15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lav “Pajaki” Mobilé – den polske lykke -charme som dekoration til forskellige lejligheder

Hvert land har sine egne særlige traditioner og typiske symboler og dekorationer. I dag vil vi gerne præsentere dig for en sådan dekoration fra Polen. Disse er de såkaldte “pajaki” (på engelsk “edderkop”), der betragtes som held og lykke i deres hjemland og som drømmefangeren formodes at beskytte. Mod slutningen af ​​efteråret blev der lavet pyjaki til jul for at beskytte husets beboere mod den hårde vinter. Ofte pryder dekorationen imidlertid også hjemmet til at byde foråret velkommen og i påskeferien. Oprindeligt bestod Pajaki Mobilé af sugerør, der blev opsamlet på markerne under høsten. I dag bruges papirstrå og mange andre farverige elementer også til at lave denne attraktive dekoration. Den perfekte dekoration til karneval! Hvis du har lyst og vil lave dine egne karnevalsdekorationer, kan du overveje pajaki. Vi viser dig, hvordan du laver Mobilé.

Lad din fantasi løbe frit for selv at lave den hængende pyjaki -dekoration

Den sympatiske papirdekoration er ikke kun velegnet til karneval. Hun kan dekorere huset ved enhver lejlighed. Uanset om det er til en fest, til jul, påske, til Thanksgiving eller simpelthen uden anledning og som en daglig dekoration til stuen eller soveværelset – den originale polske mobil bliver hurtigt til højdepunktet i din boligindretning og vil tiltrække alles opmærksomhed. Afhængigt af lejligheden eller stemningen kan du tilpasse de anvendte farver og fremkalde nye modeller igen og igen. Det er ligegyldigt, om du vil lave en særlig karnevalsdekoration eller bare er i humør til håndværk – med følgende instruktioner får du et overblik over det grundlæggende princip for denne polske dekoration, som du derefter kan ændre, udvide og individualisere efter dine ideer. Sådan laver du en Pajaki Mobilé:

Pajaki Mobilé tinker med papir til karnevalet

Tinker Mobilé - Instruktioner til en DIY -pyjaki i gult

 • Håndværkskarton
 • Serviet
 • Sugerør, rigtige, lavet af papir eller plast (i eksemplet 24 stykker)
 • garn
 • Metalring (alternativt er en broderiramme også egnet)
 • tynd håndværkstråd
 • Washi tape eller stofstrimler
 • enhver dekoration som pomponer, kvaster, perler, kunstige blomster osv..
 • Lim, saks, muligvis et hul og en nål, hulning

Tinker Polish Mobilé – Instruktioner

Tinker Mobilé - Instruktioner til fremstilling af papirblomster lavet af silkepapir

Når du har alle materialer, kan du komme i gang og pille ved Mobilé. Skær silkepapiret i strimler, læg to til fire lag oven på hinanden og skær strimlerne på den ene side for at skabe frynser. Brug derefter en pen eller et sugerør til at vikle en flerlagsstrimmel rundt om den. Tape enden på plads, og tag rullen af ​​pennen / halmen. “Skræl” forsigtigt de enkelte lag udad. Dette skaber en hævet blomst. Lav så mange blomster, som du ønsker eller har brug for til din model.

Lav mobilé - brug et slag til at lave blomster af papir og hug strå

Stik derefter blomster ud af pap. Du kan også klippe en skabelon ud og derefter frit tegne og klippe blomstermotiver ud. Du slår de færdige papirblomster i midten. Skær derefter sugerørene i stykker af enhver størrelse. Hvor mange du har brug for i alt afhænger selvfølgelig af dit design. I eksemplet var 24 stykker tilstrækkelige. Disse blev skåret i stykker på cirka 5 cm i størrelse. Form tråden til en ring og pak den ind med washi tape. Hvis du laver Mobilé, kan du også bruge færdige ringe.

