15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

At lave den perfekte kaffe – tilberedningsmetoder og masser af tips!

Lav kaffe espressomaskine hurtigt opbevaring af kaffebønner Robusta Arabica forskel

Kaffe er en vidunderlig og lækker mad, der har en virkelig bred vifte af forskellige varianter. En god kop om morgenen sikrer, at vi starter dagen i form og i godt humør. Har du nogensinde spekuleret på, hvordan du kunne lave den perfekte kaffe derhjemme? Det skal være godt nuanceret men uden en bitter eftersmag. Stærk, men ikke for stærk. Der er utroligt mange tilberedningsmetoder – fra den originale tyrkiske kaffe til det klassiske håndfilter til den moderne fuldautomatiske kaffemaskine. Hvilken der er bedst for dig, afhænger naturligvis af, hvordan du nyder at drikke din kaffe. Men der er en række ting, du kan gøre forkert på vejen til den bedste kaffeoplevelse. Hvad er forskellene mellem de forskellige kaffetyper? Hvilke bønner er bedst egnet til hvilken kaffe? Vi fortæller dig svarene på disse og mange andre spørgsmål i denne artikel!

At lave lækker kaffe – det grundlæggende

Madlavning tyrkisk mokka kaffe formaling kaffe formaling grad kaffe ristning helvede

Friske kaffebønner sikrer en frisk smag – Kaffe smager bedst, når den er så frisk som muligt. Vi anbefaler, at du altid bruger hele bønner, da de bevarer aromaerne mere effektivt og længere end malet kaffe. Når du åbner emballagen, kan du straks kontrollere, om kaffebønnerne er gode. En brøkdel betegner dem, der ikke svarer til normstrukturen. Det smager ikke dårligere, men det tyder på, at kvaliteten ikke er særlig høj. Du kan genkende et skadedyrsangreb, når du ser små bidhuller i kaffebønnerne. Køb heller ikke på forhånd – du skal bruge en pakke inden for 4 til 6 uger og med formalet kaffe, selv inden for 2 uger.

Slibning af kaffebønner Espresso Lav kaffe Arabica Robusta kaffebønner

Hvis du regelmæssigt vil lave dig selv en lækker kaffe, så er en god bestemt det værd for dig kaffekværn at investere. Det er et must for ægte kaffeelskere og sikrer perfekt nydelse. Årsagen til dette er meget enkel – hvis du maler kaffebønnerne lige før brygning, bevares de fleste smag. Men skal det være en håndkaffekværn eller rettere en elektrisk? Håndmøllerne er differentieret ud fra deres kværn. De mest almindelige er dem med en skive eller konisk kværn. Med en kværn med en justerbar kværn kan kaffen formales i forskellige fine grader.

Sort kaffe Madlavning Kaffebønner Varianter Forskel Kaffe Sunde fordele

 • Det bruges vand spiller en meget vigtig rolle i kvaliteten af ​​kaffen. Hvis dit postevand har en stærk lugt eller smag, skal du bruge filtreret vand.
 • Korrekt opbevaring – Så duften bevares bedre, er det bedst at opbevare hele bønnerne og ikke den kaffe, der allerede er formalet. Hvis dette er tilfældet – invester i en godt forseglelig keramisk krukke. Da kaffe er lysfølsom, er de transparente plastbeholdere ret uegnede. Opbevar det heller ikke i køleskabet eller i nærheden af ​​andre madvarer, da det tiltrækker lugt.

Forskellige måder at tilberede kaffe på – tyrkisk mokka kaffe

Tyrkisk mokka kaffekog kaffe slib kaffe kop

Tyrkisk kaffe, også kaldet mokka, er nok den ældste og mest traditionelle måde at lave kaffe på. Denne type præparater er endda blevet registreret som et immaterielt UNESCO -verdensarvssted siden 2013. Det er typisk, at kaffen brygges i en lille gryde med en lang stil. Denne kande er stadig kendt som Cezve eller Ibrik og er traditionelt lavet af kobber eller messing. Arabisk mokka er ofte krydret med kardemomme og drukket usødet, mens sukker normalt sættes til tyrkisk mokka. Skummet anses for at være kronprinsen for tyrkisk kaffe, og under tilberedningen skal man altid passe på, at det ikke går tabt. Derudover har mokka et ret højt koffeinindhold – en 50 ml kop indeholder omkring 130 mg koffein, mens 130 ml filterkaffe f.eks. Indeholder omkring 80 til 110 mg.

