15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kan nødder hjælpe dig med at tabe dig? Ja, hvis du undgår disse 5 fejl!

Nødder har nogle gange et dårligt image i diætverdenen: de har et højt fedtindhold og har en høj energitæthed, hvilket betyder, at selv en lille portion giver mange kalorier. Men en voksende mængde forskning, der viser det mulige Fordele ved sunde nødder Hvordan fremhævelse af pistacienødder, mandler og cashewnødder, mens du taber dig, har været med til at ændre den måde, vi ser på tingene på.

Nødder kan være en del af en vægtstyringsplan og endda hjælpe med vægttab. Du er en kilde til vegetabilsk protein, sunde fedtstoffer og fibre, som holder dig mæt i lang tid og understøtter fordøjelsen. Undersøgelser viser også, at kroppen måske ikke rent faktisk får alle kalorierne fra nødder. En undersøgelse offentliggjort i American Journal of Clinical Nutrition i august 2012 viste, at op til 20 procent af kalorierne er ufordøjede.

Nødder kan hjælpe dig med at tabe sig

Derudover fandt en januar 2020 -undersøgelse i “Appetit”, at indtagelse af pistacienødder ikke påvirker kropsvægten. Testdeltagerne (30 raske præmenopausale kvinder) tog ud over deres sædvanlige kost i en periode på 12 uger 44 g pistacienødder (250 kcal) om morgenen til sig selv. De fik lov at spise, hvad de ville, resten af ​​dagen. Dem, der spiste pistacienødder dagligt som en morgensnack, følte sig mætte længere og spiste færre kulhydrater. Indtagelsen af ​​umættede fedtsyrer, linolsyre, thiamin, pyridoxin, kobber, mangan og zink var også betydeligt højere end i kontrolgruppen.

Så nødder kan virkelig hjælpe dig med at tabe sig! Der er dog et par mulige fejltrin, der kan forhindre dig i at nå dine mål. Her er 5 fejl, som du bør undgå, hvis du vil tabe dig sundt.

1. De tror, ​​at fedtet i nødder gør dig tyk

sunde fedtstoffer er gode til vægttab

Undgå fedtholdige fødevarer som Olivenolie, avocado og nødder er en forældet tankegang.

Kostfedt er en vigtig energikilde og sætter kroppen i stand til at fungere korrekt. Bestemte sunde fedtstoffer, ligesom omega-3’er, tilbyder yderligere fordele ifølge American Heart Association, såsom: B. Reducering af risikoen for hjertesygdomme og slagtilfælde. På grund af dette er fedtholdige fødevarer en integreret del af mange moderne kostvaner.

Nutrition and Dietetics Academy anbefaler, at 20 til 35 procent af dit daglige kalorieindtag består af fedt. Så hvis du spiser omkring 2000 kalorier om dagen, er det 45 til 77 gram fedt om dagen. Til sammenligning: En portion valnødder indeholder 19 gram fedt, hvilket ifølge denne anbefaling er ideelt.

2. Du ved ikke, hvor mange nødder der er sunde hver dag

hvilke nødder og hvor meget man skal tabe sig

En håndfuld nødder svarer til cirka 25-30 gram og har cirka 160 til 200 kalorier. Ifølge anbefalingerne for sund kost er dette den optimale portion om dagen for en voksen.

Med nødder er det svært at estimere portioner, hovedsageligt på grund af antallet af nødder pr del meget forskellig fra møtrik til møtrik er. Da pistacienødder har en skal, ser portionen større ud. For at undgå at fylde dig med nødder må du ikke spise dem lige ud af posen; læg præcis det, du har brug for, i en lille skål.

hvor mange nødder dagligt sunde

Eksempler på en sund portion nødder om dagen:

20-24 mandler

6-8 paranødder

45-47 pistacienødder

16-18 cashewnødder

10-12 macadamianødder

18-20 hasselnødder

15-18 pecanhalvdele

8-11 valnødhalvdele

150-157 pinjekerner

3. De ser kun nødder som en snack

Blød ost med laks og pistacienødder

Hvis du kun ser på nødder som en snack, får du ikke nok af deres potentiale. Nødder er en lækker snack i sig selv, men det Madlavning med nødder bringer sprødhed til dine retter sammen med en ekstra dosis sunde næringsstoffer.

Brug gennemblødt Cashewnødder til en vegetabilsk ost eller hakkede pistacienødder som Skorpe til bagt laks.  Det er endnu lettere, hvis du kan Valnødder som topping til dine salater eller Cashew nødder Rør i en kyllingegryde. Dette er blot nogle få af måder, nødder kan indarbejdes i din kost.

4. Du spiser krydrede eller saltede nødder

Undgå krydrede nødder, når du taber dig

Nødder består af omkring 90 procent fedt. Så det er ikke nødvendigt at tilføje mere fedt ved at røre nødder i fedt. Spis i stedet rå eller tørrede ristede nødder. Hvis der kun står “Ristet på pakken”, skal du kontrollere ingredienslisten for at se, om der er tilsat fedt.

Du kan også finde mange på markedet smagsvarianter, såsom B. ristet i honning eller glaseret. Disse kan indeholde en høj andel tilsat sukker. Selvom ristede eller rå nødder er de sundeste, kan du forkæle dig selv med kandiserede nødder i ny og næ. Du bør dog kigge efter muligheder med minimalt tilsat sukker – kun et til to gram pr. 100 gram.

Andre varianter som chili eller grill kan indeholde høje niveauer af salt og andre tilsætningsstoffer. Hvis du spiser saltede nødder, skal du også være på det Saltholdighed især hvis du har forhøjet blodtryk. Det er bedst at bruge usaltede eller kun let saltede nødder. Igen bør du altid kontrollere ingredienslisten for at se, om der er tilsat salt.

5. Du spiser nøddesmør med tilsat sukker

Hjemmelavet nøddesmør lavet af pistacienødder og hasselnødder

Mandelsmør og cashewsmør er lækre og har en bedre fedtsyreprofil i forhold til jordnøddesmør. De er også en nem måde at få din daglige portion nødder på.

Nogle mærker af nøddesmør indeholder det dog tilsat sukker. Du finder dette oftere med nøddesmør med vanilje eller kanel, men sukker tilsættes også ofte til simple nøddesmør. Du burde også være tændt tilsat fedt og olier Vær opmærksom på nøddespreder. Som med de nødder, der er ristet i olie, er det ikke nødvendigt at tilføje olie til fødevarer, der allerede indeholder et højt indhold af sunde fedtstoffer.

For at undgå tilsat sukker skal du altid læse ingredienslisten, når du køber nøddesmør.

Previous Post
Lav dine egne øreringe: enkle DIY -instruktioner og masser af moderigtig inspiration!
Next Post
Seje skolemorgenmadsideer til snacks samt tips og tricks til den perfekte brødkasse