15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Design af en forhave med grus: billeder, ideer og tips til en letplejet grushave

Har du aldrig tid nok til at passe din forhave og baggård? Havearbejde er ikke en let ting og kan være virkelig udmattende. Så du har mere tid til at slappe af i den friske luft og beundre din have, kan du prøve at oprette en letplejet forhave. Det betyder: små eller ingen græsplæner, færre planter og mere struktur. Og dette kan meget let opnås ved at designe forhaven med grus. Hvad du skal passe på samt mange inspirerende ideer og billeder kan findes i vores artikel.

Design af forhaven med grus: hvad taler for det?

Lille forhave med grus og letplejede planter

Hvis du leder efter et alternativ til grøn græsplæne til forhaven, skal du overveje grus til et moderne, let at vedligeholde landskab. Så snart du udskifter din græsplæne med et gruslandskab, er der ikke behov for konstant vedligeholdelse såsom vanding, slåning og gødning. Det betyder, at ukrudt og brug af pesticider hører fortiden til. Reduktionen i vand- og kemikalieforbruget gavner miljøet, især i de tørre sommermåneder. Derudover ser dit forhave-landskab velplejet ud uden al indsats.

Design forhaven med grus og plantebuske

Så hvis du har besluttet at designe forhaven med grus, kan du regne med mange fordele. Her er et overblik over de vigtigste:

 • Grushaven er let at vedligeholde og ser velplejet ud selv med få anstrengelser
 • Moderne look til forhaven
 • Velegnet til enhver havestil
 • Grus er billigere som gulvbelægning i forhold til belægning
 • Et lag grus balancerer temperatursvingninger i bedet og bevarer jordfugtigheden om sommeren
 • Hvis den er korrekt installeret, er der ingen problemer med ukrudt

Ulemperne ved grushaven

Tips og ideer til forhave design med grus og planter

Inden du prøver et havedesign med grus, skal du først finde ud af om de lokale byggekoder. I nogle forbundsstater er grushaver endda forbudt eller ikke tilladt. I hvert fald når ingen eller kun få planter blev brugt. For en grushave, der udelukkende består af sten, knust sten og grus uden vegetation kan være problematisk ud fra et økologisk synspunkt. Så hvad er ulemperne ved et havedesign, hvor sten og grus spiller hovedrollen?

Grushave foran huset uden planter.

Her er en oversigt:

 • Grushaver giver hverken mad eller husly til små dyr og insekter.
 • Sten opvarmes kraftigt om sommeren.
 • Grus og grus øger støjen fra biler.
 • Uden planter filtreres støvet i forhaven ikke.
 • Jordens frugtbarhed reduceres.

Må jeg designe forhaven med grus?

Forhave med grus og brosten plus planter

Selvom havedesignet med grus ser let ud at passe og struktureres, er det ikke tilladt overalt. I Baden-Württemberg og Sachsen-Anhalt er der for eksempel et fuldstændigt forbud mod grushaver i henhold til naturbeskyttelsesloven. Andre forbundsstater henviser til deres statslige bygningsregler, men planlægger at indføre et sådant forbud i den nærmeste fremtid. Men under hvilke omstændigheder er oprettelsen af ​​en grushave tilladt?

Design forhaven på skråningen med grus og græs

Sten- eller grushaver, hvor der er tilstrækkelige planter, tæller ikke med i definitionen af ​​grushaver og er udelukket fra forbuddet. Så hvis du vil gøre forhaven let at passe med grus, skal du absolut gøre brug af en beplantning.

Grus forhave – billeder og ideer som inspiration

Zen -have med grus skaber forhave

Kombinationen af ​​grus og planter ser moderne og velholdt ud i forhaven. Her vil du opdage nogle gode ideer, der illustrerer et forhave design med grus og passende beplantning.

Design forhaven med grus og græs

Forhave med grus design planter ideer og tips

Kombinationen af ​​grus og græs er en fantastisk løsning for alle dem, der ønsker et letplejet havedesign. Prydgræsser kræver betydeligt mindre vedligeholdelse end stauder eller buske og ser stadig meget smukke ud. Dette giver forhaven mulighed for at blive designet på en minimalistisk måde uden helt at skulle undvære planter.

Design forhaven med grus og græs

De smukkeste typer prydgræsser, der danner et godt partnerskab med grus, omfatter blandt andet blåsvingel, myggræs, switchgrass og blåstrålehavre.

Hvilke planter til grushaven?

Grus i forhaven ideer til design og plantning

I en grushave dyrkes hovedsageligt planter, der kan tåle dårlig, næringsfattig jord. Udover græsser omfatter disse også tørkeelskende arter som sedum (sedum) og huskage (Sempervivum). Disse planter opliver forhaven med grus og er også meget lette at passe og krævende.

Design forhaven med grus og barkdækning

Idé til havedesign til forhaven med grus og barkmuld

Udover grus betragtes mulch nu som en anden populær mulighed for design af forhave. Barken er meget dekorativ og kan bruges til at forskønne forskellige områder i haven. Imidlertid er dens anvendelse ikke begrænset til kun dekorative funktioner.

Grusfronthaver skaber en buet grussti

Den naturlige muld i haven giver også nogle fordele. Dette undertrykker f.eks. Ukrudt i senge, og det er også perfekt til mulching af en skyggefuld forhave på nordsiden.

Design af forhave med grus, når det er tilladt

I kombination med grus og forskellige planter ser barkflisningen bedst ud i forhaven. Der skabes vidunderlige farvekontraster, og du kan overveje et originalt havedesign, hvis du designer forskellige områder med grus og muld.

Moderne og dog naturligt: ​​forhave med grus og græsplæne

Ideer til forhaven med grus og græsplæne

Hvis du blot vil give forhaven et moderne præg, så kan du bruge grus specifikt til dette. Bliv krydret bedene med det eller opret en dekorativ kant til græsplænen. Kontrasten mellem den grønne græsplæne og de små sten skaber smukke farvede accenter i forhaven.

Design forhaven med grus og græsplæne. Træ i grusbedet

Du kan også bruge en grusbed til at fremvise et træ i forhaven.

Opret en grussti i forhaven

Grus havesti i kombination med barkmuldsbede

En klassiker i havedesign med sten er grusstien. Denne variant er betydeligt billigere end at lægge belægningssten og ser også meget romantisk ud. For at oprette en grussti i forhaven skal du først udgrave en del af stygulvet og lægge et lag grus under gruset. Dette gør havestien mere stabil. Der lægges også en ukrudtfleece over det, og gruset spredes over det.

Design haver med grus med træplader

Gruset er også populært som gulvbelægning i forhaven. De små sten kan kombineres med forskellige materialer som træ og natursten, for eksempel til design af smukke havestier.

Previous Post
Lejlighed ved stranden i middelhavsstil fra Nest Designs
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruktioner og de bedste øvelser til en slank talje!