Lave kaffe lækker espressomaskine Instruktioner til maling af kaffebønner

Sådan laves en mokka:

 • Det vigtigste er, at kaffebønnerne skal formales så fint som muligt. Du kan endda tale om kaffestøv, og der opnås en særlig stærk ekstraktion.
 • Ca. 7 gram (ca. 2 teskefulde) og 1 tsk sukker bruges pr. Kop.
 • Hæld det ønskede antal kopper vand i gryden. Så kommer der sukker i og først derefter kommer kaffen.
 • Rør alt godt rundt, inden du sætter det på komfuret – det omrøres ikke længere ved tilberedning.
 • Opvarm cezve i cirka 3 minutter ved en medium temperatur.
 • Tag kanden af ​​komfuret og fordel forsigtigt skummet på kopperne.
 • Sæt derefter Ibrik tilbage på komfuret og skum kaffen en anden gang. Sørg for, at den aldrig koger – ellers bliver den alt for bitter.
 • Inden du nyder det, skal du vente 2-3 minutter på, at kaffegrumsen er helt afgjort.

Sådan laves god filterkaffe

Kogefilterkaffe Typer af papirfiltre Ansøgning Formaling af kaffebønner fint skaleret

Hvem ved det ikke – den gode gamle filterkaffe? Papirfilteret blev opfundet i 1908 af fru Melitta Benz. Efter mange forsøg blev den bedste form bestemt i 1936 – den velkendte filterpose, som stadig er en beskyttet betegnelse for Melitta -virksomheden i dag. Dette lægges i en lille beholder og skylles bedst kort med varmt vand – på denne måde forvarmes det godt, og enhver papirsmag skylles ud. Hvor meget kaffepulver du har brug for afhænger selvfølgelig af din personlige smag, men den anbefalede mængde er mellem 4 og 7 gram pr. 100 ml kaffe. Derefter hældes vand over det, og dette siver derefter gennem de malede kaffebønner ind i beholderen nedenfor. Princippet er faktisk det samme som med en kaffemaskine. Vi råder dig ikke til at bruge kogende vand eller for varmt vand – den ideelle temperatur er mellem 80 og 90 grader. Jo varmere vandet er, jo flere toksiner skylles væk, og kaffen smager alt for bittert. Hvis vandet ikke er varmt nok, kan aromaerne dog ikke udvikle sig og resultere i en intetsigende og let syrlig smag.

Filterbrygger kaffe – vejledning

Kogefilterkaffe Typer af papirfilterapplikation Formaling af kaffebønner

Den hastighed, hvormed du hælder vandet, spiller også en stor rolle. Hvis du hælder det i kaffefilteret på én gang, er resultatet en meget mild kaffe. Jo langsommere du gør det, jo mere aromatiske stoffer folder sig ud, og du får en velsmagende, stærk kaffe. Hvilken, der er den rigtige kværn til en filterkaffe, afhænger af dig. Jo finere du maler bønnerne, jo tættere vil pulveret være i filteret. Derfor tager det også længere tid for vandet at sive væk. Dette forlænger ekstraktionstiden, og vandet opløser flere olier og koffein fra kaffepulveret.

 • Mal kaffebønnerne lige inden brygning.
 • Bring vandet i kog, og sæt filterposen i. Hæld malet kaffe i.
 • Fugt først pulveret med lidt vand, indtil det er helt dækket, og lad det trække i 30 sekunder.
 • Cirkel rundt om vandet og hæld det så langsomt som muligt. Gennem de cirkulære bevægelser ekstraheres kaffepulveret jævnt og forsigtigt.
 • Hvis kaffen efterlades i vandet for længe, ​​vil den blive ekstraheret og derfor bitter.

Lav kaffe med den franske presse

Fremstilling af kaffe Fransk presseinstruktioner Slibning af kaffe Kaffebønner sorter

Den franske presse blev opfundet i Frankrig i det 18. århundrede. Med denne metode presses vandet blandet med kaffepulver ved hjælp af en metalsigte. En ordentligt tilberedt kaffe med en fransk presse er en rigtig godbid! Sigten er meget grovere, og vi anbefaler derfor en grov slibning – opnå en partikelstørrelse som f.eks. Semulje. Jo finere kaffen formales, jo mere ekstraheres de enkelte partikler, hvilket igen skaber en bitter smag.

