15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Det er derfor skrællede hampfrø er sunde! Oversigt over ernæringsværdier og effekter

Hamphjerterne (eller på engelsk Hamphjerter) er den bløde indre del af hampfrøene, der er tilbage, efter at den ydre skal er fjernet. De bittesmå cremefarvede og grønfarvede frø kaldes undertiden skrællede hampfrø udpeget. Hampfrøene kommer fra planten Cannabis sativa L. Men i modsætning til nogle andre produkter fra cannabisplanten viser de skrællede hampfrø næsten ingen målbare niveauer af det psykoaktive stof THC (mindre end 0,2%).

Planten er hjemmehørende i Centralasien, hvor hampfrøene har været brugt af mennesker i tusinder af år. I dag kan du finde skrællede hampfrø over hele verden. De er elskede for deres alsidighed, nøddeagtige smag og sunde fordele. I det følgende afslører vi, hvorfor hampfrø er sunde, og hvad de er gode til.

Hampfrø ernæringsværdier

Skrællede hampfrø har en nøddeagtig smag

30 gram skrællede hampefrø (ca. 3 spiseskefulde) indeholder:

Kalorier: 166 kcal

Fedt: 14,6 g

Natrium: 1,5 mg

Kulhydrater: 2,6 g

Kostfibre: 1,2 g

Sukker: 0,5 g

Protein: 9,5 g

kulhydrater

En portion hamphjerter er relativt høj i kalorier, men lav i kulhydrater. 30 g hamphjerter (3 spiseskefulde) har 166 kalorier, men kun 2,6 gram kulhydrater. Næsten halvdelen af ​​kulhydraterne (omkring 1,2 gram) kommer fra fiber. Kun et halvt gram af kulhydraterne kommer fra sukker og resten fra stivelse.

Skrællede hampefrø er en lav glykæmisk mad, med den glykæmiske belastning anslået til 0 i en enkelt 3 spiseskefuld portion.

Fedtstoffer

Hampfrø scorer med sunde fedtstoffer. 30 gram indeholder imponerende 15 g fedt, heraf 1,4 g mættet, 1,6 g enkeltumættet og 11,4 g flerumættet (omega-3 og omega-6 fedtsyrer). Det er mere af de gode fedtstoffer, end du kan finde i en lignende portion chia- eller hørfrø. Da hampfrø er af vegetabilsk oprindelse, er de også kolesterolfrie.

Skrællede hampfrø har et højt proteinindhold

protein

Disse små frø er en rigtig vegetabilsk proteinbombe. 3 spiseskefulde indeholder næsten 10 gram protein, cirka dobbelt så meget som en lignende portion hørfrø eller chiafrø (ca. 5 gram hver).

Hampfrø indeholder også alle ni essentielle aminosyrer, som absorberes og metaboliseres godt af kroppen.

Generelt har animalske proteinkilder, såsom æg, mælk og valle, et Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score (PDCAA) indeks på 1,00, hvilket betyder, at de fordøjes godt. Vegetabilske proteinkilder er typisk lavere. Soja fører anlægskategorien med en PDCAA -værdi tæt på 1,00 efterfulgt af bønner og bælgfrugter (værdi fra 0,6 til 0,7) og frø og nødder (0,4 til 0,5). Hampfrø tildeles en proteinfordøjelighed på 0,63 til 0,66.

Vitaminer og mineraler

Skrællede hampfrø er ikke kun rige på sunde fedtstoffer og proteiner, men også på mange næringsstoffer. Hamp er en glimrende kilde til magnesium, hvilket giver omkring 210 mg eller omkring 50% af dine daglige behov. En portion sæd giver også 13% af det daglige jernbehov for voksne (2,4 mg). Hampfrø er også en god kilde til zink, hvilket giver omkring 3 mg pr. Portion, eller omkring 20% ​​af dit daglige behov.

Fordele for vores helbred

Hampefrø er godt for hjertesundheden

Når du inkluderer denne superfood i din kost, kan du høste sundhedsmæssige fordele ved frøene. Mange forskningsundersøgelser, der undersøger fordelene ved hamp, er blevet udført på dyr. Yderligere forskning i mennesker er nødvendig.

Forbedret hjertesundhed

Ligesom andre frø (og nødder) er hampfrø hjerte-sunde. Undersøgelser har vist, at de indeholder både omega-3 og omega-6 fedtsyrer. Et sundt indtag af omega-3 til omega-6 fedtsyrer er afgørende for at forebygge, lindre eller helbrede mange sygdomme, herunder hjerte-kar-sygdomme.

