15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lav selv et åndedrætsværn: en farverig ansigtsmaske giver mod i tider med coronavirus

Antallet af mennesker smittet med Covid-19 stiger i hele Europa. De europæiske lande har for længst overhalet Kina med hensyn til antallet af ofre, og Spanien og Italien er særligt hårdt ramt. Men den smitsomme sygdom spreder sig også mere og mere i Tyskland. Over 47.000 corona -tilfælde er registreret på landsplan, og 265 af patienterne er døde af dem. Regeringen forsøger at beskytte ældre og kronisk syge. Derfor er de indførte beskyttelsesforanstaltninger ikke kun absolut nødvendige, men viser samfundets solidaritet i kampen mod coronavirus. Med hensyn til situationen spørger flere og flere derfor sig selv: “Hvordan kan vi beskytte dem, der har mest brug for beskyttelse?” Undgå udgangsforbud, vaske hænder og kontakt med andre mennesker hjælpe. Men er en selvsyet ansigtsmaske også effektiv mod corona? Ifølge undersøgelser kan de fleste DIY -masker kun i begrænset omfang beskytte mod vira. Ikke desto mindre kan du selv lave et farverigt åndedrætsværn: i mange lande giver det mod og er et tegn på solidaritet. Vi forklarer, hvorfor det er sådan, og viser dig trin-for-trin syinstruktioner.

Lav selv et åndedrætsværn: Hvorfor nyder DIY -ansigtsmasken stigende popularitet?

At lave en åndedrætsmaske selv af farvet stof giver mod

I Kroatien syr designere ansigtsmasker for at give mod til befolkningen og som et tegn på solidaritet. I USA syr frivillige mundskærme til sundhedspersonale og personale på plejehjem. I Bulgarien fremstilles masker med et specielt FFP -filter af børnetøjsfirmaer. Hvorfor bærer flere og flere mennesker selvfremstillede stofmasker, når de ifølge myndighederne ikke kan beskytte mod coronavirus??

Et åndedrætsværn lavet af husholdningsartikler kan ikke filtrere luften godt nok. Det betyder, at mindre partikler som vira og bakterier kan komme i lungerne på trods af ansigtsmasken. Der er flere grunde til, at du stadig kan bære en kludmaske:

Respirator laver selv syinstruktioner

 • Du kan sy en maske fra to lag med filtre. Denne mundbeskytter beskytter dig ikke, den beskytter dem omkring dig. Det hjælper med at forhindre smear infektioner, for eksempel når inficerede mennesker rører ved deres næse eller mund og derefter overfører vira til andre overflader. Selvom inficerede mennesker er i karantæne derhjemme, er der mange tilfælde, der er uden symptomer. Så det er muligt, at du selv er inficeret med sygdommen, men ikke kender den og smitter andre med den. Derfor er det vigtigt ikke kun at stole på en mundskærm, men først og fremmest at overholde de anbefalede beskyttelsesforanstaltninger. Sådanne er: hold afstand til andre mennesker, rør ikke ved dit ansigt og desinficer dine hænder regelmæssigt.
 • Respiratorer med muntre motiver får dig til at føle dig godt og hjælper med at overvinde angst. Psykologer advarer om, at iført en ansigtsmaske kan skabe en falsk følelse af sikkerhed, og at andre vigtige beskyttelsesforanstaltninger såsom vask af hænder kan glemmes.
 • En farverig respirator viser solidaritet og er et symbol på det moderne samfund, der tager sig af ældre og kronisk syge.

Lav selv en respirator: trin for trin instruktioner

Åndedrætsværn gør dig selv materialer stofsyningssaks

For at lave et åndedrætsværn selv skal du bruge følgende materialer:

 • 1 stykke farverigt stof 18 cm x 36 cm til det yderste lag. Kontroller først, om stoffet er åndbart. Kogesikkert bomuldsstof er ideelt, da det kan vaskes ved højere temperaturer. Silke er også godt, fordi det er fugtafvisende.
 • 1 stykke ensfarvet stof til det indre lag (lavet af bomuld, hør eller silke)
 • Hepa -filter til støvsugere (Sy kun filteret efter samråd med producenten, lægen eller de lokale myndigheder. Test altid, om det forårsager vejrtrækningsproblemer!)
 • Fladt elastikbånd, 36 cm langt
 • saks
 • symaskine
 • pin
 • Jern

Vælg stofferne, så de kan vaskes ved mindst 90 grader Celsius og stryges ved en højere temperatur. Normalt stryges ufølsomt tøj ved 170 grader Celsius, hvilket skulle dræbe alle vira efter en vaskecyklus ved 90 grader.

Sådan laver du mundbeskytteren:

1. Lav et skæremønster og skær det ud. Fold stofstykket til det øverste lag på midten, så den forkerte side af stoffet vender mod dig, og de korte stofsider ligger oven på hinanden. Hvis det ønskes, kan du stryge stoffet eller fastgøre dets ender med stifter.

