15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sundt hår: Hvorfor er hovedbundspleje så vigtig?

Pleje af hovedbunden er en af ​​de største skønhedstendenser, men endnu vigtigere, det kan også gøre dit hår sundere og stærkere. Derudover dukker flere og flere hovedbundsmålrettede produkter op på markedet, men er de virkelig nødvendige? Det korte svar er ja. Vi forklarer, hvorfor hovedbundspleje er så vigtig, og hvad du skal være opmærksom på.

En sund hovedbund er trendy

Sund hovedbund betyder sundt hår

At sige, at hovedbundspleje er den nye hudplejerutine, er ingen underdrivelse. I de senere år har hår- og hudplejemærker flyttet fokus til at udvikle hybridprodukter med det formål at holde hår og hovedbund sundt. I dag er den personlige plejebranche oversvømmet med sådanne produkter af god grund – at passe på huden på dit hoved er lige så vigtigt som at passe på huden på resten af ​​din krop.

Derfor bør du ikke forsømme hovedbundspleje

UV -stråling skader hovedbunden

Sundheden i din hovedbund er direkte relateret til dit hårs sundhed. Det er ligesom jorden, hvor planten – eller i dette tilfælde dit hår – vokser i. Mens hovedbunden er en forlængelse af ansigtets hud, er den tykkere og har omkring 100.000 hårsække at støtte.

Desuden ældes hovedbunden seks gange hurtigere end huden i ansigtet og på kroppen. På grund af sin position på kroppen er det også oftere udsat for direkte miljøpåvirkninger, selvom hovedet er fyldt med hår. Frem for alt inkluderer dette UV -stråling, som kan udtørre hovedbunden. Som et resultat får hårrødderne ikke tilstrækkelige næringsstoffer, hvilket kan føre til kløe og endda hårtab.

Hvordan man plejer hovedbunden korrekt

Hårbundsplejemassage med hårolie

Som med resten af ​​din hud er det vigtigt, at du begynder at pleje din hovedbund før snarere end senere. Det er trods alt meget lettere at forhindre skader end at korrigere det. I stedet for de fine linjer og hyperpigmentering, som hudplejeprodukter ofte er rettet mod, formuleres hovedbundsplejeprodukter normalt til behandling og forebyggelse af problemer som tørhed, afskalning, produktopbygning, udtynding og hårtab.

For at finde det bedste hovedplejeprodukt skal du først bestemme din hovedbundstype. Det sker ofte, at vi bruger de forkerte produkter, der skader vores hår og hovedbund i stedet for at gøre dem sundere. Hovedbunden ligner faktisk meget på resten af ​​din hud. Det kan dybest set opdeles i tre typer – tørt, fedtet og normalt.

Tør hovedbund

Hovedbundsmassage som pleje til tør hovedbund

Hvis du har hyppige kløende hovedbund, der regelmæssigt støves med tørre, hvide pletter (ikke at forveksle med skæl, som er flakket og mere sandsynligt forårsaget af fedtet hår), kan tør hovedbund være synderen. Det er det, vi taler om, når hudens fugtindhold er for lavt. Årsagerne til disse tørre skæl kan være forskellige – fra genetisk disposition til forkert hårpleje til psykologiske problemer som stress. Hvis du er den hovedbundstype, kan nogle måske Tricks til en tør hovedbund hjælpe med at slippe af med kløe og skæl. Disse omfatter hovedbundsmassage, passende hårbehandlinger og en ændring i kosten.

Fedtet hovedbund

Hvilken hovedbund plejer skæl

Hvis dit hår er klumpet, fladt mod dit hoved eller bliver mærkbart fedtet som dagen skrider frem, har du højst sandsynligt overaktive talgkirtler. Den overskydende talg- og olieproduktion resulterer ofte i, at håret er for glat til at blive stylet eller værre, hvilket gør det flakket. Ud over særlige medicinske produkter er der også nogle hjemmemediciner, der virker mod skæl og kløende hovedbund for at behandle dette problem. Disse omfatter f.eks. Honning, bagepulver og kokosolie. Den gode nyhed er, at en fedtet hovedbund faktisk fugter håret, hvilket kan hjælpe med at reducere krus, hårbrud og hårtab.

Normal hovedbund

Korrekt pleje af hovedbunden sikrer sundt hår

Hvis dit hår er sundt, skinnende og elastisk, så er du en af ​​de få heldige, der har en normal hovedbund. Fugtbalancen og talgproduktionen er afbalanceret, hovedbunden er elastisk og kan ikke blive beskadiget af ydre påvirkninger. På grund af det høje calciumindhold i vandet, for hyppig vask og de miljøpåvirkninger, vi udsættes for hver dag, stødes den normale hovedbundstype dog mindre og mindre på.

Konklusion

Det er ikke ualmindeligt, at vi overser hovedbunden i vores hårplejerutine. I modsætning til resten af ​​huden er det jo ikke et område, vi let kan se. Dog er hovedbundens sundhed meget vigtig, da den spiller en nøglerolle i sund, normal hårvækst. Hvis du vil have fuldt og stærkt hår, så bør du helt sikkert indarbejde regelmæssig hovedbundspleje med produkter, der passer til din hudtype i din hårplejerutine.

Previous Post
Lejlighed ved stranden i middelhavsstil fra Nest Designs
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruktioner og de bedste øvelser til en slank talje!