Kreativ lysekrone lavet af dig selv

Lav gul mobilé med papirblomster - den polske pyjaki lavede du selv

Bind derefter flere snorstykker til denne ring og fordel dem jævnt rundt (i eksemplet er der i alt 5 guirlander). Det er bedst at skære dette lidt længere end for kort. I sidste ende kan du altid forkorte dem. Tråd derefter skiftevis med halm- og papirblomster. Du kan bruge en nål til dette formål for at gøre trådningen lettere. Når guirlanderne er klar, kan du knytte dem sammen i den anden ende. Sæt derefter et lille stykke garn med en løkke til denne knude, så karnevalsdekorationerne kan hænges på vinduet, på loftet eller ethvert andet sted.

Lav farverig mobilé som fest eller karnevalsdekoration

Tilføj derefter hængende guirlander under ringen. Disse løber fra den ene lodrette krans til den anden. Bind et stykke garn lige ved siden af ​​en af ​​de lodrette guirlander, tråd dekorationerne, og fastgør derefter den anden ende nær den næste krans. Disse vandrette guirlander bør ikke være for stramme. Til sidst kan du fordele tissuepapirblomsterne (stik et lille stykke af den tynde tråd gennem blomsten og bind den derefter til ringen). Skær alle fremspringende ender af tråden af ​​hvor som helst på Mobilé. Du kan se et par flere ideer til de enkelte elementer, som du kan bruge, når du laver sådan en Mobilé på billedet ovenfor.

Pajaki til plantning

Mobilé tinker til plantning - ring lavet af papirmache og pajaki -design

Hængende urtepotter og planter er meget populære, fordi de tilføjer værdi til hvert værelse og skaber en forfriskende atmosfære. Hvad med at kombinere pajaki og planter? Hvis du laver mobilen på denne måde, skal du blot udskifte ringen med en selvfremstillet beholder lavet af pap og maché, som du derefter kan plante. Sådan gøres det:

 • Pap (jo tykkere jo bedre)
 • blyant
 • Skærer og egnet underlag til skæring (f.eks. Træplade eller specialmåtte)
 • gaffatape
 • Avispapir, revet i strimler (ca. 2,5 x 12 cm)
 • 100 g mel
 • 300 ml vand
 • Skål og piskeris
 • Malinger og pensler
 • valgfri film til udlægning

Lav selv festdekorationer til dit hjem

Skær ringen ud af pap og gør den vandtæt med papirmache

Tegn en cirkel af enhver størrelse på pap (i eksemplet 60 cm diameter) og derefter en mindre (i eksemplet 42 cm) indeni for at få en ring, som du derefter kan skære ud med fræseren på en passende overflade (du kan også lægge et tykt stykke pap under). Skær derefter to 9 cm brede strimler ud af pap – den ene 60 cm og den anden 42 cm lang (eller længere, og du vil forkorte den senere, når du limer den). Du bøjer derefter disse strimler lidt med flere mellemrum for at kunne danne ringe ud af dem, som du klæber opretstående til den indvendige og ydre kant af den flade ring ved hjælp af tape.

Lav en ringformet planter til at hænge dig selv i lilla

Forsegl nu ringen med papirmache. For at gøre dette blandes melet med vandet, dyppes en stribe avispapir i blandingen, tørres overskydende af på kanten af ​​skålen og stikkes strimlen hvor som helst på ringen. Fortsæt sådan, indtil hele beholderen er dækket. Lad laget tørre natten over, og påfør derefter et andet lag den næste dag, og lad det også tørre. Derefter kan du male beholderen, og efter at malingen er tørret, kan du lave og designe resten af ​​Mobilé. Fyld ringen med pottejord, plant den og hæng den op. Du kan også dække ringen med folie, før du planter den.

