15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Detox -vand – alt hvad du bør vide om ideer til detox og opskrifter

detox vand tips-ideer-opskrifter-let

Især efter vintermånederne, hvor du sandsynligvis var mindre aktiv, og på grund af mange festivaler du ikke rigtig var opmærksom på en særlig sund kost, er det en fordel at rense din krop. Men en kur skader heller ikke på andre tidspunkter. Og ikke kun fordi du hurtigere kan opnå en bikinifigur eller klar hud, men fordi du gør noget ekstraordinært godt for din krop gennem effektiv afgiftning – og det er præcis hvad “rensning” betyder. Nu er der forskellige diæter og opskrifter på dette. Men måske har du allerede hørt om den såkaldte detox-vandkur, som ikke kun stjerner sværger til. Denne artikel handler om denne type afgiftning af kroppen. Find ud af, hvad detox -vand er, og hvordan det er godt for din krop. Endelig har vi sammensat nogle lækre opskrifter, som du kan bruge til selv at lave smag af vand.

Detox betydning og hvad bruges Detox vand til?

detox vand kost-afgift-afgift-tabe sig

Ordet “Detox” er faktisk en forkortelse af det engelske ord “Detoxification”, som oversat betyder intet mere end afgiftning og rensning. Med en rensende kur kan du hjælpe din krop med at slippe af med alle de skadelige toksiner, der er ophobet i kroppen som følge af en usund kost eller ydre påvirkninger såsom udstødningsgasser på en sund måde. Du kan gøre dette særligt hurtigt og let med Detox Water. Dette er intet mere end postevand eller aromatiseret mineralvand. Naturligvis tilføjes smagen ikke her ved hjælp af kunstige smagsforstærkere. Frisk frugt, grøntsager og krydderier eller urter bruges til en naturlig afgiftning. Og at meget vand er sundt for kroppen og derfor bør indtages 1,5 til 3 liter om dagen, er ikke noget nyt. Så du kan afgifte din krop særligt godt med vand. De øvrige ingredienser giver dig et lækkert vitaminvand, som endda understøtter afgiftende effekt.

Bringer Detox Vand noget?

detox vand lime-grøn-jordbær-agurk-isterninger

Vandet med frugt er naturligvis mere end godt for vores krop. Væsker er dog ikke nok, især hvis du fortsætter med at spise usundt. For at kroppen kan afgifte sig ordentligt, bør du også være opmærksom på en sund kost. Spis masser af frugt og grøntsager samt fødevarer, der er rige på fibre. Alkohol bør så vidt muligt undgås eller i det mindste indtages i begrænset omfang. Tilstrækkelig motion er naturligvis også meget vigtigt. Især hvis du har et job, hvor du hovedsageligt sidder, bør du lede efter aktiviteter i din fritid, der skaber en balance. Lange gåture, vandreture eller cykling stimulerer ikke kun cirkulationen, men forsyner også kroppen med masser af ilt i den friske luft. Svømning og dans er også populære og sjove sportsgrene. Hvis du kombinerer alle disse ting med detox -vandet, vil du snart føle dig livligere, mere aktiv og friskere. Træthed og svaghed vil da være fortid!

Detox -vand hjælper dig med at tabe dig?

detox vand frugt-grøntsager-urter-krydderier-vask

Dette er naturligvis en anden fordel, som enhver detox -behandling og derfor naturligt eller sundt vand med smag medfører. En sund krop med øget cirkulation og stofskifte, der er resultatet af eliminering af toksiner, er også bedre i stand til at forbrænde fedtstoffer. Så det er ikke underligt, at detox -vandet også kan hjælpe dig med at tabe dig og derfor også kaldes slankende vand af en grund. Men selv det fungerer kun med de andre faktorer, der allerede er nævnt, nemlig en sund kost og motion. Om detox -vandet hovedsageligt afgiftes eller fungerer som en diæt, afhænger af den respektive opskrift. Hver ingrediens tilsat vandet, det være sig frugt, grøntsager eller urter, hjælper på forskellige måder, fordi de forskellige ingredienser også har forskellige effekter.

Forbered det magre vand korrekt

detox vand organiske produkter-sunde fødevarer-drikkevarer-opskrifter

Selvom forberedelsen er meget enkel, er der stadig et par ting at overveje. På den ene side anbefales det at bruge mineralvand, da postevand indeholder uønskede stoffer som klor, bly, kalk og kobber. Men hvis du ikke vil blive ved med at købe mineralvand og slæbe rundt på de tunge flasker, har du også mulighed for blot at filtrere postevandet med en speciel kande med et filter. Derved fjernes disse elementer med succes fra vandet. Da detox -vandet også kan indtages i form af te, kan du også bruge filtreret vand til at forberede det. En ekstra fordel her er, at din kedel ikke kan forkalkes. Mousserende vand er også fantastisk velegnet til tilberedningen. Da kuldioxid ikke er særlig sundt, bør sådant mineralvand indtages med måde.

