15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ideer til terrassen: sommerplantning til badekar til solrige, delvist skyggefulde og skyggefulde steder

Efter ishellige er tiden inde til at plante terrassen. Potteplanterne nyder stigende popularitet, fordi de tilbyder en fleksibel løsning selv til kolonihaven. Fordi både blomster, stauder og endda prydtræer føler sig godt tilpas i en urtepotte med den rigtige pleje. Selv eksotiske arter kan vises på terrassen i de varme sommermåneder og derefter bringes tilbage til deres vinterkvarter før den første frost. Blomsterne blomstrer storslået og glæder øjnene med et sandt hav af blomster i hele sommersæsonen. Vi tilbyder dig 25 ideer til sommerplantning til krukker på terrassen. Lad dig inspirere af de charmerende ensembler og skab din egen oase.

Sommerplantning til spande: design terrassen kreativt

Sommerplantning til kar er sådan, du opretter en terrasse med sommerblomster

Hver hobbygartner ønsker et blomstringsparadis i deres egen have. Der er lidt plads tilbage til hyggelige blomsterbed, især i små udendørs områder. Så er badehaven ideel: stilfulde blomster- og plantearrangementer i kar, der omgiver terrassen. God planlægning er imidlertid afgørende for, at slutresultatet er overbevisende. Der er et par ting, du skal være opmærksom på, især når du vælger containerplanterne. Kombiner altid blomster, græsser og bunddække, der har lignende krav med hensyn til jord, placering og pleje. Vælg planter, der kommer godt overens. Få derefter råd om størrelsen på spanden i havecenteret. Først da kan du sammensætte et planteensemble.

Sommerplantning til krukker: accenter på terrassen

Sommerplantning til krukker Plant terrassen med potteplanter

Det ser særligt smukt ud, når du planter forskellige plantetyper i en beholder. For et harmonisk arrangement i lilla skal du placere følgende typer planter og blomster ved siden af ​​hinanden:

 • Petunier
 • Dværg chili (Capsicum anuum)
 • Angelonia (engel ansigt)

Den rigtige spand: Ensemblet er den perfekte sommerplantning til keramiske kar med dræning.

Plejetip: Anbring Angelonia midt i urtepotten, omgiv den med petunier og fyld hullerne op med dværgchili. Med hensyn til placering og pleje har alle planter lignende behov. De foretrækker solrige steder, en humusrig, moderat fugtig jord med en neutral pH-værdi. Det rigtige underlag er pottejord, som du kan gøde med organisk flydende gødning efter plantning. I tørre perioder om sommeren skal du vande planterne regelmæssigt.

Plantekrukker på terrassen: en pragt af lilla blomster

Plant kar på terrassen til sommer

Det næste ensemble består også af lilla blomstrende planter. Det er det perfekte valg for alle hobbygartnere, der ønsker et monokromt look. De lilla blomster bringer et strejf af nostalgi til haven, perfekt til terrassen i landlig stil. Og disse blomster har du brug for:

 • Hvide og lilla petunier
 • Angelonias i en skygge af lavendel
 • Magiske klokker med lavendelblomster
 • Ærespris

Den rigtige spand: Til plantning i træplanter, der kan males hvide. For at forfalde det gamle look, slib spandens kant med sandpapir.

Tips til pleje: Disse ensembler af letplejede sommerblomster trives bedst på solrige til skyggefulde steder på en moderat fugtig, humusrig jord med en høj andel ler. Du bør helt sikkert lægge et lag sand i bunden af ​​urtepotten, så vandet hurtigere kan løbe af. I begyndelsen af ​​havearbejdssæsonen skal du befrugte blomsterne med kompost og vandes efter behov. Skær speedwell tilbage en tredjedel i begyndelsen af ​​juni for at tilskynde til blomstring.