Sådan laver du kaffe Fransk presseinstruktioner Sådan formales kaffe kaffebønner Typer Køkkenhjælp

Sådan tilberedes en kaffe med den franske presse:

 • 60-70 gram malet kaffe i 1 liter vand er ideelle.
 • Skyl den franske presse med varmt vand.
 • Hæld kaffe i gryden og hæld 150 ml vand. Den bedste vandtemperatur er omkring 90 grader.
 • Efter en kort brygningstid på 30 sekunder fyldes resten af ​​vandet op og lader alt brygge igen i præcis 4 minutter.
 • Brug derefter en ske til at skumme skum- og kaffepulverlaget af på overfladen, læg frimærket på og pres meget langsomt og forsigtigt kaffegrums på gulvet.

Den moderne Aero Press til fremstilling af kaffe

Fremstilling af kaffe Aeropresse Vejledning Finmalet kaffe Kaffebønnetyper Espresso

Aero Press er en forholdsvis ny måde at lave kaffe på. De er også rimelige og ideelle til en enkelt husstand. Det er en kombination af filterkaffe og fransk presse, og kaffen presses gennem et filterpapir med et stempel. Den eneste forskel for French Press er, at papiret filtrerer en masse kaffeolier og fedtstoffer ud, hvilket giver en meget klar og fin kaffe.

Tilbered kaffe med Aero Press:

 • Omkring 17 gram finmalet kaffe (svarende til bordsalt) er tilstrækkeligt til en 200 ml kop.
 • Hæld noget af vandet i brygcylinderen, rør godt rundt og fyld Aero Press helt. Den anbefalede temperatur for denne metode er lidt køligere vand, omkring 80 grader.
 • Efter en brygningstid på 30 sekunder skal du indsætte filteret og lukke Aero Press.
 • Vend det hurtigt rundt og læg det på en kop eller kande.
 • Skub langsomt stemplet ned.

Karslbader Kanne til en uforglemmelig kaffe nydelse

Kaffekogning Karlsbader Kanne porcelæn kaffefilter smag

Karlbader Kanne arbejder med en porcelænssigt og var vært for gæster i Tyskland og Østrig allerede før første verdenskrig. Du behøver ikke et papirfilter til dette, og porcelænet, der bruges, er helt usmageligt. Vi anbefaler, at du maler kaffen i den groveste indstilling. På denne måde vil pulveret ikke sive gennem to-lags porcelænssilen. Princippet her er det samme som med filterkaffe: Fugt først 10 gram pulver med lidt vand, vent 30 sekunder og tilsæt resten. Papirfiltrene opsuger mange af aromaerne, som dog lander direkte i drikken med en Carlsbad -kande og sikrer en uforfalsket smag.

Lav den perfekte espressokaffe med en espressomaskine

Espressomager kaffe espressomaskine prissammenligning kaffebønner espresso

For mange mennesker er en virkelig velsmagende og velforberedt espresso et af de smukkeste øjeblikke på dagen. Fremstillingsmetoden opstod først i midten af ​​1800 -tallet i Milano og blev udelukkende tilberedt med damp og serveret direkte ved skranken. De første espressomaskiner blev bygget i 1901 af det italienske firma Bezzera. Udtrykket refererer ikke til en drink, der tilberedes hurtigt, men snarere en kaffe, der specielt og udtrykkeligt er blevet lavet frisk til gæsten. For en espresso på omkring 25 ml presses varmt vand gennem kaffegrumsen i 30 sekunder ved et tryk på 9 bar. Den optimale mængde kaffe er 7 gram. Højtrykket frigiver flere ingredienser og aromaer fra kaffen, hvilket ikke er muligt med nogen anden tilberedningsmetode. Og det er netop årsagen til den intense smag af en espresso.

Lav kaffe espressomaskine prissammenligning cappucino kaffemaskine

En god espressomaskine er et absolut must for alle, der ønsker at drikke en god espresso. Det gør alt arbejdet for dig – bringer det pres, du har brug for, og du behøver ikke selv koge vandet.

Instruktioner til en særlig velsmagende espresso:

 • Generelt er kaffe følsom over for ændringer i temperaturen. Dette gælder endnu mere for espressoen, og derfor anbefaler vi, at du forvarmer din kop med varmt vand først.
 • Mal kaffen meget fint. Husk tommelfingerreglen – jo kortere kontakttiden med vandet er, desto finere bliver malingen!
 • Fyld portafilteret – omkring 16 gram er tilstrækkeligt. Tryk fast med sabotagen og sæt den i maskinen.
 • En god espresso skal gå igennem i 25-25 sekunder. Hvis det ikke gør det, skal du justere malingsindstillingen.

