15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tørre hænder efter konstant håndvask – 7 overblik over hudpleje!

Især nu hvor coronavirus spredes endnu mere, anbefaler eksperter fra Verdenssundhedsorganisationen og Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse os at vaske vores hænder oftere end normalt. Korrekt håndvask er utvivlsomt den mest effektive måde at undgå overførsel af vira, bakterier og infektioner. Ifølge hudlæger fra hele verden angriber håndsprit og sæber imidlertid den beskyttende syrekappe i huden og fratager den dermed fugt. Resultatet er sprukne og tørre hænder. For at forhindre, at dette sker for dig, giver vi i denne artikel dig 7 nyttige plejetips til at holde din hud sund.

Sæbe er dårligt for hudpleje, som hjælper med at tørre hænder

Som kommunikationsmiddel og værktøjer er vores hænder konstant i brug for os og udsættes for mange forskellige belastninger hele tiden. Dette omfatter frem for alt konstant håndvask, kold og tør opvarmningsluft. Og ligesom vores ansigt har hænderne også brug for en naturlig barriere for at forblive sunde. Hvis vi vasker vores hænder ofte, fjerner vi ikke kun snavs, vira og bakterier, men også de naturlige olier og den fedtede film fra huden. Dette får igen til at blive for følsomt og på denne måde kan giftige stoffer eller snavs trænge ind i huden.

Tørre hænder – Brug kun lunkent vand til at vaske dine hænder

Tørre hænder fra sæbe holder huden sund Tips håndvask hvor ofte

Ifølge Federal Center for Health Education (BZgA) bør vi vaske vores hænder med sæbe og vand i cirka 20-30 sekunder. Først da vil alle bakterier og bakterier blive fjernet med succes. Vi skal dog være særligt forsigtige med ikke at glemme fingerspidserne, mellemrum mellem fingre og negle. Da vask med for varmt vand skader huden og beskadiger fedtlaget på hænderne, anbefaler læger og hudlæger kun at vaske dine hænder med lunkent vand.

Fugtgivende sæber beskytter og plejer huden

Håndsæbe dårligt for huden tørre hænder pleje tips

Sulfaterne i nogle desinfektionsmidler og sæber tørrer huden meget ud. De bindemidler, der holder stang sæber sammen, har også en naturligt høj pH. Af denne grund fører deres brug også til tørre hænder. For at beskytte din hud skal du vælge flydende håndsæber i stedet eller bruge dem mærket som “pH -neutral” eller “pH 5,5”. Sæber med glycerin og lanolin virker også fugtgivende og er en anden meget god mulighed.

Påfør masser af fugtighedscreme efter hver håndvask

tips til tørre hænder holder huden sund og vasker hænder, hvor ofte

For at undgå revnede og tørre hænder er den rigtige hudpleje vigtig.Vand fungerer som en magnet, trænger ind i de dybeste lag af huden og fjerner fugt fra hænderne. Derfor anbefales det at anvende fugtighedscreme efter vask af dine hænder. Fugtgivende cremer genopretter epidermis barrierefunktion, danner en beskyttende film, øger vandindholdet i epidermis og virker beroligende på huden. Det er bedst at bruge fedtholdige produkter, der indeholder glycerin, nærende olier, urinstof, sorbitol eller honning. På den anden side bør du ifølge hudlæger undgå cremer med mineralolier. På den ene side sikrer de, at huden er forseglet og gemmer fugt og vand, men på den anden side kan de ikke cirkulere under huden. Hvis du vasker cremelaget af, føles dine hænder endnu mere tørre end før.

Brug handsker ved rengøring og natten over

Tips til pleje af tørre hænder Det er skadeligt at vaske hænder for ofte

Ud over at påføre en fugtighedscreme efter vask af dine hænder, anbefaler hudlæger at lægge dine hænder i blød i rent, lunkent vand i 5 minutter. Påfør derefter endnu et lag creme og brug handsker i 1 til 2 timer. Som et resultat trænger de hudplejende ingredienser dybere ind i huden og beskytter den mod udtørring. Tilstrækkelig hudbeskyttelse er også ekstremt vigtig ved rengøring med kemiske rengøringsmidler for at undgå revner og tørre hænder. Du bør dog ikke bruge engangs- eller latexhandsker – selvom de beskytter mod bakterier, svampe og bakterier, beskytter de desværre ikke mod kemikalier. Bomuldshandsker absorberer overskydende fugt og sikrer, at hænderne ikke unødigt irriteres.

Brug hudbalsam til tørre hænder

Tips til fugtighedscreme til tør hud

Tilstrækkelig hudpleje er især vigtig, hvis du har overfølsom hud eller lider af hudsygdomme som eksem eller psoriasis. Hvis du vasker dine hænder for ofte, kan det få din hud til at blive mere og mere revnet, grovere og mere tør. Regelmæssig brug af hudbalsam som vaselin udjævner hudens olie og fugtindhold, gør den smidig, danner en beskyttende film og beskytter den mod udtørring.

brug hånddesinfektion

Håndvask. Tørre hænder. Tips til hudpleje

Ifølge sundhedseksperter bør vi ikke vaske vores hænder mere end 10 gange om dagen. Købt eller hjemmelavet håndsprit er en god mulighed for at begrænse håndvask. Selvom de normalt indeholder alkohol, er de også rige på fugtgivende ingredienser, som er mere hudvenlige og beskytter hænderne mod udtørring.

Tør forsigtigt dine hænder tørre efter vask

Tør hænder ved at vaske for meget Hold hudens sunde plejetip

En lidt kendt sag er, at bakterier overføres 500 gange hurtigere med våde hænder end med tørre. På grund af dette er det meget vigtigere at tørre ud efter at have vasket dine hænder, end du tror. Det er bedst at bruge engangs- eller køkkenrulle til dette. Hvis du vasker dine hænder i køkkenet, har du et ekstra håndklæde til rådighed. Derudover bør hver person i en husstand bruge sit eget håndklæde og erstatte det med et rent hver 3. dag.

hvor ofte vaske hænder holde huden sund pleje tips

Previous Post
Lav selv perfekte katteøjne – tips til makeup
Next Post
Opret en blomstereng – hvilke blomster kommer i haven?