15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvad er forkølelsessår, og hvad kan du gøre? Effektive hjemmemedicin, medicin og forebyggende foranstaltninger

Enhver, der har kæmpet med forkølelsessår eller herpesvirus generelt ved, hvor ubehageligt det er. Så lille og iøjnefaldende som vablerne på læben kan se ud, har de det hele. Den sarte hud i dette område trækker og brænder, hvilket bliver endnu værre, når det øverste lag af hud løsner sig og der åbnes et åbent sår.

Forkølelsessår og hjemmemedicin mod herpes - Hvad hjælper og hvordan kan du beskytte dig selv

Så det er ikke underligt, at du vil helbrede så hurtigt som muligt og også ønsker at forhindre forkølelsessår -virus. Men hvad hjælper mod herpes, hvilke hjemmemedicin mod herpes virkelig hjælper, og hvad kan der gøres forebyggende for at lide af forkølelsessår så sjældent som muligt?

Den forkølelsessår virus er meget smitsom, så grundig hygiejne er vigtig

I dag forklarer vi dig ikke kun, hvad herpes er, hvilke herpesudløsere der er, og hvordan du kan genkende det, men giver dig også tips til at reducere din lidelse. Hjælp dig selv ved at bruge naturlige herpes hjemmemediciner til at bekæmpe forkølelsessår. For for alle, der er blevet ramt af denne skæbne, er spørgsmålet “Hvad hjælper mod herpes?” Nok en af ​​de vigtigste.

Hvad er herpes og forkølelsessår?

Koldsår med forkølelsessår er smitsom og må ikke briste

To typer vira er ansvarlige for herpes sygdomme. Dette er den såkaldte HSV1 (Herpes simplex virus 1) og HSV2 (Herpes simplex virus 2). Og selvom begge virustyper kan udløse de samme sygdomme, er det HSV1, der i de fleste tilfælde er ansvarlig for forkølelsessår (herpes labialis) (samt herpes bag ørerne, øjnene eller andre dele af ansigtet. En infektion HSV2, på den anden side fører det normalt til genital eller genital herpes (genital herpes).

Hele 90% af befolkningen er inficeret med herpesvirus, en ikke lille del af dem har ikke engang mistanke om det. Fordi bare fordi virussen er i organismen, betyder det ikke nødvendigvis, at den vil bryde ud. Dette udløses af forskellige årsager, som vi vil diskutere nedenfor. Men der er dårlige nyheder: en gang i kroppen forbliver virussen der i et helt liv.

Forskellige hjemmemediciner og medicin kan give lindring for forkølelsessår

Grunden til dette er, at det ikke ses som en potentiel trussel fra immunsystemet. Det virker ikke på virus af DNA. På denne måde kan dette DNA komfortabelt gemme sig i nerverne og mere præcist i nerveknuderne, indtil de perfekte betingelser for dannelse af nye vira er på plads. Den første infektion med HSV1 forekommer normalt i barndommen (80% af tyskerne). Imidlertid går denne infektion ofte ubemærket hen. Andre herpesvira kan også fremkalde andre sygdomme, herunder skoldkopper (HHV3), kirtelfeber (HHV4), tredages feber (HHV6 / 7) og helvedesild (HHV3).

Første og yderligere herpes symptomer og herpes hjælper

Hvad skal man gøre med forkølelsessår - tips og oplysninger om herpesvirus

Hvordan genkender du herpes? Enhver, der nogensinde har lidt af det, vil bemærke, hvad der kommer snart før udbruddet. Fordi der er første tegn på det. Hvordan ser forkølelsessår ud i de tidlige stadier? Forkølelsessår begynder normalt med en let prikkende fornemmelse på læben. Forkølelsessår i den indledende fase er også undertiden præget af øget følsomhed. Det område, hvor vesiklerne vises, er irriteret og spændt.

På samme tid eller i kort tid bagefter kan der også opstå kløe, ofte efterfulgt af smerter. Dette er de første forkølelsessår symptomer. Den let prikkende fornemmelse af herpes kan også mærkes som en brændende fornemmelse i begyndelsen, eller det kan blive til en brændende fornemmelse over tid. Dette er de første tegn på herpes.

De små blærer på huden er typiske for forkølelsessår og andre former for herpes

Hvad følger efter begyndelsen af ​​forkølelsessår og herpes?

