15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Er magnesium vigtigt, og hvordan kan du genkende en magnesiummangel?

En bevidst og afbalanceret kost er meget vigtig for at forsyne kroppen med alle vigtige essentielle næringsstoffer og vitaminer – det er vi alle klar over nu. Den måde, vi lever og spiser på, påvirkes i høj grad af indtagelsen af ​​disse næringsstoffer. Alle ved, at jernmangelanæmi kan være farlig. Men hvad med en magnesiummangel, og er magnesium vigtigt for vores krop? Faktisk er magnesiummangel mere almindelig, end vi tror, ​​og er et ofte overset problem. Magnesium er et vigtigt mineral, der opfylder flere vigtige funktioner i kroppen, og hvis det ikke behandles, kan magnesiummangel være meget risikabelt. Hvordan kan du genkende magnesiummangel, hvad er de mest almindelige symptomer, og hvilke fødevarer er højt i magnesium? Vi forklarer alt dette og meget mere i vores artikel!

Magnesiummangel Symptomer Fødevarer rige på magnesium

Magnesium er det fjerde mest forekommende mineral i vores krop og er involveret i mere end 300 biokemiske reaktioner. Det understøtter hjertet, regulerer blodtrykket, understøtter immunsystemet og er vigtigt for sammentrækning af muskler. Det er også involveret i strukturen af ​​tænder og knogler. Mineralet kan imidlertid ikke produceres af organismen selv, og derfor er vi nødt til at indtage det enten gennem mad eller med kosttilskud. En fjerdedel af mændene og næsten en tredjedel af kvinderne i Tyskland indtager ikke nok magnesium.

Hvad er magnesium vigtigt for, og hvor meget magnesium har vi brug for?

Anerkend magnesiummangel Hvad er magnesium vigtigt for kosttilskudsfordele

Ligesom andre mineraler, der udfører en lang række roller, er magnesium vigtigt for at holde os i form og sunde. Omkring 25 gram af det er lagret i vores krop, hvor omkring 60% er lagret i knoglerne. Således er vores skelet det største lager af magnesium, mens de resterende 40% kræves af muskler og blødt væv. Hvor meget magnesium vi har brug for, afhænger af en række faktorer, herunder alder, køn og fysisk aktivitet. Ifølge det tyske ernæringsselskab er magnesiumbehovet for kvinder i alderen 25 år og derover 300 mg om dagen og for mænd 350 mg om dagen. Hos unge i alderen 15 og derover er værdierne mellem 300 og 400 mg. Under visse betingelser kan behovet være lidt højere hos for eksempel atleter, gravide og ammende kvinder og mennesker med diabetes.

Hvad er magnesium vigtigt for behandling af magnesiummangel

Alle har hørt om magnesiummangel, men desværre er det kun de færreste, der ved, hvad magnesium er vigtigt for. Mineralet opfylder mange vitale funktioner i kroppen og kan hjælpe med at forhindre en lang række forskellige sygdomme, herunder forhøjet blodtryk og hjerte -kar -sygdomme. Med andre vigtige næringsstoffer er magnesium af stor betydning for reguleringen af ​​ledning af excitation i nervecellerne. Mineralet hjælper også kroppen med at nedbryde sukker og kan dermed reducere risikoen for insulinresistens. Selvom vi alle ved, at calcium er vigtigt for knoglesundheden, er magnesium også vigtigt for en sund knogledannelse. Magnesium er også vigtigt for stressregulering og frigivelse af stresshormonet og kaldes ikke for ingenting “salt af indre fred”.

Hvad er de mest almindelige symptomer på magnesiummangel, og hvordan kan en magnesiummangel genkendes?

fødevarer rige på magnesium, hvad man skal spise i tilfælde af magnesiummangel

Nogle sygdomme samt underernæring er de mest almindelige årsager, der kan føre til magnesiummangel. Desværre er symptomerne på magnesiummangel lige så forskellige som mineralens funktioner i kroppen, og mangelsymptomerne er meget sjældne hos ellers raske mennesker. Muskelkramper, hovedpine eller migræne, træthed, gastrointestinale klager samt træthed og svimmelhed er de mest almindelige symptomer på magnesiummangel. I nogle tilfælde kan det også føre til rastløshed, koncentrationsforstyrrelser, nervøsitet og øget irritabilitet. Men disse symptomer er ret uspecifikke og kan også forekomme med andre sygdomme, hvilket gør diagnosen endnu vanskeligere. Muskelkramper hos atleter er ofte et tegn på overdreven stress og behøver ikke altid at være et magnesiummangel -symptom. Da meget af mineralet er lagret i kroppen, ville blodprøver heller ikke være særlig nyttige. Så hvis du har mistanke om, at du mangler magnesium, skal du ikke tage let på situationen og straks kontakte en læge.

Hvilke fødevarer er rige på magnesium?

Magnesiumrig mad, magnesium er vigtigt. Magnesiummangel symptomer

Ligesom med vitamin B12 kan vores krop ikke selv producere magnesium. Den gode nyhed er, at der er masser af fødevarer derude, som du kan bruge til at opfylde dine magnesiumbehov. Med 40 mg pr. 100 gram er bananen sandsynligvis den mest kendte magnesiumkilde. Men bare rolig, du skal ikke bare spise bananer. Græskarkerner, nødder, mørk chokolade, kakao, spinat samt bælgfrugter og fuldkornsprodukter er særlig rige på magnesium. De fleste af dem kræver ingen særlig forberedelse og er ideelle til en sund mellemmåltid. Men hvad nu hvis du er allergisk over for nogle af disse fødevarer, som du ikke kan indtage? Så kan du for eksempel bruge en blanding af forskellige magnesiumsalte som her brug. På denne måde multipliceres absorptionskanalerne på celleniveau, og magnesium absorberes bedre.

Afhjælpning af magnesiummangel Hvad er magnesium vigtigt for graviditet Magnesiumværdier

Previous Post
35 ideer til efterårsdekorationer på sofabordet i stuen
Next Post
Lav “Pajaki” Mobilé – den polske lykke -charme som dekoration til forskellige lejligheder