15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Orkideer befrugter med enkle midler fra husstanden – naturlig og næringsrig gødning

Selvom orkideer var vanskelige at pleje indtil for et par år siden og kun var forbeholdt professionelle, er nutidens dyrkede former meget velegnede, selv for begyndere. Og hendes smukke syn har virkelig gjort det for så mange. Hvis du ikke vil fylde dit hus med planter, men stadig værdsætter en smuk accent med ægte blomster, vil du med glæde vælge orkideer med deres store udvalg af blomsterfarver. Men for at du altid kan nyde nye blomster, er det vigtigt, at du befrugter orkideerne og dermed forsyner dem med næringsstoffer. I dag forklarer vi dig præcis, hvad du skal være opmærksom på, og med hvilke dagligdags (affald) produkter du kan gøre dette.

Gødning af orkideer med hjemmemedicin - hvad er egnet som gødning

Hvis du vil befrugte orkideer, behøver du ikke bruge store mængder penge på specialgødning. Der er masser af produkter tilgængelige i din husstand hver dag, som du kan bruge til dette formål, og dine smukke planter vil takke dig for det! Find nu ud af, hvad du kan bruge til at befrugte orkideer, og på hvilke måder, så du kan nyde sunde orkideer.

Fra hvornår man skal befrugte orkideer og hvor ofte?

Gødning af orkideer gjort rigtigt - tips dengang

Så dine planter har det godt, er det ikke kun vigtigt at vide, hvad der er egnet som gødning. Det rigtige tidspunkt er også vigtigt. Så hvad skal man overveje, hvis man vil befrugte sine orkideer ordentligt?

Gød orkideer – timing

Så hvornår befrugter du orkideer? Grundlæggende bør orkideer kun befrugtes i vækstfasen og derefter forlades i hvilefasen. Hvilefasen finder normalt sted om vinteren. Derfor behøver du ikke at befrugte orkideer om vinteren.

Orkideer befrugter i løbet af blomstringsperioden eller ej?

Så snart vækstfasen begynder igen, starter du også igen med tilførslen af ​​næringsstoffer, for så har planten brug for styrke. Du kan se, hvornår det er rigtigt, når nye blade, stilke eller blomsterparaplyer dannes. Hvis blomsterne er visnet, behøver du ikke at skære stammen af, for det er ikke ualmindeligt, at der vokser en ny umbel ud af et af de såkaldte ”øjne”, og planten har naturligvis også brug for tilstrækkelige næringsstoffer til dette. Så du kan fortsætte med at befrugte orkideer, mens de blomstrer.

Du bør også befrugte orkideerne, når de ikke blomstrer (undtagen i hvilefasen), for i løbet af denne tid vokser nye blade og forhåbentlig snart nye paraplyer, der skal plejes.

Gødning af orkideer skal afbrydes i et par uger efter omplantning

Orkideer befrugter efter repotting

Ud over hvilefasen bør du også holde en pause med at befrugte, når du har omplukket orkideerne. Så er det bedst at springe over befrugtning af orkideerne i 4 til 6 uger.

Gød orkideer – Hvor ofte?

Gode ​​nyheder for alle begyndere, der ønsker at få en orkidé, er, at denne plante er en lavt æder. Det betyder, at du ikke behøver at bekymre dig, hvis du glemmer eller springer over befrugtning i lang tid. Faktisk, hvis du befrugter dine orkideer for ofte, vil det skade planten. Hver anden uge er tilstrækkelig.

Gød orkideer med hjemmemedicin

Orkideer befrugter for begyndere og billigt - brug husholdningsaffald

Nu hvor vi har afklaret spørgsmålet om “hvornår man skal befrugte orkideer”, kan vi også komme til spørgsmålet om “at befrugte orkideer med hvad”. Hvis du gerne vil befrugte dine orkideer naturligt, er der forskellige muligheder for dig, som du selv kan lave gødning til orkideer. Vi har angivet nedenfor præcis, hvilke naturlige midler du kan bruge til selv at lave orkidegødning.