Så dukker de velkendte herpesblærer op, som er fyldt med væske og brister efter et par dage. De åbne områder bliver derefter indkapslet, men rives normalt ofte op, fordi læberne konstant bevæger sig. Dette er især tilfældet, når herpes udvikler sig i mundvigen. Af denne grund ledsages herpes på læben mere eller mindre konstant af smerter, hævelse og rødme. En herpesinfektion er dog ikke altid annonceret. Et forkølelsessår kan også forekomme direkte.

Hvorfor får du herpes?

Et svagt immunsystem giver de bedste betingelser for et herpesudbrud

Herpesviraerne i kroppen kan simpelthen hvile i lange perioder så at sige uden at bryde ud. Men hvad er årsagerne til herpes, eller hvad er herpesudløserne? Stort set er et svækket immunsystem den mest almindelige årsag til herpes. Derfor er læbe vesiklerne ofte også et varsel om en forkølelse eller andre infektioner. Men risikoen øges også med HIV, en immundefekt sygdom.

Men der er grunde til udviklingen af ​​herpes, der ikke er direkte relateret til immunsystemet. Så hvordan udvikler herpes sig? Herpes fra stress er ikke ualmindeligt i nutidens dynamiske samfund. Multiplikationen af ​​vira fremmes af stresshormonerne. Desuden svækker disse hormoner også immunsystemet.

Desuden kan UV -stråling være en udløser, hvis solbadning overdrives. Men nogle lægemidler (f.eks. Kortison), skader eller hormonelle ændringer kan alle være årsager til læbe og andre typer herpes.

Hvor længe varer forkølelsessår?

Den gennemsnitlige varighed af forkølelsessår er 7 til 10 dage

Varigheden af ​​forkølelsessår varierer afhængigt af sværhedsgraden og kan derfor være forskellig hver gang. I gennemsnit skal du dog beregne cirka en uge. Et vigtigt spørgsmål, som mange stiller, er ikke bare “Hvornår helbreder herpes?”. Især hvis du lider af forkølelsessår, er kys ikke længere tilladt. Vi minder dig om, at virussen er meget smitsom, og derfor kan forkølelsessår overføres farligt hurtigt. Men hvornår er herpes helet, eller hvordan kan du se, at der ikke længere er nogen fare?

Hvor længe herpes varer afhænger af type, styrke og behandling

“Cured” er faktisk ikke det rigtige ord, for som vi allerede har forklaret, slipper du aldrig for virussen. Den hviler bare i kroppen, indtil den bryder ud igen. Sygdommens varighed afhænger ikke kun af, om og hvordan den behandles. Sundhedstilstanden (herunder stressniveauet) påvirker også helingsprocessen. Hvis det berørte område ikke behandles, varer forkølelsessåret normalt op til 10 dage.

Med de rigtige midler kan varigheden reduceres med et par dage. Hvis du nu spørger dig selv “Forkølelsessår, hvad hjælper?” Du finder et par svar herunder.

Forkølelsessår – Hvor lang tid er forkølelsessår smitsom?

Da infektionsrisikoen er meget høj, må du ikke kysse og dele bestik og service

Hvor længe herpes forbliver smitsom afhænger også af forskellige faktorer. Hvornår er herpes smitsom, er det lettere at svare på. Det er væsken i vesiklerne, der er meget smitsom, fordi den indeholder mange viruspartikler. Af denne grund er der en øget risiko for infektion senest, når vablerne brister.

Herpesvirus forbliver i kroppen for livet og kan ikke helbredes

Det er derfor ikke tilrådeligt med vilje at gennembore vesiklerne. For at være på den sikre side, vær mere forsigtig med blærernes udseende og undgå fysisk kontakt med ikke-syge mennesker (dette refererer til den syge læbe). Frem for alt må vira ikke komme i kontakt med slimhinderne hos raske mennesker, da det er sådan en infektion foregår. Rør ikke ved det berørte område med dine hænder, og hvis du gør det, skal du vaske dine hænder grundigt bagefter. Del ikke bestikket med andre, såvel som læbestifter, håndklæder og andre sådanne ting.

