15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvilke planter hjælper mod fluer indendørs og udendørs? En oversigt med plantearter

Planter kontra fluer - Hvilke grøntsager, træer, blomster og urter

Så snart det bliver dejligt varmt ude, dukker de første generende gener op. Ud over myg og ubehagelige hvepse er det frem for alt fluerne og med det mener vi ikke kun husfluer, men også frugtfluer. Og selvom fluer ikke i sig selv virkelig er farlige, kan de stjæle din nerve. Men hvad kan du gøre ved fluer? Fluefælderne kan bestemt købes til udendørs og indendørs, men de er ikke rigtig pæne at se på. Af denne grund vil vi gerne henlede din opmærksomhed på naturlige midler mod fluer, og det er planterne. Fluer kan skræmmes væk eller skræmmes af både udendørs og indendørs. I denne artikel vil vi gerne opsummere, hvilke planter der er effektive mod fluer. Så du får snart fred!

Planter mod fluer udenfor

Sæt planter mod fluer udenfor og slippe af med den generende gener

Du sidder behageligt på terrassen og går afsted – fluerne kravler rundt på dig og går på nerverne. Aftensmad på terrassen eller balkonen er ikke mindre ubehagelig, hvis du konstant generes af insekterne. Så hvad kan du gøre ved fluer? Heldigvis tilbyder naturen en række muligheder, der kan hjælpe dig, og som kan implementeres glimrende, især i haven. Afhængigt af plantetypen kan du bruge forskellige planter mod fluer:

Træer der hjælper

Valnøddetræ som en perfekt skyggeudbyder og flue skræmmer væk i haven nær siddepladser

Et meget praktisk træ, som fluerne ikke kan lide, er det Valnøddetræ (Juglans regia). Det er ikke uden grund, at det ofte findes i parker nær bænke. Det giver en vidunderlig skygge om sommeren, og dets æteriske olier skræmmer ikke kun fluer væk, men også møl og endda væggelus. Så du slår flere fugle i ét smæk! I sensommeren og efteråret får du også valnødder.

Kamfer træet (Cinnamomum camphora) skræmmer fluer og andre insekter væk i haven

Da der er masser af olier i bladene, kan du også bruge plantens blade mod fluer og myg. Bare knus et ark for at frigøre olierne og gnid det derefter på dine arme, ben og andre ikke -afdækkede områder af din krop. Du hviler allerede! Også den buckeye (Castanea) er en hjælper. Mere om dette herunder. Det Kamfer træ (Cinnamomum camphora) kan hæves i karret eller plantes i haven, så det beskytter dig mod fluer.

Bekæmp fluer med blomster og grønne planter

Geranium i pink (Pelargonium) og rosengeranium i kampen mod irriterende flyvende insekter

På balkonen kan du bruge som planter mod fluer og mange andre insekter såsom myg og hestefluer Geraniumer (Pelargonium). Rosengeraniumen (Pelargonium graveolens) er særlig smuk. Selv med de smukke Petunier (Petunia), som alligevel er meget populære som altanplanter, hjælper dig med at bekæmpe flyvende insekter med succes.

Planter mod fluer til udendørs - Allium med smukke lilla blomster

I haven viser det sig at være Morgenfrue (Tagetes) som en stor hjælper mod fluer. Men det kan også være, at disse bliver angrebet af snegle, da de er meget populære hos dem. Derfor plantes den ofte nær grøntsager. Derefter lokker morgenfruerne dem væk fra grøntsagerne. Så det er et godt eksempel på, hvordan man bruger et negativt træk på en positiv måde.

