15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Seje skolemorgenmadsideer til snacks samt tips og tricks til den perfekte brødkasse

Vi har allerede forklaret, at især med børn (men ikke kun) spiser øjnene også, og appetitten kommer især, når maden serveres på en visuelt interessant måde. I dag vil vi gerne give dig et par fede og lækre ideer til skolemorgenmad – fra tips til design af madpakken til kreative arrangementer og opskrifter, viser vi dig, hvordan du kan tilskynde din kæreste til at indtage en sund og afbalanceret kost. Præcis hvad de små og voksende kroppe har brug for! Lad dig inspirere og gør hver morgenpause til en lille overraskelse!

Ideer til skolemorgenmad – madpakken

Skolemorgenmadsideer og hacks til børn og forældre

Madkasser er ikke længere bare en simpel æske. I dag er de farverige (hvis det ønskes) og også udstyret med forskellige rum (bento) og endda bestik. De bedste forudsætninger for at sammensætte forskellige ideer og slik til skolemorgenmad uden at alt blandes med den mindste bevægelse. På den måde forbliver druerne i deres rum, smørrebrødet falder ikke fra hinanden og endda saucer til dypning forbliver på plads.

Opret emner med værktøjer

Ideer til morgenmad på skolen - skab fans med silikone muffinkopper

Men selvom emnerne ikke er nok til dig, er der et par enkle værktøjer, du kan bruge. For eksempel får du med enkle muffinsforme lavet af silikone ekstra rum til småting samt med metalkopper til crème caramel. Eller hvad med større cookie cutters, der også er velegnede til opdeling? Kreativitet er påkrævet, for det er netop det, der imponerer børnene. Og de kan endda hjælpe med implementeringen af ​​skolemorgenidéerne.

Skriv beskeder

Ideer til skolemorgenmad med beskeder og kærlige beskeder

Ikke kun den pænt arrangerede og lækre morgenmad til skolen er en glæde. Andre kærlige detaljer lader også dit solskin skinne, når du åbner brødkassen. Læg et stykke papir med et lille budskab i låget på krukken (“God fornøjelse i skolen”, “Mor elsker dig”, “Nyd dit måltid”, “Jeg er stolt af dig” osv.). Hvis brødkassen er lavet af metal, kan du også bruge en skrivbar magnet til dette formål eller fikse sedlen med en magnet. Eller forvandle det til et spil ved at sammensætte beskeden med “male med tal”.

Fed pakke tak?

Lav din egen fede pakke med en svamp, vand og frysepose

Selvfølgelig kan du få en lille køletaske og gemme brødkassen i den. Men det ville selvfølgelig betyde endnu mere bagage til det lille barn. Så lad det stå med madpakken, og opgrader det i denne henseende. Men hvor kan du finde en cool pakke, der er lille nok, men som også holder sig kølig længe nok? Du gør det bare selv! Du mangler:

  • svamp
  • vand
  • Plastposer / fryseposer

Ideer til skolemorgenmad - hack til frisk mad med en DIY DIY -pakke

Til disse idéer til skolemorgenmad skal du tage enkle svampe til opvasken og lægge dem i en lille skål med vand i 5 minutter, så de kan opsuge. Kom derefter en svamp i hver af fryseposerne og kom dem i fryseren. Hver svamp skal fryse der mindst natten over. Næste morgen skal du blot placere svampen og posen i et frit rum i brødkassen, hvor den vil holde maden frisk og kølig i lang tid. Svampen kan bruges igen og igen.

Sund skolemorgenmad – ideer til kreative snacks

Skær frugt ud og arranger maden på en visuelt attraktiv måde for børn

Selvfølgelig kan du også bare skære frugt og grønt i små stykker, men ærligt talt, ville du ikke selv finde det mere interessant, hvis stykkerne havde en mere usædvanlig form? Skær frugten i skiver og brug cookie cutters til at skære stjerner, hjerter eller endda simple cirkler ud! Til gengæld ser honning og vandmeloner meget interessant ud i form af kugler. Du behøver ikke at være en professionel carver for at arrangere frugt på en interessant måde og bruge den til kreative ideer til morgenmad på skolen.

Sunde snacks til skolen – tips og opskrifter til frokost

Lav sjov mad til børn med disse originale ideer

Lav selv 8 sunde snacks til skolen med opskrifter på mellemmåltider

Du kan også arbejde med ost eller sandwich på samme måde. De kan alle let rives ud. Men hvis der ikke er tid, behøver det ikke altid at være særlige former. Nogle gange er det nok, hvis brødet blot skæres i små stykker for at tilskynde børnene til at spise.

Wraps i stedet for sandwich

Forbered tortilla wraps i stedet for sandwich

Det behøver ikke altid at være den klassiske sandwich. Gør dit barns morgenmad varieret ved at putte noget andet i kassen. Wraps lavet af tortillaer er for eksempel gode skolemorgenidéer og kan også toppes med en bred vifte af delikatesser. Derefter ruller du dem bare op og skærer rullen i mindre stykker. Denne lille størrelse passer perfekt ind i brødkassens rum. Eller hvad med dette for en ændring:

Sund skolemorgenmad til folkeskolen med kringlepinde

Ideer til skolemorgenmad - kringle stikker topping som sandwich som et alternativ

Kringelstænger og kringler er populære blandt børn og også ekstremt velsmagende, og du behøver ikke mere tid til topping eller en simpel sandwich. De perfekte ideer til skolemorgenmad! Skær pinden halvt på langs, dæk den med flødeost og top den med de sædvanlige ingredienser som ost, pølse, salat, agurk eller hvad de små kan lide. Læg derefter de to halvdele sammen igen som en sandwich, kniv dem ned og skær dem i mundrette stykker.