Hvor farlig er herpes? De nævnte symptomer er i princippet alt, hvad du skal bekymre dig om. Der er ingen skade, og der er ingen risiko for den pågældende persons generelle helbred. Kun den primære infektion, dvs. den allerførste infektion, kan være lidt mere alvorlig og ledsages af hovedpine, utilpashed eller endda feber og kvalme. Ofte er der imidlertid mistanke om forkølelse, hvorfor en indledende infektion med herpes normalt ikke genkendes overhovedet.

Det er forbudt at kysse og blære indtil helbredelse for at undgå infektion

Med herpes hvor længe ikke kysse?

Vi kommer til det store og for mange så vigtige spørgsmål Hvornår skal man begynde at kysse herpes igen?. Kys og anden fysisk kontakt med læben er generelt ikke en god idé. Som allerede nævnt eksisterer den største infektionsrisiko, så snart vablerne åbner og åbne sår udvikler sig. Denne fase, indtil skorperne dannes, varer normalt 6 til 8 dage. At kysse er da forbudt! Da skorperne også kan være smitsomme, er det tilrådeligt at afstå fra at bruge dem senest efter den indledende fase og helst indtil såret er helet helt.

Hvad hjælper mod herpes?

Hvad hjælper med forkølelsessår - naturlige hjemmemediciner før og efter de første tegn

Hvad skal man gøre ved herpes Det er det store spørgsmål! Og det er der forskellige svar på. På den ene side afhænger det af den fase, hvor du vil behandle herpes, og på den anden side, om du vil tage afprøvede lægemidler fra apoteket til behandling af herpes simplex eller foretrækker at bruge naturlige midler mod herpes. Vi har samlet oplysninger om begge varianter. Så hvad hjælper hurtigt mod herpes?

Hvad skal man gøre mod herpes på læben – hjemmemedicin mod herpes

Hjemmemedicin mod herpes til voksne og børn - hvad hjælper hurtigt og pålideligt

Hjemmemedicin er en stor hjælp for herpes. På den ene side skyldes det, at de er naturlige og derfor ikke kan forårsage bivirkninger. På den anden side har du dem normalt allerede i huset, så du har forkølelsessårige hjemmemediciner ved hånden til hurtig brug. Men der er også forskellige myter om hjemmemedicin, der angiveligt hjælper. Dette er ikke sandt, eller i værste fald gør de infektionen endnu mere ubehagelig og forlænger helingsprocessen. Men hvad hjælper mod forkølelsessår? Du kan finde ud af det herunder med vores tips mod herpes.

Honning til herpes

Honning mod herpes som en antiinflammatorisk og isolerende foranstaltning til sårheling

Honning er en god kur mod forkølelsessår af flere årsager. På den ene side er det en hurtig hjælp mod herpes i de tidlige stadier. Selvom feberblærerne er sprængt, kan den stadig bruges, fordi den indeholder antimikrobielle stoffer. Disse dræber ikke kun en stor del af bakterier og vira, men forhindrer også, at de formerer sig. Du kan også bruge honningen til at lukke det åbne sår og reducere risikoen for spredning til andre områder eller endda infektion.

Manuka honning anbefales især til herpes. Men hvad i dette herpes middel gør det specielt? Det er ingrediensen methylglyoxal. Denne honning fås kun i New Zealand fra blomster fra Sydhavsmyrten. Det sælges kun i specialbutikker og delvist på apoteker.

Hvad skal man gøre med forkølelsessår – tea tree olie til herpes

Tea tree olie virker desinficerende og kan duppes på læben med en vatpind

Du kan bekæmpe herpes med tea tree olie, fordi det er en af ​​de bedste æteriske olier. Det er en australsk plante, der har antimikrobielle og desinficerende egenskaber og derfor var nyttig før opfindelsen af ​​antibiotika. Dette skyldes bestemt også, at det er tæt forbundet med Manuka -honning eller Sydhavsmyrten (se ovenfor). For hurtig hjælp med herpes bør tea tree olie bruges i de tidlige stadier og derefter ideelt set duppe det berørte område hver time. En ørepude er fantastisk til dette formål.

Da olie absorberes af huden, er dette hjemmemedicin mod forkølelsessår fantastisk til at stoppe virussen fra at formere sig og dermed bidrage til en hurtigere løsning af sygdommen. Ikke desto mindre skal du vide, at tea tree -olien også kan forårsage hudirritation ufortyndet. Så det er bedst at konsultere din apotek før brug.

