15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Forbliver sund: vores krop har brug for disse vitale stoffer

Overskyet dage, kølig luft og svagere immunsystem: om efteråret og vinteren er vi mere modtagelige for forkølelse. Tilstrækkelig søvn og masser af motion er godt for krop og sjæl, men de vitale stoffer, som vi indtager gennem kosten, holder vores immunsystem i form. I artiklen vil vi fortælle dig, hvilke aminosyrer, mineraler, sporstoffer og sekundære plantestoffer, der er afgørende for vores krop, og hvordan vi forbliver sunde i den kolde årstid.

Bliv sund: hvad er vitale stoffer, og hvordan kan vi forsyne vores kroppe med dem?

sund ernæring er vigtig for kroppen og immunsystemet

Samlebetegnelsen “vitale stoffer” refererer til alle de vigtige mikro- og makronæringsstoffer, som vores krop har brug for. Den menneskelige organisme er i stand til kun at producere nogle få af dem selv. Størstedelen skal hentes gennem mad. På trods af den brede vifte af fødevarer, der findes i helsekostbutikker og supermarkeder, kan der i nogle tilfælde være underskud. For det meste skyldes det, at de individuelle behov er større end gennemsnittet, at vi spiser forkert, eller at vigtige vitaminer og mineraler går tabt under tilberedningen. Især ved større underskud kan familielægen anbefale indtagelse af vitale stoffer i form af kosttilskud ud over en ændring i kosten.

forblive sunde, hvilke vitale stoffer der holder vores krop i form

Hvis du er afhængig af visse kosttilskud, skal du være særlig opmærksom på den høje kvalitet, når du køber dem. Vitale stoffer af høj kvalitet laboratorietestes, undersøges for tungmetaller og fremstilles i overensstemmelse med strenge hygiejnestandarder. på edubily.de For eksempel er der ikke kun kosttilskud at vælge imellem. Grundlæggerne har sat sig det mål at give brugere af sundhedsportalen et indblik i de biologiske processer i den menneskelige organisme. Derfor udvides tilbuddet til at omfatte flere bøger om emner som ydeevne, metabolisk sundhed og stofskifte.

Vær sund: de vitale stoffer på et øjeblik

Aminosyrer og vitaminer og sunde tarmbakterier forbliver sunde

De vitale stoffer omfatter de essentielle aminosyrer, sunde tarmbakterier, nyttige mineraler og plantestoffer samt proteiner og vitaminer.

1. aminosyrer. De understøtter kroppen i dannelsen af ​​kroppens egne proteiner. De er ansvarlige for produktionen af ​​hormoner, regulerer cirkulationen og fremmer immunsystemet. Den menneskelige organisme producerer selv tolv af de essentielle aminosyrer. De resterende otte skal indtages gennem mad. Eksempler: Taurin kan øge ydeevnen og er derfor indeholdt i mange energidrikke, citrulin fremmer blodcirkulationen og glutamin har en positiv effekt på cellevolumen.

Levere vitale stoffer gennem kosttilskud og ernæring

2. Sunde tarmbakterier regulere tarmfloraen og styrke kroppens forsvar. Sådanne sunde tarmbakterier er f.eks. Mælkesyrebakterier som Bifidobacterium lactis, Lactobacillus plantarum og Saccharomyces boulardii.

3. Mineraler fremme stofskiftet og holde vores immunsystem i form. Dette inkluderer vital magnesium, som er ansvarlig for muskel- og nervefunktion. Jern understøtter produktionen af ​​fagocytter, der eliminerer patogener i kroppen, og calcium er ansvarlig for knogledannelse.

Olivenbladekstrakt er sundt og indeholder vigtige vitale stoffer

4.. De sekundære plantestoffer, dem, der indtages med mad, siges at have antiinflammatoriske egenskaber. Oleuropein, en aktiv ingrediens udvundet af olivenblade, siges at hjælpe med at regulere blodsukkerniveauet og sænke kolesterolet.

vær sund, spis grøntsager og frugt regelmæssigt

5. Proteiner er afgørende for vores krop. De anses for at være byggestenene i celler. Sund hud og stærke muskler er kun mulige gennem en sund kost med proteinrige fødevarer.

6. Til gruppen af ​​vitale Vitaminer omfatter vitamin A, vitamin B, vitamin C, vitamin K og vitamin D -gruppe (vitamin D2 og vitamin D3). Måske er mindre kendt K-vitamin, som er ansvarlig for blodpropper.

Previous Post
35 ideer til efterårsdekorationer på sofabordet i stuen
Next Post
Lav “Pajaki” Mobilé – den polske lykke -charme som dekoration til forskellige lejligheder