15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Liste over orange blomstrende stauder med plejetips og information

Orange blomstrende stauder til havedesign i varme farver

Nu er det tid til at kigge efter de manglende planter til havedesign. Hvis du vil forskønne din have med et par stauder mere, kan du vælge hårdføre stauder i orange. De normalt meget lette at pleje plantearter er perfekte til forskellige områder, så du kan dekorere et skyggefuldt såvel som et solrigt sted med dem. Måske har du allerede nogle smukke blomstrende buske i pink, blå, gul eller hvid i din have, men vil du gerne tilføje en accentfarve til dem? Så er orange blomstrende stauder lige sagen! Listen over forskellige stauder i orange vil gøre dit valg lettere, for der finder du ikke kun den ideelle placering og plejeforhold, men også deres størrelse.

Orange blomstrende stauder med nellikeroden (Geum)

Nellikerod (Geum) farver bedet orange og vokser lavt

De stedsegrønne avens er smukke, hvilket ikke kun gælder blomsterne, men også de rødlige stængler, der også pryder haven om vinteren. Med sine 40 cm kan den let dekorere sengens forreste områder, forudsat at de er i halvskygge eller i solen. Blomsten har ingen særlige krav til jorden. Blomstringen finder sted mellem april og juni og imponerer med en sart abrikosfarve. Hvis du vil, kan du plante disse orange blomstrende stauder i et kar og dekorere terrassen med dem.

Bulbous milkweed (Asclepias tuberosa ssp. Interiør)

Den smukke knoldmælke (Asclepias tuberosa ssp. Interior) kan lide solen og er giftig

Denne hårdføre flerårige foretrækker en sand-lerjord, der er meget gennemtrængelig og temmelig tør. Jorden er fantastisk tør, især i fuld sol. Så hvis du har en ledig plads der, er dette perfekt. Disse er mellemhøje orange blomstrende stauder med en højde på cirka 60 cm, men dette kan også variere. De attraktive og lyse orange blomster vises mellem juni og august.

Advarsel: giftig plante!

Have solbride (helenium)

Have solbride (Helenium) i orange og gul til en englignende seng

Du får stauder i orangegult med havesolbruden, fordi denne plante kombinerer begge farver i sin blomstring, som vises mellem juli og september. Til dette formål bør du finde et solrigt sted til sommerbusken med normale jordforhold og normal vanding. Have solbriller er orange blomstrende stauder, der er 80 cm høje og kan også bruges vidunderligt som snitblomster.

Vælg kæmpe montbretia (Crocosmia paniculata) til orange blomstrende stauder

Kæmpen montbretia (Crocosmia paniculata) har interessante orange-røde blomster

De orange-røde blomster af den gigantiske montbretia er virkelig meget usædvanlige og attraktive og bliver hurtigt til et rigtigt blikfang i haven. Blomstringsperioden er mellem juli og august. Med deres op til 150 cm høje stængler er orange blomstrende stauder som disse velegnede til sengens bageste områder. Forbered en sandlammet og veldrænet jord, der er tør i stedet for fugtig. Giv også planten tilstrækkelige næringsstoffer.

Hawkweed (Hieracium aurantiacum)

Hawkweed (Hieracium aurantiacum) blomstrer om sommeren og er et smukt bunddække

Hawkweedens blomster er også orange-røde og glæder øjet mellem juni og august. Stauden elsker en solrig beliggenhed, og der klarer den sig godt i tør og veldrænet jord. Der tiltrækker det så på magisk vis insekter. Bemærk, at når den er plantet, vil hawkweed spredes hurtigt og i stort antal. På denne måde skaber den 30 cm høje hurtigt et stort tæppe blomster.

Himalaya Spurge (Euphorbia griffithii)

Plant orange blomstrende stauder med Himalaya Spurge (Euphorbia griffithii) i haven

Stauder, der blomstrer orange, er også disse attraktive eksemplarer, der når højder på mellem 60 og 80 cm. De orange til rødlige blomster pryder haven mellem maj og juni, mens de røde stilke og interessant farvede stilke også ser godt ud resten af ​​året. En let fugtig, men også veldrænet og næringsrig jord i fuld sol eller i det mindste delvis skygge er ideel til planten. De er faktisk hårdføre, orange blomstrende stauder, men vinterbeskyttelse anbefales i den første vinter for at være på den sikre side.

Advarsel: giftig plante!