Hvad kan du gøre mod herpes – myte tandpasta på herpes

Er tandpasta en myte eller ej som et hjælpemiddel til helbredelse af herpes

Selv dem, der aldrig har lidt af forkølelsessår, har hørt om dette herpeshjem, der hovedsageligt bruges mod forkølelsessår og formodes at hjælpe. Men hjælper tandpasta virkelig mod herpes? Det er et meget kontroversielt hjemmemedicin mod herpes. Nogle hævder, at det faktisk i det mindste lindrer infektionen.

Andre er dog af den opfattelse, at dette kun er tilfældet, hvis tandpastaen indeholder zink (til hurtig sårheling), og det er ikke tilfældet med alle typer. Oven i det, hvis du bruger tandpasta til herpes, udsætter du din hud for yderligere irriterende stoffer. Så hvis du vil slippe af med herpes, må du hellere tage zinksalven med det samme, for så får du det, der rent faktisk hjælper, kun uden de irriterende tilsætningsstoffer i pastaen til tænderne.

Hvidløg til herpes

Hvidløg har en antiviral virkning, hæmmer formeringen af ​​vira og styrker immunsystemet

Honningen er væk, du har ikke tea tree olie derhjemme, og tandpasta anbefales ikke … Hvilket andet husholdningsmiddel mod herpes er effektivt? Hvidløg er helt sikkert at finde i dit køkken! Det bruges til en lang række sundhedsproblemer og er kendt for at være en immunstimulerende mad. Men hvad hjælper mod forkølelsessår, når du bruger hvidløg, så hvilke ingredienser er præcis effektive?

Skær hvidløg i skiver og lad det virke på herpes

Det har ikke kun antibakterielle, men også antivirale egenskaber, som skyldes antioxidanten allicin. Så perfekt til kampen mod herpesvira (men kun mod forkølelsessår!). Alt du skal gøre, hvis du vil bruge dette hjemmemedicin mod herpes på læben, er at skrælle et fed hvidløg, skære det i skiver og lægge en af ​​disse skiver på det berørte område.

Der skulle det virke i 10 til 15 minutter, hvorefter du renser hudområdet. Brug hvidløg, så snart du mærker de første tegn på herpes og mindst fem gange om dagen. Du vil snart se forbedring.

Hvad skal man gøre mod herpes – citronmelisseolie som en mirakelkur

Citronmelisse i form af olie påføres enkelt og er en kraftfuld hjælper mod forkølelsessår

Du kan også bekæmpe herpes med citronmelisse, og det er sandsynligvis et af de bedste hjemmemedicin mod herpes. Mere præcist, i form af olie, kan du bruge dette hjemmemedicin til at lindre forkølelsessår og lade dem helbrede hurtigere. Men også specielle salver eller cremer kan købes på apoteket til dette formål. Uanset hvilken form du vælger dette middel, er det vigtigt, at du anvender citronmelisse flere gange om dagen (olie med vatpinde, creme og salve med fingeren, men vask derefter dine hænder!).

Mange, der lider af forkølelsessår, bekræfter en forbedring efter bare et par dage, mens andre endda taler om timer. Denne vidunderlige medicinske plante forhindrer virus i at komme ind i kroppens celler. En multiplikation og spredning stoppes. Så hvis du stadig undrer dig over, hvad der hjælper mod herpes på læben, får du sandsynligvis svaret. Og hvis du ofte lider af forkølelsessår, kan du selv trække citronmelisse selv.

Hydrogenperoxid til herpes

Hydrogenperoxid bør ikke bruges på følsom hud og bør testes først

Hvad med at bekæmpe herpes med brintoverilte? Inden du griber til dette hjemmemedicin mod herpes, skal du vide, at ikke alle kan tåle brintoverilte, hvilket især kan være tilfældet for mennesker med tør eller følsom hud. Af denne grund bør du først teste effekten på et andet websted, der ikke viser nogen infektion. Det er bedst at bruge hydrogenperoxid ved de første symptomer, og når der dukker blærer op.