Beholderplanter til terrassen: Prydplanter til fuld sol

Containerplanter til terrassen til fuld sol Blåsvingel og lavendel og speedwell

Blomster behøver ikke altid at spille hovedrollen i karbadarrangementet. Andre potteplanter er også velegnede til sommerplantning og er på ingen måde ringere end blomsterensemblerne med hensyn til udseende. Kombinationen mellem prydgræsser og planter til stenhaven ser særligt effektiv ud. De har en ting tilfælles: de er meget lette at passe og er perfekte til hobbygartnere, der ikke har meget fritid. Her kommer en idé til flerårige potteplanter til fuld sol:

 • Ærespris
 • lavendel
 • Blå svingel

Den rigtige spand til varme: Da det er potteplanter til fuld sol, er en spand lavet af natursten bedst. Det vil også varme op, og overskydende vand vil fordampe. God dræning er et absolut must, ligesom sandjord.

Tips til pleje: Alle tre planter foretrækker en solrig beliggenhed, dårlig og tør jord og behøver ikke vindbeskyttelse. Men hvis sommeren er regnfuld, skal du lægge spanden et overdækket sted. Fordi ingen af ​​de tre planter kan tåle vandlogning. Den korrekte plantetid er i slutningen af ​​maj, fra juni er planterne tilladt på terrassen. Du klarer dig med lidt vand, så vand meget sparsomt. De har slet ikke brug for gødning.

Containerplanter til terrassen: sommerplantning med blomster

Containerplanter til terrasse Ideer til sommerplantning med blomster

En tommelfingerregel ved plantning af krukker og blomsterkasser er, at du har brug for tre plantetyper: et blikfang til midten, et bunddæksel til kanten og et mellemrum til områderne mellem de to. Den næste idé er et farverigt arrangement, der er sat sammen i henhold til denne tommelfingerregel. Du har brug for disse containerplanter:

 • pink klub lilje – 2 planter
 • blå delphinium – 3 planter
 • pink snapdragon – 3 planter
 • lilla Dipladenia – 3 planter
 • hvid fanblomst – 1 plante
 • Dekorative asparges – afhængigt af den ledige plads
 • rød nellike – 2 planter
 • Palme – 1 plante
 • Guld Pfennigkraut – afhængigt af den ledige plads

Den rigtige spand består af ler, er høj og giver tilstrækkelig jordmængde til alle planter. Plant ikke planterne for tæt sammen, så de stadig kan vokse.

Tips til pleje: Ensemblet består af eksotiske og indfødte planter, der kan lide varmt vejr og direkte sol.

Plantning af terrassen til sommeren: blomster til skygge

Beholderplanter til terrasse til skyggeeksempler

Du kan også gøre de skraverede områder på din terrasse til et sandt blomsterparadis. Blomster, der vokser høje og opretstående, er den perfekte partner til lavt bunddække og krybende planter.

 • Begonias
 • Geraniumer
 • Madagaskar periwinkle
 • Sonnen-Lizzie
 • Guld øre
 • Sennep

Den rigtige spand har en bred åbning og er lavet af ler.

Tips til pleje: Alle er skygge planter, der ikke kan tåle middagssolen. Steder, der kun er i fuld sol om morgenen eller aftenen, er bedst. Læg dem et beskyttet sted. Beklæd spanden med et lag ekspanderet ler, så overskydende vand kan løbe væk. Vand kun når det er nødvendigt og det sparsomt. Gød planterne hver anden til tredje uge for at tilskynde til blomstring.

I det følgende tilbyder vi dig yderligere eksempler på vellykkede kombinationer mellem forskellige potteplanter.

Terrasser med sommerplanter i krukker: pelargoner som accent

Terrasse med sommerplanter i baljer af pelargoner

Geraniumerne af sorten “Mørkerød” foretrækker et varmt klima og høj luftfugtighed. De er derfor perfekte til den sydvendte terrasse, fordi de kan modstå direkte sol samt regn og vind. De kan kombineres med enhver eksotisk art i spanden.

Containerplanter til terrassen i halvskygge

Kombiner potteplanter til en solrig terrasse

Solfirben, pryd asparges og efeutute er frodige planter, der klarer sig godt i halvskygge. Solsiljen har særligt stærke rødder, der vokser hurtigt. Derfor har blomsten brug for et kar med et volumen på mindst 60 liter.

