15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Gør haven farverig om efteråret med blomster og planter

have i efteråret have design-tips-blomst-ideer

Enhver, der nød en farverig, blomstrende have hele foråret og sommeren, ville naturligvis gerne beholde den sådan i efteråret. Det er ikke ligegyldigt, om du vælger virkelig blomstrende prøver eller dem med farvede blade. Men hvad planter du i Have i efteråret? Vi vil gerne præsentere dig for nogle interessante ideer til at kombinere planter om efteråret, som imponerer med deres betagende farver, og som du er velkommen til at prøve i år. Disse er enårige såvel som flerårige planter, så du enten kan oprette nye kompositioner hvert år eller nyde den samme sammensætning i mange år.

Smuk have i efteråret – farve grøn og Burghunder

have i efterår farvet brændenælde-burgunder-farve-blaetter-smuk

Burghunder er den perfekte farve til efteråret. Så hvis du planter forskellige eksemplarer i efteråret, bør repræsentanter med disse rødlige blade absolut ikke mangle. Her har du et stort udvalg af farvede brændenælder (Solenostemon), blandt hvilke varianterne er næsten uendelige. Sorten “Lancelot” er særlig smuk, men du kan også kombinere den. Ud over en naturlig havesti er planterne til haven særligt effektive om efteråret.

Hvordan pynter jeg min have med planter om efteråret?

have i efterår salvie-rød-farve-efterår-design

Du kan kombinere “Lancelot” meget godt med salvien (Salvia). På den ene side danner dette en kontrast med sine grønne blade, men på den anden side også tilpasser sig Burghunder med blomsterne i varme farvenuancer. Disse årlige arrangementer for haven i efteråret kan gentages hvert år eller simpelthen implementeres i en anden seng det næste år.

Lilla, gul og blå

have i efteråret dahlia-mystisk-illusion-mørke-blade-gule-blomster

Den farvede brændenælde “Black Prince” er en anden smuk variant, som du kan udvide dine grønne planter med. Kombiner dette med den sortbladede dahlia “Mystic Illusion”, som også har lyse gule blomster. Mealy salvie kan repræsentere den blå farve. Denne plante til haven i efteråret består af blålige blomster og grønne blade.

Lilla og rød

have-efterår-taro-mørk-elefant-øre-havearbejde-pleje-tips

Med sin bladform minder taroen om elefantører. En blomstrende have om efteråret opnås også, hvis du kombinerer den orange duftende brændenælde (Agastache cana) med taroen (Colocasia esculenta) og frem for alt varianten “Black Magic” med sine mørke, lilla blade og en rødfarvet brændenælde. Du får en unik farvekombination til arrangementet i din have, som også imponerer med en smuk tekstur.

Lilla og lilla

have-efterår-indigo-salvie-blå-sommerfugl-sengetøj-design-inspiration

Det afrikanske pennonrensergræs (Pennisetum setaceum) “Rubrum” kan suppleres på mange måder i din have om efteråret med andre planter. Vælg mellem Indigo Sage (Indigo Spires), Strobilanthes dyeranus med sine lilla stribede blade og Taro eller, bedst af alt, alle tre eksemplarer. Til baggrunden i sengen kan du også vælge lampens renere græs (Pennisetum) “Vertigo”.

Buske

have-efterår-thunberg-barbær-rød-busk-planter

Hvis du ikke vil undvære prydbuske, anbefaler vi Thunberg berberis (Berberis thunbergii), som du kan forme til interessante bolde. Med grønne hække eller andre buske i baggrunden kommer barbæren gennem de røde blade i Have i efteråret meget godt udtryk. Kuglesnittet forhindrer også, at busken spredes uforstyrret, da dannelsen af ​​frugter stoppes.

Hækplanter

have-efterår-julianer-barbær-snit-gule-blomster-attraktive

I efterårshaven kan den japanske kristtorn (Ilex crenata), spindelbusken (Eunonymous) “Manhattan” og Julianes berberis (Berberis julianae) også føjes til den samme seng, som barbæren er placeret i. Disse buske imponerer med deres tekstur og farve, er stedsegrønne og vokser meget lave, så du nemt kan udfylde små åbne rum med dem.

Rød, gul og sølv

have-efterår-zinnia-farver-rød-lime-farverig-blomsterbed-design

Den bedste måde at pynte haven på i efteråret er med planter og blomster. Hvis du gerne vil gøre dette og plante nye eksemplarer i efteråret, har vi også nogle tips til dig i farvekombinationen rød-gul-sølv. Zinnias (Zinnia) er imponerende blomster, sorten Bernarys Giant med rød blomsterfarve endnu mere. Kombiner denne stærke farve med den grålige Centaurea gymnocarpa samt de lime-grønne varianter af zinnias “Envy”.

