15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Altanplanter i hvidt – tips til en monokrom plantning

Balkonblomster hvide blomstrende blade pink lilla Provence

Sommeren er den mest farverige sæson. Men du behøver ikke altid at plante farverige blomster i vindueskasserne. Monokrome plantesammensætninger, hvor en enkelt farve dominerer billedet, ser også smukke ud! Hvide blomstrende altanplanter udstråler for eksempel ikke kun fred og harmoni, men formidler også indtryk af friskhed og kølighed på varme dage. Vi har derfor sammensat nogle af de mest populære altanplanter med hvide blomster til dig og giver dig også de mest interessante eksempler på smukke plantekombinationer i hvidt og grønt.

Hvide blomstrende altanplanter

Balkonplanter Hvide blomster Hængende spand Bambusmåtte Beskyttelse af personlige oplysninger

De hvide blomster i kombination med det friske, grønne løv fremstår meget friske og lette. Farveduoen passer til enhver indretningsstil og kan perfekt kombineres med farverige møbler, tekstiler og tilbehør. Når du vælger altanplanter, skal du være opmærksom på blomstringstiden. Vælg sådanne sorter af blomster, der blomstrer efter hinanden. På denne måde kan du nyde en altan fuldstændig fyldt med hvide blomstrende planter året rundt.

Have petunia (Petunia x hybrida)

Altan blomster hvide petunier Verbena Bacopa

Udseende: Petunier findes i en række blomsterfarver – fra hvid til intens rød og blå. De når en højde på 20-35 cm.

Blomstringstid: Maj til november

Behov: Blomsterne føles mest behagelige i en varm, solrig beliggenhed. Den optimale jord skal være løs og rig på humus og næringsstoffer.

Omsorg: Denne plante kræver regelmæssig, ofte daglig vanding, fordi den ikke tåler tørke, selvom den er i kort tid. Du kan befrugte hver 1-2 uge med en gødning til blomstrende planter. De visne blomsterstande skal fjernes for at forlænge blomstringsperioden.

Ansøgninger: Petunier ser smukke ud i flerfarvede grupper. Det er værd at plante dem i hængende kurve eller vindueskasser, der er fastgjort til altan gelænderne. Petunier bruges også ofte i blomstertårne.

Cape blyurt (Plumbago auriculata Alba)

Altanplanter hvide Cape Leadwort Plumbago auriculata Alba

Udseende: Cape Leadwort er en sydafrikansk klatreplante, der når en højde på 1,2 – 2 m og blomstrer i hvidt, himmelblåt eller lilla.

Blomstringstid: Fra juni til september.

Krav: En varm, solrig, vind- og regnbeskyttet placering er ideel. Planten tåler forskellige jordtyper, men vokser bedst i sandet humus eller underlag.

Omsorg: Creeperen, der stammer fra Sydafrika, vil ikke overleve vinteren udenfor. Så før frosten kommer, læg dem i et køligt, lyst rum. På grund af den statelige højde kræver planten en ret stor beholder. Det skal vandes og befrugtes regelmæssigt hver 2-3 uger. Det anbefales at fjerne blomstrede blomsterstande.

Brug: Velegnet som containerplante til udsmykning af store altaner.

Verbena (Verbena x hybrida)

Verbena hvide Petunia altanplanter

Udseende: Verbenas findes i mange farver – fra hvid og pink til lyse rød og lilla. De er enten opretstående eller hængende. Normalt når planten en højde på 20-50 cm.

Blomstringstid: Den blomstrer mest fra juli til oktober.

Krav: Foretrækker varme og solrige steder. Den optimale jord er frugtbar og veldrænet.

Omsorg: Planten skal vandes rigeligt (hver dag om sommeren), men den kan ikke lide vandlogning. Gødskning kan holdes på et minimum, især hvis der bruges næringsrig havejord. Til overvintring skal verbena skæres tilbage til lige over jorden om efteråret.

Brug: Verbenas er ideelle til gryder, hængende kurve eller vindueskasser. Det er værd at plante dem i farverige grupper eller kombinere dem med andre plantetyper.

Snefnugblomst (Sutera diffusus)

Snefnugblomst Sutera diffus hængende blomsterkasse Mandevilla pink

Udseende: Snefnuget er også en tilflytter fra Sydafrika og når normalt en højde på 30-50 cm. Sutera diffusus fås i hvid, blå eller pink.

Blomstringstid: Hele sommeren og det tidlige efterår.

Krav: Planter kan lide relativt solrige steder, men ikke direkte sol. Det trives også godt i lys skygge. Derfor er de østlige og vestlige altaner optimale for Bacopa. Altanplanten foretrækker en frugtbar og veldrænet jord.

Omsorg: Regelmæssig vanding er meget vigtig, fordi Bacopa ikke kan tåle tørke. Fra foråret til slutningen af ​​sommeren er det også værd at tilføje kunstgødning til blomstrende planter til kunstvandingsvandet.