Du kan behandle forkølelsessår med dette hjemmemedicin mod herpes ved blot at lægge en vatpind i blød med den. Hold dette på det berørte område i cirka et minut. For at sikre en hurtig effekt skal dette gentages mindst 5 gange om dagen, men helst 10 gange. Høj procent alkohol og eddike bruges heller ikke sjældent til at drive herpesvirerne væk ved hjælp af desinfektion. Husk dog, at disse brænder alvorligt på åbne sår.

Forkølelsessår køligt

Forkølelsessår i de tidlige stadier kan indeholde eller endda forhindre infektion og symptomer

Så længe herpes på læben er i de tidlige stadier, kan og bør du afkøle begyndende herpes. Hvis du køler herpes -hævelsen ned, kan du lindre virusudbruddet. Med lidt held kan kulden mod herpes endda forhindre udbruddet fuldstændigt. Hvis det indledende trin overskrides, kan udbruddet af herpesvirus normalt ikke længere stoppes.

Læg en isterning i et køkkenhåndklæde, og hold den på det berørte område i lang tid. En ispude er også velegnet, som du også pakker ind på forhånd. Hold aldrig is direkte mod din hud. Dette kan føre til frostskader.

Hvad hjælper med forkølelsessår – aloe vera

Aloe vera gel køler såret, lindrer hævelse og desinficerer

Hvis du vil bekæmpe herpes med hjemmemedicin, kan du også gøre dette med aloe vera. Og til dette kan du tage gelen direkte fra dit stueplante. Skrab det bare af bladet, tag noget af det med en vatpind, og dup det på dit forkølelsessår. Gelen skal nu tørre der. Ingredienserne kan derefter træde i kraft i løbet af de næste par timer. Først da skal du gentage processen flere gange i flere dage efter at have vasket den forrige gel af med lunkent vand.

Aloe er altså en god hjælper, men hvad hjælper mod herpes på munden, eller hvilke egenskaber er så nyttige. For det første er aloe gel antibakteriel og antiviral. Det betyder, at det har en desinficerende egenskab. Det hjælper også med at reducere betændelse og dermed også reducere smerter. Samtidig har gelen en kølende effekt.

Gurkemeje mod herpes på læben som et hjemmemedicin

Skær superfood gurkemeje til forkølelsessår

Superfood gurkemeje, også kendt som gurkemeje, har en lignende effekt som hvidløg. Her er det ingrediensen curcumin, der hæmmer formeringen af ​​herpesvirus. Brug dette krydderi på samme måde som hvidløg i kampen mod forkølelsessår (se beskrivelse ovenfor).

Herpes medicin

Medicin fra apoteket er et alternativ til husholdningsmidler mod herpes simplex

Hvis hjemmemedicin mod herpes ikke er noget for dig, kan du også bruge en række forskellige lægemidler fra apoteket til at behandle dit forkølelsessår. Valget er ikke mindre stort. Men hvad hjælper hurtigt mod herpes?

Salver og cremer til herpes – hvad hjælper?

Cremer og salver fra apoteket i kampen mod forkølelsessår reducerer sygdommens varighed

For det første er der cremer. det Salve til herpes så er en måde at bekæmpe forkølelsessåret. Dette er dog kun effektivt i de første 5 dage, kan bruges ved de første tegn og har til formål at bremse spredningen af ​​virussen.

Og med salve mener vi ikke det Zinksalve til herpes. Dette har en udtørrende effekt og er effektivt mod de grædende blærer, efter at de er sprængt. Zink hjælper sårheling og er antiinflammatorisk til at lindre symptomer. Denne salve er imidlertid ikke nyttig i kampen mod vira, da den kun er effektiv mod bakterier. Så du kan bruge zink mod herpes, når det åbne sår er opstået.

Virker også på lignende måde Bepanthen mod herpes. Det er et fantastisk værktøj til at helbrede små sår. Såret og helingssalven påføres simpelthen regelmæssigt på såret.

Gips mod forkølelsessår

Herpesplaster isolerer forkølelsessåret og reducerer dermed risikoen for infektion

Hvis du vil, kan du også Herpes plaster tage fra apoteket. Disse har ikke en antiviral virkning, men dækker på den ene side vesiklerne, så spredning og infektion kan forhindres. På den anden side er de udstyret med en speciel gel, der lagrer fugt under gipset og dermed fremmer sårheling. Et allerede åbent sår er dækket af gipset og beskytter det dermed også mod snavs.

