15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Design af en have uden græsplæne – 20 ideer og alternativer til grønne græsplæner

Have uden græsplæne stenplade grus siddeområde

Indtil for et par år siden var græsplænen en af ​​de vigtigste dele af din egen have. Derfor er et havedesign uden græsplæne stadig simpelthen ufatteligt for mange mennesker i dag. Hvordan ville en have se ud uden en græsplæne? Skal du undvære green helt i dette tilfælde? Hvad er alternativerne til en rummelig græsplæne? Vi afslører svarene på disse og andre spørgsmål i artiklen!

havedesign-græsplæne-alternative-tips

En græsplæne i dit eget udendørs område ser kun smuk ud, hvis den er ordentligt og tilstrækkeligt plejet. Plænen kræver normalt meget vedligeholdelse. Det skal konstant klippes, befrugtes og vandes for at se godt ud. Denne intensiv pleje tager meget tid og kræfter og er simpelthen ikke det værd for mange hobbygartnere. I sidste ende er arbejdet ofte mere end fordelen. Derfor bliver græsplænen i moderne havedesign i stigende grad undværet, og den ledige plads bliver konverteret. I det følgende vil vi gerne præsentere de bedste alternativer til konventionelle græsplæner, som du kan bruge som inspiration til dit eget havedesign.

Have uden græsplæne – en oversigt over alternativerne

lille-have-uden-græsplæne-ideer-terrasse

Da de klippede græsstråler ikke længere spiller en stor rolle i moderne havedesign, kan du udskifte dem med andre havedesignelementer. For at finde det rigtige alternativ, bør du først tænke over, hvordan du gerne vil have, at haven skal være. Hvis du ønsker en køkkenhave, en legeplads for børnene eller en hyggelig oase af afslapning, så bør du tilpasse din beslutning derefter. I dette tilfælde spiller havens størrelse også en vigtig rolle.

have-design-uden-græsplæne-terrasse-natursten

Små haver har alligevel lidt plads, så i dette tilfælde kan du undvære græsplænen helt og udnytte den lille plads bedre. Den smalle rækkehushave dækker ofte kun et par kvadratmeter, som kan designes efter dine egne behov. Til sådan en lille have anbefales et havedesign uden græsplæne, fordi dette skaber plads til en terrasse, et lille vandelement eller små blomsterbed.

stor-have-uden-græsplæne-pool-blomsterbed-havesti

Selvom større haver giver betydeligt mere plads, kan de også designes uden græsplænen. Dette kræver dog god planlægning og en klar idé om dit eget haveområde. Den store have giver stor designfrihed, og du kan omdanne den ledige plads til din egen oase.

Terrasse eller gård som alternativ til græsplæne

have-uden-græsplæne-pejs-havebænk

Terrassen er et populært alternativ til haven uden græsplæne, fordi den bliver havens omdrejningspunkt. En terrassehave kan designes som en udendørs stue og kombinerer dermed husets komfort med naturens friskhed. Med komfortable siddepladser, solbeskyttelse og et par planter på kanten, kan terrassen omdannes til et hyggeligt sted at slappe af. Hvis den ledige plads tillader det, kan du oprette en grillplads, pejs eller udekøkken på terrassen og grille med venner og familie om sommeren og når vejret er godt.

have-uden-græsplæne-træ-dæk-møbler-planter

Terrasser lægges normalt med enten naturstenplader eller et trædæk. For at dette område ikke skal være koldt, skal det indrettes med de rigtige møbler. Med komfortable havemøbler får haven et hjemligt præg, der inviterer dig til at blive hængende. Møbler af rattan eller andet vejrbestandigt materiale, der er egnet til udendørs brug, anbefales. Det samlede billede på terrassen afrundes med det rigtige tilbehør såsom hynder og udendørs tæpper.

have-design-uden-græsplæne-idé-pejs

Små haver uden græsplæne kan stadig udformes som en gårdhave. Gården spreder en følelse af sikkerhed og tilbyder privatliv fra naboerne. Hvis du vil have en have uden græsplæne, kan du eksempelvis omdanne den til en indre gårdhave og dække den med grus eller flis. Brolægningssten og natursten tilbyder en lige så fin beslutning og kan perfekt kombineres med små blomsterbed og plantesten.

lille-have-uden-græsplæne-havemøbler

Med en brolagt indre gård kan selv den mindste have gøres hyggelig uden en græsplæne. Det første du skal gøre er at finde de rigtige møbler, der matcher havens stil. Så har du brug for et par planter og blomster i krukker for at opfriske atmosfæren. Med en markise eller en lille pergola kan du give pålidelig beskyttelse mod solen og privatlivets fred og give området den populære middelhavsstil.

have-uden-græsplæne-grus-træ trapper

Hvis haven er anlagt uden græsplæne, men med sten og småsten, kræver det meget mindre vedligeholdelse. En sådan letplejet have er drømmen for enhver byhavejer og kan klare ethvert klima, jordbund og beliggenhed. Havedesign som dette er særligt populært i øjeblikket og taler for den populære minimalistiske stil.

