15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lav selv et beroligende fodbad – opskrifter på hård hud, forkølelse, fodsvamp og meget mere

Et smukt fodbad slapper af og forkæler dig. Men det har også andre fordele, afhængigt af de ingredienser du bruger til at forberede det. Selvom der findes mange færdige blandinger til fodbad på markedet, kan du også lave dem selv af enkle produkter, som du allerede har derhjemme. Vi viser dig, hvordan du laver et fodbad selv, og hvilke hjemmemediciner der kan bruges til hvilke formål. Uanset om natron, eddike eller sennep – hvert produkt har sine egne helbredende egenskaber og vil simpelthen være godt for dine fødder!

Lav dit eget fodbad mod hård hud

Lav dit eget fodbad - opskrifter på afslappende wellness derhjemme

Mange mennesker kæmper med hård hud på fødderne. På den ene side er det ikke specielt rart at se på i åbne sko, især om sommeren, og på den anden side kan det endda blive smertefuldt med tiden. Du kan holde dine fødder bløde og glatte med enkle fodbad. Hvis du gerne vil bruge hjemmemedicin til fodbadet, er følgende opskrift velegnet, for eksempel:

Lav dit eget fodbad til tørre fødder – opskrift med honning

Lav dit eget fodbad med honning mod hård hud på dine fødder

Til callus fodbadet hældes varmt vand i en stor skål. Rør derefter tre teskefulde honning i og blød dine fødder i 15 til 20 minutter. Tør derefter dine fødder med et rent håndklæde. Om nødvendigt kan du gnide særligt tørre og revnede calluses af med en pimpsten. Pas endelig på dine fødder med en særlig fodcreme eller med arganolie.

Bekæmp hård hud med olier i fodbadet

Lav dit eget fodbad med æteriske olier mod hård hud

Forskellige olier, herunder tea tree olie og olivenolie, er lige så effektive mod hård hud. Men for at disse også kan binde sig til vandet og ikke flyde på vandoverfladen, skal du have en Emulgator tilsæt vandet. Honning, fløde og vallepulver er egnede, men også andre fedtholdige mejeriprodukter.

Til tea tree olie fodbadet skal du blot tilføje et par dråber af olien (eller en anden olie) til badet efter at have lavet ovenstående opskrift med honning. Pas derefter på dine fødder som beskrevet ovenfor.

Alkalisk fodbad med bagepulver

Lav dit eget fodbad med bagepulver eller backup -pulver til blød hud

Bagepulver er et meget alsidigt hjemmemedicin og bruges til forskellige formål. Blandt andet kan du også bruge det mod hård hud. Hvis du bruger bagepulver i fodbadet, kan du opnå blød hud takket være dets alkaliske egenskaber, og callus vil snart være en saga blot. Hjemmemedicinen er også ideel som forberedelse til pedicure, for efter fodbadet med bagepulver kan neglebåndene også let skubbes tilbage. Opskriften ser sådan ud:

Opløs 25 g bagepulver i 5 liter varmt vand. Bad derefter dine fødder i dette vand i 25 til 30 minutter. Endelig bør du også passe på huden ved at bruge en pimpsten, hvis det er nødvendigt og creme dine fødder med fodcreme. I stedet for natron kan du også tilberede et fodbad med bagepulver.

Forbered fodbad med ostemasse

Curd sæbe som ingrediens i fodbad mod tør hud på fødderne

Den gode gamle ostemasse kan også hjælpe dig i kampen mod det irriterende callus på dine fødder. For at gøre dette skal du blot opløse noget af sæben i varmt vand og læg dine fødder i blød i 20 minutter. Du kan også bruge ostemasse til at skumme dine fødder. Efter eksponeringstiden er huden blød nok til at kunne behandles yderligere med en pimpsten.

Plager dig en Betændelse i neglesengen ostemasse er også en passende ingrediens, som du selv kan lave et helbredende og afslappende fodbad med.

