15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Store nisser laver kunsthåndværk af forskellige materialer – 4 gør -det -selv -ideer til jul

De svenske nisser erobrer mange og flere menneskers hjerter og stuer, og når man tænker på, hvor søde de er, er det ikke underligt. Vi har allerede vist dig, hvordan du kan lave nisser til udendørs. I dag viser vi dig et par måder, hvordan du kan lave de søde, skandinaviske julenisser til indendørs brug og mere præcist, hvordan du kan lave store nisser.

Tinker store nisser – instruktioner til forskellige materialer

Store nisser laver kunsthåndværk af sokker, træ og filt med instruktioner

Typiske træk ved nisserne er den spidse spidse hat, hvorunder kun næsen og skægget kan ses. Ved hjælp af en lang række materialer kan du selv lave sådanne nisser. Det betyder, at du ikke nødvendigvis skal skaffe nye materialer til projektet. Nogle instruktioner er også velegnede til genbrugsprojekter – brug bare ting, som du ikke længere bruger og ellers ville smide. Og hvis du ikke har nogen udendørs dekoration endnu, kan du også lave store nisser udenfor med det samme.

Store nisser laver kunsthåndværk af filt og rester af stof

Tinker store nisser - enkel håndværkside med styrofoamkegle, rester af stof og filt

DIY -nisserne er særligt velegnede, hvis du stadig har et par stykker stof liggende, der er for små til at sy tøj, men også for godt til at smide. Da julenisserne ikke har brug for meget stof, kan det godt være, at de bliver nok. Hvis du vil lave store nisser med en særlig spids hat som denne, har du brug for:

 • Skumkegler af enhver størrelse (i eksemplet 23 cm og 43 cm høje)
 • Stoffer
 • Følte mig grå (eller enhver anden farve)
 • hvid kunstpels
 • sort filt
 • Stifter
 • Trækugle
 • tyk ledning
 • Rotary cutter og passende måtte eller stofsaks
 • Varm lim og pistol
 • Stifter
 • valgfrit: Julepynt til at dekorere den spidse hat

Tinker store nisser – instruktioner

Instruktioner om, hvordan man laver store nisser og et falskt pelsskæg

Skær et trekantet stykke ud af stoffet, der er lidt større end keglen, så de to sider kan overlappe hinanden. Spred varm lim langs stoffets kant og læg keglen ovenpå for at holde stoffet på plads. Rul derefter keglen over stoffet for at vikle det, læg også lim på den anden ende af stoffet, og fortsæt med at rulle, så denne ende også fastgøres til keglen. Sørg for, at stoffet er trukket stramt. Skær simpelthen det overskydende stof af i bunden af ​​keglen.

Tinker store nisser - enkle instruktioner til begyndere uden at sy

Tag nu imiteret pels og placer den foran dig med pelsen nedad. Tegn skægget groft med en blyant (formen kan ses på billedet ovenfor) og skær det ud med rotorklipperen. Tryk ikke for hårdt, ellers klipper du også pelsen. Alternativt kan stofsaks bruges. Brug derefter den varme lim til at lime skægget på keglen (hvis du vil, kan du først fastgøre det med stifter og prøve, hvor du bedst kan lide det.

Brug ethvert materiale til at lave julenisserne

Klip et stykke wire omkring 17 cm langt og indsæt det i toppen af ​​keglen. Nu skal du stadig lave nissehatten, som du bruger den grå filt til. I eksemplet blev der brugt et 50 cm langt og 15 cm bredt (på det bredeste sted) stykke, men du kan også bruge dine egne mål. Sæt filten rundt om toppen af ​​keglen og tråd og lim enderne sammen. Du kan trimme toppen af ​​hatten lidt, hvis du vil.

Store nisser tinker med forskellige størrelser til at dekorere vinduerne

Skær nu øjnene ud af den sorte filt (en hulning er også egnet til dette formål). Du kan nåle eller lime disse til keglen med stifter. Lim derefter trækuglen til næsen og dekorer hatten, hvis du vil, med julepynt.