Brug: Hængende anlæg til vindueskasser og hængekurve

Duftende stenrig (Lobularia maritima Snow Princess / Snow krystaller)

Altanplanter hvid hængende kurv Lobularia Maritima

Udseende: Aromatstenrig hører til stenurterne og er kendetegnet ved en busket vækst. Det kaldes stadig strandsølvurt eller strandkarse og når en højde på kun 10-20 cm. Stenurten findes i hvid, pink og lilla.

Blomstringstid: Fra juni til oktober

Krav: Duften af ​​sten foretrækker en solrig, varm beliggenhed. Jorden skal være frisk og veldrænet, ikke for rig på næringsstoffer.

Omsorg: Duften stenrig kommer sammen med lidt vand og stiller ingen krav til jordkvaliteten. Det behøver hverken befrugtning eller beskæring.

Brug: På grund af sin hængende vane bruges denne plante ofte som ledsagende plante i altankassen eller i en høj beholder. Strandsølvurt ser særligt smukt ud i kombination med planter, der har mørkegrønne blade. For eksempel ser sammensætningen af ​​et buksbom og lobularia meget elegant ud.

Cape tusindfryd, cape kurve (Osteospermum)

Altanplanter hvide Cape tusindfryd Cape kurv Osteospermum

Udseende: Osteospermum er ekstremt populær som containerplante. Afhængigt af sorten når den en højde på 25-50 cm. Den kan blomstre i hvid, gul, orange, pink og lilla.

Blomstringstid: fra forår til sent efterår.

Krav: Osteospermum bør vokse på solrige steder, fordi det i skyggen blomstrer meget dårligt og endda “lukker” sine blomster. Planten er ganske tolerant over for substratet. Det er kun vigtigt, at jorden er gennemtrængelig.

Omsorg: Læg et godt lag dræning i bunden af ​​spanden for at reducere risikoen for rodrot. Vanding bør være regelmæssig, men ikke særlig generøs. Tilbagekaldte blomsterstande bør fjernes for at fremme blomstring. Kapkurven er hårdfør til -5 grader. Inden overvintring om efteråret skal den skæres ned til 1/3.

Brug: Velegnet til dekoration af solrige, sydlige altaner.

Hårdtarbejdende Lizzie (Impatiens walleriana)

Impatiens walleriana Hårdtarbejdende Lizzie Hvid Hængende Kurv Skærm Altan

Udseende: Impatiens giver farverige blikfang i skyggefulde steder. Der er røde, lilla, hvide, roser, lyserøde og orange sorter, der bliver 20-40 centimeter høje.

Storhedstid: Fra maj til frost

krav: Disse sommerblomster føles godt i skyggen eller halvskyggen. Direkte sol brænder de sarte blomster. Til solrige altaner er det bedst at vælge “SunPatiens” solfleece.

omsorg: Impatiens anses for at være let at passe. De tåler ikke vandlogning, så vand kun når det øverste lag af jorden er tørret. Kun 1 til 2 gange i løbet af sæsonen befrugtes.

brug: De kommer til sin ret på en vest-, øst- eller nordbalkon i krukker, vindueskasser eller hængende kurve. Jo mindre plantemaskine, jo mere rigelig vil firbenene blomstre.

Afrikansk agapanthus, afrikansk lilje (Agapanthus africanus alba)

Stående altanplante African Lily White Agapanthus albus

Udseende: Agapanthus, også kendt som afrikansk afrikansk lilje, er et af de mest interessante forslag til udsmykning af moderne altaner. Planten blomstrer i hvid eller blå og når normalt en højde på omkring 60 cm.

Blomstringstid: Fra juli til september.

Krav: Planten kan lide solrige, varme steder og et næringsrigt substrat (ideelt sand-ler).

Omsorg: Den afrikanske lilje dyrkes på balkonen fra forår til efterår, fordi den er følsom over for frost. Om vinteren skal karret placeres i et køligt rum. Planten kræver regelmæssig vanding, men tolererer ikke vandlogning. En befrugtning (sammensat gødning) bør finde sted hver 2-4 uge fra forår til blomstringstid.

Brug:  Til dekoration af større altaner, plantet i store fritstående krukker.

Hvide potteroser på balkonen

Mini roser badekar roser hvid altan i kombination med en masse grønt

Udseende: Miniroser er specielt dyrket til opbevaring i krukker. De kompakte sorter har mindre blade og blomster og kan nå en højde på op til 50 cm. Sorterne blomstrer særligt rigt i en lang række farver – fra hvid, gul og orange til pink, pink og rød.

Storhedstid: hele året rundt

krav: Krukkeroser foretrækker en solrig beliggenhed.

omsorg: Miniroserne har regelmæssigt brug for tilstrækkeligt vand. I vækstfasen er der ugentlig befrugtning. Hvis du regelmæssigt fjerner falmede, vil du opmuntre til blomsterdannelse. Om vinteren skal roserne skæres ned og overvintres på et køligt sted.

brug: Roser kan ikke lide rodkonkurrence. Det er bedst at plante dem individuelt i en dyb beholder. Den skal være mindst 40 centimeter høj.