Lav dit eget plejende fodbad til sarte fødder

Olivenolie, citronsaft, mælk og honning til møre fødder

Bland 1 kop citronsaft, 2 spsk olivenolie, 3 spsk mælk og 1 spsk honning i en skål med varmt vand. Blødgør dine fødder i dette bad i cirka 15 minutter, skyl dem derefter med rent vand og tør dem godt.

Atlets fod fodbad

Sort te til fodsvamp - opskrift og tilberedning

Fodsvamp kan vise sig at være virkelig genstridig og behandles bedst med passende medicin. Men du kan også selv lave et simpelt fodbad ved at gøre sort te brug. Det er meget vigtigt at tørre dine fødder med det samme og grundigt bagefter, for som bekendt er fugt den ideelle forudsætning for at fodsvamp kan udvikle sig eller forblive.

Til fodbadet mod fodsvamp skal du putte en liter varmt vand i en stor skål. Sug derefter seks teposer sort te i dette vand i cirka 15 minutter. Bad derefter dine fødder i te -vandet i 20 minutter, hvorefter du tørrer dem godt.

Alternativt kan du bruge en håndfuld hakket Ivy forlader Hæld en liter varmt vand over det og lad det trække. Si brygget for at fjerne bladene og tilsæt det til fodbadets vand.

Olier mod fodsvamp

Brug lavendelolie til fodsvamp og bad dine fødder

Også i dette tilfælde kan du tilføje tea tree olie til fodbadet. Andre olier, der kan hjælpe med svampe, er manukaolie, lavendelolie og myrraolie.

Hvad med neglesvamp?

Neglesvamp er ret stædig og bør derfor ikke kun behandles med fodbad, men ud over en neglesvampsbehandling. Det er bedst at bruge det igen til et fodbad mod neglesvamp Tea tree olie eller du kan hjælpe eddike også et fodbad. Men husk, at disse midler kun dræber svampe i ringe omfang.

Fodbad mod forkølelse med feber

Tag et fodbad selv, når du er forkølet som febernedsættende

Feber hjælper med at dræbe patogenerne, men meget høje feber kan også være farlige. Ville du have troet, at enkle fodbad kunne hjælpe dig med at sænke din feber? Sådan kan du selv lave et nyttigt fodbad:

Lav dit eget fodbad med citronolie

Citronolie sænker feberen og er ideel til fodbad ved forkølelse

Kom varmt vand og en emulgator (se opskrift med olier mod hård hud) i fodbadskålen og derefter cirka otte dråber citronolie. Bland alt godt sammen. Bad derefter dine fødder i dette behagelige vand i 15 til 20 minutter. Tør derefter dine fødder godt for at undgå dannelse af svamp på grund af fugt og tag varme sokker på.

Fodbad med salt

Lav selv et beroligende fodbad med havsalt

Du er også velkommen til at bruge salt til fodbadet, hvis du vil lindre en forkølelse. Mere specifikt skal du bruge havsalt som følger:

Kom bladene af 3 stilker timian i en skål og hæld kogende vand over dem. Efter 10 minutter omrøres 1 til 2 spsk havsalt og et par dråber citronolie (ikke mere end 10 dråber). Efter et 15-minutters bad skal du skylle og tørre dine fødder grundigt.

Lav dit eget fodbad og lind hævede fødder

Lav dit eget fodbad - æblecidereddike til hævede fødder

Under den anstrengende sommervarme er vores fødder hurtigt trætte og kan endda hæve. Løsningen for sådanne tilfælde er en Æble cider eddike Fodbad. Dette hjemmemedicin er en ægte allrounder: det styrker trætte fødder, fremmer blodcirkulationen og fjerner vand fra kroppen, hvilket er ideelt til hævede fødder. Hvis du har hævede fødder, skal du bruge køligt (ikke for koldt!) Vand.

Bland 150 ml æblecidereddike (økologisk og naturligt grumset) med 5 liter køligt vand. Kom fødderne i vandet og lad eddiken virke i mindst 20 minutter.

Opmærksomhed! Brug ikke dette hjemmemedicin til fodbad, hvis du har åbne sår på dine fødder. Dette skyldes, at eddike forårsager svær stikkende.

