15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mave -tarminfluenza patogener – Hvordan bliver du smittet?

Gastrointestinal influenzasyndrom kvinde, der holder mavehjerteform

De mest almindelige årsager til mave -tarminfluenza er bakterier eller vira. Disse meget smitsomme Gastrointestinal influenzapatogen kan overføres fra person til person på forskellige måder. De overføres fækalt-oralt gennem forurenet mad eller drikke, som kan skyldes dårlig hygiejne. Mad kan være forurenet og inficeret, hvis den kommer i kontakt med beskidte hænder.

Den virale mave -tarminfluenza

forblive sund undgå influenza træning

Det mest almindelige patogen i denne type mave -tarminfluenza er norovirus. Dette er tilfældet i 50 til 70 procent af alle sygdomme. Sygdommen opstår som følge af stigningen i mad, der allerede indeholder mave -tarminfluenza -patogenet. Objekter, der er blevet rørt af en syg person, kan også være smitsomme. Derfor er det så vigtigt at vaske hænder regelmæssigt. Hvis virussen er på hænderne, er risikoen for at blive smittet meget høj, da hænderne jævnligt rører munden.

Det såkaldte rotavirus inficerer hovedsageligt børn i spædbarns- eller tidlig barndom. Det farlige ved denne virus er, at den kan føre til alvorlig dehydrering.

Nogle mave -tarminfluenza -virale patogener forårsager også især diarré. Sådanne er for eksempel adenovirus, parvovirus og astrovirus.

En mave -tarminfluenza forårsaget af viral Patogenet forårsaget af mave -tarminfluenza varer normalt kun i en til to dage og er ikke så alvorlig.

Bakteriel mave -tarminfluenza

Besøg læge få det godt igen ideer

I tilfælde af en sygdom forårsaget af bakterier kan du normalt forvente en længere periode for kroppen at komme sig. Infektionen er også mere alvorlig, hvilket kan føre til komplikationer. Dette skyldes hovedsageligt, at bakterierne i kroppen producerer toksiner, og det er de faktiske udløsere af symptomerne. I nogle tilfælde påvirkes også andre organer. For eksempel kan mave -tarminfluenza -patogenet, E. coli, der forekommer i kroppen og normalt ikke er farligt, være farligt for nyrerne. Dette gælder især for børn. Andre almindelige bakterier, der kan forårsage mave -tarminfluenza, er Shagella, Salmonella og Campylobacter. Bakteriel mave -tarminfluenza er meget smitsom.

Gastrointestinal influenzapatogen

holde sig sund mave -tarminfluenza undgå ideer

– salmonella

Da fugle og krybdyr er bærere af salmonella, kan kontakt med dem føre til sygdom. I de fleste tilfælde er du dog inficeret gennem mad, der er inficeret med salmonella. Råt kød, æg og mælk udgør en mulig fare, og det er her, at mave -tarminfluenza -patogenet undertiden kan findes.

– Shigella

Disse bakterier, som kan forårsage mave -tarminfluenza, kan også forårsage en infektion gennem mad. Svømmehaller med snavset vand er en anden risikofaktor. Desuden er samleje mellem mænd en mulig fare.

– Campylobacter

For at undgå at blive syg med disse bakterier, undgå at spise råt fjerkrækød. Sørg for, at kødet altid er godt kogt, fordi dette mave -tarminfluenza -patogen dør, når det er kogt.

Parasitisk mave -tarminfluenza

Eliminer mave -tarminfluenza ved at forblive sund

Der er risiko for infektion med parasitter ved at drikke urent vand eller svømme i en forurenet pool. Det er også ofte forårsaget af sygdom efter svømning i en sø eller flod. Dette skyldes, at der under visse omstændigheder sluges vand, som igen er forurenet af dyrs afføring. Sådan en parasit og forårsagende middel til mave -tarminfluenza er Giardia lamblia.

Et andet patogen, der forårsager mave -tarminfluenza, Cryptosporidium, er kun farligt for mennesker, hvis immunsystem er svækket. Det forekommer i mave -tarmkanalen hos dyr og udskilles i fæces. Infektion med dette patogen ligner infektionen hos Giardia lamblia -parasitten.

Der er også mave -tarminfluenza, der ikke smitter. For dem er pesticider eller kemikalier de forårsagende midler til mave -tarminfluenza. Disse findes i fisk og skaldyr, men også i lægemidler som antibiotika. Tungmetaller og fødevareallergi kan også forårsage mave -tarminfluenza.

Previous Post
Ariana Grande: Den nye voksfigur kan ikke overbevise fansene
Next Post
Lav søde kastanjedyr med disse 14 kreative håndværksideer til unge og gamle