15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lav sengegrænser selv – kreative ideer til havegrænser lavet af genanvendelige materialer

Grænsen giver yderområdet et struktureret look, og hvis du selv vil lave en sengekant, er der utallige muligheder. Planterne skal ligesom græsplænen have deres eget rum. Af denne grund kan du oprette en kant for visuelt at opdele disse haveområder. Så hvis du vil prøve at holde ødemarken i haven i skak, er du kommet til det rigtige sted.

Lav selv praktiske og billige sengegrænser

kantplantebede roekantbeton lav ideer til havepleje selv

Vi ved alle, hvor dyrt det er at vedligeholde en have, så billige havkantsideer er et absolut must. Det bedste er, at du kan lave sådan et DIY -projekt i en weekend og bruge det til at forbedre din landskabspleje. Så hvis du vil have en perfekt velplejet, ønskelig have, er det vigtigt at være opmærksom på detaljerne. En af de vigtigste og ofte overset småting i en velplejet have er en veldefineret kant. Så tag det fra profferne og opdag nogle ideer, hvis du selv vil designe din havekant.

Gabion lavet af gamle mursten kan bruges som et DIY blomsterbed

Havekanter er den perfekte måde at tilføje personlighed og elegance til dit udendørs rum. Men hvordan ved du, hvilken mulighed der er den rigtige for dig? Da der er så mange forskellige materialer, du kan bruge, som vi vil komme nærmere ind på senere, kan det vise sig at være et ret vanskeligt valg selv for den mest garvede gartner. Det er dog ikke umuligt. Så når du vælger din sengekant, skal du overveje følgende tips til at hjælpe dig med at vælge den perfekte mulighed for dig og din have.

Lav et godt skøn over pladsen

gamle urtepotter placeret den ene inden i den anden som en kant i haven

Den mængde plads, du har, og den atmosfære, du skaber, vil gøre en verden til forskel, når du selv laver den perfekte grænse. For eksempel, hvis du har en lille have, er det ikke tilrådeligt at vælge store kampesten som kant. Der er muligvis lidt eller ingen plads tilbage i din haveplads. I denne situation kan en plast- eller metalfolie eller måske endda en lille mursten være mere egnet. Du kan altid tegne en lille plan for haven eller lave en oversigt over dit udendørs rum for en bedre visuel forståelse.

gamle hubcaps som en havegrænse skaber kreative ideer til grænser i haven

Haver er mere end bare smukke. De taler for ejerens personlighed, smag og stil. Tænk over de ting, du kan lide, og hvordan du potentielt kan inkorporere disse ting i din have. For eksempel, hvis du er mekaniker, kan du bruge gamle hubcaps til dine kanter. Dette giver dig ikke kun mulighed for at spare dit budget, men viser også mere af din karakter og personlighed. Så lad dig ikke afskrække. Hvis du har lyst til at gøre de gode ting, men dit budget ikke tillader det, kan du altid arbejde i sektioner.

Lav den rigtige slags seng selv

cortenstål hvælvet som en sengestel gør det selv omgivet af grus

Du har besluttet, hvilken mulighed du skal vælge. Hvordan dette passer til din personlighed og interesser afhænger af dit budget og din vision. Når du er tilfreds med din beslutning, er det tid til at flytte dit projekt fremad. Lad dig inspirere og opmuntre din kreativitet.

Lav din egen ledede belyste sengekant med småsten og stenplader som gangbro og kant til græsplænen

Kreative ideer til græsplæne og havkanter kan være alt, hvad du drømmer om, så længe de adskiller de to forskellige områder i haven. Det kan for eksempel være et planteseng på den ene side og noget grus på den anden. Nedenfor er de mest almindelige former for havkanter.

Lav selv jernrør eller sengestel af træ

Lav selv genbrugsrør fyldt med grus og sukkulenter som en grænse

De fleste mennesker elsker at have noget træ eller cortenstål i haven. Dette giver et rustikt udseende, der bestemt noget, og det får en unik charme. Det handler dog ikke kun om udseende, det handler også om at gøre dette til en langsigtet og overkommelig mulighed. Jernrør eller grene og træstammer kan lave fremragende materialer til din havekant.

brug træstammer eller bjælker og lav en seng selv i haven

Disse har også en særlig måde at tilføje charme og kreativitet til ethvert rum, hvilket gør dem til den perfekte kandidat til din have. Brug af materialer, der vil modstå råd, såsom cedertræ, cypres og rødtræ, til at skabe havkanter er også en opskrift på succes. Du kan arrangere disse lodret eller vandret for at give din havekant et naturligt og enkelt look.

