15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Den bedste Curly Girl -metodegel: Sådan kan du selv lave hørfrøgel!

Har du ekstremt tørre, sprøde krøller? Så bør du indarbejde hørfrøgel i din hårplejerutine! Denne hjemmelavede hårgel gør underværker med naturlig krus og fremkalder sunde, definerede og krusfrie krøller uden silikoner, parabener, sulfater og andre kunstige tilsætningsstoffer. I dette indlæg i dag vil vi forklare dig, hvordan du selv kan lave og bruge hørfrøgel.

Hvad er hørfrøengel?

Hvad gør hørfrøgel for håret

Du har sikkert allerede hørfrø i dit køkken. Måske blander du dem i müsli med yoghurt eller tilføjer dem til en smoothie? De er rige på fibre, vitamin B1, B2, B6 og vitamin E samt omega-3 fedtsyrer. Du kan læse mere om næringsværdierne og virkningerne af hørfrø i denne artikel. Hørfrø er ikke kun godt for tarmens sundhed, det er også godt for dit hår.

Hørfrøens hud indeholder slim, der frigives ved hævelse eller kogning. Disse stoffer betyder, at vi kan producere en naturlig hårgel fra kun 2 ingredienser – hørfrø og vand.

Hvad gør hørfrø for håret?

hvorfor er hørfrø gode til håret

Den hjemmelavede curlinggel lavet af hørfrø

 • dæmper krus
 • fugter
 • får håret til at skinne
 • hjælper med at definere krøllerne
 • øger bounce af krøller og bølger
 • forhindrer hårbrud
 • forbedrer sundhed i hovedbunden og reducerer kløe
 • fremmer nyt hårvækst
 • giver tilstrækkelig støtte

Lyder noget af dette som noget, du har brug for? Hvis dine lokker er livløse og tørre, eller ikke længere har det bounce, de plejede at have, kan brug af din egen hårgel bringe dem tilbage til livet.

Hvorfor hørfrøgel er bedre end traditionelle stylingprodukter

hørfrø gel til definerede og sunde krøller før efter

Hvordan føles dit hår ved hjælp af en købt gel? Ru? Luftigt? Klagede? Tør? Hørfrøgel gør det ikke OG det giver et utroligt hold. Det forsegler fugt, tilføjer glans og holder krøllerne smukke hele dagen lang.

Butikskøbt hårgel indeholder normalt alkohol (medmindre du bruger en gel, der er egnet til Curly Girl-metoden). Al alkohol er at tørre dit hår. Selvom det kan holde din frisure, er tørt hår sandsynligvis ikke det udseende, du går efter.

Hørfrøgel er også superbillig og et fantastisk nul affaldsprodukt. Hørfrø gel er kun lavet til at koste lige så meget som de ingredienser, du tilføjer til den. Til den enkleste opskrift er alt hvad du behøver, hørfrø og vand.

hørfrø gel til krøller hvordan man anvender

Hørfrøgel er en mirakelkur, når det kommer til at skabe smukke krøller og reducere krus. Klumpning og stikker er problemer, mange kæmper med, især hvis de stadig ikke forstår deres krøller. Gelen tæmmer vilde krøller og genstridig hår og definerer tråde let og effektivt.

Den største fordel ved hjemmelavet hørfrøgel i forhold til andre er, at den er vandopløselig, hvilket betyder, at den ikke vil bygge op på dit hår. Vandopløselige produkter er ideelle til fint hår med lav porøsitet, fordi de ikke tynger og ikke gør håret slapt. Gelen kan også bruges til tykt eller meget porøst hår.

Hvilke oplevelser har andre Curly Girls haft med hørfrøgel??

hørfrø gel til krøller før efter

Kvinder og mænd, der styler deres krøller med Curly Girl -metoden, er begejstrede for hørfrøgelen. De rapporterer, at håret ikke ser klistret ud. Dit hår kan føles lidt glat, så det anbefales, at du påfører gelen i konditioneret og afviklet hår, mens det stadig er vådt. Kør fingrene gennem dit hår for at dække hver krølle med hørfrøgel.