Svenske nisser gør dørstop

Lav din egen nøgle til døren med skæg i julegave

Glem ikke også at udskifte dørstoppen med en julemodel i juletiden. Til dette vil vi gerne anbefale følgende DIY dørprop, som du let kan efterligne. Du kan også lave store nisser at give væk. Du mangler:

 • Stof til kroppen
 • Følte for nissehatten
 • Kunstskind
 • saks
 • Korn af ris eller bønner
 • Fiberfill
 • nål og tråd
 • Trækugle eller bobble til næsen
 • Styrofoam -bold til hovedet
 • varm lim

Lav en pose af stof og fyld den med ris efter vægt

Hvis du vil lave store nisser til at bruge som dørstop, kan du vælge enhver størrelse, der passer til dine behov. Du har også frit valg med hensyn til stof og filtfarve. Klip et rundt stykke stof ud (i eksemplet blev en diameter på 25 cm valgt). Det behøver ikke at være perfekt formet. Tråd en tråd ind i nålen, og bind en knude for enden af ​​tråden. Du skal nu sy langs kanten af ​​cirklen for at lave en pose, som du kan lukke.

Lav selv julepynt - skandinaviske julenisser som en sjov idé

For at gøre dette skal du gradvist lave folder, stikke nålen igennem den. Eksemplet viser tydeligt, hvad der menes. Hvis du har gjort alt korrekt, skal posen lukke, når du trækker i tråden. Men før du lukker hullet helt, skal du fylde det med ris eller bønner og vat for at tilføre mere vægt. Træk nu i tråden for at lukke åbningen og knyt en knude.

Doorstop Gnome som en praktisk dekoration til jul

Lim nu styrofoamkuglen til hovedet på den resulterende krop. Skær et trekantet stykke af kunstpelsen, pas på ikke selv at klippe pelsen og lim skægget, du modtog, til bolden. Nu skal du stadig lave hatten til nisser af filt. Form filten til en kegle og skær overskydende filt af. Lim hætten på bolden, og sørg for, at den delvist overlapper skægget. Tilføj nu næsen, dekorér hatten som du vil, og du er færdig!

Store nisser laver kunsthåndværk af træ

Lav selv julenisser af en gren eller træstamme med børn

Hvis du vil lave store nisser med børn som julepynt af træ, er disse varianter fra grene meget velegnede, da de er hurtige og lette at lave. Du har brug for grene af enhver længde og tykkelse, hvis øverste ende skæres diagonalt med en sav. Derefter kan børnene deltage i håndværk. Udover grenene har du også brug for følgende, hvis du vil tinker med store nisser og lave dem selv:

 • Filt eller andet materiale til hatten
 • Bobble til næsen (eller træbold)
 • Bomuldsuld eller kunstpels til skægget
 • varm lim
 • valgfri klokker til hatten

Du kan lave en hat af enhver længde af filten. Den laveste omkreds skal være et par millimeter større end grenens. Pin hætten på den skrå side af grenen. Lim derefter boblen på. Klip skægget ud af kunstpelsen (hvis du bruger vat, form et stykke efter eget valg) og lim det også til grenen. Hvis du vil, kan du tilføje en klokke til den spidse hætte.

Tip: Hvis du vil have nissen til at være ekstra stor, kan du bruge en træstamme i stedet for en gren. Hvis du laver træstammen nisser, kan du derefter bruge dem til at dekorere verandaen eller overdækket terrasse, da de kan være lidt for store til indendørs brug.