Ydermere bør du bruge ikke -skrællede frugter, når du smager vandet, for trods alt er alle vitaminer og mineraler placeret direkte under skrællen, hvoraf de fleste fjernes under skrælningen og derfor ikke kan slippes ud i vandet ved iblødsætning. Men det betyder også, at frugten skal skylles godt for at fjerne pesticider. Men det ville være endnu bedre, hvis du får økologiske produkter, der er blevet dyrket uden kemisk behandling.

Undgå også plastbeholdere til klargøring af fostervandet eller i det mindste en BPA-fri beholder. Glas som materiale er det mest egnede. Du bestemmer selv, om du bruger en glaskande eller de trendy murkrukker.I en stor glaskande kan du let tilberede en stor mængde detox -vand. Murerkrukkerne er til gengæld velegnede til servering i stedet for de klassiske drikkeglas, hvilket er særligt attraktivt og originalt, når du har besøgende. Læg derefter et sugerør på murerglasene. Om sommeren kan du også tilføje et par isterninger og lave forfriskende og sunde drikkevarer selv.

Detox vand opskrifter

detox-vand-grøntsager-frugter-sunde-agurk-jordbær-urter

Efter al denne information vil du helt sikkert føle dig som en af ​​de mange mulige frugter og urter. Hvis dette er tilfældet, kan du overveje følgende detox -regime med vand. Der er ideer til drikkevarer til detox, hvor detox -vandet sikrer ren hud og et friskere udseende, samt detox -vandopskrifter til vægttab, som du kan opnå en slank figur med. Selvfølgelig er opskrifterne bare ideer, ikke retningslinjer. I sidste ende kan du sammensætte den perfekte opskrift til dig selv og eksperimentere, som du ønsker. Der er jo forskellig smag, så alle må selv bestemme, hvilke frugter og urter der er bedst.

Citroner Idéer – Nem opskrift på citronvand

Det enkle citronvand er meget forfriskende og fantastisk velegnet til en detox -behandling. For en liter behøver du kun 2 citroner, som du skærer i skiver eller ottende. Kom frugten i mineralvandet og lad den trække. Du kan også kombinere med to appelsiner og derefter tilberede to liter eller bare lave et appelsinvand. Du kan også tilberede kalkvand på denne måde. Smag bare vandet til med lime. Citronvandet er også en perfekt morgendrink, som du skal tilberede spontant eller ideelt set regelmæssigt. Dette styrker ikke kun immunsystemet takket være C -vitamin, men forhindrer også, at toksiner aflejres.

Citron- og chiafrø

Til detox-vand til flad mave kan du bruge friske citroner og de velkendte chiafrø, der er fiberrige. Der findes også calcium, magnesium og omega-3 fedtsyrer, som sammen med de naturlige antioxidanter stimulerer fedtforbrænding. Citrusfrugter derimod er basale og hjælper med en alt for sur krop, som kan være et resultat af sukker, alkohol og fedt kød. Så gør noget godt for din krop med disse ingredienser og forbered 400 ml slankende vand med følgende produkter:

 • 3 tsk chiafrø
 •  1 halv citron
 • presset juice af den anden halvdel

Citron, agurk og mynte

 • 1/2 agurk
 •  1 citron
 •  1 håndfuld mynteblade

Detox -vand med agurk er meget populært. Skær agurk og citron i skiver og kom dem i kildevandet. Tilsæt de friske mynteblade for en forfriskende smag. Når du lader alt stejle natten over, modtager du et lækkert detoxvand om morgenen, som takket være citron giver dig C -vitamin og takket være agurk med vitamin B, C og K samt jern og kalium, hvilket sikrer en smuk teint.

Æble-kanel detox vand

detox-vand-æble-kanel-kanelstang-æbleeddike-simpelt

 • 2 mellemstore æbler
 • 2 til 3 kanelstænger

Hvis du gerne vil tilberede et detox -vand med æble, er det tilrådeligt at kombinere det med kanel, for så renser du ikke kun, men fremmer også stofskiftet og dermed også vægttab. Skær æblerne i halve og kom dem i en stor kande med kanelstænger og mineralvand. Ingredienserne er så aromatiske, at du endda kan bruge dem flere gange ved blot at genopfylde kanden. Du er også velkommen til at bruge fed til krydderier.

