15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tips til hvordan man fryser avocado i halve, stykker eller som puré & tøer ordentligt op

Avocado sælges normalt umodne og er for hårde til at blive spist. Derfor har du brug for en vis tid til at forfine derhjemme. Når den lækre avocado er modnet, kan den heller ikke opbevares for længe, ​​for den ødelægges hurtigt. Men hvis du ikke altid smider avocado i skraldespanden eller på komposten, eller hvis du gerne vil have større lagre, kan du i stedet fryse en avocado. Vi forklarer, hvad vi skal passe på.

Hvornår skal man fryse avocado?

Frysning avocado - tips til, hvordan man tilbereder frugten

Avocadoen skal selvfølgelig modnes, så den kan fryses ned og indtages direkte senere. Du kan fremme modningsprocessen ved at opbevare frugten ved stuetemperatur og indpakket i avis. Der er et andet trick, der kan gøre modningen hurtigere: læg avocado i en papirpose og kom et æble i med det.

Frys avocadoen - skær den i halve og fjern stenen

På denne måde skal du gemme frugten i et par dage. Ind imellem kan du afvikle det igen og igen og kontrollere, om det er modent med en trykprøve. Skallen skal vige lidt. Når den er moden, kan du forberede frugten til fryseren (eller bruge den med det samme). I øvrigt: Det fryses ikke at fryse avocadoen uden citron, da frugtkødet derefter bliver brunt.

Uanset om du opbevarer frugten hakket eller moset i fryseren, kan du fryse avocadoen og bruge den til at tilberede en smoothie, dip eller andre godbidder som normalt. Ved optøning kan stykker og halvdele også bekvemt bruges til salater. Og sådan går du frem:

Frys en halv avocado

Brug citronsaft for at forhindre, at frugtkødet bliver brunt

Kan du fryse avocado som en hel frugt? Ja, du kan også fryse en hel avocado eller fryse avocadoen med gruben, men det ville gøre yderligere behandling vanskeligere senere. Derudover kan du så ikke være sikker på, i hvilken tilstand frugten er indeni. I stedet anbefaler vi, at du bruger avocadohalvdelene. For at gøre dette skal du gennembore frugten med en skarp kniv til kernen og derefter skære en gang rundt. Tag fat i de to halvdele med begge hænder og løs dem ved at vride dem.

Løsn nu stenen med en ske, hvorefter du drypper frugtkødet med citronsaft. Saften forhindrer frugtkødet i at blive brunt. Pak halvdelene hver for sig ind i husholdningsfilm og stil dem i fryseren, indtil de er helt frosne. Derefter kan du også opbevare dem i en frysepose.

Opmærksomhed: På grund af citronsyren må du ikke bruge aluminiumsfolie til at pakke avocadohalvdelene ind, da dette er sundhedsskadeligt.

Frys avocadoen i skrællede stykker og dryp med citron

Frys avocadostykkerne

Hvis du foretrækker at fryse mindre stykker, kan du selvfølgelig også gøre det. Skræl og skær frugten i den størrelse du ønsker, og smid derefter stykkerne i citronsaften, før du opbevarer dem i fryseren.

Instruktioner til avocadomos

Opbevar avocadomos i fryseren for lang holdbarhed

Hvis du vil fryse en pureet avocado, skær den i to og kerner frugten som beskrevet ovenfor. Brug derefter en ske til at fjerne frugtkødet, som du purerer i en blender. Citronsaft er også påkrævet for denne variant for at forhindre, at den bliver brun. Du kan derefter fryse den færdige puré i en hvilken som helst forseglelig beholder. Glem ikke at mærke dem, så du altid ved præcis, hvornår du fryser puréen og holder øje med holdbarheden.

Om du kan fryse en avocadodip afhænger stort set af ingredienserne i din dip. Holdbarheden afhænger også af det. Derfor anbefaler vi at fryse ren puré (eller stykker) og derefter tilberede en dip frisk, hvis det er nødvendigt.

Lav avocadogrød og frys ned i isterningeforme

Tip – Frys avocado til baby: Hvis du gerne vil bruge avocadomosen til hjemmelavet babygrød, kan du også fryse avocadogrøden i isterningeforme, så du altid har den portioneret. Så kan du altid bruge det beløb, du har brug for. Opbevar de frosne tern i fryseposer eller dåser i fryseren.

Frys Avocado – bitter?

Instruktioner om, hvordan man fryser avocado hurtigt og nemt

Hvis avocadoer opvarmes eller koges, bliver de bitre. Det er ganske muligt, at bitre stoffer frigives som følge af frysning. Ofte skyldes en bitter smag dog, at frugten ikke var helt moden, da den var frosset.

Frysning avocado – hvor lang tid er det bedst før??

Tips til madlavning til avocado - forlæng holdbarheden ved at opbevare dem i fryseren

At avocadoer kan opbevares frosset, er ikke den eneste gode nyhed. Derudover kan den opbevares i lang tid. Du kan bruge de frosne avocadohalvdele i hele 8 måneder, mens puréen har en holdbarhed på 6 måneder.

Avocado hårmaske opskrifter – super billige og helt naturlige

Guacamole Avocado Dip Opskrift – Fingermad til fest

Lav din egen ansigtsmaske om sommeren – 7 opskrifter til glødende og sund hud på et øjeblik

brug

Optø frosne avocadoer og brug dem til is, smoothies, dips og salater

Stykker og halvdele kan tages ud af fryseren en time før brug og optøes ved stuetemperatur. Avocadomos er derimod bedre optøet i køleskabet. Afhængigt af mængden bør du planlægge op til 12 timer til dette.

Previous Post
35 ideer til efterårsdekorationer på sofabordet i stuen
Next Post
Lav “Pajaki” Mobilé – den polske lykke -charme som dekoration til forskellige lejligheder