Fuldautomatiske kaffemaskiner til forskellige kaffedrikke

Fremstilling af kaffe Fuldautomatisk kaffemaskine Prissammenligning Lav Latte Macchiatto selv

Hvis du ikke vil vente længe på din lækre kaffe i morgen, eller hvis du kan lide at drikke cappuccino, latte machiatto osv. På balkonen fra tid til anden, så rådes du godt til at have en fuldautomatisk kaffemaskine. Grundlæggende er alt hvad du skal gøre at tilføje vand til tanken, tilføje kaffebønner til beholderen, trykke på knappen, og maskinen er klar til at gå. Hvad mange mennesker dog ofte glemmer, er de mange ting, der stadig skal justeres. Den rigtige slibning er for eksempel lige så vigtig som med de andre forberedelsesmetoder. De fleste fuldautomatiske maskiner har en type regulator med en stor og en lille kaffebønne, hvormed du til enhver tid kan ændre malingsgraden. Den bedste måde at finde ud af, hvilken der er den rigtige til din kaffemaskine, er gennem espressoens driftstid. Den optimale tid er mellem 10 og 15 sekunder.

Madlavning kaffe Porcelænspresse Type kaffe Kaffebønner, hvilke typer Arabica

Nogle fuldautomatiske kaffemaskiner har mulighed for selv at definere mængden af ​​vand. Hvis dette også er tilfældet for dig, anbefaler vi 35-40 ml til en cappuccino eller espresso og 100-110 ml til en cafécreme. Hvis kaffemaskinen tillader en temperaturændring, skal du indstille denne til 95 grader.

At lave kaffe – hvilke kaffebønner?

Madlavning kaffetyper kaffebønner sorter forskel kaffe sund

Når det kommer til kaffe, er hovedvalget mellem Robusta- og Arabica -sorterne. De er fremstillet af forskellige typer kaffeplanter og leverer forskellige varianter. Robusta udgør omkring 40% af verdens kaffe og Arabica de resterende 60%. Den indeholder mindre sukker end Arabica, men også meget mere koffein – omkring 2,8% sammenlignet med 1,5%. Bemærk dog, at koffeinindholdet ikke har noget med smagen at gøre. Arabica kaffebønner er meget aromatiske og har en høj andel kaffeolier. De er kendetegnet ved let frugtagtige bærnuancer og en fin sødme. Robusta har derimod en mere jordagtig, træagtig smag med mere bitterhed og mindre syre.

Den perfekte steg til kaffe

Kaffe Tilberedning Kaffebønner Arabica Robusta Forskel Filter Kaffe

Smagen og farven på kaffebønnerne bestemmes af stegetid og stegetemperatur. Jo længere de bliver ristet, jo mere intens smager de og jo mørkere farve. Det skyldes, at længere stegning frigiver mere komplekse smag. Generelt bør temperaturen dog ikke være for høj, ellers brænder kaffebønnerne – mellem 100 og 260 grader i en varighed på op til 20 minutter er tommelfingerreglen. Der skelnes mellem 3 stegtyper, der er velegnede til forskellige kaffedrikke.

Kaffesorter Arabica Robusta forskelle Lav kaffe derhjemme

 • Let stege vi anbefaler, at du altid kværner frisk og lader den svulme let. De er særligt velegnede til sort kaffe uden mælk, for det er den eneste måde, man virkelig kan sætte pris på den særlige smag.
 • Mellemstege smag godt til med den klassiske filterkaffe samt med en latte macchiatto.
 • Mørke stege er også velegnet til alle kaffedrikke.
 • Forskellen på Kaffebønner og espressobønner ligger i stegningen. Espressobønnerne bliver længere ude i stegeren, hvilket gør dem meget mørkere. Den længere opvarmning sikrer markante ristede aromaer og sikrer, at syrene i bønnerne opløses. Netop af denne grund anses espresso for at være særligt syrefattig.

Lav kaffe espressomaskine bage filterkaffe

Previous Post
12 fantastiske hjørnesofaer i læder til dit komfortable hjem
Next Post
Design af sidebord – 23 kreative ideer, som du selv kan bygge