Æble cider eddike

 • 5 jordbær
 • 1/2 kop ananasstykker
 • 2 tsk æblecidereddike
 • 4 til 5 basilikumblade

Detox -vandet med jordbær og basilikum har en række fordele. Ananas stimulerer yngelcyklussen og er perfekt til rensning. Basilikum til gengæld indeholder meget magnesium og er det perfekte middel mod de frie radikaler i kroppen. Du kan også tilføje smag til vandet med denne urt. Bland alt sammen og lad drikken trække i køleskabet i en time. Vandet med æblecidereddike fremmer fordøjelsen, nedbryder fedtceller og virker afgiftende og drænende.

Bær som ingrediens – vand med hindbær og mynte

detox-vand-bær-jordbær-brombær-hindbær-blåbær

 • 2 spsk hindbær
 • 2 spsk friske mynteblade
 • hvis du vil, saft en mellemstor lime

Du kan rense din lever, nyrer og tyktarm særligt godt med denne opskrift, fordi mynte fremmer fordøjelsen, mens hindbær er kendt for deres antioxidantegenskaber. Ingredienserne er nok til en liter forfriskende drink og blandes simpelthen. Du kan også få aromaen fra myntebladene særligt godt frem ved at lægge dem på din hånd og derefter klappe dem med din anden hånd.

Blåbær

 • 2 appelsiner eller mandariner
 • 1 håndfuld blåbær eller blåbær

Du kan tilberede appelsinvand med blåbær på følgende måde: Skallet af blåbær indeholder værdifulde stoffer, der ikke kun forhindrer forskellige sygdomme, men også kan hæmme betændelse. Dette inkluderer fibre og antioxidanter, som gør blåbær til en af ​​superfoods af en grund. Hvis du kombinerer disse bær med appelsiner, får du også en tilstrækkelig mængde C -vitamin, som ikke kun styrker immunsystemet, men også stimulerer stofskiftet. Skær appelsinerne i skiver og læg dem i kanden eller karaffen med op til 800 ml filtreret postevand eller mineralvand. Tilsæt derefter bærene og lad alt stejle igen i et par timer. Dit blåbær detox vand er klar.

Tranebærsaft

Bland kildevandet med 3 spiseskefulde tranebærjuice. Tilsæt derefter appelsinskiver og lad alt virke. Den frugtagtige smag forkæler sanserne og er også sund. Tranebær styrker ikke kun det kardiovaskulære system, men også blæren og nyrevejen, hvilket kan hjælpe med at forhindre blærebetændelse. En perfekt opskriftside til både sommer og vinter, som du også kan gøre dine venner meget glade for.

Tørrede tranebær, fersken og rosmarin

Du kan også bruge tranebær i tørret form. Saften er også velegnet til opskriften, men den skal være usødet. Kombiner frugt eller juice med mineral- eller filtervand og et hvilket som helst antal ferskner og en frisk kvist rosmarin. Skær fersknerne i stykker. Detox -drikken kan serveres efter bare en halv time. Rosmarin er også kendt for sine antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber.

Goji bær

 • 1 håndfuld friske pebermynteblade
 • 2 tsk goji bær

En liter varmt vand hældes over ingredienserne. Gojibær er også en af ​​superfoods, hvilket betyder, at de indeholder næsten alle vigtige næringsstoffer. Pebermynten virker til gengæld beroligende på maven. I øvrigt skal varme drikke ikke kun drikkes om vinteren. I modsætning til hvad mange tror, ​​er de også at foretrække frem for kolde drikke på varme dage. Grunden til dette er, at maven ikke behøver at bruge unødvendig energi til at varme væsken op. En proces, der ellers er normal. I stedet kan maven begynde at fordøje med det samme.

Lækkert detox -vand med vandmelon

detox-vand-vandmelon-rensning-sommer-frugtagtig

 • 300 g vandmelon i tern
 • 900 ml vand

Da vandmelonen indeholder meget vand, er det i sig selv en stor afgiftning, der praktisk talt skyller toksinerne ud af kroppen. Der er også mange vitaminer og mineraler, der forkæler kroppen. Men det gider selvfølgelig ikke at gøre kildevandet mere velsmagende med denne lækre frugt. Bland blot de to ingredienser sammen og lad drikken virke i et par timer. Du kan også tilføje ingefær efter smag.