Krøllet pige med krølle type 2b, 2c, 3a Erfaring med hørfrøgel

En krøllet pige med krølletyper 2b, 2c, 3a beskriver sin erfaring med hørfrøgel således: ”Jeg finder, at hørfrøgel gør mit hår blødere og mere defineret end noget andet stylingprodukt. Det giver mig en gelcast, der er meget let at ælte. Mine krøller ser ud til at komme lidt bedre sammen og har masser af glans og bounce. Jeg bemærker mindre volumen, men jeg tror, ​​det er fordi gelen er mere hydreret end andre geler og skaber så meget definition. “

Egnede tilsætningsstoffer til din hjemmelavede hårgel

Hørfrø gel additiver til krøller

Vil du tilføje endnu flere gode ting til din hørfrøgel? Her er et par af vores favoritter:

Aloe vera gel – Hvis du foretrækker en tykkere (mindre vandig) gel, skal du tilføje aloe vera gel.

Sheasmør – Hvis du har tungt, tykt hår og ønsker endnu mere glans og en tykkere gel, tilføj sheasmør.

Essentielle olier – Har du en yndlingsduft? Tilføj naturlige æteriske olier til din gel. Lavendel og tea tree olie er begge gode til at styrke håret.

honning – Hvis du vil give dit hår endnu mere fugt, skal du tilføje ½ tsk honning til din gel. (anbefales ikke ved høj luftfugtighed)

Baseolier – Hvis du vil bekæmpe frizz effektivt, kan du tilføje et par dråber let basisolie som argan- og jojobaolier.

Kollagenpulver – For et ekstra proteinboost, der giver dine krøller mere hold, form og bounce, er 1 spiseskefuld hydrolyseret kollagen bare sagen.

Silkeprotein – Hydrolyserede proteiner er ideelle til fint og meget porøst hår, fordi de hjælper med at forsegle fugt.

Magnesiumsulfat (Epsom salt) – Epsom salt tilføjes ofte til DIY hårsprayopskrifter, fordi det skaber et stærkere hold. Du kan også røre ½ tsk i din DIY hørfrøgel. MEN lad det være ude, hvis dit hår er tørt eller beskadiget, da Epsom -salte kan forårsage dehydrering hos nogle mennesker.

Konserveringsmidler – Hvis du vil få din hørfrøolie til at holde længere, skal du tilføje et konserveringsmiddel, og du kan bruge det i flere måneder. Der er mange muligheder for naturlige konserveringsmidler såsom Optiphen.

Sådan laver du hørfrøgel?

Hvilke hørfrø skal du bruge til hørfrøgel?

Hørfrøgelen er meget let at forberede og er velegnet til alle hårtyper. Her er en simpel opskrift på en fast hold -variant. Den grundlæggende hørfrøgelopskrift er bare vand og hørfrø, men du kan tilføje andre ingredienser baseret på deres fordele og din hårtype.

ingredienser

30 g hel hørfrø

250 ml vand

(valgfrit) 30 g ren aloe vera gel

(valgfrit) 1-3 dråber silkeprotein

(valgfrit) 15-30 dråber jojobaolie

(valgfrit) 1/2 tsk magnesiumsulfat

(valgfrit) 4 dråber rosenolie til en dejlig duft

(valgfrit) konserveringsmidler

* Hvilke hørfrø skal du bruge til hørfrøgel?? Det fungerer bedst med hele hørfrø. Desværre er knuste frø ikke egnede, fordi slimhinden hovedsageligt er i frølaget.

Bortset fra det:

gryde

Indskruet glas

Sigt / osteklud / nylonstrømpe

Hørfrøgel til selv at lave krøller Instruktioner

Instruktioner:

 1. I en gryde over medium varme bringes hørfrø og vand i kog.
 2. Lad vandet koge i 6 minutter under omrøring lejlighedsvis for at forhindre hørfrøene i at klæbe til bunden af ​​gryden.
 3. Så snart vandet har en slimet konsistens, tag det af varmen og lad det køle af.
 4. Hvis du bruger kollagen, skal du tilføje det, inden det afkøles for at forhindre, at der dannes klumper.
 5. Beklæd en varmebestandig målebæger med en osteklud eller nylonstrømpe og hæld gryden i den.
 6. Løft ostekluden, og pres hørfrøene ud for at dræne gelen i beholderen.
 7. Tilsæt alle tilsætningsstoffer og bland godt.
 8. Hæld det i et rent, lille glas og opbevar det i køleskabet.