Skole morgenmad opskrifter – forretter lavet af butterdej

Tilbered en lækker skolemorgenmad med butterdej, pølse og ost i muffinformen

Det er her muffinsagerne, som vi nævnte ovenfor til idéer til skolemorgenmad, spiller ind. De er ikke kun ideelt egnede som et rum til frugt og grønt. Du kan også bage lækkerier til skolen i den. Til en skolemorgenmad uden brød, for eksempel, tag et stykke butterdej og smør ost og krydderier, skinke eller anden pølse og andre (eller andre) ingredienser, hvis du vil. Rul lagen op og skær den resulterende rulle i mundrette stykker, som du derefter lægger i muffinset, pensler med æggeblomme og bager i cirka 20 minutter ved 200 grader. Lad de færdige bid afkøle i formene og kom dem som de er i madpakken.

Minisandwich på et spyd

Sandwich på spyd med grøntsager som alternativ til den kedelige sandwich

Et spyd med brødskive, pølse, ost og friske grøntsager er endnu et vidunderligt alternativ til den normale sandwich. Det ser interessant ud og smager intet som det klassiske – trods alt kan du også toppe brødet efter din smag. Vælg mindre stakke, og brug børnevenlige spyd i stedet for de kedelige tandstikkere. men Opmærksomhed: Brug ikke spyd på små børn!

Beskyt æbler mod misfarvning

Ideer til skolemorgenmad - trick, hvordan man pakker æblet ind og beskytter det mod misfarvning

Æbler bliver brune efter et stykke tid. Dette sker meget hurtigt, især med de ubehandlede fra din egen have. Hvis du skærer dem i stykker, kan de se temmelig ubehagelige ud for barnet ved morgenmaden (selvom de faktisk stadig er spiselige). Er der nogen praktiske ideer til skolemorgenmad, der kan bruges til at forhindre dette? Ja, med et simpelt trick: skær æblet, men sæt det tilbage i æsken hele. Som den?

Sæt det skivede æble sammen igen og bind det med elastik

Skær det i stykker omkring kernekroppen. Du kan også bruge en særlig æbleskærer til dette formål, hvis du vil have den til at være særlig hurtig. Tag derefter ikke de enkelte dele fra hinanden, men sæt dem sammen igen. For at de enkelte dele ikke falder fra hinanden igen, skal du blot binde dem med et gummibånd.

Kunst på bananskallen

Ideer til skolemorgenmad til bananer - Tegn på skrællen med en tandstikker

Det faktum, at du kan sammensætte skolemorgenmaden til børn på en kreativ måde og designe en lang række motiver, er nok ikke noget nyt for dig. Du har sikkert set nogle originale ideer til skolemorgenmad. Hvad du dog måske ikke har set, er kunst på bananskallen. Virkelig original, ikke sandt! Den samme egenskab ved hurtig modning i luften, som æblet besidder, kommer dig til hjælp. Med et tandstikker eller en nål kan du skrive små designs, mønstre og endda beskeder på bananskrælen. Efter kort tid bliver linjerne brune og bliver virkelig synlige. Perfekt til tematiske designs (f.eks. Halloween kommer snart)!

Forresten: bananer er normalt for store til at passe i en morgenmadskasse. Det er derfor tilrådeligt blot at skære disse ikke -skrællede i mindre stykker. Skallen kan skæres på langs ét sted, så det er lettere for små børns hænder at skrælle den senere.

Smoothie som ideer til skolemorgenmad

Lav en sund skolemorgenmad med smoothie -isterninger til at drikke eller til yoghurt

Smoothies er populære blandt unge og gamle og er en rigtig god morgenmad, da de giver os masser af vitaminer og energi lige i starten af ​​dagen. Men du har ikke tid og lyst til at snippe frugt til en smoothie hver morgen udover morgenmad. Den gode gamle fryser kommer til undsætning. Forbered let smoothien på forhånd og frys den i form af isterninger.

Du kan derefter simpelthen fylde disse isterninger som idéer til skolemorgenmad i en flaske før skolen. På grund af deres lille størrelse optøer de ret hurtigt. Derefter kan du drikke smoothien eller endda blande den med naturlig yoghurt til morgenmad for en frugtig smag.

Ideer og tricks til skolemorgenmad – hvordan man rengør dåsen og fjerner misfarvning

Skær søde dinosaurer ud af sandwich til brødkassen

Før eller siden sker det uundgåelige: madpakken bliver misfarvet på grund af forskellige farvestoffer og ser ikke længere særlig appetitlig ud. Mange smider dem så bare i skraldespanden, hvilket ikke bare er helt unødvendigt, men også ikke særlig miljøvenligt. Prøv i stedet at gemme kassen med et simpelt trick uden hårde kemikalier. Alt du har brug for er:

  • vand
  • Opvaskemiddel
  • Køkkenpapir

Enkle ideer til en interessant morgenmadspakke - læg et hjerte på en osteskive

Det bruger du også, ikke? Men sandsynligvis ikke rigtigt. Først og fremmest skal du forberede en opløsning af opvaskemiddel og varmt vand. Du fylder kassen med dette, hvorefter du lægger et par stykker køkkenpapir i den. Luk dåsen tæt med låget, og begynd at ryste den godt. Efter cirka et minut kan du tømme dåsen og beundre de pletfrie overflader. Og det behøvede du ikke engang at skrubbe for!

Placering af dåsen i direkte sollys bør også hjælpe med at forhindre misfarvning. Det stærke sollys siges at have en blegende effekt.

Lav ristet brød som en ugle med grøntsager

Spis med sjov!

Idéer til skolemorgenmad - skær sandwich ud med interessante former

Previous Post
Terrassedesign med træ – 30 inspirerende ideer
Next Post
Mørk vinduer: Disse tips sikrer en afslappet søvn!