15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bevar kropsholdning: 5 tips til at sidde og stå sundt ved dit skrivebord

Enhver, der arbejder på kontoret, kender dem: hovedpine, nakke og rygsmerter. De er nu en af ​​de mest almindelige årsager til sygefravær. Der skal ikke rigtig meget til, for at man kan sidde og stå sundt ved skrivebordet. Af denne grund beslutter flere og flere virksomheder at købe nye kontormøbler til deres medarbejdere og dermed reducere sygefraværet. Her finder du 5 tips til sund siddende og stående på arbejdspladsen.

Bevar roen, tip 1: De rigtige møbler til kontoret

Undgå smerter i nakke og ryg med en ergonomisk stol og et højdejusterbart skrivebord

Enhver, der på et tidspunkt sidder på en kontorstol i timevis, mister kropsspændinger, hænger og indtager en kropsholdning, der er usund for bevægeapparatet. For at forhindre dette er alt hvad du behøver, gennemtænkte møbler. Så kan ca. ergonomisk formede kontorstole fra specialforhandlere understøtte korrekt kropsholdning på arbejdspladsen. Højdejusterbare skriveborde kan også forbedre kropsholdningen.

Ergonomiske kontorstole er baseret på menneskelig ergonomi og bevægelsesmekanik. De er designet på en sådan måde, at de tilpasser sig brugerens bevægelser og dermed aktiverer muskler og led. Det betyder, at de tvinger personen, der sidder på dem, ubemærket men støt til at stabilisere siddestillingen. For yderligere at understøtte den korrekte siddestilling er sådanne kontorstole f.eks. Udstyret med højdejusterbar sædedybde, 4D-armlæn, nakke- og / eller lændestøtter, gasfjedre til korrekt fjederkraftjustering, hjul eller mesh-ryglæn.

medicinsk siddebold som erstatning for den ergonomiske stol

Medicinske sædekugler er en midlertidig erstatning for kontorstole. Da de ikke har hvile til arme eller ryg og er meget mobile, skal den person, der sidder på dem, konstant korrigere deres position, hvilket fører til en meget sund kropsholdning. Sådanne sædekugler findes i forskellige størrelser.

Ved mekanisk eller elektrisk højdejusterbare skriveborde kropsholdning kan forbedres på to måder. Hvis du sidder, kan bordet justeres til en højde, hvor personen, der sidder oprejst, har den korrekte armstilling og den korrekte synsvinkel til computerskærmen. Mange højdejusterbare kontorborde kan også fastgøres i en højde, som medarbejderen har brug for, hvis han vil arbejde stående. På grund af den stående position forbliver hele bevægeapparatet aktivt, og du indtager næsten automatisk en sund kropsholdning, mens du arbejder.

Bevar roen, tip 2: Hold afstand – fra skærmen og fra tastaturet

Undgå forkert holdning ved computeren Køb ergonomiske kontormøbler

En vigtig faktor for at opretholde en sund kropsholdning, når du arbejder på kontoret, er at holde den korrekte afstand til computerskærmen og tastaturet. Enhver, der sidder foran skærmen på en computer eller bærbar computer i timevis hver dag, skal sørge for, at der er tilstrækkelig afstand mellem dem og teknologien. Eksperter anbefaler en afstand på 70 til 90 cm her.

Skærmens størrelse spiller også en vigtig rolle. Eksperter anbefaler skærmstørrelser på 22 eller 24 tommer (0,61 m). Hvis du sidder for tæt på en skærm, der er for lille, skal du sænke dit hoved for at få et godt overblik over den. Dette kan hurtigt føre til en stiv nakke. En drejelig skærmholder, der også kan vippes, ville være ideel. Så du kan justere skærmen individuelt efter dine egne præferencer.

Undgå rygsmerter på grund af forkert kropsholdning Tips til mere komfort på kontoret

Mange glemmer, at en afslappet og løs håndstilling, når man skriver, er afgørende for at beskytte håndledene og beskytte dem (eller deres muskler og sener) mod sygdomme. Det er bedst at justere højden på kontorstolen og skrivebordet, så underarmene og hælene på hænderne kan ligge helt afslappet på skrivebordet. Grundreglen er, at du skal kunne placere dine hænder på bordpladen så vandret som muligt mod albuerne.

Bevar roen, tip 3: Kom igennem arbejdsdagen i ordets egentlige betydning

Bevare roen i hverdagen i arbejdslivet ved skrivebordet

Efter at have siddet på en kontorstol i lang tid, bliver ikke bare hele muskulaturen spændt, hvis stillingen er forkert, den bageste del kan også begynde at gøre ondt. Derudover er blodcirkulationen begrænset, når du sidder. Af disse grunde begynder mange medarbejdere at bruge mindst en vis periode af deres daglige arbejdstid på at stå ved deres skriveborde. Et skrivebord, der kan justeres højere, giver en vis grad af fleksibilitet. Møblet har flere fordele:

Bevare roen på kontoret Tips mod rygsmerter

• Ryggen lindres, og rygsmerter reduceres

• Blodcirkulationen forbedres

• Det kardiovaskulære system stimuleres

• Den strakte overkrop øger iltoptagelsen ved vejrtrækning

• Stående øger muskelopbygningen, hvilket forbedrer kropsholdningen

• Når du står, har du et større bevægelsesområde

Det ideelle tilfælde, når du arbejder, er at skifte mellem at sidde og stå. Fordi det kun er for ensidigt at tage en af ​​de to stillinger i timevis, ifølge eksperter.

Bevar kropsholdning, tip 4: Bevægelse imellem bevarer kropsspændingen

Vedligeholdelse af din kropsholdning og motion mere hjælper med at lindre nakkesmerter

At sidde ubevægelig i kontorstolen hele dagen er ren gift for kropsholdning og generel sundhed. Udover at arbejde mens du står, anbefaler fysioterapeuter og ortopædkirurger at strække sig, mens du sidder efter en vis tid og måske lave et par enkle øvelser. Sådanne enkle øvelser inden for kontorgymnastik kan f.eks. Være:

• Skuldercirkler og skiftende løft og tab af skulderen (for at løsne nakken)

• Bøj din overkrop ned til dine lår i siddende stilling og tag fat i dine ankler

• Stræk brystmusklerne ved at løfte, strække og strække armene baglæns i skulderhøjde

• Stræk nakke og skulder ved skiftevis at vippe hovedet til siden med hagen løftet og se fremad, armene på den respektive side understøtter bevægelsen ved forsigtigt at trække i hovedet

Bevar kropsholdning, tip 5: kontrol og korrekt kropsholdning

Hold roen Hold afstand til den bærbare computer

Under kontorarbejde er du normalt så fokuseret på, hvad du laver, at du simpelthen negligerer din kropsholdning. Det er først, når du mærker ryggen eller nakken, at du indser, at du er i en usund position. Så tingene ikke kommer så langt i første omgang, skal du ikke bare stole på dit højdejusterbare skrivebord og en god kontorstol.

Det er snarere vigtigt, at du vænner dig til at disciplinere dig selv og korrigere din stå- eller siddestilling med jævne mellemrum, rette dig op og om muligt lave lidt kontorgymnastik. Det er ikke let at være opmærksom på din egen kropsholdning i det daglige arbejdsliv, men når du først er vant til det, mærker du hurtigt, at smerter i hoved, nakke og skulder falder, og du er mere produktiv og kan arbejde mere koncentreret.

Previous Post
Den muntre, farverige designer lænestol fra Fuiano sætter tonen
Next Post
Ideer til hjemmet – renover dit hjem i trendfarverne fra 2014