Behandl svedige fødder med et bad

Salvie til svedige fødder eller æblecidereddike, egebark og forskellige æteriske olier

Hvis du lider af svedige fødder, kan bade også være meget hjælpsomme og mere præcist en enkel salvie Fodbad. En behandling er dog ikke nok til permanent at slippe af med svedige fødder. Så det er bedst at bruge badet hver dag i en uge. Sådan udføres fodbadet mod svedige fødder:

Fyld en skål med lidt varmt vand og lad salvieblade eller te stejle i det i flere minutter. Dyp derefter dine fødder i vandet i 15 til 20 minutter og lad vismanden udføre sin magi. Udover salvie er følgende også egnede:

 • Egebark
 • naturligt uklar æblecidereddike (250 ml i 2-3 liter varmt vand)
 • Salvieolie
 • Bergamotolie
 • Cypress olie
 • Rosmarin olie

Glem ikke også at tilføje et emulgator til de æteriske olier som beskrevet ovenfor.

Lav dit eget fodbad for at slappe af dine fødder

Pebermynte til at slappe af fødderne med en forfriskende effekt

Pebermynte er forfriskende, så det er ikke underligt, at det er en af ​​ingredienserne i dette afslappende fodbad til trætte fødder. Bring vand i kog, og hæld det over 4 stilke salvie og 4 stilke frisk pebermynte. Dæk til og lad krydderurterne trække i cirka 10 minutter. Kom derefter fonden i en skål med et par dråber lavendelolie og 3 spsk fløde, som fungerer som emulgator, og hæld lidt vand over. Lad dine fødder slappe af i dette bad i cirka 15 minutter, skyl derefter og tør dem godt.

Lav selv et detox fodbad

Lav dit eget detox fodbad med pebermynte, Epson salt, havsalt og bagepulver

Hvis du vil afgifte din krop med et fodbad, hjælper visse ingredienser. Du kan bruge følgende ingredienser til selv at lave et afgiftende fodbad (de angivne mængder er beregnet til en større forsyning og til flere anvendelser):

 • 120 g havsalt
 • 120 g Epsom salt
 • 200 g bagepulver
 • 2 teposer mynte
 • 12 dråber pebermynteolie

Bland først de tørre ingredienser, det vil sige salte, bagepulver og tør mynte fra teposerne. Tilsæt derefter olien og bland det hele godt sammen. Du kan derefter opbevare blandingen i en muret krukke. Hvis du så selv gør fodbadet, skal du blot tilføje 70 g af blandingen til 4 liter varmt vand (ca. 38 grader) og bade dine fødder i det i 15 til 20 minutter.

Sennepsfodbad

Brug sennep til hovedpine, lavt blodtryk og mere i fodbad

Med sennep til badet til fødder kan forskellige lidelser afhjælpes. Sennep siges at være meget effektivt og et populært hjemmemedicin mod lavt blodtryk, kolde fødder og endda hovedpine. Det får stofskiftet i gang og trækker spændinger ud af hovedet. Det er bedst at bruge en håndfuld sennepsfrø, som du knuser først. Forbered derefter fodbadet af sennepsmelet, der er opnået på denne måde, ved at lægge det i en skål og hælde varmt vand over det. Sørg for, at vandtemperaturen ikke overstiger 35 grader, da dette forhindrer sennep i at udvikle sit fulde potentiale.

Magnesium opskrift

Magnesiumchlorid lindrer muskelspændinger og hjælper mod trætte fødder

Hvis du selv gerne vil lave et afslappende fodbad, som du kan lindre muskelspændinger med, er magnesium den ideelle ingrediens. Det er bedst at bruge magnesiumchlorid til magnesiumfodbadet, da det også er velegnet til følsom hud. Kom 5 liter varmt vand (37 til 40 grader) i en skål og opløs 4 spiseskefulde magnesiumchlorid i det (du kan også først opløse det i et glas vand og derefter tilføje det til badevandet). Dyp dine fødder i vandet i 15 til 20 minutter og nyd afslapningen.

Previous Post
Jump reb -øvelser – fordele, variationer og træningsplan et overblik!
Next Post
Hvilke originale julegaver kan du trylle frem med børn?