Planter mod fluer på altaner og i haven med morgenfrue, geranium og petunia

Endvidere er Tansy (Tanacetum vulgare) og Morgenfrue (Calendula officinalis) som planter mod fluer. Sidstnævnte tiltrækker endda nyttige humler og bier. Af laurbær (Laurus nobilis) har til gengæld æteriske olier, der er frastødende for fluer og andre irriterende insekter. Det kan også vokse i spanden og dekorere terrassen eller balkonen. En meget pladsbesparende, men smuk blomst, som du kan plante i haven og også i urtepotten, hvis du vil drive fluer væk, de er Peoner (Dianthus gratianopolitanus). De udsender også en ubehagelig duft til insekterne og er kun 15 cm høje. Du kan lide Krysantemum (Krysantemum)? Så plant dem også i nærheden af ​​din terrasse!

Urter som et middel mod fluer

Brug urter til at bekæmpe fluer - basilikum, oregano, rosmarin, timian, mynte

Du ved sikkert allerede, at urter er meget effektive mod insekter. Men ikke alle prøver, der driver myg væk, har også den samme effekt mod hus og andre fluer. Følgende urter og aromatiske planter kan hjælpe i kampen mod dem.

lavendel (Lavandula)

Med lavendel gør du ikke kun noget godt for dig selv, men også for gavnlige insekter, fordi de er den perfekte fødekilde til bier og sommerfugle, men samtidig også store planter mod fluer. En solrig beliggenhed er afgørende for lavendlen.

basilikum (Ocimum basilicum)

Disse aromatiske planter er de perfekte planter mod fluer, og de refererer til en lang række forskellige fluer. Det er praktisk, at denne krydderiplante trives både i bedet og i krukken, så du også kan dyrke den på altanen eller vindueskarmen. Årsagen til dette er de store mængder æteriske olier, der findes i planten.

Nasturtium med cremefarvede og orange blomster til insektbekæmpelse

Nasturtier (Tropaeolum majus)

Nasturtiet er smukt at se på og også velegnet til ethvert sted, så du let kan plante det nær terrassen, uanset om det er skyggefuldt eller solrigt. Nasturtier er ikke kun de perfekte planter mod fluer, de skræmmer også snegle.

Citrongræs (Cymbopogon citratus)

Du ved måske, at citrusdufte kan bruges med succes i kampen mod fluer og insekter. Duften af ​​citrongræs er ingen undtagelse. Denne aromatiske urt har et stort antal gode ingredienser, der hjælper dig med at afvise hus- og frugtfluer samt andre repræsentanter. Som et alternativ eller foruden citrongræs kan citronverbena også bruges. (Læs mere om virkningerne af æterisk olie af citrongræs her)

purløg (Allium)

Kan du lide smagen og duften af ​​purløg? Godt, fluerne sandsynligvis ikke! Så brug det lækre krydderi til at tilberede lækre retter og snacks og på samme tid at skræmme skadedyrene væk. Æteriske olier hjælper dig med dette, og du får også en smuk plante mod fluer, som du kan bruge til at dekorere køkkenet eller haven.

Planter mod fluer - mynte og dets æteriske olier hjælper

Mynte som plante mod fluer

Mint smager godt og lugter godt, men fluer og myg er uenige. Dette gælder især for katteurt (Nepeta cataria). Men husk, at denne plante kunne tiltrække katte, fordi de i modsætning til de ovennævnte insekter elsker krydderiet. Hvis du ikke vil have det, skal du vælge pebermynte (Mentha x piperita) i stedet. Høst dem regelmæssigt eller slib bladene, så smagene kan slippe væk og planterne kan bekæmpe fluer.

Andre nyttige krydderier, som du helt sikkert bør overveje, omfatter oregano (Origanum vulgare), timian (Thymus), rosmarin (Rosmarinus officinalis), hvidløg (Allium sativum), sommerlig salt (Satureja hortensis) og salvie (Salvia).