Med te lavet af kompost

Lav te af kompost som gødning til blomster og planter

Da kompost kan lugte ubehageligt og ikke kan blandes i substratet for let, er en te fremstillet af kompost den ideelle variant til denne type naturlig gødning. Det er vigtigt, at du kun bruger kompost fremstillet af bladplanter (f.eks. Fra salater) og gamle grøntsager, når du befrugter orkideer. Sådan er teen lavet:

Bland en liter vand (kalkfrit og klorfrit) pr. Kg plantemateriale i f.eks. En spand, og stil det til side i mindst 24 timer, så planterne kan begynde at rådne i vandet og dermed afgive deres næringsstoffer. En omgivelsestemperatur på mindst 20 grader er ideel til dette. Sigt derefter plantens dele af og brug vandet til at dyppe orkideerne.

Orkideer befrugter med gær

Tør gær er bedst til befrugtning af orkideer

Tør gær er bedst. Dette forsyner planterne med masser af kalium og fosfor og kan bruges til befrugtning før og under blomstringsperioden. En gærterning, der blev brugt til følgende opskrift, er imidlertid også egnet: Forbered en opløsning ved at opløse en terning af gær i 10 liter vand (lunken og kalkfattig) under omrøring. Først når al gæren er opløst, kan opløsningen bruges til at vande orkideerne. Det er bedst at fordybe planterne. På denne måde kan du ikke kun befrugte dine orkideer, men også skylle dem på samme tid.

Orkideer befrugter med øl

Orkideer befrugter med forældet øl - humlen er rig på næringsstoffer

Hvad der menes er ikke frisk, men forældet øl. Nok sker det, at du ikke har gjort din øl færdig aftenen før og derefter smider den væk dagen efter. Det behøver du ikke længere. Lad det i stedet sidde endnu en dag og fortynd det derefter med vand. Du bruger det derefter til vanding hver 4. til 6. uge. Det er humlen, den indeholder, der er så godt for planterne og fungerer som kompost. Derudover kan duften af ​​øl forhindre skadedyr, da nogle slet ikke kan lide det.

Gød orkideer med kaffegrums

Gødning af orkideer med kaffegrums giver planterne kalium, fosfat og nitrogen

Du er også velkommen til at befrugte dine orkideer med kaffegrums. Så i stedet for at smide kaffegrumsen i skraldespanden eller på komposten hver morgen, skal du bruge dem til at lave en naturlig gødning i stedet. Det særlige ved denne variant er, at kaffen virkelig indeholder alle de næringsstoffer, orkideen har brug for: kalium, nitrogen og fosfat.

Fordel blot kaffegrumset over underlaget og vand straks planten lidt. Fjern det igen senest efter 3 dage eller så snart det er tørret. Derefter kan du lægge nyt kaffegrums ud igen efter 2 uger. Hold ikke apparatet fugtigt efter vanding, ellers kan der udvikle sig skimmelsvamp, som vil skade planterne.

Sort te påvirker kaffen på blomster og planter og er meget rig på næringsstoffer

Sort te

Som et alternativ til kaffe kan sort te også bruges, da den indeholder de samme næringsstoffer og derfor også kan levere orkideen perfekt. Men brug aldrig frisk te eller teposer, når du befrugter orkideer, for det er for stærkt. I stedet skal du bare tage sættet eller posen, når du har lavet din te og lægge det i blød i varmt vand i 20 minutter (250 ml vand pr. Pose).

Fjern derefter teposen og lad væsken køle af. Derefter kan du bruge den til at vande planterne, selv dagligt, uden at risikere overforsyning. Brug altid dette vandvand frisklavet og til tilberedning af kalkfrit eller i det mindste kalkfrit vand!

Gød med en babypille

Babypillen giver ikke næringsstoffer, men det fremmer plantens vækst

Det lyder mærkeligt i starten, men p -piller kan virkelig gøre underværker for dine planter, og det inkluderer orkideen. Pillen giver ikke dine planter næringsstoffer, men den fremmer vækst. Så hvis du befrugter orkideer med babypiller opnår du en slags gødningseffekt, så at sige. Kombiner dem med anden gødning efter eget valg. Hvis du er stoppet med at tage din pille og har et par tilbage, kan du bruge den sådan:

Opløs en pille i 1/4 til 1 liter vand natten over og brug den til at vande dine orkideer. Du kan gentage dette en gang efter 4 uger eller levere dine planter på denne måde hver 6. måned (eller mindst hver 2. uge). Alternativt kan pillen også indsættes direkte i substratet. Der fordeles derefter lidt gødning med hver vanding.

