15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Boksning – Til god kondition og hurtige reflekser

Boksning til kvinder tips boksehandsker

Mange mennesker forbinder stadig boksning med bare slag. Det er en af ​​de sportsgrene, der træner hele kroppen, holder den på tæerne og nu er blevet en trend. Boksning har intet at gøre med de irriterende barkampe, for hvis du vil gøre alvorlige fremskridt, skal du opføre dig disciplineret og klare dig godt. Og det gælder ikke kun ringen eller træningscentret, for boksere skal også passe på deres kroppe, deres spisevaner og deres træning uden for boksen. Samtidig er sporten ganske velegnet til mange aldersgrupper og begge køn, fordi kamp i sig selv på ingen måde er fokus. Denne artikel viser, hvilke effekter boksetræning har på kroppen, hvordan boksning kan trænes, og hvad der skal være opmærksom på.

Hvilke virkninger har boksetræning på vores krop??

Boksningstræningsudstyr Boksehandsker Kvinder

Hvis du ikke tror, ​​hvor anstrengende og effektiv boksning er, kan du lave en meget enkel test: Indstil køkkenuret til tre minutter, placer dig selv i rummet og bevæg dig rundt i rummet, mens du danser og bokser med kraft. Hvis du stadig bruger ægte styrke og kropsspændinger, vil du være forpustet efter tre minutter – afhængigt af dit generelle fitnessniveau. Formentlig ryster dine arme også, og hvis du prøver at fange en lineal, får du det sandsynligvis ikke. Men sker det ikke for en bokser? Selvfølgelig ikke, fordi han træner og dermed sætter betingelserne for de effekter, der påvirker kroppen:

Fordele ved boksetræning boksesæk god kondition

kraft – hver bokser styrketræner. Selvfølgelig ikke som ren styrke atleter, fordi disse muskelmasser ville gøre faste bevægelser vanskelige eller endda forhindre dem. Styrketræning fokuserer på hele kroppen, fordi kun stærke ben kan holde en position i kamp. Hvis denne træning er varieret og designet på en sådan måde, at fysiske svagheder kan kompenseres for, har vægttræning endda en positiv effekt på skuldre eller rygsmerter. Årsagen: De nødvendige muskler styrkes, og rygmusklerne understøttes af de trænede mavemuskler.

udholdenhed – Som allerede angivet ovenfor: Uanset hvor hårdt en bokser ramte, hjælper det ham ikke, hvis han hænger i tovene efter to minutter. Af denne grund følger udholdenhedstræning. I hverdagen kan det bestå af jogging, cykling og svømning – så variation er påkrævet her. Træning i studiet er også almindeligt. Sprintfærdigheder trænes også. Fordelene: Træningen styrker hele organismen og styrker det kardiovaskulære system. Hvis udholdenhedstræning afholdes i den friske luft, gavner immunsystemet også.

Boksningstræningstips effekter

samordning – Som med enhver kampsport skal du også vide, hvor dele af kroppen til enhver tid er i boksning. Dette er ikke kun vigtigt for balance, men også for angreb eller for dit eget forsvar. Et modsat slag kan ikke blokeres, hvis en bokser ikke kan måle, hvordan man flytter til blok uden at miste balancen. Fordelene ved forbedret koordination er praktisk talt selvforklarende. De beskytter jo også mod fald eller uheld i hverdagen.

Reflekser – Her igen, hvad der gælder for enhver kampsport: I løbet af træningen og med stigende erfaring forbedres dine egne reflekser. Hjernen har normalt brug for en vis tid til at behandle informationen fra øjnene og videregive den til lemmerne. Under træningen trænes hjernens ydeevne også, og reflekserne forbedres. Dette skyldes naturligvis to faktorer: På den ene side lærer hjernen visse bevægelsessekvenser, der gælder for denne sport, og knytter dem direkte til gyldige udløsere. Hvis den nu genkender en udløser, sætter den kroppen i gang, før den overhovedet kan komme i betragtning. På den anden side bliver boksere mere faste og mere fokuserede i deres bevægelser gennem god træning, hvilket forbedrer deres reflekser.

I øvrigt er der forskellige versioner af boksning. Hvis du har ringe interesse i at bekæmpe dig selv, kan du vælge »let version« i mange studier. Disse er også gode for ældre.

Opret et lille boksestudie derhjemme

Bokse træning bokse pose effekter god kondition

Selvfølgelig er der ingen vej uden om et godt studie for at lære boksning. Ideen om, at alle kan bokse af med deres knytnæver, er faktisk korrekt, men i sidste ende resulterer det ikke i korrekt boksning. Ikke desto mindre er der selvfølgelig ikke noget i vejen med at oprette et lille træningsrum derhjemme:

Boksepude – det er ekstremt praktisk og hjælper, når du vil slippe af med frustration. Her findes ganske forskellige designs. Når du fastgør posen, bør du dog ikke kun sikre, at den er fastgjort til loftet, men også at posen hænger midt i rummet. Ellers kan det ramme et vindue. For at flytte sækken af ​​vejen er der særlige skinner, som den kan flyttes på.

Boksning derhjemme boksestudie opsat boksepære

Bokse pære – boksepæren er mindre massiv end en sæk, men den træner reflekserne. Den er placeret på en fleksibel søjle, så den vibrerer ved hvert tryk og derfor er sværere at ramme. Stanspærer er velegnede i mindre rum og til alle, der ikke er sikre på, om loftet kan tåle en boksesæk.

Kløer – de er gode til at bekæmpe en levende modstander derhjemme. Der er forskellige modeller, men de har altid nogle attributter. De er lavet af syntetisk læder, har et tykkere fyld og har enten åbninger til hænderne eller en rem. Større modeller kan også let bruges til kickboxing.

Hvor høj er risikoen for skader?

Boksesport risiko for skader sparring

Dem, der kun bokser til bevægelse og begrænser sig til boksesække, luftboksning eller kløer, har en meget lav risiko for skader. Nok kan der altid ske noget, for eksempel hvis næven rammer dumt. Situationen er naturligvis en anden, når det kommer til sparring eller endda kampe. Der er hjelme her, hænderne er i boksehandsker, og der er generel opmærksomhed på sikkerheden, men et slag kan altid gå galt. Dette gælder især dem, der uden beskyttelse i ringen stige.

Konklusion – hvorfor ikke prøve det?

Bokseudstyr god boksetræning

Boksning er en alsidig og effektiv sport, der er ganske velegnet til alle aldersgrupper. Især da der findes “kampfrie” versioner, der kun har en lav risiko for skader. Det eneste vigtige er at finde et godt studie og lære det grundlæggende under øjnene af en erfaren træner. Han er også opmærksom på populære uheldsfejl som at klemme tommelfingeren under fingrene, når du laver en knytnæve.

Billedkilder (CC0 -licens):

Figur 1: @ StockSnap / Pixabay.com, Figur 2: @ Arisa Chattasa / unsplash.com, Figur 3: @ xusenru / Pixabay.com, Figur 4: @ bruce mars / pexels.com, Figur 5: @ GORBACHEVSERGEYFOTO / Pixabay. com, figur 6: @ NeONBRAND / unsplash.com, figur 7: @ fzofklenz / Pixabay.com, figur 8: @ rawpixel / unsplash.com

Previous Post
Bålopskrifter – Let camping madlavning og tilberedning af lækre måltider
Next Post
14 nemme strækninger for børn (godt før eller efter træning)