Gør en heldig charme Mobilé – flere ideer

Lav en smuk mobilé af blå perler til en maritim dekoration

En ring som bund, snor og sugerør er de grundlæggende materialer, du har brug for, hvis du vil lave en Pajaki Mobilé. Hvilke andre ting og dekorationer du bruger bagefter, og hvordan du præcis sætter dem sammen, afhænger helt af dine ideer. Kvaster, pomponer og perler er et par muligheder, men låg og endda origami er også meget gode til design. Kunne du tænke dig at samle lidt mere inspiration? Så tag et kig på vores galleri. Du finder helt sikkert nogle gode ideer til at bruge i dit eget design.

Tinker Mobilé til et genbrugsprojekt

Genbrug Mobilé tinker med låg og sugerør

Dem, der kan lide at genbruge materialer, kan gøre det samme med DIY Pajaki. I eksemplet ovenfor kan du se en model, der bruger lågene på plastflasker og pressere. Kombineret med træperler og papirblomster kan kreativ pyjaki skabes til enhver lejlighed.

Lav din egen Pajaki lysekrone i enhver farve

Kombiner mønstret papir og perlesugerør

Hvis du gerne vil lave pyjakien selv som karnevalsdekoration eller til en anden fest, kan du bruge lyse farver og lave en særlig munter mobiltelefon. Især fordi håndværksbutikker tilbyder os de bedste materialer i disse dage, findes de klassiske og naturlige sugerør og andre naturlige materialer sjældent. I stedet får papirstrå med flotte mønstre og farvet papir mere opmærksomhed.

Lav selv naturlige mobiler

Udførlig, elegant og smuk - ægte sugerør og blomster til kunsthåndværk med naturlige materialer

Det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke kan bruge naturlige materialer, når du laver Pajaki Mobilé. Tørrede blomster eller friske blomster samt blade, kviste eller frugt og frø såsom kastanjer, agern, bønner og lignende er velegnede til et naturtro design.

Lav moderne mobilé af naturlige sugerør og kvaster

Idé til St. Patricks Day i grønt og med shamrocks og til Valentinsdag med hjerter

Gør mobilé til St. Patrick's Day eller med hjerter til Valentinsdag

Design med origami kraner

Lav mobilé med origami -papirkraner

Lav selv mobiliseringer og læg på i grupper

Kombiner flere Pajaki som boligdekoration

Stans cirkler ud af papir og brug dem til pajaki

Inspiration til en DIY -pyjaki med papircirkler

Lav selv blomster af avis

Ideer til pajaki med gule pomponer og kvaster og edelweiss lavet af avispapir

Tinker Mobilé til dekoration over bordet

Smuk, hængende bordpynt til hverdagen i blå, lilla og orange

Festdekoration med pajaki i pastel nuancer

Smukke festdekorationer i pastelfarver - pajaki som alternativ til guirlander og pinhatas

Cirkler lavet af papir og pomponer

Glad idé med hængende pomponer og papircirkler

Masser af papirblomster og hjemmelavede pomponer

Udførlig pyjaki til forårs- og sommerdekoration

Filte blomster til pynt

Håndværksidé med blomster lavet af filt og udstansede cirkler

Farverige plaststrå og papirblomster

Genbrug farverige plaststrå til dekoration

Smuk levende eller festdekorationer til børn og voksne

Farverig model med pomponer eller pæoner lavet af papir

Lad din fantasi løbe vild og opret et polsk mobilhome

Trådring som base og stofpomponer til design af pyjakien

Lysekrone lavet af træperler

Tinker elegant mobilé med træperler og papirblomster i pink

Idé i hvidt og med blomster

Elegant pyjaki i hvidt med blomster og kvaster

Moderne look i sennepsgult og petrolblåt

Delikate papirblomster og pomponer i sennepsgult og petrolblåt

Lav selv lille pyjaki

Enkelt, men smukt design til små mobiler

Previous Post
Spis bevidst under COVID-19-pandemien
Next Post
HIIT træningsplan – fordele og gode træningsplaner til hjemmet på et øjeblik!