Design baggrunden

have-efterårspidset tiger-solhat-pryd-græs-grønt-ideer-kombinere

Lampen renere græs “Vertigo” er igen velegnet til baggrunden. Du kan kombinere dette med den gulblomstrede snitbladede coneflower (Rudbeckia laciniata) og en sølvbladet solsikke (f.eks. Helianthus argophyllus). De er høje planter til haven i efteråret, så du kan bruge dem til perfekt at dekorere bagsiden af ​​bedet, uden at blomster og planter går tabt i al farveblandingen.

Orange, gul og lime

have-efterår-skiftende roser-flamme-farver-gul-orange-rød

Design sengen i haven i efteråret fra forside til bagside på følgende måde: først den imponerende lantana med sine flammefarvede blomster, derefter den storslåede arctotis i en rød-orange farve, den mexicanske kæmpe sysop (Agastache mexicana) i lys orange og den indiske mælkeblomst (Asclepias curassavica), der meget ligner farven den skiftende rose.

Blomster til haven i efteråret

have-efterår-sød-kartoffel-sarker-øm-blomster-pleje

Til tredje række vælges den spredte søde kartoffel (Ipomea batata) og mere præcist varianten “Sweet Caroline Bronze”. Endelig er der et par farvede brændenælder, kun denne gang i en grøn farve med plettede blade for at give lidt variation i sengen fuld af varme nuancer. Dette gør haven til en rigtig perle i efteråret.

Pink, fuchsia og lime

have-efterår-sfærisk amarant-blomster-bland-pink-blomsterbed

Det kan være svært at finde en ægte pink. Det meste af tiden har blomsterne en skygge, der får dem til at se blålige eller rødlige ud. I haven om efteråret skal du lave et bed af honningbusken (Melianthus major) til forgrunden og perillen med sine mørke blade. Du kan tilføje en lyserød accent med edderkoppeblomsten (Cleome), som du kan kombinere med salvie “Waverly”, kugle amaranth (Gomphrena), sød kartoffel “Dwarf Marguerite” og den vilde artiskok (Cynara cardunculus).

Blegrosa og himmelblå i efterårshaven

have i efteråret browallia-blå-lilla-roer-design

Hvis du foretrækker pastel nuancer til din have i efteråret, anbefaler vi den attraktive verbena “Lavender Cascade” med sine lyserøde blomster. De ser vidunderlige ud i kombination med det flade øregræs (Chasmanthium latifolium) og det himmelblå browallia (Browallia americana). Resultatet er en romantisk flamme af farver, der får den grå himmel til at se meget venligere ud i efteråret.

Gul og blå

have-efterår-sterntaler-lav-frodig-grøn-blaetter-lime

Med denne variant til sengen i haven i efteråret kan du bruge indigo salvie igen. Sterntaler (Melampodium) sætter en stærk gul kontrast til sine blå blomster, mens den farvede brændenælde “Lancelot” og den søde kartoffel “Dwarf Marguerite” øger volumen og dermed sikrer en perfekt konsistens. På denne måde kompenseres for den ikke så frodige vækst af de to første prøver.

Gul, lime og lilla

have-efterår-japansk-kristtorn-pryd-busk-stedsegrøn plante

Opret en hæk af japansk kristtorn (Ilex crenata) og beskær den regelmæssigt for at holde den lille. Desuden plant dahlia “Mystic Illusion” i haven i efteråret, hvis pragt vil begynde at glæde dig omkring Halloween. Opret også en blanding af de lilla-farvede papegøjeblade (Alternanthera dentata), de grønne, limefarvede brændenælder og den grønne harpebusk (Plectranthus forsteri). Guarani salvie “Royal Purple” er velegnet til baggrunden..

Insekter i haven

have-efterår-koecherbluemchen-trompet-form-rød-orange

Hvis du også vil tiltrække insekter i din have om efteråret, har du brug for blomster med masser af nektar. Blæksprutte (Cuphea platycentra) med sine rødorange blomster er meget velegnet. Kombiner med salvie, agastachia og løveører (leonotis) og skab en flot blanding af farver.

Previous Post
Fremragende moderne arkitektur – kysthus i Sydafrika
Next Post
Store nisser laver kunsthåndværk af forskellige materialer – 4 gør -det -selv -ideer til jul