15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Spise sundt ved at dyrke hjernen

Ernæringstip Tricks Tricker hjernen ud

Ifølge BBC kan kroppen læres at foretrække sunde fødevarer frem for højt kalorieindhold. det sund kost at foretrække, burde være muligt gennem en proteinrig kost, hvor man kan tabe sig sundt, men uden at sulte. Det er i hvert fald, hvad amerikanske forskere fra Tufts University hævder. Ifølge dem er ønsket om fødevarer med højt kalorieindhold en afhængighed, der kan ændres. For at bevise det scannede de hjernens afhængighedscenter efter mad i en lille gruppe mænd og kvinder. Det viste sig, at deltagerne havde et ønske om sund kost at have.

Sund kost – Nogle nyttige tips

vær sund, tab dig langsomt

Nu undrer du dig nok over, hvorfor vi så konstant tørster usund mad. Det er, hvad professor Susan Roberts fra Boston University forklarer. Det er ikke sådan, at vi elsker pommes frites og hader fuldkornstænger, når vi bliver født. Alt dette udvikler sig gennem årene og skyldes forbrug af usund mad og sund kost holdes på et minimum.

Sund kost – Ændring af dine spisevaner

Opdel næringsfødevarer i grupper

Dette gør mennesket afhængigt af højt kalorieindhold mad og sund kost kommer sidst. Det følgende problem er, at det er svært at ændre dine spisevaner. Den gode nyhed er imidlertid, at hjernen, som tidligere nævnt, kan læres at begære sunde fødevarer.

Sund ernæring – ny undersøgelse med særlig kost

forberede madideer sunde

Men nu kommer vi til undersøgelsen af ​​prof. Roberts, som varede i hele 6 måneder. 13 overvægtige deltog. 8 af dem deltog også i et vægttabsprogram, der var specielt udviklet til denne lejlighed. De andre 5 var ikke på nogen særlig diæt og var ikke kun på en sund kost begrænset.

Ny kost ændrer spisevaner

spise bo sunde grøntsager

Kosten er designet til at ændre de 8 deltageres madvaner. Derfor må de ikke indtage kulhydrater. De var bare en sund kost hvor de bør indtage fødevarer, der er rige på proteiner. Det var vigtigt med denne diæt, at deltagerne ikke blev sultne. Grunden til dette er, at det er netop da, at ønsket om usund mad opstår.

Hjernen kan påvirke verdenssyn og spisevaner

holde sig sund efterår vitaminer kost

Den del af hjernen, der reagerer på belønninger og afhængighed, blev undersøgt hos alle deltagere. En scanner blev brugt til dette. Det blev konstateret, at blandt deltagerne, der fulgte kosten og a sund kost ændringer skete i netop dette område for belønninger og afhængighed. For at bestemme dette blev der simpelthen brugt billeder af mad. Disse blev vist for deltagerne. De sunde fødevarer, der er lav i kalorier, fremkaldte reaktioner i det førnævnte område af hjernen, mens trangen til usund mad var faldet.

Dette resultat er en stor fordel i forhold til gastrisk bypass. Selvom det er rigtigt, at det hjælper meget i vægttab, har det også en ulempe. Fordi det ødelægger spiseglæden. Det er bedre, hvis kroppen har en sund kost spørger og vil, er du ikke enig? Det mener forskere ved Boston University i hvert fald.

Slankekur Forbered en lækker salat

Previous Post
Kost uden kulhydrater – tab dig hurtigt og effektivt
Next Post
Frugt udskæring til begyndere – enkle ideer og instruktioner