Slip af med fluer med grøntsager

Tomater og bønneplanter afgiver dufte, som flyvende insekter ikke kan lide

Hvis du også har dyrket en lille grøntsagsplaster, skal du tilføje nogle planter for at forhindre fluer. Der tomater (Solanum lycopersicum) mangler normalt ikke i grøntsagsplasteret, du bliver glad for at høre, at fluer slet ikke kan lide planten. Og en anden god nyhed er, at du endda kan dyrke dem på altanen eller terrassen i en plantemaskine og plantemaskine, hvis du vælger de rigtige sorter. Du kan også med succes bekæmpe myg med tomater.

Også duften af Bønneplanter (Phaseolus vulgaris) er fantastisk, når du vil slippe af med husfluer og andre typer fluer. Og hvad er bedre end en plante mod fluer, hvorfra du også forventer en velsmagende høst?

Planter mod fluer i hjemmet

Opret blomsterbuketter mod fluer og som dekoration til lejligheden

Og hvad hjælper mod fluer i lejligheden? Også der er planter det bedste hjemmemedicin mod fluer. I princippet er alle de ovennævnte urter egnede, da de kan dyrkes i krukker og på vindueskarmen. Du kan også dyrke laurbær og nellike i krukker og urtepotter eller kasser, selvom et udendørs sted er at foretrække, i hvert fald i de varmere måneder. Mange prydplanter fra haven kan også bruges som en buket til at afskrække fluer. Blomstringen, nelliker og morgenfruer er velegnede til dette.

Kastanjer i frugtskålen skræmmer frugtfluer og midges væk

Dette er ikke mindre nyttigt for hjemmet buckeye (Castanea) og mere præcist dens frugter, som frugtfluer slet ikke kan lide. Du har muligvis ikke en kastanje i din have, eller du har måske ikke engang en have. Så kan du bare samle nogle, mens du går. Du lægger dem derefter i frugtskålen med frugten, og du slipper for de irriterende insekter. Du kan også bruge frugterne af disse planter mod fluer ved at placere dem ved siden af ​​det organiske affald.

Kødædende planter mod fluer

Venus flytrap (Dionaea muscipula) er ikke effektiv mod husfluer og andre

Kødædende planter er især meget interessante. Dette gælder især for dem Venus flyvefælde (Dionaea muscipula), som du endda kan se, når den klikker. Navnet er dog lidt misvisende, fordi de faktisk er mere velegnede til mindre insekter som myg. For store insekter resulterer i lang fordøjelse, så planten dør af et overskud af næringsstoffer.

Kandeplanter (Nepenthes) og soldug (Drosera) som kødædende planter til indendørs og udendørs

Kødædende planter med faldgruber, hvortil Kandeplanter (Nepenthes), såvel som dem med klæbrige fælder, som Soldug (Drosera). Førstnævnte har hule, for det meste rørformede plantedele, som insekterne falder ind i, mens den anden variant har klæbrige dele, som insekterne klæber til. Især kandeplanter med deres hængende “kander” er meget smukke at se på, velegnede som hængende planter og kan lige så godt dyrkes i krukker i vindueskarmen. Uanset hvilken variant du vælger, skal du huske på, at disse planter ikke kan bekæmpe fluer og insekter tilstrækkeligt. De er dog bestemt smukke at se på og en god tilføjelse til dine potte- og haveplanter.

Gode ​​placeringer for planter mod fluer

Gode ​​steder for blomster og planter mod flyvende insekter

For med succes at afvise fluer, bør du også gøre brug af de rigtige steder. Så hvis du vil have ro i det fri, skal du placere plantager og blomsterkasser med de respektive plantearter i umiddelbar nærhed af terrassen og siddeområder eller indramme din altan med dem. Så de irriterende insekter ikke engang kommer ind i din lejlighed, skal du placere dem på indgangs- eller terrassedøren og dekorere vindueskarmen med planter mod fluer, hvis du ikke har en insektskærm. Planter mod fluer kan stå på vindueskarmen både inde og ude.

Previous Post
Revers krave skjorte til sommeren – tilbagevenden af ​​den afslappede trend for mænd
Next Post
Huller i græsplænen og i havejorden: hvilket dyr graver der?