15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Havedesign med bær – prydbuske til farve accenter

havedesign med bær mørkegrønne-blade-skinnende-efterårs-dekoration

Hvis du ikke kun vil give meget farve i haven i efteråret med de misfarvede blade, bør du helt sikkert plante prydbuske eller små træer med bær. Disse vises netop på denne tid af året, hvor mange blomster for længst er falmet og giver interessante, farverige accenter i haven. For Havedesign med bær De mest forskellige former for prydbuske og træer er tilgængelige for dig. Vi har samlet nogle af dem i denne artikel for at gøre dit valg lidt lettere.

Havedesign med bær – populære busketyper

havedesign med bær rød-ovale-grøn-blade-farvespil

Buske og træer, der har farvestrålende bær, er ikke særlig udtryksfulde i de andre årstider. Alligevel er det altid værd at kombinere dem med de andre planter i haven. Fordi i efteråret kommer de virkelig til sin ret, netop når alle de andre planter midlertidigt mister deres skønhed.

Havedesign med bær til farver i hver sæson

havedesign-bær-busk-idé-vinter-farver-rød-sne

På den måde sikrer du en stor variation i haven. Havedesignet med bær i kombination med forskellige forårs- og sommerblomster sikrer, at du har nok lyse og muntre farver i hver sæson.

Krabbe

havedesign-bær-crabapple-spiselig-bittesmå-frugt-træ-frugt

Nogle prydbuske eller træer beholder endda deres bær om vinteren, så du stadig kan nyde de lyse farver i den hvide sæson. Crabapplen indeholder derimod små frugter, der kan have en anden farve og også er spiselige og velsmagende. Det gør den perfekt til havearbejde med bær.

Rønnebæret

havedesign-bær-røn-bær-giftige-frugter-rød-farve-udendørs-dekoration-idé

En klassiker blandt prydbuske med bær er rognebær (Sorbus aucuparia). Dette er faktisk mere et lavt træ end en busk. Selvom det ser smukt ud i sig selv, topper det om efteråret, når det er prydet med orange-røde bær. Hvis du har besluttet dig for et havedesign med bær, er rognebær et godt valg, fordi de også er meget krævende.

Middelhavet Firethorn

havedesign-bær-orange-firethorn-udendørs-inspiration

Middelhavets ildtorn (Pyracantha coccinea) har også varme farvede bær. Disse er behagelige for øjet selv i foråret og er orange, gul eller orangegul, afhængigt af sorten. Derudover er ildtornen en stedsegrøn plante. Om vinteren holder dronebusken ikke kun sine bær, men også bladene. Så hvis du vil have farve i din have selv om vinteren, skal du vælge denne type prydbuske til havedesign med bær.

Barbær som en hæk

havedesign med bær barbær-blomster-gul-attraktiv-plante

En smuk busk, der kan bruges til at skabe en hæk, er berberis (berberis). Og den kan også bruges til havedesign med bær. De aflange bær kan enten have en rød eller mørkeblå farve og vises efter de gule blomster.

Almindelig spindelbuske i haven

havedesign-bær-spindelbuske-farve-blanding-pink-orange

Den almindelige spindelbuske (Euonimus europaeus) har særligt interessant formede bær. De smukke appelsinfrø er anbragt i en koralfarvet kasse, der åbner for at danne fire dele. Så kommer frøene også frem og danner tilsammen et smukt farvespil. Dette kompenserer også for, at denne prydbuske næppe er mærkbar til havedesign med bær i de resterende sæsoner.

Plantning af havtorn

havedesign-bær-gul-havtorn-ornamental buskpleje

Du kan få bær i orange igen med havtorn (Hippophaerhamnoides). Disse kommer også i overflod og er meget nyttige. Busken er kendt for sine helbredende egenskaber, og alle dens dele kan bruges. Især bærene er rige på vitaminer. Af denne grund fremstilles der ofte juice, sirup eller gelé. Du vil endda drage fordel af landskabspleje med bær med denne busk.

Te fra haven med hyben

havedesign-bær-rosen-hofte-afgrøde-te-sundt

For ikke at glemme er naturligvis hyben (Rosa canina), især hvis du leder efter et nyttigt havedesign med bær, der ikke kun er dekorativt. Som en enkelt busk er hyben meget attraktiv, og det faktum, at du kan lave lækker te af frugterne, behøver næppe at blive nævnt.

