15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sådan uddannes ældre om Covid -19 og tilskynder til social afstand – 5 tips

Centrene for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse advarer om, at Covid-19 kan være særligt farlig for ældre. Ikke desto mindre tager de ikke advarslerne alvorligt og er hverken opmærksomme på at opretholde en tilstrækkelig stor afstand til andre mennesker eller til den nødvendige hygiejne. Og det bekymrer ikke kun dine børn og børnebørn. Manglen på forståelse og mulig uvidenhed kan også være helt på nerverne. Vi har 5 tips til at guide dig, når du har ældre i din familie, som du vil have en forståelig samtale med.

Hvorfor håndterer ældre mennesker coronavirus så let?

Ældre mennesker overholder ofte regeringens beskyttelse

Det faktum, at ældre mennesker ikke tager epidemien så alvorligt, har sandsynligvis tre hovedårsager:

  • På den ene side har de allerede oplevet mange andre farlige situationer i deres liv (krige, andre epidemier, den kolde krig, frygt for en atomkrig osv.). Højrisiko og stressende tider er ikke nye for dem og forårsager derfor ikke den samme panik som yngre generationer.
  • Det skal ikke undervurderes, er det faktum, at mange pensionister og ældre generelt i dag stadig føler sig meget raske og raske. Af denne grund ønsker de ikke at acceptere, at de har en øget risiko for at blive smittet med Covid-19.
  • Folk kan lide rutiner. De giver en følelse af komfort og normalitet. Dette gælder især for ældre mennesker. Hvis rutinen blandes, kan det påvirke en persons psyke. Isolation kan føre til depression. Og følelsen af ​​ensomhed, ældre mennesker oplever under sådan social afstand, virker mere reel end den usynlige virus. Derfor er de også mere tilbøjelige til at se bort fra foranstaltningerne.

Ældre og Covid -19 – At finde den rigtige person

Vær forståelig og lyt, når du taler med forældrene om korrekt beskyttelse mod Covid-19

Ligesom du stoler på nogle mennesker mere end andre eller anser dem mere troværdige, er det det samme med alle andre mennesker. Især når det kommer til forældre og børn, er forældre normalt ikke klar til at lytte til den yngre generation. Det skulle jo være dig, der giver tips og visdom videre for livet og ikke omvendt.

”Nogle gange ser ældre mennesker stadig deres voksne børn som deres små børn. Hvis dette er tilfældet, vil jeg anbefale, at det voksne barn finder ud af, hvilken person forældrene vil have større sandsynlighed for at lytte til og dermed være mere egnet til samtalen, ”siger Jenn Leiferman, ph.d. i filosofi, direktør for Rocky Mountain Prevention Forskningscenter og foredragsholder ved Colorado School of Public Health. Sådanne personer kan være mangeårige familievenner, søskende eller endda en præst.

Uddannelse af ældre om coronavirus – Den rigtige tone

For ældre er isolation og mangel på rutine værre end risikoen for infektion

Ingen kan lide at blive kontrolleret. Hvis du vælger de forkerte argumenter eller endda den forkerte tone, kan der opstå en trodsig reaktion, og du opnår det modsatte.

”I din samtale skal du understrege, at grunden til, at du ønsker, at dine forældre ændrer deres adfærd og tager emnet op, er, at du elsker dem og vil bruge mange år sammen med dem. Samtalen kan hurtigt skabe indtryk af, at det handler om kontrol. Prøv så meget du kan for at gøre det klart, at det handler om kærlighed, ikke om kontrol, ”anbefaler Dr. Alexandra Stockwell, relationsekspert og grundlægger af “Calm in Chaos”.

Stil mange spørgsmål

Informer ældre godt om risikoen for coronavirus

Det burde starte samtalen. Prøv at finde ud af, hvad årsagerne til forældrenes adfærd er, og lyt nøje. Hvorfor vil du ikke overholde beskyttelsesforanstaltningerne? Gentag hvert svar højt. Sådan viser du dem, at du virkelig lytter og følger dem.

”Enhver samtale med en forælder, der ikke følger anbefalingerne fra centrene for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse, bør behandles med respekt og nysgerrighed. Retfærdighed eller nedlatelse er derimod den forkerte vej. Det er ligegyldigt, hvor meget et voksen barn synes, de har ret, for de fleste forældre vil ikke blive imponeret, ”forklarer Stockwell.

Leiferman anbefaler: ”Du kan ofte få ældre til at ændre deres adfærd ved at finde ud af, hvad der får dem til at opføre sig. Bortset fra at fortælle dem, hvad de skal gøre, kan vi derefter hjælpe forældre med at se og finde måder at ændre deres egen adfærd på. “

Medtag oplysninger fra pålidelige kilder

Lær bedsteforældre, hvordan man bruger computere til at forblive forbundet og informeret

Ofte stoler ældre mennesker og muligvis også deres forældre på de forkerte kilder. Især når de har internetadgang, kan de hurtigt støde på artikler, der nedtoner situationen og beskriver foranstaltninger som social distancering og beordret isolation som en overreaktion. Sørg derfor for, at ældre også får information på de rigtige sider og informerer dig selv tilstrækkeligt inden interviewet for at kunne besvare eventuelle spørgsmål.

Accepter, at du kun kan kontrollere dig selv

Find den rigtige og troværdige person til at tale med bedsteforældrene

Hvis dine forældre stadig ikke vil beskytte sig selv tilstrækkeligt efter at have talt om Covid-19, er alt du skal gøre at acceptere denne beslutning. Leiferman anbefaler derefter, at ældre behandles med respekt, kærlighed og støtte. Situationen bør under ingen omstændigheder degenerere til et argument, der får dig til at stoppe med at tale med hinanden.

Det er vigtigt at forblive forbundet, og med det mener vi forbundet via telefon eller internet. Trods alt burde ældre kunne få hjælp i nødstilfælde og kunne informere dig om alt. På den anden side, hvis du er vred på hinanden, er der risiko for, at dine forældre ikke kontakter dig, hvis de har brug for.

Undgå at være i kontrol, men vær kærlig over for ældre mennesker

Previous Post
Boksning – Til god kondition og hurtige reflekser
Next Post
Lav dit eget myglys til udendørs – aromakombinationer og instruktioner