Ingefær vand opskrift

detox-vand-ingefær-rod-revet-ingrediens-sunde-citroner

 • 2 cm ingefærrod
 • 1 citron
 •  12 mynteblade
 •  1 knivspids Himalaya salt efter smag
 •  5 dråber pebermynteolie efter ønske

Ingefærvandstilberedningen er også meget let. Til detox -vandet med ingefær og citron skæres roden og citrusfrugten i skiver og lægges derefter i den fyldte kande sammen med de andre ingredienser. Lad det trække i tre til fire timer. Ingefær og citronvand har flere fordele. Roden hjælper ikke kun med forkølelse ved at styrke immunsystemet, men lindrer også mavebesvær. Derudover er ingefærvand vidunderligt velegnet til at tabe sig, fordi rødderne dæmper appetitten.

Detox vand med ananas og mango

detox-vand-mango-ananas-eksotisk-drikkevare-krop

 • 1/2 kop mangostykker
 • 1/2 kop ananasstykker

Frugtstykkerne blandes med mineralvand og lades stå i et par timer. Intet mere er nødvendigt for denne opskriftside! Hvis du kæmper med gas og en oppustet mave, hjælper mangoen dig med at slippe af med disse problemer ved at fremme fordøjelsen. Ananas har til gengæld antiinflammatoriske egenskaber og er også kendt for at hjælpe dig med at tabe dig.

Detox vand med kiwi og jordbær

detox-vand-kiwi-jordbær-pebermynte-frisk-mineralsk vand

Kiwien hjælper også med at bekæmpe frie radikaler og indeholder en masse vitamin A og E. Da frugten indeholder meget væske, er den også velegnet til at skylle toksiner ud af kroppen, især i kombination med masser af drikkevand. Bland lidt kiwifrugt og jordbær i 2 liter mineralsk eller mousserende vand og lad det trække i halvanden time.

Grapefrugt Detox vand

detox-vand-grapefrugt-hindbær-appelsin-lime-citron

 • 1 grapefrugt
 • Hindbær
 • 2 pærer
 • 1 agurk
 • 1 kvist mynte

Denne opskrift er også en rigtig fedtforbrænder, fordi den stimulerer stofskiftet og endda hjælper med tømmermænd. Skær den store frugt i skiver og brug den til en stor kande. Smag til med mynte og lad stå et par timer. Alternativt er citroner, limefrugter, blåbær og tranebær også velegnede.

Gurkemeje vand

detox-vand-gurkemeje-krydderier-postevand-kildevand-citron

En anden meget enkel opskrift er denne til gurkemeje vand, som tages i form af te og smager både varmt og koldt. Til 1,8 liter har du brug for ca. 10 g gurkemeje. Du kan derefter tilføje ahornsirup eller honning for at smage detox -vandet. Te er ikke kun egnet til afgiftning. Krydderiet er også meget nyttigt til lever-, nyre- eller lungeproblemer såsom astma, maveproblemer, forstoppelse, diabetes, forhøjet blodtryk og hudsygdomme. Du kan også drikke te for at forhindre forkølelse.

Aloe vera til en kop

detox-vand-aloe-idé-forberedelse-planter-murer krukke

Hvis du ejer en aloe -plante, kan du ikke kun bruge den til kosmetiske formål. Fordi bladets gel også kan indtages. Hvis du vil tilberede en kop sundt aloe -vand, skal du bruge 2 spiseskefulde af denne gel, som du kan få ved at skære bladet op på langs og skrabe det ud. Tilsæt 2 spsk citronsaft. Bland alt dette i en blender med vand til en kop. Aloe stimulerer fordøjelsen og balancerer cirkulationen. Du kan også kombinere aloe vera med gurkemeje. Både frisk gurkemeje og gurkemeje pulver er egnede til dette. Det er bedst at starte med en lille mængde pulver, for hvis du ikke kender smagen, vil du måske ikke have det i starten. Du kan også forsøde drikken med honning eller agavesirup.

Hibiscus blomster som ingrediens

detox-vand-hibiscus-te-varme-kolde-blomster

Hibiscus blomster bruges ofte til te. Så hvorfor ikke bruge de smukke blomster til en detox og til en kold drink? Brug 1 tsk tørrede blomster, som du tilfører mineralsk eller filtreret postevand. De antibakterielle hibiscusblomster skal derefter virke i mindst 5 timer. Drikken fremmer fedtforbrænding og reducerer væskeophobning i kroppen.

Previous Post
Spis bevidst under COVID-19-pandemien
Next Post
HIIT træningsplan – fordele og gode træningsplaner til hjemmet på et øjeblik!