Orientalsk elefant (Inula orientalis)

Orientalsk elefant (Inula orientalis) kommer i gul og orange

Det skal også være solrigt for denne prøve. Den tørkeglade plante er ellers meget krævende og let at passe. Det er gule og orange blomstrende stauder, der blomstrer mellem juni og juli og derefter også kan bruges som snitblomster. De er 80 cm høje og er derfor velegnede til de midterste områder i sengen, men de kan selvfølgelig også dekorere ethvert andet område, så længe du opfylder alle dine ønsker der.

Kokadeblomst (Gaillardia x grandiflora)

Kokadeblomst (Gaillardia x grandiflora) i rødt, gult og orange som blikfang omkring blomsterbedet

Kokadeblomsten præsenterer en blanding af varme farver. Derved opstår forskellige farveblandinger igen og igen i blomsterbedet gennem den uafhængige såning og formering. De 70 cm høje stauder er ideelle som snitblomster og har brug for næringsrig og gennemtrængelig jord i solen, der vandes regelmæssigt. Blomsterne vises mellem juli og september.

Torch Lily (Kniphofia uvaria)

Orange blomstrende stauder som lommelygte (Kniphofia uvaria) gør haven sommerlig

Stort set består fakkeliljen altid af mindst to blomsterfarver, der smelter jævnt ind i hinanden på en attraktiv måde. Dette kan være fra rød til orange eller fra orange til gul. Nogle gange kan alle tre farver dog ses på én gang. Denne staude skylder sit navn til dette farvespil og blomsterformen. Stænglerne og bladene minder om siv. Lommelygten er en varmeglad plante, som derfor foretrækker en solrig beliggenhed og tør jord. Om vinteren har den brug for vinterbeskyttelse af børstetræ eller blade, for eksempel for at overleve de kolde uger. Den blomstrer relativt sent mellem juli og oktober, når en højde på 90 cm og kan bruges som snitblomst.

Solrosen ‘bronzetæppe’ (Helianthemum) til stauder og appelsinblomster

Solrosen 'bronzetæppe' (Helianthemum) som et orange bunddække og til klippehaven

Denne solros er perfekt som bunddække, fordi den kun er 30 cm høj. Du kan også bruge stauden i stenhaven eller grusbedet, fordi den solrige beliggenhed er meget god for dig. Der skal jorden være gennemtrængelig og tør til normal, så planten kan trives og dens smukke blomster frit kan udvikle sig. Blomstringsperioden er mellem maj og juli. Så det er en sommerblomstrer. Det er også godt at vide, at det er en stedsegrøn sort.

Tall garden gold sheaf (Achillea x filipendulina)

Højt guldskår (Achillea x filipendulina) i rødt, gult eller orange

Selvom disse planter er mere tilbøjelige til at komme i gule eller røde toner, er der også sorter, der kan bruges som appelsinblomstrende stauder. Igen er det en solelskende plante, der foretrækker tør frem for normal jord. De orange-røde blomster vises i en højde af 60 cm mellem juni og september. Stauden, der egner sig som snitblomst, er også bekvemt sneglesikker.

Høje guldærter (Lathyrus aureus) til appelsinblomstrende stauder

Den høje guldærte (Lathyrus aureus) er lysorange og gul

Den ideelle jord til fladærten skal være kalkholdig, humus- og næringsrig samt tør til let fugtig. Vælg også et sted, der er i halvskygge eller endnu bedre i fuld sol. Denne type flade ærter er en orange blomstrende busk, der kan blive op til 80 cm høj. Den blomstrer mellem juni og august eller september.

Advarsel – giftig plante!

Skovvalmue (Meconopsis cambrica)

Skovvalmuen (Meconopsis cambrica) minder om den røde valmue, men er orange

Valmeblomstenes farve er mere i retning af orange-gul. Men der er også meget gule sorter. Blomsterne forventes mellem juni og september og minder stærkt om den smukke, stærke røde valmue (deraf navnet). Jorden skal være normal til humus-ler og permeabel. Penumbra er den bedste placering. Med en højde på 25 til 40 cm er disse meget lavtvoksende, appelsinblomstrende stauder, der forbedrer enhver have og gør den mere attraktiv.

Orange cinquefoil (potentilla)

Orange cinquefoil (Potentilla) er lavtvoksende og velegnet som bunddække

Cinquefoil kommer i mange farver og farvekombinationer, herunder orange og orange-gul. Det betyder, at det rigtige eksemplar til haven hurtigt kan findes. Blomstringsperioden er mellem maj og juli. Et sted i solen understøtter blomsterdannelse og bør ledsages af frisk og veldrænet jord. Med en højde på kun 20 cm dækker planten jorden. Men der er også sorter, der kan blive op til 50 cm høje.