Geraniumer / Pelargonier (Pelargonium)

Perlagonium hvidblomstrende stående altandekoration

Udseende: Pelargoner er blandt de letteste at pleje og varmebestandige planter, der kan dyrkes på altanen. Der er over 250 arter af geranium. I Tyskland skelnes der mellem tre former: hængende pelargoner, opretstående pelargoner og velduftende pelargonier. Oprejst pelargoner når en højde på 25 til 40 cm.

Storhedstid: fra april til oktober, hele sommeren

krav: Geraniumer er velegnede til fuld sol til delvist skyggefulde steder. Plantemaskiner til pelargonier skal være mindst 8 tommer dybe og have god dræning. Det, der er nødvendigt, er en jord rig på næringsstoffer.

omsorg: Geraniumer har brug for meget vand. I vækstfasen bør du befrugte hver tredje til fjerde uge.

brug: Altankasser overdådigt fyldt med pelargoner er en klassiker. De skar også en fin figur i store krukker eller som hængende kurve.

Nellike (Armeria maritima ‘Alba’)

Altanplanter stående hvid nellike Armeria maritima Alba

Udseende: Nelliken tilhører familien rodrod og trives under ekstreme forhold. Det er en stedsegrøn staude, der bliver op til 20 cm høj og 30 cm bred. Væksten er kompakt og busket til pudedannende. Farverne spænder fra hvid til pink og lys rød.

Storhedstid: Fra juni til september

krav: Nelliken foretrækker en placering i fuld sol og vokser på næsten alle jordarter.

omsorg: Planten kræver ingen særlig pleje og er også hårdfør.

brug: Nelliken skærer en fin figur i vindueskasser. Bevar en planteafstand på cirka 25 centimeter.

Mini Allium amplectens Graceful Beauty

Monokrome plantekombinationer: altanplanter i hvidt og grønt

Balkonplanter hængende hvid duftende stenrig Lobularia Snehvide

En monokrom beplantning ser monoton og kedelig ud? Men tværtimod. Hvide blomster virker beroligende på sanserne og får altanen til at se livligere og venligere ud på ingen tid. Farveduoen “hvid-grøn” er ideel til altan-designet og skaber en umiskendelig atmosfære.

Balkonboks idé plantning duft sten rig Lobularia petunier hvid grøn

Når du vælger altanplanter, skal du ikke kun være opmærksom på farverne og blomstringstiden, men også på væksttypen. Dette er især vigtigt, hvis du planlægger at plante flere blomster i en plantemaskine. For at gøre dette kombinerer eksperterne ofte planter med opret vækst og hængende sorter. Tag et kig på eksemplerne herunder:

I skyggen: Impatiens, Caladium White Christmas, bregner, efeu

Altan blomster hvide baljer plantekombination skygge Impatiens caladium bregner vedbend

Colorwort (caladium), petunier, hvid periwinkle ‘Alba’, sølvregn

Altanplanter hvide blomster og med hvide blade Caladium petunier Hvid periwinkle 'Alba'

Edderkoppeblomst (Cleome spinosa), sølvregn (Dichondra argentea Silver Falls), Artemisia, petunier

Balkonæske idé sølv hvid edderkoppeblomst hvid dichondra artemisia

Geranium, Impatiens, vedbend (Hedera Helix Favorit), Bacopa, Elfenspiegel (Nemesia)

Balkonplanter Hvide sommer pelargoner Bacopa Ivy blade

Alyssum, vedbend, bregne asparges, sølvblad (Senecio cineraria)

Stone herb alyssum, efeu bregne asparges, Asparges Silver Frost, Dusty Miller

Nellike (Armeria maritima ‘Alba’) omgivet af vedbend

Feddeskål omgivet af vedbendsten på altanbordet

Hårdtarbejdende Lieschen, Heuchera micrantha ‘Paris’, sølvregn

Impatiens Heuchera Bucket Shade

Fine kombinationer af hvidt med andre farver

Altanplanter hvidblå kombination af prydplanter

Hvid er en universel farve, der med succes kan kombineres med de fleste andre farver. Det ser dog smukkest ud i kombination med stærk rød, blå eller lilla og forskellige nuancer af pink.

Cyclamen Rødhvid Balkonboks Hængende Planter

Altanplanter Osteospermum Campanula Lavender Blue White

Balkonplanter hvidrosa hylde trækasser antracitstoffer

Hvide liljer i gryden altan rattan lænestol farverige hynder foldebord

Hvide liljer i gryden altan rattan lænestol farverige hynder foldebord

Previous Post
Revers krave skjorte til sommeren – tilbagevenden af ​​den afslappede trend for mænd
Next Post
Huller i græsplænen og i havejorden: hvilket dyr graver der?