Det er vigtigt, at du ikke bruger denne type gødning på spiselige planter (grøntsager, urter, frugttræer osv.), Da hormonerne kommer ind i planten. Det anbefales heller ikke i marken, for sådan siver hormonerne ned i grundvandet.

Hvidløg som næringsstofleverandør

Hvidløg og ravsyre styrker planten og fremmer vækst

Hvidløg har også en forfriskende effekt på orkideer. Du kan også bruge dette hjemmemedicin til at stimulere blomstring. Du kan få en god gødning ved at tilføje ravsyre til den. Opvarm en liter vand, tilsæt en tablet ravsyre og lad væsken afkøle. Hak derefter 3 fed hvidløg fint, tilsæt dem til væsken og lad alt være dækket i 24 timer.

Denne væske vandes ved nedsænkning. For at gøre dette skal du lægge gødningen gennem en sigte i en spand med stående vand og nedsænke orkideerne i dette vand. Alternativ vanding med hvidløg med normal vanding og opbevar gødningen i køleskabet i højst 3 dage. Det er bedst at altid lave så meget, som du har brug for, når du befrugter dine orkideer.

Med æble

Æbler bruger gasser til at opmuntre orkideer til at blomstre og placeres ved siden af ​​potten

Æbler er særligt effektive, når du vil stimulere blomstring af orkideer. Du kan placere et overmoden stykke æble direkte på underlaget til dette formål, men så risikerer du skimmelsvampevækst. I stedet kan du blot placere æblestykket ved siden af ​​gryden. Æblestykket frigiver derefter det, der er kendt som gasethylen, som stimulerer blomstring.

Kartoffel- og risvand som gødning

Gød orkideer med kartoffel- eller risvand - kog risene og hæld det kogende vand over

Almindeligt risvand er kendt for sine mange fordele. Dette inkluderer også brug af vandet som gødning til planter. Det bruges simpelthen hver anden uge lunken efter ris er blevet kogt som kunstvandingsvand, som derefter forsyner orkideen med kalium, calcium og vitamin B. Brug kartoffelvand på samme måde, hvis du vil befrugte orkideer naturligt.

Hvordan kan du bruge æggeskaller

Æggeskaller og kogevandet forsyner orkideen med calcium

Calcium, kulstof og ilt er de mineraler i æggeskaller, der er så værdifulde for dine orkideer. Så hvis du vil befrugte orkideer naturligt, skal du bare bruge skallerne på dine morgenmadæg. På den ene side kan du lægge skålene i blød i vand og derefter bruge det som kunstvandingsvand. Eller du kan bruge vandet, som du kogte æggene i, efter at det er kølet af. Brug den bare til at vande dine blomster.

Bananskræl for at forsyne orkideer med næringsstoffer

Tør skrællen af ​​organiske bananer og brug dem som gødning

Sidst men ikke mindst vil vi gerne præsentere dig for bananskrælen som gødning, som du helt sikkert vil have nok derhjemme med jævne mellemrum. De indeholder masser af værdifuld kalium, fosfor, magnesium og vitaminer samt nitrogen, om end i små mængder. For at skaffe dig en gødning, som du kan bruge til at befrugte orkideer, skal du først tørre dem. Skær dem derefter i små stykker og bland eller spred dem over underlaget.

Alternativt kan du bruge en blender til at lave et pulver af de tørrede skræl, som du kan kombinere med tørt kaffegrums.

Opmærksomhed! Bananer indeholder normalt store mængder pesticider (undtagen økologiske bananer). Brug derfor ikke skålene til haven, hvis du værdsætter økologisk dyrkning. Men skrællen af ​​organiske bananer er også bedre egnet til blomster eller endda til kosmetisk brug.

Previous Post
Lejlighed ved stranden i middelhavsstil fra Nest Designs
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruktioner og de bedste øvelser til en slank talje!