15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Matchende altanmøbler til idyllen i udeområdet

Hvis du har en balkon, kan du skabe et lille paradis. Ud over mange planter bør pladsen i lejligheden og huset være indrettet med praktiske og komfortable møbler for at blive et feel-good-område. Altanens størrelse og orientering og anvendelsestype bestemmer valget af altanmøbler.

De rigtige altanmøbler til ethvert formål

Lænestole i rattan med hynder og et lille rundt bord på altanen

Så balkonen ikke kun kan nydes stående, den skal være udstyret med passende siddepladser. Balkonmøbler, der tilbyder et sted at slappe af, er i overflod. Den kubiske stil anbefales ikke til enhver atmosfære. Mens store møbler passer bedre i rummelige områder, er foldemøbler ideelle til små og smalle altaner. Klapstole og borde kan bruges fleksibelt og kan nogle gange sættes til side for at spare plads. Sammenklappelige altanstole tillader solbadning i et begrænset rum. Hængeborde, der kan foldes ind og ud og fastgøres til altan gelænderet, er også praktiske. Hjørnebænke er egnede, så hele familien kan tage plads i den grønne oase. Jo større altanen, jo flere muligheder åbner sig. En rigtig lounge kan indrettes med det passende antal kvadratmeter. Når du køber interiøret til ydersiden, er det fornuftigt at se på matchende havemøbler sæt at falde tilbage på. Møblerne fremstår derefter i en matchende stil og sikrer et harmonisk look.

Særlige træk ved materialerne

hvilket træ til havemøbler på altan

Altanmøbler af metal, uden polstring, varmes hurtigt op i solen og er ubehagelige at sidde på. Hvis du har en skyggefuld plet på ejendommen og masser af puder til rådighed, kan du stadig skabe en hyggelig stemning med metalmøbler. Stole og borde i støbejern kan se smarte ud, men de er ret tunge og kan belaste murværket. Møbler i aluminium er særligt lette og ser moderne og cool ud. De kan let tørres af med en fugtig klud, og de deformeres ikke selv ved svingende temperaturer.

Hvilket træ til altanmøbler?

Lænestol i teaktræ og sofabord til altanen

Møbler af træ og rattan udstråler varme og komfort, men er ikke særlig vejrbestandige. Fugt beskadiger materialet og får det ofte til at svulme op. En tommelfingerregel siger: jo hårdere træet er, desto mere vejrbestandigt er det. For ikke at tilskynde til skovrydning af regnskoven bør der bruges lokale skove. Lærke og eg er fremragende alternativer til teaktræ og er hårdere end gran eller fyr. De regionale skove mangler det naturlige beskyttelseslag, så lakken eller imprægneringen må ikke glemmes. Borde og stole af mindre plast af høj kvalitet bliver hurtigt grimme. Polyrattan er meget på mode: det kunstigt producerede kurvemateriale er vejrbestandigt og er på ingen måde ringere end ægte rattan med hensyn til udseende.

Bemærk kompassets retning, når du opsætter balkonen

Altan møbelsæt lavet af polyrattan i hvidt

Balkonens orientering har stor indflydelse på lys- og temperaturforholdene. På en nordvendt altan er der for det meste skyggefulde forhold, for solen når næppe dertil. Der kan derfor ikke forventes nogen overophedning med metalstykker. Området ser venligt ud med møbler og polstring i lyse farver. På grund af mangel på sollys foretrækkes altanmøbler, der kan tåle fugt.

Nyd kaffe om morgenen eller om eftermiddagen på balkonen

På de østlige altaner kan du nyde morgenmaden i solen. Da den faste stjerne fortsætter med at bevæge sig i løbet af dagen, kan sommerens eftermiddag bruges uden varm stråling. Altanmøbler lavet af materialer, der godt kan opbevare varme, er velegnede til din altan. Et metalinteriør er derfor ikke uegnet. Solen skinner længst på den sydvendte altan, hvorfor varmebestandige stoffer er ugunstige. Dette område kan optimalt udstyres med møbler af træ. Altaner mod vest bør også indrettes med borde og stole af træ eller ægte rattan frem for metalmøbler.

Altaner mod vest er bedst indrettet med metalmøbler

Konklusion

Altanen er bedst opsat i henhold til dens størrelse og orientering. Møbler af træ er velegnede på altaner mod syd og vest, da der er øget eksponering for solen og disse materialer ikke overophedes. Store områder kan forsynes med en hyggelig lounge. Sammenklappelige møbler samt hjørnebænke og borde er nyttige til små altaner.

glaseret altan med trægulv og grå møbler

Previous Post
Revers krave skjorte til sommeren – tilbagevenden af ​​den afslappede trend for mænd
Next Post
Huller i græsplænen og i havejorden: hvilket dyr graver der?