15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Huller i græsplænen og i havejorden: hvilket dyr graver der?

Huller i græsplænen er næsten altid forårsaget af et gravende dyr. Det kan være et pindsvin, men også en grævling eller endda en ræv. At grave gnavere som mol kan også ødelægge tingene ved at oprette et hulesystem.

huller-have-græsplæne-identificere-syndere

Men før du tager modforanstaltninger, skal du tydeligt identificere synderen. Hvis han ikke bliver fanget på stedet med det samme, bliver du nødt til at lave lidt detektivarbejde.

Identificer synderne

Huller i græsplænen uden-høj-5cm-runde

For at finde ud af, hvilket dyr der kunne grave sådanne huller i haven, skal du først prøve at besvare følgende spørgsmål.

  • Hvad er hullernes størrelse og form?
  • Er det bare et overfladisk hul? Eller det fører til en hule i jorden eller et helt system af tunneler?
  • Er der afføring omkring hullet, eller er det relativt rent??
  • Er der masser af jord eller jordudstødninger andre steder i haven??
  • Er planter, træer eller løg beskadiget, gnavet eller revet??

Huller i græsplænen med jordbunker

Huller-have-græsplæne-med-muldvarp-muldvarp-kegleformet

mol, Voles og mange andre gravende gnavere skaber et forgreningssystem af tunneler dybt under jorden. Dermed skubbes den jord, der ophobes, når man graver, til overfladen af ​​jorden, hvilket skaber de typiske jordbunker. Højens form og størrelse giver en indikation af, om det er en tåbe eller en muldvarp.

huller-have-græsplæne-høje-muldvarp

De kuppelformede muldbakker er cirka 25 cm høje og kan nå en diameter på op til 30 cm. Voles jordbunker er derimod mindre, iøjnefaldende og uregelmæssigt fordelt. De er ofte spredt med roddele og er stablet op fra siden af ​​det faktiske kanalsystem. Da volker kan lide at gnave på planterødder, blomsterløg, kartofler og rodfrugter og kan forårsage stor skade, er aktive kontrolforanstaltninger nødvendige. Muldvarper er derimod ikke skadelige og er også beskyttet. Derfor må de ikke dræbes eller jages. Hvilke muligheder er der for at drive muldvarpen ud af haven?, kan du finde ud af i detaljer her.

Huller i græsplænen uden en bunke jord?

huller-græsplæne-runde-10cm-rotter

Brune rotter kan være 25 centimeter høje og altid reproducere, hvor de kan finde nok at spise. En kompostbunke er det foretrukne sted at bo for rotter. Beboede rottehuller kan genkendes ved, at de har en diameter på 8 til 12 cm og ofte fører næsten lodret ned i jorden. Drys en strimmel lugtfrit babypulver eller mel omkring en fod bredt rundt om hullet. Derefter efterlader rotten de typiske slæbemærker på halen. Angivelse af en rotteangreb Udover rottebaner er der også bunker med ekskrementer samt spist affald og forsyninger.

huller-have-græsplæne-kaniner-grave-løg-spise

Hvis der er spor efter at spise på planterne hvor som helst i haven, er det bestemt en Kaniner eller en Brune hare. I naturen lever kaniner under jorden, i grupper og graver et helt netværk af tunneler og kamre. Der sover kaninerne og opdrager deres unger. Indgangen til kaninhullet kan genkendes af det nedtrampede græs rundt omkring.

huller-have-græsplæne-tragtformet-knytnæve-størrelse

Han laver også små, tragtformede huller Pindsvin. De små kratre er på størrelse med en knytnæve, kun få centimeter dybe og fordelt over hele græsplænen. Pindsvinene kommer normalt om natten og graver i græsset med deres kufferter for at grave snegle og orme op.

huller-græsplæne-mår-rovdyr-skov

mår ikke bygge jordboliger. De lever normalt som ensomme i et klart afgrænset område og forsvarer deres egne mod ubudne gæster. Martens er meget generte og for det meste natlige. I løbet af dagen trækker de sig tilbage til et skjulested, og ofte er det loftsrum, stalde, stalde, haveskure. De trænger endda ind i et køretøjs motorrum en. Efter solnedgang forlader måren sit daglige skjulested for at lede efter mad. Rovdyrene lever af små pattedyr som mus og rotter samt insekter og regnorme, fugle og fugleæg. Så de graver ikke ordentligt, medmindre de vil bryde ind i hønsegården. Grundlæggende: hvor som helst et hønseæg kommer igennem, kan måren også komme igennem. Det virker tvivlsomt, at en mår graver huller i græsplænen. Medmindre han gør det for sjov.

Store huller – 20 cm eller mere

huller-have-græsplæne-stor-rævegravning

Gravning er også en del af adfærden hos ræve. De kan grave huller i haver for at skjule mad, havesko, børns legetøj og andet bytte. Om foråret skaber de huler med korridorsystemer, hvor de opdrager deres unger. Men de foretrækker steder, hvor de kan blive uforstyrrede. De unge ræve er ude og gå fra deres ro fra maj og frem og forårsager for det meste skader i haven med deres legende. Hvis der var besøg af ræven, skal du hurtigt fylde hullerne, før du graver for dybt. Ræve vender normalt tilbage.

huller-græsplæne-stor-grævling-graver-næse

Grævlinger føle sig yderst behagelig i haverne i udkanten af ​​skoven. Som regel bygger de imidlertid deres huler i skoven. Grævlinger er altædende og lever af rødder, fugleæg og mus. Nogle gange graver de også græsplæner op, fordi han lugter larver fra junibillen gennem jordens overflade. Wildlingerne graver huller på størrelse med en knytnæve i græsplænen med næsen og kaster jorden opad. Hullerne er ikke dybe, men cirka 5 til 10 centimeter i diameter og ser ikke pæne ud. Så snart larverne forpupper og klækker om foråret, kommer grævlingen ikke længere.

Bemærk størrelse og form på hullet, hvilket dyr
Hul med en bunke jord, passagen er ikke tydeligt synlig kuppelformet jordbunke, normalt med jævne mellemrum

– Huller bruges til at ventilere de underjordiske passager

muldvarp
– flade og uregelmæssigt fordelt jordbunker

– Foderskader på planter

– udsatte huller lukkes igen

vole
Huller uden en bunke jord – ca. 2 cm stort hul, tunnel direkte nedenunder – ingen skader på planter Spidsmus (den tilhører insekteteren)
Ca. 6 – 8 cm stort hul, åben passage, nær en kompost eller en vandkilde Brun rotte
tragtformede huller på størrelse med en knytnæve, kun få centimeter dybe, fordelt overalt Pindsvin
15 cm eller mere

muligvis afføring og pels ved indgangen

Bomuldshale
Dybe huler med udgravet jord omkring indgangen – bor tæt på marker og enge samt på skovkanterne

– bygger store huler i skoven

– Han graver huller på størrelse med en knytnæve i haven

Grævling
– Bygger med korridorsystemer, der bruges til at opdrage de unge

– Der er normalt et enkelt indgangshul, madrester og en muggen lugt

– graver huller i haven for at skjule foder eller andet bytte

Ræv

Når du har fastslået, hvem der er ansvarlig for ødelæggelsen i haven, bør du også undersøge, hvordan du driver dyret væk. I nogle tilfælde er det nok at bruge et par små tricks til at komme sammen med dyrebesøget.

Previous Post
Lejlighed ved stranden i middelhavsstil fra Nest Designs
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruktioner og de bedste øvelser til en slank talje!