* Hørfrøgel går ikke gennem sigten? Lad derefter frøene ikke simre for længe. Det betyder, at gelen ikke bliver så tyk og vil flyde bedre gennem sigten. Andre rapporterer, at det fungerer bedst med en ren nylonstrømpe.

Hvor lang tid kan hørfrøen holde??

Hvor lang tid kan hørfrøen holde?

Hørfrøgelen kan opbevares i køleskab i op til 2 uger. Der er risiko for svampe- og bakterievækst ved stuetemperatur. Hvis du har brugt et konserveringsmiddel eller æteriske olier som rosmarin og salvie, holder det i flere måneder. Begge bruges til at bevare kosmetik.

Frys hørfrøgel i isterningform

Den letteste måde at bevare den på er at fryse hørfrøgelen. Isforme og poser er gode til dette! Bare lad en eller to isterninger tø op i en lille skål på et par timer, før du shampooer.

Frys hørfrøgel i isterningsposer

Sådan bruges hørfrøgel

hørfrø gel lokke 3a før efter

For de bedste resultater anbefaler vi følgende hårplejerutine:

 • Forkæl dit hår med et smukt, grundig rengøring. Hvis du har en masse produktopbygning, kan du overveje at bruge en klarende shampoo.
 • Spar ikke på det Skylning. Sørg for at afklare dit hår helt, så gelen når hver krølle.
 • Brug din efter brusebad Efterlade i (hvis du bruger en) og pres så meget vand ud som muligt.
 • At Gel æltes ind i vådt hår og jævnt fordelt. Arbejd det ind i din hårstreng for strand ved at køre fingrene gennem håret.
 • Tag ikke for lidt. Som hovedregel, jo mere hørfrøgel du bruger, jo bedre. Dette ligner ikke en traditionel alkoholbaseret hårgel, der får håret til at se klæbrig og fedtet ud. På dette naturlig hårbalsam er mere bedre (selv for fint hår).
 • Når du har påført gelen, kan du bruge en Denman Style børsten.
 • Lad dit hår falde lufttørre eller føntør dem med en diffusor. Mange mennesker siger, at lufttørring giver de bedste resultater. Det er vigtigt, at du derefter laver håret ikke røre skulle, ellers vil der være krus.
 • hvis du andre stylingprodukter Sørg for, at de er vandbaserede for at undgå overdreven filmning. Med Curly Girl -metoden anbefales det generelt ikke at kombinere hørfrøgel med andre stylingcremer.

Ofte stillede spørgsmål

Brug hørfrø af gelfrø, hvor ofte

Hvad skal man gøre på Gelcast?

Efter tørring kan der dannes en gelcast på håret (afhængigt af hårtypen dannes der overhovedet ingen gelcast). Håret ser derefter vådt og hårdt ud at røre ved. Men det er ikke en grund til bekymring. Denne gelcast omgiver hårstråene og beskytter dem mod miljøpåvirkninger. Det er præcis det, der gør hørfrøgel til et så effektivt middel mod krus.

Så snart krøllerne er helt tørre, kan de hårde områder simpelthen æltes ud. Du kan også bruge et par dråber let hårolie til dette. Hvis du går i seng med tørt hår og gelstøbning, ælter han automatisk lidt selv natten over.

hørfrøgel til bølget hår før efter erfaring

Hvor ofte skal jeg bruge gelen??

Du kan bruge den så mange gange du vil, MEN den fungerer bedst lige efter shampooing. Hvis du putter hørfrøgel i tørt hår, kan der efterlades en film. Den bedste måde at friske krøllerne på den næste dag er at ælte gelen i let fugtigt hår.

Er hørfrøgel tilladt i metoden Curly Girl??

Ja, gelen er velegnet til Curly Girl-metoden, fordi den er vandopløselig og ikke indeholder silikone eller alkohol.

Hvad der er i hørfrø, der gør det så godt for dit hår?

Hørfrø er fyldt med E-vitamin, omega-3 fedtsyrer og fibre. Alle ingredienserne hjælper med at holde dit hår stærkt, elastisk og sundt.

Previous Post
Lejlighed ved stranden i middelhavsstil fra Nest Designs
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruktioner og de bedste øvelser til en slank talje!