Et farverigt arrangement til delvis skygge

Containerplanter til terrasse i delvis skygge

Når det kommer til at matche blomster til halvskygge, er violer favoritterne. De kan kombineres på enhver måde med andre planter, der har lignende krav med hensyn til jord og placering. Violer trives bedst i næringsrige, moderat fugtige jordbunder og klarer sig med lidt vand. De tåler ikke vandlogning eller direkte middagssol. En østvendt terrasse er ideel til sådanne arrangementer. De står i solen i flere timer om morgenen og derefter i den kølige skygge om eftermiddagen.

Sommerplanter til kar: blomster i pink

Sommerplanter til kar. Lyserøde blomster

Sæt accenter med lyserøde blomster og en spand i en kontrastfarve. I det store kar helt bagest er der gule blomstrende mullein, i de midterste pink løvemund, foran og i hullerne mellem de to høje blomster plantes lilla og hvide nelliker. Sølvbladet og sibirisk sedum stikker ud over spandkanten. Petunier plantes i det mellemstore kar og den sibiriske sedumplante i det lille kar.

Sommerplantning til kar: ensembler til en forhøjet terrasse

Sommerplantning til kar Ideer til en forhøjet terrasse

Har du en forhøjet terrasse? Skab en visuel forbindelse til haven ved at arrangere tre spande i forskellige højder og plante hyggelige sommerblomster. Gule og lyserøde zinnias, lilla verbenas og blå magiske klokker sætter accenter. Forskellige spaltefyldere giver strukturen til ensemblet.

Sommerplantning til terrassen: blomsterparadis i lille format

Sommerplantning til terrassen med potteplanter

Du kan opsætte en planter der, så terrassens hjørner ikke ser bare ud. Strelitzia, konvertible buketter, angelonia, kronblad-lignende mælkeblomst, ixora, steppe salvie, vanilje blomst og cape fuchsia skaber et hav af blomster i karret.

Beholderplanter til terrassen: petunier som solister

Sommerplantning til kar til terrassepetunier

En kombination af forskellige planter ser meget attraktiv ud. Men en planteart kan også tiltrække opmærksomhed. Petunier er for eksempel de perfekte solister og tilbyder en enkel, men effektiv mulighed for plantning. Petunier findes i alle regnbuens farver. Kontrasterende ensembler i lilla, pink og hvid ser meget flotte ud.

Plantekar til terrassen: nyttige planter

Plant små spande med grønkål og lavendel

Prydkål og lavendel danner en overraskende vellykket duo. De to nytteplanter har det godt i fuld sol og er den perfekte sommerplantning til små og mellemstore krukker. Du kan selvfølgelig eksperimentere med andre spiselige planter og urter. Følgende grøntsager er ideelle til plantning i krukker: tomater, courgetter, ærter, agurker og forskellige slags peberfrugter. Du kan også plante frugttræer i karrene.

Kombiner sukkulenter og blomster

Plant sukkulenter i blomsterpotter

Echeveria -sorten “Perle von Nürnberg” danner sammen med røgelsesvarianterne “Limelight”, lilla petunier og lyserøde blomstrende mellemrum efter eget valg et harmonisk ensemble.

Kar og plantepotter tilføjer haven variation. De opfylder flere funktioner på samme tid: Som solist sætter du accenter i hjørner, foran trin og ved siden af ​​hoveddøren. I grupper kan du opdele terrassen i flere områder, skabe en problemfri overgang til haven eller bare tjene som et blikfang. Når du planter en badehave, skal du dog overveje et par ting. Kun gruppeplanter med lignende krav til jord og placering. Hvert ensemble består af tre elementer: planter, der fungerer som blikfang, planter, der stikker ud over kanten og simulerer volumen og udfylder huller.

Previous Post
Revers krave skjorte til sommeren – tilbagevenden af ​​den afslappede trend for mænd
Next Post
Huller i græsplænen og i havejorden: hvilket dyr graver der?