Tinker elver ud af sokker – vejledning

Gnome med en simpel strømpe som hat og gråt skæg

Hvis du foretrækker en mere afslappet hat, der hænger pænt ned i stedet for den lige spidsede hat, der stikker opad, kan du også lave store nisser af sokker. Alferne ser særligt charmerende ud med strikkede strømper, men normale eller populære kælestrømper er også ideelle. Men strømper bruges ikke kun til hatte. Sådan er den søde nisse lavet med en sok:

 • 1 sok til kroppen
 • 1 sok til hatten
 • 1 fine kvinders strømper til næsen (en normal sok er også velegnet)
 • varm lim
 • ris
 • Vatkugler eller vat
 • String eller elastikbånd
 • Kunstskind
 • valgfri ledning og bobble

Denne nisse består kun af strømper, så du behøver ikke andre stoffer (bortset fra kunstpels), hvis du laver store nisser af sokker. Det er en fantastisk måde at genbruge gamle sokker på. Tag sokken til kroppen og skær den lange del af over hælen. Fyld resten af ​​sokken med ris. Men gør dem ikke for fulde, så du kan binde dem bagefter.

Gråstrikkede strømper til afslappede nissehuer med klokker som dekoration

Lav nu næsen af ​​enhver strømpe. For at gøre dette skal du fylde strømpen med to eller tre vatkugler (afhængigt af hvor stor du vil have din næse), lidt vat eller med ris, trække strømpen pænt og stramt, så din næse er stram og binde den op . Skær derefter blot overskuddet af. Bind eller lim derefter den færdige næse til kroppen og mere præcist, hvor knuden er.

Skær et trekantet skæg ud af pelsen. Pas på ikke at klippe dit hår, ellers vil skægget glatte ud og ikke se så ægte ud. Lim skægget direkte under næsen.

En krammende sok dekoreret med knapper er en variant til den spidse hat

Endelig er alt hvad du behøver, hatten. For at gøre dette skal du tage sokken og denne gang afskære den under hælen. Fold derefter strømpen på langs i midten og påfør lidt lim i tåområdet. På denne måde danner du et spids hjørne. Tag derefter nissehatten på og ret den op. Når du er tilfreds med placeringen, limes hatten på. Du kan tilføje en pompon, hvis du vil.

Tip: Hvis du vil have hatten til at falde på en bestemt måde, kan du stikke et stykke ledning ind i nissen, inden du tager hatten på. Hatten kan derefter bukkes og formes efter ønske.

Tips til nisserne

Svenske nisser med skæg fra en moppe - original genbrugsidé

Som du kan se, er der ingen strenge regler for at lave det. Du kan lave store nisser, som du vil, ved at bruge og kombinere alle materialer. Så det er ikke nødvendigt at bruge kunstig pels til skægget. Udkanten af ​​en mops er også velegnet til dette formål, eller simple uldtråde. Skægget behøver heller ikke at være hvidt. Mørkegrå, sort, brun og endda rød er også ideelle. Og selvom den klassiske skandinaviske nisse ikke har arme og ben, betyder det ikke, at du alligevel ikke kan tilføje nogle til ham.

Kreative og fantasifulde nisser som skandinavisk julepynt

Lange ben kan hænge ned, når du placerer nissen på en vindueskarm, kaminhylden eller en specialfremstillet gynge til at hænge op som dekoration. Alferne er også meget glade for at blive placeret på en træskive. Men jule nisser er også smukke at se på på gulvet ved siden af ​​pejsen eller på sofaen, især i grupper. Derfor anbefaler vi, at du laver flere store nisser, mens du er ved det.

Grøn nisser med ben

Grøn nisser med hvidt og gråt skæg og opretstående hatte

Opsæt jule nisser i grupper

Store nisser laver kunsthåndværk med lange ben og spidse hatte

Søde, store nisser tinker indeni som julepynt

Lav selv julepynt om vinteren med børn som en gaveidé

Skæg i forskellige farver

Gnome skæg i forskellige farver og idé med fletninger

Skandinaviske nisser med hænder og fødder

Sød imp med hænder og fødder og en hængende kasket

Lav store nisser – skabelon til hatten

Printbar skabelon til julelverhatten

Previous Post
“Under Pohutukawa House” – Det eksotiske luksuriøse træhus
Next Post
Plantning af bladsalat – sorter og pleje af salatalternativet