Forfatterne til en forskningsrapport konkluderede, at der var nok beviser til at understøtte hypotesen om, at hampefrø har potentiale til at påvirke hjertesygdomme positivt, men de tilføjede, at der er behov for mere forskning.

Lav selv energikugler med skrællede hampfrø

Reduceret risiko for type 2 -diabetes

Hampfrø giver også en sund dosis magnesium, som er nødvendig for kroppen for at hjælpe med at opretholde sunde blodsukkerniveauer. Ifølge National Institutes of Health hjælper magnesium kroppen med at bruge blodsukker og kan dermed hjælpe med at reducere risikoen for insulinresistens – en sygdom, der kan føre til diabetes.

Stærkere knogler

Magnesium er også vigtigt for at bygge knogler. Mennesker med et højere indtag af magnesium har en højere knoglemineraltæthed, hvilket er vigtigt for at reducere risikoen for brud og behandle osteoporose. Og undersøgelser har vist, at tilstrækkelig magnesiumindhold i kroppen er vigtigt for at opretholde sunde knogler.

Ingredienser til en sund grøn smoothie

Lettelse fra forstoppelse

På grund af deres høje fiberindhold kan hampfrø hjælpe med at lindre forstoppelse. Forskere har fundet ud af, at stigende fiberindtag hjælper med at øge tarmfrekvensen hos patienter med forstoppelse.

Foreløbig forskning har også vist, at hampfrø kan hjælpe med forstoppelse. En dyreforsøg fandt ud af, at indtagelse af bløde hampfrøkapsler hjalp med at lindre forstoppelse. Imidlertid skal der gøres mere forskning for at forstå den fulde fordel for mennesker.

Forbedret kognitiv funktion

En anden dyreforsøg blev udført på de potentielle fordele ved hampfrø med hensyn til hukommelse og neuroinflammation. Forskerne fandt ud af, at hampfrøekstrakt forhindrede indlæring og hukommelsesskader fra betændelse og forbedrede skaden fra induceret betændelse i hippocampus. En anden undersøgelse viste også, at hampekstrakter havde virkninger på blodgennemstrømningen i den menneskelige hjerne.

Hampfrøallergi

ikke -skrællede hampfrø i en skål

Allergiske reaktioner på Cannabis sativa er blevet rapporteret, selvom mange undersøgelser undersøger den del af planten, der bruges til marihuana forbrug (ikke hampfrø). Der har været rapporter om ondt i halsen, overbelastning i næsen, rhinitis, faryngitis, hvæsende vejrtrækning og andre problemer, herunder anafylaktiske reaktioner. Der var også rapporter om arbejdere, der behandlede hampfibre i en tekstilmølle med betydeligt højere forekomst af kroniske luftvejssygdomme.

Nylige rapporter om hampfrøallergi er fraværende, men muligheden bør ikke udelukkes.

Bivirkninger

Hampefrø som mad eller olie gør dig ikke høj

Når hampfrø indtages som mad, betragtes de generelt som sikre. Mange mennesker spekulerer på, om forbruget af cannabisfrø får dem til at blive høje. Men det sker sandsynligvis ikke. Selvom marihuana og hampfrø er beslægtede (de kommer fra den samme cannabisplantefamilie), er de meget forskellige.

Hampfrø indeholder ikke naturligt betydelige mængder tetrahydrocannabinol (THC), det psykoaktive stof. Faktisk skal hampfrøprodukter, der skal spises eller indtages, indeholde mindre end 0,3 procent THC. Undersøgelser har imidlertid fundet ud af, at de muligvis ikke er helt fri for denne forbindelse.

En undersøgelse foretaget i Canada fandt forskelle i THC -indholdet i hampefrøprodukter, hvor nogle mærker vurderede indeholdende niveauer højere end den lovlige tærskel. Forskerne foreslog, at de højere niveauer kunne skyldes kontaminering under behandlingen.

Hvis du tager visse lægemidler, herunder østrogener, ACE -hæmmere eller antihypertensive lægemidler, skal du tale med din læge, før du spiser hampefrø.

Hampfrø er naturligt glutenfrie, men kan udsættes for krydskontaminering, fx hvis frøene er “forurenet” af et kornholdigt gluten. Så hvis du er på en glutenfri diæt, skal du kigge efter mærker, der er certificeret glutenfri.

Hampfrø alternativer

Hampefrø skrællet med havreflager, mandler og cashewnødder

Skrællede hampfrø fås året rundt i mange helsekostforretninger eller helsekostforretninger. Men hamp høstes ofte om efteråret. Andre derivater af hampfrø findes også, herunder proteinpulver, bløde kapsler, olie og hampemel.

