15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Er tangalger sunde? Ingredienser og deres virkning

Tang (Laminaria japonica), også kaldet tang, er en brunalge, der normalt vokser i store undervandsskove. Der findes omkring 30 forskellige typer brunalger. Mens havalger kan vokse i næsten enhver form for salt eller ferskvand, findes tangalgerne kun i saltvand, typisk langs næringsrige, kolde, stenede kyster. Tang tjener som mad til mange marine liv, og mennesker spiser denne tang på grund af dens høje næringsværdi. Kelp har sammen med andre former for spiselig tang været en populær mad i det japanske køkken i hundredvis af år. Nu er denne vandplante også blevet almindelig i andre dele af verden, delvis på grund af populariteten af ​​tangnudler.

Fakta om tangalger

Spis tangalger sundt som en salat eller nudler

Ernæringsværdier for 40 gram tang, tørret:

Kalorier: 17,2

Fedt: 0,2 g

Natrium: 93 mg

Kulhydrater: 3,8 g

Kostfibre: 0,5 g

Sukker: 0,2 g

Protein: 0,7 g

Kelpbrune alger vokser kun i saltvand

Kulhydrater:

Kulhydratindholdet i tang er meget lavt, kun 3,8 gram kulhydrater pr. 40 gram rå tang. Det indeholder også omkring 0,5 gram fiber og mindre end 1 gram sukker.

Fedtstoffer:

Rå kombu -tang er meget fedtfattig.

Protein:

Tang er ikke en god proteinkilde. Der er omkring 0,7 gram protein pr. 40 gram tang.

Tang tang er typisk for det japanske køkken

Vitaminer og mineraler:

Kelp indeholder mange vigtige vitaminer og mineraler, herunder folsyre, vitamin B12 og vitamin B6 og vitamin K, A, C og E. Det indeholder også små mængder thiamin, riboflavin, niacin og pantothensyre. Kelp indeholder også store mængder jod. Andre mineraler er calcium, magnesium, jern, natrium og fosfor.

Sundhedsmæssige fordele

Kelp blade dehydreret tørret

Tang har en høj næringsværdi, fordi den er meget lav i kalorier, men er fuld af fibre, vitaminer og mineraler, der giver mange sundhedsmæssige fordele som en del af en afbalanceret kost:

C -vitamin: En antioxidant, der kan hjælpe med at forhindre sygdom.

Kalk: Fremmer knoglesundhed.

Jern: Vigtigt for blod, muskler og lever.

Magnesium: Uundværlig for en sund funktion af muskler og nerveceller.

jod: Nødvendig for produktion af skjoldbruskkirtelhormoner og for at opretholde et sundt stofskifte.

Tang til vægttab

Forbered tang tangsalat til vægttab

Nogle undersøgelser har fundet ud af, at fiberen, der findes i tang, herunder kelp, kan føre til forbedrede mæthedsfornemmelser, hvilket reducerer lysten til at spise og hjælper med at håndtere overdreven kalorieindtag. Kelp i sig selv er lav i kalorier og fedt. Farvestoffet fucoxanthin, som forårsager den grønne farve på alger og tang, har en antioxidantvirkning og kan også hjælpe med vægttab.

Reducerer risikoen for kræft

tørret kombu -tang med ris og tofu

Selvom der er behov for mere forskning, har tre ingredienser, der findes i tang, vist et vist potentiale i kampen mod kræft:

  • Fucoidan, en fiber, der beskytter og styrker immunsystemet
  • Flerumættede fedtsyrer
  • Polyfenoler (antioxidanter)

Kelp mod forhøjet blodtryk

Spis kelpbrunalger som en salat

Nogle af disse ingredienser, såsom fucoidan og fucoxanthin, kan også bruges mod forhøjet blodtryk. Folinsyre har også vist sig at hjælpe med at opretholde et sundt blodtryk. Tang er en god kilde til dette B -vitamin.

Dosering og bivirkninger

Kelp i pulver- eller kapselform

Tare er sundhedsskadeligt, hvis det spises i normale mængder. De høje niveauer af jod og potentielle tungmetaller i tang kan imidlertid være sundhedsskadelige, hvis de indtages for meget, især i form af kosttilskud.

Dit anbefalede daglige indtag af jod afhænger af din alder og køn. De fleste voksne har brug for 150 mikrogram jod om dagen. Den øvre grænse (maksimum, der bør indtages på en dag) er 1100 mikrogram.

Fordi jodindholdet i tang og tangprodukter varierer, kan det være uklart, hvor meget jod du vil indtage, når du indtager det. Forbrug af for meget jod kan have alvorlige negative helbredseffekter, såsom struma, skjoldbruskkirtelbetændelse og i alvorlige tilfælde kræft i skjoldbruskkirtlen. Eksponering for tungmetaller kan også påvirke skjoldbruskkirtlens funktion.

Af denne grund rådgiver sundhedseksperter gravide eller ammende kvinder og personer med nyre- eller skjoldbruskkirtelsygdomme som f.eks. Hypertyreose for at undgå at indtage tangalger.

Kelp pulver dosering til forhøjet blodtryk

Allergi

En allergi over for tang eller anden tang er sjælden, men stadig mulig. Hvis du oplever symptomer på en fødevareallergi (såsom hævelse eller udslæt, især omkring munden) efter at have indtaget tang, skal du kontakte en læge.

Sådan tilberedes Kombu Kelp tang korrekt

sorterer

Der findes forskellige typer tang, hvoraf den ene er kombu tang. Kombu er det japanske ord for tang og bruges mest til typen Saccharina japonica. Friske og tørrede tang og tangnudler nyder også stigende popularitet i Tyskland. Kelpnudler kan nu findes i mange supermarkeder i den asiatiske madafdeling. Du kan også købe dem online.

Bemærk, at næringsværdien af ​​tangnudler varierer afhængigt af det produkt, du har købt, og den opskrift, du bruger. Produkter, der kun består af tangalger, vand og natriumalginat (et naturligt hydratiseringsmiddel opnået fra brunalger) er lavt i kalorier, kulhydrater og fedt.

Forbered tangnudler, skyl godt

opbevaring

Tørrede tang- og tangnudler pakkes normalt på en sådan måde, at de kan opbevares i skabet i cirka seks måneder, så længe de er uåbnede. Du kan opbevare frisk eller dehydreret tang i køleskabet i et par dage.

Forbered eller kog tangalger

Forbered tang tangsalat med gulerødder og sesamfrø

Friske tangalger kan bruges i wokretter og supper, tilsættes salater eller blandes i smoothies. Ved tilberedning af tørrede bønner kan du tilføje tørret tang til gryden for at forbedre smagen og forhindre opbygning af gas. Tang kan også give supper og bouillon en særlig smag.

Kelpnudler kan spises kolde eller varme, men du skal skylle nudlerne af, før du spiser dem. De passer godt til grønne salater, som et alternativ til pasta eller med sauterede grøntsager og kylling.

Kelp Noodles som en suppe med frikadeller og porre

Previous Post
Børneværelse og væg i gul og hvid for farve accenter
Next Post
Genbrug af håndværk med gamle bøger – 17 gode ideer til upcycling
Immediate Momentum