Men når du tænker på plastre nu, skal du ikke forestille dig de klassiske hudfarvede modeller. Dette gips til forkølelsessår er gennemsigtigt og kan endda dækkes med make-up uden at make-up produkter og tilbehør kommer i kontakt med virussen.

Antivirale tabletter

Doseringen af ​​tabletter til herpes bør bestemmes af din læge eller apotek

Kan du stadig gøre noget ved herpes ved at besøge apoteket? Imidlertid! Du kan også købe specielle antivirale midler der Herpes tabletter erhverve. Midlerne amciclovir, valaciclovir eller acyclovir indeholdt i det hjælper mod herpes. Fordelen i forhold til salver er, at tabletterne kun skal tages en eller to gange om dagen, mens cremer og de nævnte hjemmemedicin mod herpes påføres meget oftere.

Tabletterne tolereres godt. Personer med nyresvigt bør imidlertid overveje en lavere dosis og bør konsultere deres læge eller apotek i overensstemmelse hermed. Imidlertid forkorter herpes -tabletterne normalt kun varigheden af ​​herpesinfektionen med en dag og tages i op til 7 dage, afhængigt af middel og dosering. De fleste tabletter kræver en recept. Hvis du gerne vil modtage piller mod herpes uden recept, skal du spørge om sådanne lægemidler på apoteket.

Globules

Globuli er en homøopatisk medicin, der kan hjælpe med herpes sygdom

Globuli er et homøopatisk lægemiddel, der blandt andet bruges til forkølelsessår. Midlerne Sepia, Arsenicum album, Dulcamara, Graphites, Natrum muriaticum, Hepar sulfuris og andre er især velegnede til forkølelsessår. Da doseringen af ​​kugler til herpes og det nøjagtige middel afhænger af typen, sværhedsgraden og forløbet af forkølelsessåret, bør de bestemmes af en specialist.

Lysin mod herpes

L-lysin er en aminosyre, der gør underværker for herpes simplex

Lysin, og mere præcist L-lysin, er et fantastisk forkølelsessår, som du kan få på apoteket. Det er en aminosyre, der ikke kan produceres af kroppen selv, men skal indtages gennem mad eller som kosttilskud. L-lysin stopper virussen fra at formere sig, fordi den er antagonisten for den såkaldte L-arginin, en aminosyre, der igen giver de bedste betingelser for, at herpesviraerne formerer sig. Så dette middel er ikke kun godt for hurtig heling, men også for forebyggelse.

Herpes hos børn

Hvad hjælper med herpes hos børn, og hvad er symptomerne

Det er ikke ualmindeligt at blive smittet med herpes som lille barn eller i senere barndom. En indledende infektion hos voksne er allerede relativt alvorlig med hensyn til symptomer. Med børn er de endnu mere. Herpes simplex hos børn er karakteriseret ved alvorlig utilpashed og ikke sjældent også ved høj feber. Tilstanden minder meget om influenza eller i det mindste en stærk forkølelse. Dette er også grunden til, at herpesinfektionen ofte ikke anerkendes som sådan. Symptomer på efterfølgende udbrud ligner voksne.

Hvad skal man gøre ved forkølelsessår hos børn?

Hvis du vil behandle herpes hos børn, kan du tage et af de nævnte hjemmemedicin mod herpes. Men række efter de mildere varianter. Men homøopatiske midler bruges også ofte til at bekæmpe virussen hos børn. Rhus toxicodendron eller svovl er to sådanne midler, hvis dosering du bør finde ud af fra en læge eller apotek. Til gengæld kan du afkøle hævelser på læben. Syge børn skal også drikke meget.

Baby og herpes – hvad skal man gøre?

Herpes hos babyer er livstruende i de første 6 uger og kan føre til encefalitis

Herpes spædbarn bør ikke tages let på. For det, der er ufarligt hos voksne, kan være livstruende for de mindste. Sygdommen er truende i de første 6 uger. Der er en risiko for, at vira vil inficere organer eller endda forårsage encephalitis. Så hvis du i øjeblikket lider af en infektion og har en baby derhjemme, er grundig hygiejne et must, og kys er absolut tabu!

