udseende og design. Poleret hårdttræ eller ru og natursten giver hårde overflader en flot kontrast og teksturelle accenter, hvorved trætrin kan tilføre varme og raffineret karakter til haven.

Moderne havedesign

mørke farver i den indre gårdhave med bænke lavet af træ og granitplader fortrolige skærme og småsten

Du kan også integrere en elegant træbænk som et trin til haven og dermed forbinde de øvre og nedre dele af terrassen. Dette giver dig mulighed for at få trappen til at ligne en designfunktion. Dette giver også mere funktionelle siddepladser til underholdningsområdet. Det enkle og minimalistiske belægningsstendesign kan også bestå af en kort række trin. Trappens belægning står således i kontrast til havens dybe grønne toner og skærmen til beskyttelse af personlige oplysninger, hvis du har en.

Træpergola og cirkulære trapper i sten og mursten i en stor have

En stor familiehave har normalt kun kurver og skråninger uden lige linjer. Afrundede trin er ikke kun egnede til dette, men også meget funktionelle. Derudover kan du bruge den til at styre ændringerne på stedet og muliggøre et dekorativt, cirkulært havedesign. I dette tilfælde kan trinene laves af en række forskellige materialer, såsom sten og mursten, der giver både tekstur og farvekontraster. At bringe brede terrassetrapper ind i haven kan også være en praktisk og stilfuld løsning. Disse understreger udsigten til store, imponerende områder og tilbyder et ekstra underholdnings- og loungeområde.

Previous Post
Lejlighed ved stranden i middelhavsstil fra Nest Designs
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruktioner og de bedste øvelser til en slank talje!