Mange mennesker spekulerer på, hvor hampfrøene sammenligner med andre frø som hør- og chiafrø. Alle disse frø – chia, hør og hamp – er gode kilder til plantebaseret protein og fiber. De adskiller sig imidlertid i deres ernæringsværdier. Hampfrø indeholder 10 gram protein pr. 30 g, mens chia og hør kun giver 5 gram.

Ved 12 gram pr. 30 g har hampfrø også flere omega fedtsyrer som hør- og chiafrø med henholdsvis 9 og 7 gram. Hampfrø indeholder også en antiinflammatorisk omega -fedtsyre – gamma linolensyre (GLA) – som hørfrø og chiafrø ikke tilbyder.

Holdbarhed og opbevaring

Holdbarhed og opbevaring af hampfrø og hampeproteinpulver

Skrælede hampfrø kan ødelægge ret let, men de kan holde i et år, hvis de opbevares korrekt. Pakker med skrællede hampfrø skal opbevares på et køligt, tørt sted eller ved køligere temperaturer. Den bedste måde at forhindre ødelæggelse på er at opbevare hampfrøene i en lukket beholder i køleskabet. Hvis de opbevares i et spisekammer, holder de kun 3 til 4 måneder. Du kan også lægge frøene i lynlåsposer og opbevare dem i fryseren. Cannabisfrøene er dårlige, hvis de har en harsk lugt.

Sådan bruges cannabisfrøene

Lav mælk selv af skrællede hampfrø

Skrællede hampfrø kan bruges på mange forskellige måder. For eksempel kan du selv lave hampemælk ved at blande de fintmalte frø med vand i en blender og derefter sile resterne af. Malet frø kan bruges til at lave mel eller vegansk proteinpulver. Nogle mennesker udvinder olien fra frøene og bruger den i dressinger og saucer.

Lav hampemælk selv med hampfrø og vand

Med hampfrø kan du forfine mange drikkevarer, retter og desserter og give dem en ekstra proteinkraft. De tilføjer tekstur, lidt knas og en subtil, nøddeagtig smag.

Her er et par nemme måder at bruge hampfrø, hampemælk eller hampolie på:

  • Tilbered en grøn smoothie med banan, spinat, blåbær, mandelmælk og et strejf af ahornsirup. Kom frøene lige i blenderen eller drys frøene over smoothien til sidst. I denne detox -plan finder du mange gode smoothieopskrifter med hampfrø!
  • Brug hampemælk til at lave andre smoothies med ingredienser som jordnøddesmør, bananer eller avocado.
  • Brug hampemælk til at lave din morgenlatte.
  • Brug hampefrø til at lave en ostekage skorpe. Mal dem først i en foodprocessor for at få den rigtige konsistens, og tryk dem derefter i en kageform.

Spaghetti med grøn pesto med skrællede hampefrø

  • Tilsæt hampfrø til pestoen. Tjek denne artikel for en enkel opskrift på en hampfrøgrøn pesto.
  • Forbered en frisk, citruslignende salatdressing med hampolie, frisk citronsaft, citronskal, salt, peber og hakket hvidløg.
  • Hvis du laver en krukke yoghurtdessert, skal du tilføje skrællede hampefrø mellem lagene af frugt og yoghurt. Drys derefter en knivspids eller to hampehjerter over desserten til sidst.
  • Rist hampefrøene og brug dem som fisk eller kyllingelag før bagning eller drys over avocado toast.
  • Lav energibid eller proteinbarer med skrællede hampfrø for at tilfredsstille eftermiddagstrang. Tilføj blot 45 g hampeproteinpulver eller malet hampfrø til din yndlingsopskrift for at tilføje 14 gram protein til snacken.
  • Opgrader din morgenmadsprodukt eller grød! Hvis du laver din egen sprøde korn hjemme, kan du også kombinere ingredienserne, som du ønsker.

Drys hampefrø og chiafrø over en grøn smoothie

legitimationsoplysninger:

De kardiale og hæmostatiske virkninger af kosten hampfrø“- Delfin Rodriguez-Leyva & Grant N Pierce

Virkninger af blød hampfrøkapsel på koloniontransport hos rotter“-Xiao-Fang Lu, Meng-Di Jia, Sheng-Sheng Zhang, Lu-Qing Zhao

“Hampfrø Phenylpropionamider Sammensætning og virkninger om hukommelsesdysfunktion og biomarkører for neuroinflammation induceret af lipopolysaccharid hos mus “- Yuefang Zhou, Shanshan Wang, Jianbo Ji, Hongxiang Lou og Peihong Fan

Previous Post
35 ideer til efterårsdekorationer på sofabordet i stuen
Next Post
Lav “Pajaki” Mobilé – den polske lykke -charme som dekoration til forskellige lejligheder