Især når der er en lille baby i huset, skal du vaske dine hænder ofte

Vask dine hænder så ofte som muligt, især hvis du lige har behandlet og rørt forkølelsessåret (eller andre herpes). Ellers skal du holde hænderne væk fra vablerne! Brug ikke de samme retter og bestik som din baby, og test ikke varmen i mælken, grøden eller drikken ved at prøve det selv. Hvis du har mistanke om en infektion i barnet, skal du straks kontakte en læge.

Forkølelsessår i graviditeten

Herpes under graviditeten er farlig før fødslen

Om herpes udgør en fare for barnet under graviditeten afhænger primært af, hvornår den første infektion fandt sted. Hvis dette skete før graviditeten, og der kun opstår et andet udbrud under graviditeten, er risikoen for det ufødte barn ekstremt lav. Og hvad gør du mod herpes under graviditeten? Du skal blot behandle det som du normalt ville, ved at bruge hjemmemedicin mod herpes eller et lægemiddel fra apoteket, der er egnet til graviditet.

Hvis den vordende mor er inficeret første gang kort før fødslen, er risikoen betydeligt højere. Dette er især tilfældet, når det kommer til genital herpes. Herpes overføres derefter til barnet gennem fødselskanalen. Hvis herpesinfektionen opdages i denne fase, anvendes et kejsersnit. Et andet udbrud kort før fødslen kan også være problematisk.

Så i det hele taget er herpes og graviditet ikke en god kombination og bør overvåges af en læge, helst når som helst under graviditeten. Det er bedre at altid være for forsigtig end at handle for sent.

Hvad hjælper forebyggende mod herpes?

Undgå herpes med vores tips og nyttige foranstaltninger i hverdagen

Hjemmemedicin mod herpes og også produkterne fra apoteket kan være gode, men det er endnu bedre, hvis der ikke er et herpesudbrud i første omgang, ikke sandt? Hvis du vil forhindre herpes, skal du blot følge disse tip mod herpes. Nok er de ikke en garanti, men de reducerer helt sikkert risikoen for at få en herpesinfektion. Så hvad kan du gøre ved herpes? Hvilke forebyggende foranstaltninger anbefales??

Når du styrker immunsystemet, reducerer du også risikoen for en herpesinfektion

Det er især vigtigt, at du mod herpes styrke dit immunsystem. Da et svagt immunsystem er den bedste forudsætning for udvikling og multiplikation af vira, anbefales en sund kost med masser af vitaminer, hvis du vil forhindre herpes. Du kan også styrke dit immunsystem gennem masser af motion og frisk luft. Så gåture eller sport er en god idé! Du kan også stimulere dit immunsystem med skiftende brusere og et besøg i saunaen. De to sidste tips anbefales ikke fra de første tegn på forkølelsessår og andre former for herpes.

Ved at reducere stress styrker du også din krops forsvar og forhindrer herpesvira

Stress er særlig almindelig ved at få forkølelsessår til at bryde ud. Logisk følger det for forebyggelse af herpes Undgået stress burde være. Da dette ofte næsten ikke er tænkeligt i hverdagen og på arbejdet, skal du bare prøve at forkæle dig selv med en pause og hvile og “lukke ned” din krop. Stressreducerende aktiviteter såsom gåture, sport, yoga eller afslappende te på sofaen, en dejlig film, en hyggelig middag med en du holder af – alle disse ting er med til i det mindste at reducere stress. Find en balance til stress!

UV -beskyttelse for læber og krop er forebyggende midler mod herpes simplex

Herpes skyldes ofte solen og mere præcist UV -stråler. Dette inkluderer også at gå i solarium. Så hvad virker bedst mod herpes i denne situation? Korrekt, solcreme med en tilstrækkelig solbeskyttelsesfaktor! Beskyt derfor ikke kun din hud og dit ansigt mod strålerne, men tænk også på dine læber for at forhindre forkølelsessår. Da solcreme er egnet, er den temmelig ubehagelig og uappetitlig på munden, vi har et tip: Du kan bruge dine læber Beskyt mod UV -stråler, ved at påføre en speciel læbepomade med solbeskyttelsesfaktor.

Previous Post
Glas tagsten som et effektivt tagsystem, der genererer elektricitet
Next Post
Konvertering af en blomsterpotte til et sidebord til haven – DIY konstruktion idé