Fokus på vand til haven uden græsplæne

lille-have-uden-græsplæne-åkander

Hvis du har en mellemstor eller stor have, bør du helt sikkert overveje vand til udendørsarealet. En lille havedam, flotte vandelementer eller en smal vandløb skaber en naturlig følelse og inviterer naturen ind i din have. På denne måde kan græsplænen med succes erstattes af et andet naturelement. Vand har en særlig effekt på hele udendørsarealet og kan bruges i mange forskellige former.

have-uden-græsplæne-træ-dæk-svømning-dam

Hvis du vil integrere vand i dit eget haveområde, kan du gøre dette på forskellige måder. I den noget større have kan en havedam skabes og plantes i overensstemmelse hermed, så der hersker en naturlig følelse i udearealet. Hvis du ønsker det, kan du designe havedammen som en svømmedam og svømme i din egen have om sommeren.

have-uden-græsplæne-pool-træ-dæk-sten-plader

En swimmingpool er uden tvivl et af de bedste alternativer til græs. Uanset om det er brolagt eller med et trædæk, er poolen i haven meget mere nyttig end den grønne græsplæne. Med et par liggestole, parasoller og krukker, bliver poolområdet et absolut højdepunkt på din ejendom. Som en rigtig luksus har denne variant også en tilsvarende pris. Swimmingpoolen i haven er en stor investering, som du skal tænke grundigt over.

lille-have-uden-græsplæner

Selvom der ikke er plads nok til en dam eller pool, bør du ikke være uden vand. En lille have uden græsplæne vil helt sikkert drage fordel af nogle vandelementer, der har en positiv effekt på atmosfæren i det udendørs område. Selv et lille springvand kan appellere til alle sanser og skabe en god stemning. I kombination med smukke planter og charmerende havemøbler afrundes det overordnede billede i haven uden græsplæne.

Planter til haven uden græsplæne

have-uden-græsplæne-terrasse-seng-mulch

Den velplejede græsplæne er ikke den eneste mulighed for en grøn oase i din egen have. Du kan oprette et næsten naturligt haveområde med et smukt plantet buskområde i stedet for en græsplæne. I dette tilfælde erstattes græsset af grønne og farverige senge, som skaber et vellykket farvespil på terrassen eller i gården.

have-uden-græsplæne-ideer-tips-havedesign

For en have uden græsplæne er et par grønne senge og små træer det bedste alternativ til et græsstrå. Du kan kombinere stauderne med blomstrende planter, som giver farverige accenter om foråret og sommeren. Nogle anlæg kræver dog mere kompleks vedligeholdelse og er derfor ret uegnede til byhaver. Hvis du leder efter et virkelig let at pleje alternativ til græsplæner, men som ikke helt fjerner grønt fra haven, så bør du overveje hårdføre stauder. Når du vælger, skal du være opmærksom på letplejede sorter, der ikke kræver for meget pleje.

have-uden-græsplæne-grøntsager-højbede

Hvis du virkelig ønsker at få et stort udbytte af haven, kan du plante den med frugt og grønt. Afhængigt af klimaet kan der dyrkes forskellige grøntsager i forskellige områder, som bestemt smager bedre end dem fra supermarkedet. Hvis den ledige plads er tilstrækkelig, kan du overveje at dyrke grøntsager til haven uden græsplæne.

Hvis du kan lide udseendet af en græsplæne, men ikke har tid nok til at passe det, kan du i stedet oprette en farverig eng. Et stort område eller bare en lille strimmel kan efterlades som en eng og beplantes med sorter som loosestrife. Med en enghave som denne har du ingen problemer med ukrudt, og slåning er kun nødvendig fra tid til anden. Vedligeholdelsesindsatsen er derfor meget mindre end med en græsplæne, men resultatet er igen et grønt område i udearealet.

Usædvanlige ideer til et havedesign uden græsplæne

lille-have-uden-græsplæne-japansk-have

Hvis du leder efter gode ideer til landskabspleje uden græsplæne, kan du finde inspiration i japanske haver. En japansk have behøver ikke en græsplæne for at se naturlig og afslappende ud. Grusstier og sandområder giver en grundlæggende struktur og er derfor de vigtigste designelementer for denne stil. Klipper med mos, en koi -dam med dekorative fisk og formede planter som bonsai og græs er gode alternativer til græsplæner. Dekorative elementer som lanterner og havfigurer afrunder Fjernøsten -atmosfæren og skaber en ægte oase af ro i din egen have uden græsplæne.

have-design-uden-græsplæne-sten-mulch

Ligesom grus kan barkbarken bruges perfekt til dekorative formål i haven. På den ene side undertrykkes ukrudtet, og plantningen er meget lettere. Mulden er også perfekt til design af havestier, som spiller en stor rolle i moderne græsplæne.

have-design-uden-græsplæne-sand-sommer

Sand er et usædvanligt alternativ til haven uden græsplæne. Med sand i stedet for græsplæner skabes der en ægte feriefølelse i det udendørs område, som er ideelt til sommermånederne. Stranden hentes hjem med passende møbler, tilbehør og planter. Dette usædvanlige havedesign uden græsplæne anbefales især til familier med børn, for i dette tilfælde er udendørsarealet perfekt som legeplads for de mindste.

Previous Post
Lejlighed ved stranden i middelhavsstil fra Nest Designs
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruktioner og de bedste øvelser til en slank talje!