Havedesign med bær – cotoneaster

havedesign-bær-cotoneaster-blade-busk-plantetræer

Cotoneaster er en af ​​de lave prydbuske og er ikke kun meget attraktiv på grund af dens bær og velegnet til havedesign med bær. De mørkegrønne, blanke blade ser også meget smukke ud i haven. De giver også en vidunderlig baggrund for de lyse røde, små bær.

Rundbladet træhage

havedesign med bær baumwuerger-freuchte-huebsch-farve accent

Den rundbladede træhage (Celastrus orbiculatus) bærer også interessante frugter. De er runde i form og gule i farven og brister efter et stykke tid. Sådan kommer frøene frem, som igen er røde i farven. Dette havedesign med bær skaber en interessant farvekombination, der passer godt til efterårets typiske farver.

Rød ældste

havedesign-bær-ældre-rød-efterår-høst-frugt

Den røde hylde (Sambucus racemosa) får også sine frugter om efteråret og er en fantastisk variant til havedesign med bær. Som navnet antyder, er disse røde og lidt gennemsigtige. De er giftige i deres grønne, umodne tilstand. De hvide, bittesmå blomster, der er arrangeret på en interessant måde og dermed udgør formen på en paraply, er også smukke at se på.

Almindelig snebold

havedesign-bær-rød-hvide-blomster-snebold-bolde

Hvis du vil have en busk i haven, der ikke kun vil glæde dig over bær, men også med attraktive blomsterstande, er den almindelige viburnum (Viburnum opulus) et glimrende valg. Busken får sit oprindelige navn på grund af dens blomster, der er arrangeret i smukke kugler og pryder haven om sommeren. I efteråret modtager du derefter det ønskede havedesign med bær i rød farve.

Snebær

havedesign-bær-snebær-hvid-pink-knitrende ært-smuk accent

Frugterne af snebæret (symphoricarpos) vedvarer til sent på efteråret eller endda til vinteren. Disse er enten hvide eller lyserøde i farven. Busken, der er velegnet til havedesign med bær, er også kendt under navnet “Knallerbse”. Du husker måske, hvor sjovt du havde som barn, der trampede på bær?

Callicarpa

havedesign-bær-lilla-callicarpa-grene-planter-idé

Bærene i Callicarpa -busken har en særlig fortryllende farve. De lilla frugter ser næsten kunstige ud og kaster en trylleformular over alle. Effekten af ​​de små blomster skal heller ikke undervurderes. Som du kan se, får du med denne busk et unikt havedesign med bær, som du bestemt ikke vil fortryde.

Kinesisk lanterne blomst

havedesign-bær-physalis-lampion-blomst-gul-skål-dekoration

Havedesign med bær – Blære kirsebær (Physalis) er ikke kun en god tilføjelse til haven. Denne busk er også meget nyttig, når du vil oprette arrangementer fra tørrede planter. Der er arter, der dyrkes til dekorative formål, andre som frugt og grønt.

Havedesign med bær -Evergreen taks

havedesign-bær-taks-stedsegrønne-frugter-røde-frø-giftige

Taket (Taxus baccata) er en stedsegrøn busk til havedesign med bær, som også giver farve i haven om vinteren. Barnet vokser meget lavt med sine 20 cm. Om foråret er hanplanten prydet med blomster. Frugterne skifter farve fra grønt til rødt over tid. Der dannes en frøkapsel, hvor de giftige frø opholder sig.

Tagtorn

havedesign-bær-rådden-farve-blanding-rød-sort-sfærisk form

Med denne busk får du to smukke farver. Tornen (Rhamnus frangula) kan blive op til 6 meter høj, hvorfor der skal planlægges lidt mere plads. Først udvikler grønne frugter sig fra blomsterne, som derefter først bliver røde, for derefter at imponere med en blå-sort farve, når den er moden. Med denne variant til havedesign med bær er der ofte en interessant blanding af farver, da bærene ikke skifter farve på samme tid.

Holly

havedesign-bær-kristtorn-stedsegrønne-stikkende blade

Holly (Ilex aquifolium) er attraktiv i enhver henseende. Dette skyldes ikke kun de attraktive røde bær, der dukker op om efteråret. De mørkegrønne, blanke blade er også et rigtigt blikfang, som kun forstærkes af de takkede og stikkende kanter. Inden bærene bliver røde, går de igennem en grøn, derefter en gul fase. En interessant kendsgerning er, at kristtorn, som en variant til havedesign med bær, kan leve op til 300 år.

Previous Post
Lejlighed ved stranden i middelhavsstil fra Nest Designs
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruktioner og de bedste øvelser til en slank talje!