Trin-for-trin syvejledning til en åndedrætsmaske i stof

2. Fix mønsteret med stifter og klip stoffet ved hjælp af mønsteret. Gentag også processen for det andet stykke stof til det indre lag. Du skal nu have 2 stykker af det farvede stof (til det ydre lag) og 2 stykker af det ensfarvede stof.

Lav din egen åndedrætsmaske, læg mønstre på stof og klip ud

3. Sy de to farvede stofstykker sammen med en lige linje inden for sømrummet på 1 cm, og vend masken om. Gentag processen, og sy også de to ensfarvede stykker stof sammen. Overskyd stoffets kanter med en zigzag -søm for at forhindre floss senere under vaskecyklussen.

Åndedrætsmaske syer selv en mundskærm fra tre lag

4. Læg den farverige maske foran dig, den forkerte side af stoffet skal vende opad. Hvis du ønsker det, kan du fastgøre masken til arbejdsfladen med stifter. Hvis du selv vil lave en maske med et filter, skal du også skære filteret. Sy nu det indre til det ydre stykke stof i en lige linje. Skær et lille hul i midten af ​​det almindelige stykke stof, så du kan tage filteret ud og udskifte det senere.

Syning af mundbeskytter til begyndere trin for trin

5. Fold nu det farvede stof rundt om kanten af ​​det ensfarvede stof og sy det fast. Skær elastikken i to stykker, der fungerer som pandebånd. Sæt det første stykke elastik gennem det venstre hul og det andet stykke elastik gennem det højre hul og sy dem op.

Mundbeskytter syvejledning fra tre lag med filter

6. Bind enderne af elastikbåndene sammen, så du kan fastgøre masken til dine ører. For at være på den sikre side skal du kontrollere, om den færdige maske virkelig er åndbar. Du skal være i stand til at trække vejret let. Hvis dette ikke er tilfældet, skal du fjerne filteret og udskifte det med et andet. Men du skal let kunne trække vejret gennem de to lag stof. Desværre giver de kun ringe eller ingen beskyttelse.

Lav og desinficer din egen åndedrætsmaske

Lav din egen åndedrætsmaske af stof og med et Hepa -filter

Hvis du selv laver et åndedrætsværn, skal du også desinficere det ordentligt. Først og fremmest tilbyder vi dig en oversigt over nogle regler, du skal tage i betragtning, når du bærer ansigtsmasken:

 • Vask dine hænder i mindst 20 sekunder, før du tager masken på. Tag kun masken på med rene hænder!
 • Når du er udenfor, må du ikke røre ved dit ansigt! Det hjælper, hvis du binder dit hår i en hestehale.
 • Glem ikke at desinficere dine hænder.
 • Tag ikke masken af ​​for at ryge eller spise.
 • Bær åndedrætsværn i maksimalt 2 timer. Hvis du skal være udenfor i lang tid, kan du overveje enten at tage den af ​​eller udskifte den med en ny.
 • Det er bedst kun at fjerne masken med rene hænder, når du er hjemme.

Selvsyning af mundbeskytter til begyndere

Sådan desinficeres masken:

 • Vask masken ved 90 grader i vaskemaskinen. Vask aldrig masken med husholdningstøj eller sengelinned.
 • Hvis du bruger en maske med et filter, skal du kassere filteret umiddelbart efter at du har fjernet masken. Det er bedst at lægge filteret i en separat plastpose og derefter binde posen sammen. Vask aldrig masken sammen med filteret.
 • Stryg masken, indsæt et nyt filter, og du kan bruge beskyttelsesmasken igen.

Hvem er åndedrætsværn egnet til? Ikke alle kan bære åndedrætsværn. Personer med kroniske hjerte -kar -sygdomme og lungesygdomme samt astmatikere og allergikere bør hellere undgå det. Børn og babyer bør heller ikke bære selvfremstillede åndedrætsmasker. Der er risiko for kvælning.

At lave mundbeskyttere af stof selv Instruktioner til syning

Selvom du laver et åndedrætsværn selv, er det første, du skal overveje de lokale myndigheders sikkerhedsforanstaltninger. Disse omfatter: Vask dine hænder regelmæssigt. Det første du skal gøre, når du kommer hjem, er at vaske dine hænder. Med rene hænder bør du også vaske dit ansigt. Flydende sæbe er bedst til dette. Når du går ud, skal du desinficere dine hænder, hver gang du rører ved en potentielt forurenet overflade. Disse omfatter for eksempel pengeautomater, overflader i supermarkeder og dørhåndtag. Brug desinfektionsmidler, der indeholder mindst 60% alkohol. Undgå at røre ved dit ansigt. Dette gælder især for mund- og næseområdet. Men prøv også ikke at røre ved dine øjne. Spis ikke med hænderne, f.eks. Småkager eller tyggegummi. Undgå at bruge makeup med beskidte hænder.

Previous Post
Boksning – Til god kondition og hurtige reflekser
Next Post
Lav dit eget myglys til udendørs – aromakombinationer og instruktioner