Lav og væv din egen haveslange som materiale til kantbede

Så den kreative havegrænse er den perfekte måde at tilføje lidt personlighed til dit haveområde. Du kan endda flette en gammel haveslange, som du på forhånd har skåret i forskellige størrelser. Hvis du kan lide en farverig have, kan du male kanten i en eller flere farver. Du kan derefter bruge dem lodret eller vandret til f.eks. At indramme et højbed. Du kan bruge forskellige træpletter til at tilføje farve eller hvidhed til kanten og oprette en feng shui -have. Træbede kan få dine planter til at se godt ud. Disse typer af haveinstallationer er også gode til at holde skadedyr ude som kaniner og muldvarpe.

Havekant udført i tallerkener

grønt service arrangeret som en havegrænse på havestien foran planter

Tænke ud af boksen. Dette er en anden god løsning, der lægger stor vægt på din egen have på en kreativ måde. Hvis du selv laver en sådan grænse, ser den unik ud. Du kan også prøve at prale med en gammel samling at imponere dine gæster med. Synet vil helt sikkert være det værd.

Lav farverige tallerkener halvvejs i jorden som en ramme til blomster

Måske har du gamle retter liggende, eller du bragte et fuldt porcelæn med fra loppemarkedet i kvarteret, som du ikke har brug for. Under alle omstændigheder resulterer dette i en fantastisk DIY sengekant. Så dette er en vidunderlig måde at genbruge de revnede dekorative plader, der er for gode til at blive smidt væk.

Genbrug gamle vinflasker

havedesign med tomme flasker mellem blomsterbed og græsplæne

Du kan sikkert finde en million forskellige anvendelser til genbrugte vinflasker, så her er en anden. Disse kan være perfekte som en havegrænse. Det kan også være en undskyldning for at drikke vin. Du kan nemt arrangere dine gamle vinflasker til havegrænser i rækker. Vend dem i overensstemmelse hermed og juster dem alle, så flaskehalsen stikker i jorden. Dette er en billig og kreativ måde at havekanter på, der kan frembringe en ekstraordinær effekt. Så gør din indsats for miljøet ved at genbruge dine tomme vinflasker i haven. Sådanne kanter lavet af flasker er ideelle til hævede blomsterbed og vejkanter i haven.

Genbrug blå vinflasker og lav sengestel selv

Tilføj en visuel appel ved at samle en række forskellige farver: vinflasker er normalt lavet af klart eller grønt glas, men der er også iøjnefaldende blå flasker. For at du selv kan lave og oprette en sådan kant, skal du grave huller i jorden og indsætte flaskerne så dybt, som du vil. Bemærk, at det tager århundreder, før glas nedbrydes naturligt.

Beklæd havebedet med muslinger eller havsnegle

Skaller fremstillet af havsnegle fungerer som en havegrænsedesign af plantesenge

Haver og hav blandes ikke nødvendigvis. Men hvis du er en strandjunkie, har du sikkert også alt for mange muslingeskaller liggende til at gøre god brug af. Juster muslingeskallerne for at skabe en flot kant til din blomsterhave. Store skåle kan skabe en unik kontrast. Du kan også mose skallerne, hvis du vil have en klippehaveeffekt. Hvis du bor ved havet, og en af ​​dine største lidenskaber er dykning, er dette måske havkanten for dig. Kæmpe muslingeskaller kan også skabe en kant i din have, hvilket vil skabe en interessant effekt.

Muslingeskaller som dekoration og materiale til landskabspleje i nautisk stil

Så tag stranden med ind i din have med en grænse efter din egen smag. Hvis du laver denne seng selv og designer den langs et fortov, vil du formidle en frisk nautisk følelse. Plant en række bromeliader i krukkerne for ekstra ornamentik. Hvis du foretrækker en mere subtil effekt, er den førnævnte serie af kæmpe muslingeskaller fantastisk til blomsterbed.

Previous Post
Lejlighed ved stranden i middelhavsstil fra Nest Designs
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruktioner og de bedste øvelser til en slank talje!