Lily (lilium)

Den orange lilje (Lilium) blomstrer imponerende

Liljer er også stauder, der tilbyder orange blomster. Men det er kun en af ​​mange mulige farvevarianter. Afhængigt af sorten finder blomstringen sted mellem juni og september og imponerer med sin unikke skønhed. En solrig beliggenhed med veldrænet jord er velegnet til liljer. De har også brug for meget humus. Med en højde på op til 150 cm er det høje, orange-blomstrende stauder, som du kan skabe baggrunden i blomsterbedet med.

Italiensk arum (Arum italicum)

Italiensk arum (Arum italicum) med en original blomst og smukke blade

Den italienske arum kaldes også veined arum. Det imponerer ikke kun med attraktive, stærke orange blomster, men også med smukke, mønstrede blade. Hvis du leder efter orange blomstrende stauder til skygge, træffer du den rigtige beslutning med denne prøve. Men den stedsegrønne plante føles også meget behagelig i halvskygge. Efter blomstring mellem april og maj dannes røde bær, som er giftige! Reserver en humusrig, veldrænet og frisk jord til planten, og forvent en højde på 30 til 60 cm.

Krysantemum (krysantemum)

Krysantemum (Chrysanthemum) kan lide en solrig beliggenhed med tilstrækkelige næringsstoffer

Krysantemum som haveklassikere bør naturligvis ikke mangle på vores liste. De letplejede planter fås i mange forskellige farver og med en lang række blomster. Orange er en af ​​de mest populære varianter. Disse sene blomstrere begynder deres blomstringsperiode i sensommeren eller det tidlige efterår, men normalt i slutningen af ​​august og pryder derefter haven indtil den første frost. Disse er meget letplejede, appelsinblomstrende stauder, der elsker den solrige beliggenhed og veldrænet jord. På grund af den rigelige blomstring har planten også brug for masser af næringsstoffer. Stauderne, der egner sig som snitblomster, har en vidunderlig lugt, hvilket gør dem endnu mere populære til sengen. Plantet nær terrassen kan du nyde duften særligt godt. Krysantemum er normalt 70 cm høje. Dette afhænger dog af sorten.

Orange blomstrende stauder med iris (iris)

Den lysorange iris er en dyrket plante, der blomstrer sidst på foråret

Den orange iris har en sart og lys orange nuance. Der er sorter, der endda lugter og på den måde imponerer ikke kun med blomstens smukke udseende. Blomstringsperioden er mellem maj og juni. Planten har brug for en solrig og tør til let fugtig jord. Tørre perioder bør undgås. Iris fås i mange andre farver, så smukke kombinationer kan sættes sammen i haven. Iriser som orange blomstrende stauder har en staturhøjde på op til 80 cm.

Globe blomst (Trollius chinensis)

Der er to typer globusblomst (Trollius chinensis) med orange blomster - Orange Globe og Golden Queen

Globeblomsten er faktisk en gul blomst. Med sorterne ‘Golden Queen’ og ‘Orange Globe’ får du dog en imponerende appelsin nuance. Begge sorter føles meget behagelige i solen såvel som i delvis skygge og kræver frisk til fugtig jord, der er rig på næringsstoffer og ler og humus. Globeblomster blomstrer mellem maj og juni og har ekstremt behagelige og velduftende blomster. Mens de er helt åbne med Golden Queen, med Orange Globe minder de mere om buketter og er lidt lukkede. Så begge er orange blomstrende stauder, der vil blive forelsket og vidunderligt berige din have.

Peony (Paeonia)

Pæon (Paeonia) i sart abrikos til det orange blomsterbed

Den smukke pæon er også en klassiker og findes i næsten enhver have. Du ved sikkert allerede, at denne smukke flerårige kommer i en lang række farver og i et væld af blomsterformer. Dette inkluderer også sorten i sart abrikos, som du kan få appelsinblomstrende stauder med og dekorere din have i denne varme farve. Blomsterne vises mellem maj og juni. Det er ikke uden grund, at planten fik dette navn. Det foretrækker en solrig beliggenhed med frisk jord og har brug for masser af humus og næringsstoffer. Peoner bliver 70 til 80 cm høje.

Previous Post
Lejlighed ved stranden i middelhavsstil fra Nest Designs
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruktioner og de bedste øvelser til en slank talje!